Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 17:52 3 262 33

Огнян Минчев: Радев вземаше страна, когато рейтингът му бе във възход. В момента рейтингът му пада

  • огнян минчев-
  • румен радев-
  • страна-
  • рейтинг-
  • възход-
  • падане

"Преди избори не се променят изборните правила, в България се прави точно обратното”, смята политологът 

Огнян Минчев: Радев вземаше страна, когато рейтингът му бе във възход. В момента рейтингът му пада - 1
Снимка: NovaNews

Политиците режат клона, на който стоят. Утре ще поискат от същите хора да гласуват и те ще ги попитат: „Как да гласувам като слушах от вас, че нито едните, нито другите вършат работа”.

Това каза политологът Огнян Минчев в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS. Повод за думите му са промените в ИК за връщане на хартиената бюлетина.

„Гаранциите за качество на изборния процес са много. Когато се говори за изборни правила не бива да се говори кое е добро и кое – лошо, а как да се надградят гаранциите. Всеки един механизъм може да бъде достатъчно добър”, смята Минчев.

„Предполагам, че има вариант президентът да наложи вето, но той вероятно няма да рискува, защото това означава да вземе страна. Той вземаше страна, когато рейтингът му бе във възход. В момента рейтингът му пада”, каза Минчев.

„Преди избори не се променят изборните правила, в България се прави точно обратното”, категоричен бе политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рейтинг =

    18 6 Отговор
    "0" !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бибитко

    37 15 Отговор
    На Огнян Минчев рейтингът му е под нулата отдавна, но той взел да се притеснява за рейтинга на Румен Радев. Но Бойко Борисов все пак ще го почерпи с една биричка за това, че му се натяга толкова с опорките си.
  • 4 Дебел Мъдурко

    25 10 Отговор
    в служба на Smartmatic (USA) и на "Козяк"-16.
  • 5 Хъхъ

    21 34 Отговор
    Радев е долно леке което слугува на ГЕРБ-ДПс-БСП, тоест на мафията и статуквото !

    Коментиран от #10

  • 6 Ъхъ

    25 15 Отговор
    На тоя дъщеря му краде по магазините! Всички соросоиди и атлантици са много крадливи!
  • 7 име

    26 9 Отговор
    А какво стана с болните мечти на $ороснята и ГРОБ-аджиите за импйчмънт?! Даже не можете да се разберете кой е по-крадлив и пакостлив, нали? Всички сте боклуци, боко Крадеца, Простия Киро, лъжливия Асанчо, гнома, бай ристе и кака Корнела да почват да събират милиярд за глобата към Газпром, щото не е редно да е от нашия джоб.
  • 8 пада само в твоята

    27 12 Отговор
    тъпа гербаджийска тиква
  • 9 Тошко

    19 10 Отговор
    Да му писне на човек от минчoвци и свирчoвци. Всеки си налага непоисканото мнение. ПП Не можете да ме ограничите в писането на коментари. Яжте го.
  • 10 Простотията

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хъхъ":

    по природа ли ти се отдава или е дело на среда и родители?
  • 11 Сусо

    21 5 Отговор
    Като те гледам и твоят "рейтинг" доста се е качил! Ха ха ха!
  • 12 Оги, а когато припкаше

    22 3 Отговор
    по стълбите на ОК на БКП, какъв рейтинг имаше? А когато преподаваше научен комунизъм, падаше ли или ти растеше рейтингът2 Всъщност, откакто те познавам, ти порасна на ширина... Ех, тая Първа гимназия, какви титани даде на България - теб, Димчо Гяуров...
  • 13 Минева

    3 5 Отговор
    Тоя го домъкна Ниновица

    Коментиран от #23

  • 14 Плондир

    11 0 Отговор
    Взимаше страна по чужди указанания. Оказа се, че канадския парашутист е непригоден за заеманата някога длъжност. Това няма да се повтори защото обстановката е друга.
  • 15 !!!?

    16 3 Отговор
    Президентът при който нищо добро не се случи за България !!!?

    Коментиран от #22

  • 16 Супер фатмак

    14 3 Отговор
    Предаде българите , като истински комунист.
  • 17 ВИНЕТУ

    12 1 Отговор
    Тук още от 1989гд нищо не е нормално само тези едри мошеници които станаха милионери днес ни разиграват като глупаци...
  • 18 Фори

    9 6 Отговор
    Президентът се оказа шашкънин.Язък че гласувах за него. СПЕЧЕЛИ и веднага се демаскира като платен агент на КГБ. Заблуди ни ловко с помощта на КГБ че иска да свали баце. Сега го целуна по челото.
  • 19 Анонимен

    1 1 Отговор
    По зле и от бочко. Сталинист на билборд. Не е лош даскала, но е мазен, казват го хората. Старци се радват на радев, бкпто де, но не и на нинова. Нинова е от новите бсп. Има много крайни комунисти. Събрират се и по цял ден вместо да хване мотиката, лаф си правят. Ти не харесваш мен, аз теб. Имат пари и се държат българите като дерибеи. Турчина им работи, той дава. Нека имат, но думи им тежки. И бойко го каза за радев, ще стане по зле и май стана. Всеки е срещу всеки. И как да им обясниш, че фланелката на бсп герб и сега на. Пп лошо няма, но като зверове, а виждаш, че и те с бланелки на герб, това е свободен да си, а не само мнение на старци сталинисти крайни. Вирнали тия глави и като ги гледам как са охранени няма и да умрат на радев сталинистите. Хубаво че бкп били, ок, лошо няма, но не пречете и на другите с по съвремени разбирания. Пп и бб и дпс и да има правителство, или прокопа и сорос не съгласни, открехнете вратата си за нас народа, че нищо не може да се ориентира към публикациите човек
  • 20 деса му спряла трибестана

    3 6 Отговор
    и не мой дигне рейтинго 😄
  • 21 Хахаха

    4 5 Отговор
    Президента си напълни шапката с милион евро и вече дава отбой, както и някои други. Всеки гледа да се дикопа до нс, там са парите, пенсия и заплата, безплатно всичко, къснетлии. Самолет кара човека, а баджанака до нинова как се чувства показно. Всеки се надсмива, а никой не си вижда неговите трески за дялане бойче. Боби няма жена, а му намериха и то чак в Испания
  • 22 Което доказа

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Че достоен Президент, с глупав народ, не променя нищо! Докато народа не поумнее, няма кой да му помогне!

    Коментиран от #24

  • 23 кочо

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Минева":

    Решетников, ако трябва да бъдем точни.
  • 24 На мръсните комуняги

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Което доказа":

    Все друг им е виновен. Не разбират, че от тях нищо не става

    Коментиран от #25

  • 25 Както

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "На мръсните комуняги":

    от казах от глупав народ, няма как да очакваш промяна, колкото и достойни Президенти да му сложиш! Той си сака ресане, лъжене и кражби! И това си получава вече 33 години и видно още дълго това ще получава!
  • 26 Тоя е папагал

    4 0 Отговор
    на каишка от Козяк.

    Има право единствено да се свре в някоя кьоше и да си трае.
  • 27 раптър

    3 0 Отговор
    СМПОТ- Самоходна Машина за Производство на Оборска Тор

    Коментиран от #28

  • 28 "... Производство на Оборска Тор."

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "раптър":

    при това - в промишлени количества, съдейки по визията на съществото.
  • 29 без коментар

    2 0 Отговор
    До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски
  • 30 пенко

    3 0 Отговор
    ЧОВЕКЪТ С НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗА Д НИК СРЕД ДРЪНКО ПЛЯМ ПЪРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 Колев

    2 0 Отговор
    рейтингът на Радев, на всички им е ясно, че в момента пада, но очевидно всич не му пука нито за рейтинга, нито за хората. Гони някаква програма, незнайно каква като цяло, но във вреда на хората..... Търси огромен бюджетен излишък в бюджета за сметка на народа за да го изхарчи за тенекии и простотии. Оказа се неописуемо двулично недоразумение според мен. Началото на срива на рейтинга му беше Триморието.....после с увеличение % за НАТО от 2 на 4% през фонд....и т.н
  • 32 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    0 0 Отговор
    „Гаранциите за качество на изборния процес са много. Когато се говори за изборни правила не бива да се говори кое е добро и кое – лошо, а как да се надградят гаранциите. Всеки един механизъм може да бъде достатъчно добър”, смята Минчев...............има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка в време на криза......
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол