Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 10:35 2 566 49

Кирил Петков: ГЕРБ готвят капан съвсем очевадно, той е за българските граждани

  • кирил петков-
  • капан-
  • българските граждани-
  • герб

Основният проблем в гласуването с хартия, по думите на Петков, е, че когато се започне с манипулация на изборите, това е първата стъпка към кражбата на данъци и публични средства

Кирил Петков: ГЕРБ готвят капан съвсем очевадно, той е за българските граждани - 1
Снимка: БНТ

За съжаление ГЕРБ готвят капан съвсем очевадно, но капанът, който го готвят не е за нас, а за българските граждани. Това заяви бившият премиер и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред News.bg часове преди отново Изборният кодекс отново да влезе в пленарна зала вече и за гласуване. Всички приказки за рисковете от машините Кирил Петков определя като лъжи, затова и в ПП са започнали да ги нарича "Борисовки". Те очакват още много Борисовки до момента на затварянето на Изборния кодекс.
Основният проблем в гласуването с хартия, по думите на Петков, е, че когато се започне с манипулация на изборите, това е първата стъпка към кражбата на данъци и публични средства. "Ако си готов да манипулираш изборите чрез злоупотреби, след това си абсолютно готов да изземеш общественият ресурс за лични цели. Знаем как Борисов успешно го правеше и видяхме неведнъж на ГЕРБ чекмеджетата пълни с ресурс, който едва ли не е дошъл през заплати", изтъкна бившият премиер.

Кирил Петков се пита - ако ГЕРБ иска да прави злоупотреба с Изборния кодекс, как може "Продължаваме промяната" да говорят с тях за борбата с корупцията? Как можем да говорим с тях за промяна в съдебната система и ограничаване на отговорностите на главния прокурор Иван Гешев, ако Бойко Борисов се притеснява главният прокурор каква информация има за него. ГЕРБ и ПП са просто като два различни свята, посочи Кирил Петков.
Консултациите при държавния глава вече приключиха и се очаква връчването на първия мандат, когато започват да текат и срокове по Конституция за съставянето на правителство. Петков поясни, че това, което той вижда, че до този момент са минали два месеца и няма никакви сериозни разговори за правителство. Най-голямата партия - ГЕРБ се занимава от сутрин до вечер със скандали, опорки, лъжливи тези и с хартиената бюлетина. Кирил Петков не е видял лидерство в ГЕРБ - два месеца минали, без да има нито един решен конкретен проблем.

"Това, което ние предложихме с втория мандат е ясна визия - социален пакет, бизнес пакет, пакет "Справедливост", но и 9 гаранции, които изискваме от Народното събрание, за да покажем, че те са готови да работят с едно антикорупционно правителство. "Няма начин ти днес да одобриш кражбата на вота на българските граждани с въвеждането на хартиената бюлетина и утре да кажеш "аз подкрепям антикорупционно правителство на малцинството". Ако тези гаранции ги изпълнят, ние ще поемем тежката задача с взимане на втория мандат, но шансът това да се случи е сравнително малък, защото са се засилили за хартиената бюлетина и не ги интересува нищо", коментира Петков.

Кирил Петков добави, че не става въпрос за диалог, а ценности и визия как България да се развива. Ако визията е да се върнат годините на Борисов с чували с бюлетини, чували с пари без магистрали - при това положение няма как да се говори с "Продължаваме промяната".
По отношение на шансовете за третия мандат, Петков посочи, че е най-вероятно последната папка за съставяне на кабинет да отиде в БСП.

Ако БСП получи мандата и вече са гласували за хартиената бюлетина, няма как да ги подкрепим за правителство, подчерта Петков. "Това, което слушам от госпожа Нинова е, че тя е твърдо решена да го прокара това с хартиените бюлетини, така че друга хипотеза там трудно би се обсъждала", каза бившият премиер.

За възможността третият мандат да отиде в партията на Стефан Янев - "Български възход", Кирил Петков вижда, че Янев е готов да говори с всички и оцени това като положително. От друга страна обаче това притеснява "Продължаваме промяната", защото означава, че Стефан Янев е готов да говори и с Делян Пеевски, и с ГЕРБ. На Кирил Петков това му се струва повече като липса на идеология. По думите му шансът последната папка да се даде на "Български възход" е сравнително малък.
На Кирил Петков не му липсват бившите му коалиционни партньори от "Има такъв народ", въпреки че именно с техните гласове беше утвърдено машинното гласуване. Затова и отказа коментар на постовете на лидера Слави Трифонов във Фейсбук, в които се говори какво би станало, ако неговата партия е в парламента. За "Продължаваме промяната" той е част от историята.

Освен това Кирил Петков няма притеснения и за това "Продължаваме промяната" ще се окажат в ролята на "Има такъв народ" и да останат 4-та или 5-та политическа сила на евентуални следващи избори. "ИТН изпаднаха пред своите гласоподаватели, защото бяха дошли в парламента да сменят модела ГЕРБ, а накрая свалиха собственото си правителство. Ние сме точно от другата страна - правим това, което обещаваме и няма да ни видите в исторически компромис, подкрепяйки Борисов и гласувайки с него въпреки предизборните си обещания. С всеки следващ избор хората ще разберат, че има едни политици, които си държат на думата и могат да очакват след изборите обещанията на политиците да бъдат изпълнени", уверен е Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най големия капан за България са

    29 34 Отговор
    Герб ПП и ДБ. Пумияри крадливи и подлоги
  • 2 Софиянеца

    42 35 Отговор
    Кирчо соросоида е същи нац предател инкрадец като Боко соросоида.
  • 3 фрж56

    37 24 Отговор
    ГЕРБ отцепиха БСП от предишната коалиция. Сега отцепват и ДБ от коалицията. Капанът е за ПП.
    За злоупотребите на ГЕРБ с обществен ресурс знаят вече и малките деца.
  • 4 Ще има протести

    23 39 Отговор
    Против хартиената делавера на Курнела.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГЕРБ СА ТВОИТЕ БАЩА И МАЙКА БОКЛУКО !

    39 16 Отговор
    А ТИ СИ В КАПАНА НИЩО ЧЕ СИ В НС , НО И ТОВА Е ВРЕМЕННО - ЩОТО СИ ЗА ЗАТВОРА !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КИРОООО , ПИТАЙ ХОРАТА НА УЛИЦАТА

    28 16 Отговор
    АКО СМЕЕШ ДАЛИ ТИ И БОКО НЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА ! ПИТАЙ , ВСЕ ПАК !

    Коментиран от #28

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Те винаги

    24 3 Отговор
    са използвали българските граждани като средство към собствени цели - било то при избори , схеми и врътки за ограбването им чрез средствата от ЕС за народа и страната !
  • 11 дедко

    38 14 Отговор
    Не е редовно туй момче ,не е ! Освен лъжи и страшни глупости ,друго от устата му не излиза . Абе ,момчурляк ,ти и хората ти съсипаха държавицата ,бе ! Вчера със сто лева нищо не можах да купя ! Литър нафта в ОМВ е 3 ,47 ст !!!
    Стига си се пърчил ,стига си се правил на загрижен за нас ! Ти и тези ,като теб ги е грижа само за джобчетата (банковите сметки). Разбирам ,глупави сме били ,избрали сме те ,ама сега искаш пак да ни яхнеш по вторият начин , е - няма да стане !

    Коментиран от #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пффф

    36 10 Отговор
    Киро Истината.. Влиза в парламента незаконно с двойно гражданство и после обяснява как ще бори корупцията.. По силата на думите му, няма да го бърка и него да граби обществени средства.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 не ме гледай тъпо българино

    33 13 Отговор
    Този пропаднал наркоман беше Министър-председател на България ?! Иска пак да бъде ?! И има поддръжници ?! Българино !!!

    Коментиран от #22

  • 17 КИРООО , РАЗБЕРИ ЧЕ АКО ТИ УПРАВЛЯВАШ

    27 11 Отговор
    ПАК ТОВА ЗНАЧИ РЕВОЛЮЦИЯ НА 100% - И БАЙДЪН НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ !
  • 18 странна снимка

    14 10 Отговор
    Къде му е усмивката на този
    човек ? Нещо много зле изглежда. Дали осъзна най-накрая, че управлението на една държава е сложен и добре обмислен процес, а не емоционални обещания и реваншизъм. Допуснаха грешки, но може би бяха искрени и добронамерени. Лоша работа е политиката.
  • 19 статистик

    26 7 Отговор
    Ндаа ,Кирчовите вопли са четиринадесетата статия (!) "посветена" на прелестите на машинния вот и плашеща ни с "лошата" хартиена бюлетина. Нито дума на някой , който не е на такова мнение??? Обективна журналистика ли???
    Не ,че има значение ,просто - колкото повече се "тръшкат" ПеПе/ДеБейци ,толкова повече ни става ясно ,че са попаднали в НС и в българската политика по "вторият" начин.
  • 20 КИРЛЬООО ПОКАЖИ ТЕСТ ЧЕ НЕ СИ

    22 9 Отговор
    НАРКОЗАВИСИМ - АМА НЕКЕ ТЕСТА НЕ Е УКРАИНСКИ И ОТ БРЕНДО !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тъпият

    6 17 Отговор

    До коментар #16 от "не ме гледай тъпо българино":

    си ти! Аман от подлоги на тиквата.

    Коментиран от #27

  • 23 Къде ми е нощното шкафче?

    22 7 Отговор
    Кой ли му вярва още на този лъжец?Той постави капан на обикновените хора и няма измъкване от него!
  • 24 Тоя

    22 8 Отговор
    Пак не е пил апчета заранта
  • 25 Едно е да можеш, друго е да го направиш

    20 8 Отговор
    Тоя кога ще отиде на Четвърти километър, вместо на всеки метър да му отразявате брътвежите?! Омръзна и на татко Петко да му набива кухото канче😂😂😂😂
  • 26 Дедка

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "дедко":

    Време ти е да отлиташ!

    Коментиран от #31, #45

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "КИРОООО , ПИТАЙ ХОРАТА НА УЛИЦАТА":

    ВЯРНО но не СМЕЕ
  • 29 Механик

    22 6 Отговор
    На тоя, нещо му изчезна нахилената муцуна?
    Шубе го е, че господарите му, дето го НАЗНАЧИХА, нещо сега са се дръпнали от проекта.
    Не знам за какъв капан говори и може и да е прав, ама лично той и кокорчо+лорер си бяха невероятен капан.
    Само се чудя какви хора могат да гласуват и поддържат, очевидни натресени проекти като тия+ДБ.
    Чудя се къде изчезна софиянеца, дето "с моят приятел Кирчо....." и дето така пламено го защитаваше. Също така се чудя, дали софиянеца се научи да прави шкембе чорба.

    Коментиран от #32

  • 30 съвет

    20 7 Отговор
    Г-н Петков /Кирил/ има сериозни , дори много сериозни ментални проблеми. Дали се дължи на злоупотреба с определени субстанции ,дали е наследствено /съдейки по поведението на баща му - наследствено е/ или е комбинация от двете ,но състоянието му с всеки изминал ден става все по тревожно. Редно е да се вземат спешни мерки. Г-н Петков е изгубил чувство за реалност ,разговорната му реч е накъсана ,нечленоразделна и налудничава ,а девиантното му ежедневно поведение говори за сериозен психически проблем. Желанието да се представя мечтаното за реалност /т.е. да се лъже непрестанно/ и маниакалната натрапчивост към даден обект , говори за краен стадий на шиз@френия ,придружен с нарцистично ексхибиционистични (желание да се показва) прояви.
  • 31 дедко

    16 6 Отговор

    До коментар #26 от "Дедка":

    За къде ,за Канада ли ? Ма аз не съм Кирчо ,нещо бъркаш . Абе ,вас Кирчо да не ви хипнотизирал ? Ще ни умори от глад този вагабонтин , вие го защитавате ! По големи съсипници на България от Кирчовите разбойници досега не е имало ! А България са я управлявали много разбойници .
  • 32 АННА МИЛА

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    САМОКОВЦКИЯ СОФИЯНЕЦ няма никакво заведение КОЛКО си НАИВЕН
  • 33 .......

    13 5 Отговор
    Кирливото мото:"Нека заедно направим заплатите,пенсиите и цените в милиони!"
    Бащата на Кирчо:"Задкулисието е народа...Задкулисието трябва да бъде унищожено."
    Да,видяхме как искате да ни довършите.
  • 34 Коментарите се оценяват и манипулират

    6 14 Отговор
    От хора на ДПС и ГЕРБ. С по 5-6 телефона на човек.

    Коментиран от #37, #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българин

    13 4 Отговор
    Факти,много ми харесва лицето от снимката,така добре ли написах,за да не ме триете?Обаче още повече ме кефи,цвъркането на лицето!
  • 37 така е

    17 2 Отговор

    До коментар #34 от "Коментарите се оценяват и манипулират":

    Ти па - с 50-60 телефона на човек е ! Как /иначе/ някой ще пише против най здравомислещият ,най сладкодумния (най хубавото е ,че всичко му се разбира и говори кратко и ясно) ,най почтения (досега - една лъжа не е изрекъл) , най честният (докато управляваше - една стотинка държавна пара не е открадната) ,най независимият (не знае дори къде е ул. Козяк") , ГОЛЕМИЯТ враг НА ДРОГАТА и абсолютно НОРМАЛНИЯТ Кирил Петков ????????????!!!!!!!!!!!!!
    АБСУРД !
  • 38 ИНТЕРЕСНО -

    14 5 Отговор
    трябва ли изобщо да обръщаме внимание на бръщолевенията на човек, нарушил Конституцията? тОЗИ НЕУДАЧЕН ПАРАШУТИСТ ОSРА ТОТАЛНО ВСЯКА ИНСТИТУЦИЯ, до която се докосна, вкл. и авторитета на Харвард /ако завършилите ПЪЛНИЯ КУРС на това престижно учебно заведение бяха с толкова интелектуален капацитет, това заведение нямаше да е престижно, но Кирчо не е от завършилите го.../ - а сега се опитва да дава съвети. Видяхме те, драги...
  • 39 Ха ха ха

    14 4 Отговор
    Горкия ,менталнообърканите му изказвания съчетани с нечленоразделното мрънкане , не му дават да сътвори дори и едно смислено изказване .
  • 40 Сух

    15 4 Отговор
    Кон. Българския Джон траволта, много симпатичен кон.. Хаххаха хаххаха, няма да забравя как го възхваляваха този, същото прави ха и за бат Бойко, даже мъж на годината го направиха, изтипосаха го на първите корици на списанията, и българската женщина се прихласваше и мечтаеше.. Хаххаха българския мъж го вземаше за идол на подражание. Хоохохо.. Ей няма толко прост народ, къде гласува за Кирчо с мазния гласчец и Кокорчо с невменяемия поглед.. Няма!
  • 41 Нещо си се

    13 3 Отговор

    До коментар #34 от "Коментарите се оценяват и манипулират":

    Объркал.От ПП манипулират коментарите,както и машините.За това и реват ,като вдовица за.....Кирчо ръси мозъци след като заради неговото некадърно управление стигнахме до просешка тояга.
  • 42 Грую

    12 3 Отговор
    Кире, май пак си хапнал от онези специални пици.Викай парапета да освободи напрежението .В тази област е много добра ,за разлика от политиката.
  • 43 Цуца

    8 1 Отговор
    ПросЗ народ! Заслужаваме и орисията и прокопсията! Умните се изнесоха извън територията Бг, остана неграмотната и крадлива паплач!

    Коментиран от #44

  • 44 Грую

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "Цуца":

    Правилно. Чак от Канада се домъкна тази крадлива и неграмотна паплач.Малко ли са,такива като теб тук ,че и харвардските негодници да хрантутим.
  • 45 До левия бряг

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Дедка":

    Вземай си Киро - черната Златка и Христо - шекела и беж към Канада, че малко ви остава на либерастките подлоги, ще слагате памперси скоро!
  • 46 2494

    3 8 Отговор
    Много гербери под статията много хейт, много нещо. Директно сипят обидни квалификации, както правеха ББ и Влади Горанов.
  • 47 Гогол

    8 1 Отговор
    От Записките на един луд.
  • 48 Очевидно

    9 1 Отговор
    Тоя не е в ред.

    Коментиран от #49

  • 49 психиатър

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Очевидно":

    Защо, тогава са го изписали ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол