Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 13:55 1 927 24

Социалист: Поисканите от БСП промени в ИК е изключително тежка политическа грешка

  • бсп-
  • ляво политическо пространство-
  • промени в ик

Ако партията разглежда себе си като империя в лявото пространство, нищо добро не ни очаква. С 24-ма депутати не можеш да имаш империя, казва Костадин Паскалев

"Не става въпрос просто за разочарование от управлението на БСП. Става въпрос за нещо като "Спаси лявото!", защото от 2017 г. насам БСП е намалила 4 пъти електоралната си подкрепа. Ако БСП разглежда себе си като империя в лявото пространство, нищо добро не ни очаква. С 24-ма депутати не можеш да имаш империя".

Това каза пред БНР Костадин Паскалев, член на националното ръководство на БСП и инициатор на среща за голямо ляво обединение, която ще се проведе на 29 ноември в София.

"Хората, които сме представители на лявото политическо пространство - от БСП и не от БСП, обсъдихме в приятелски разговори темата и решихме, че е добре да се опитаме да направим такова събиране, на което да се коментират принципите на лявата политика и онова, което биха могли да направят като секторни политики левите политически партии и постигането на организационно обединение в ляв блок", подчерта той.

"Ако успеем да формулираме общи идеи, означава, че можем да преминем и към следваща стъпка - организационни мерки за създаване на ляв блок", подчерта Паскалев.

По думите му трябва да бъде намерено мястото на България в процеса на сигурността на Балканите:

"Допуснахме изключително тежки грешки в отношенията ни със Северна Македония. Разбира се и те ни помагат с абсурдното си поведение. Би трябвало да имаме и категорична позиция как да отстояваме националния ни интерес във връзка с войната, която бушува на километри от нас. Трябва категорично да кажем, че всякакви военни действия са недопустими. Ние сме за незабавно прекратяване на военните действия и започване на мирен процес".

Данъчното законодателство от гледна точка на доходите на хората ще е друга тема, изтъкна Паскалев.

Той посочи, че около 20 кметове от БСП са подкрепили идеята за създаване на ляво обединение и са направили подписка с предложение да се направят радикални промени в ръководството на БСП.

"Поставянето на темата за промени в Изборния кодекс от БСП е изключително тежка политическа грешка", смята Паскалев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъкаааа

    9 2 Отговор
    Деди от соца: Поисканите от БСП промени в ИК са изключително тежка, политическа грешка.
  • 2 НОВОТО БСП СЪС СТАРИ УРВИ

    6 8 Отговор
    И ТОА ИЗЛИЗЕ ОТ НАФТАЛИНА, ПАРТИЯТА ДА ОСВЕЖАВА?
  • 3 ТаУмВзе

    12 4 Отговор
    Всичките сте епохална Грешка на Природата, но за сметка на това сте Крадлив Слугинаж долен!
  • 4 бомбата

    10 4 Отговор
    С тези тежки грешки,мадам Импексова елиминира като партия Бегай Си Пей. Дименционно,като байиздънчо.
  • 5 НОВО БСП СЪС СТАРИ УРВИ

    12 4 Отговор
    НОВ ПРОЕКТ СЪС СТАРИ ЛЮСПИ? АБВ, 21, МАЯ, ЛУПИ, ЖАН, ЛУКАНОВ....
  • 6 Зевса

    4 2 Отговор
    Не разбирам от политика, но БСП направи много за такива като мене занимаващи се с бизнес и по-заможните хора.
    Въведоха плоския данък, само 10% плащат го всички и бедни и богати.
    Дадоха помощ за ток, вода и др. на фирмите и частника.
    Дадоха и помощ от 0,25лв. за литър бензин, за бързите о мощни автомобили.
    Сега пак имат такива обещания и занапред!
  • 7 Ела и виж

    12 1 Отговор
    Така е. Грешките трябва да се наказват. Като нямат акъл в БСП-на кажете ги!!! После ние ще ги накажем на изборите. Проблемът е че обслужват мафията и ДПС.
  • 8 до Костадин Паскалев

    8 2 Отговор
    Следя поведението и изявите ти от десетилетия. Уж даваш представа за логичен човек и умерен, но НЕ НИ УБЕДИ в тежестта и влиянето си на политик. Не си ми ИНТЕРЕСЕН! Не очаквам нищо градивно от тебе, Станишев, киро от македонската граница с куфара пари, георги свинаря от Пловдив, на който боко подари 43 милиона за дупка във Варна, миков и т.н. безславни и слаби политици.

    Седнал Станишев загрижено да казва, че ако не ни приемат в Шенген и т.н.,,БГ става периферия. ТОЙ ЛИ ГО КАЗВА????!!! Какво прави толкова години в клетото управление на страната и на блага длъжност в Брюксел, като НИЩО не направи за страната ни? Дори като авторитет е незабележим. Скриите се!!!! И стига сте ни занимавали с вашите вътрешни проблеми! Справете се сами!!!
  • 9 АнтиКомунист

    7 1 Отговор
    дано ги няма в следващото НС и във властта !!!
  • 10 Бсп

    7 3 Отговор
    Нема страшно Ний варвървим по гайдатъ на дпс. Догодина с хартиена бюлетин. А по догодина с камъчета. А може и с боб, царевица.....
  • 11 Без да си менталист

    6 1 Отговор
    Видно е, следващите избори бесепарите са при итнайците.
  • 12 маврик

    8 4 Отговор
    Паскалев, пълното разочарование предлагате вие - яркодясното крило на БСП, крилото на маститите капиталисти. Грабихте тоя народ под закрилата на лявата идея, която успешно приватизираха вождовете преди Нинова. Сега сте върли атлантици, както преди бяхте предани на комунизма. Преди бяхте за мир, сега крещите за участие във войната, ама не лично, а за сметка на живота на хората. Паразити си бяхте, паскалев, паразити ще си умрете. Видяхме ви какви демократи сте- малцинство с вълчи апетит! Нискостеблени интриганти!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 РЕАЛИСТ

    7 3 Отговор
    Грешка е разбира се. БСП можеше да приеме предложението на Кирчо да им даде кодовете за машините. Щяха да си прибавят 5-10 процента и хоп, ето ги втора политическа сила. Кво се правят на честни.
  • 15 Паскалев,

    8 0 Отговор
    Работодатели с на над 5-7 човека в БСП място нямат !
  • 16 Петров

    7 0 Отговор
    създаване на ляво обединение-ДА, но да са леви действително, щото работодатели с по над 1000 служители , няма как леви да са !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Паскалев,

    5 1 Отговор
    Данъчното законодателство от гледна точка на доходите на хората НЕ е друга тема, а ТЕМАТА ! Най важната тема! И не срещу войната а срещу политиката на НАТО ! WSWS !
  • 19 Паскалев,

    9 1 Отговор
    Само да не се окаже, че опъваш червено килимче за завръщането на нищожеството Станишев и пасмината му!
  • 20 ...

    4 2 Отговор
    Бсп е вредна за България и трябва да изчезне от политиката. Трябваше да изчезне преди 30 години, но по-добре късно, отколкото никога...
  • 21 НЯКОЙ

    4 2 Отговор
    Ако така нареченото "ляво" в България продължава да се възприема като БКП, КПСС, Москва, социализъм, комунизъм и техните носители - всички над 60-70 г., считайте БСП за замираща партия - реанимацията няма да и помогне !

    Коментиран от #24

  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 0 Отговор
    КАКЪВ СИ ТИ БЕ ........ ДЯДО КОСТО , КАТО ........ ПОДДЪРЖАШ ДВАМАТА ХАРВАРДСКИ АВАНТЮРИСТИ И ......... КРЪСТНИКЪТ НА МАФИЯТА........ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ...,... ФАКТ !
  • 23 Бамбука

    4 1 Отговор
    Разкарайте Нинова, другото е лесно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове