Last news in Fakti

1 Декември, 2022 14:10 1 809 50

ПП с "декларация на възмущение и недоумение": Слаб 2 за служебния кабинет в борбата с корупцията

  • пп-
  • служебен кабинет-
  • слаб 2-
  • борба-
  • корупцията

"Продължаваме промяната" е спряла безконтролното раздаване на огромни кредити с неясни обезпечения в полза на клиенти с политически гръб. "Установихме, че осем фирми са получили близо 1 млрд. от държавната банка, поне 200 млн. лв. няма да се върнат", добави Лорер. 

ПП с "декларация на възмущение и недоумение": Слаб 2 за служебния кабинет в борбата с корупцията  - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" писаха двойка на служебното правителство в борбата с корупцията. Това стана ясно от думите на народния представител от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер в декларация от името на група относно ББР.
Той определи декларацията си като "декларация на възмущение и на недоумение"
"От банка за развитие на малкия и среден бизнес - ББР е на път отново да се превърне в банка за развитие на приятелски фирми на властта. Служебното правителство премахва единственият професионално избран борд на тази институция с прозрачен конкурс, който започна реално прочистване на порочните практики от миналото", каза Лорер, цитиран от actualno.com.

Той обърна внимание, че в края на септември банката е излязла на печалба от 38 млн. лв и това се случва за пръв път от много години. "Служебният министър реши да ѝ пише слаб 2. В същия момент вече бившeто ръководство оповести, че същият този министър, е отказал да съдейства за изясняване обстоятелствата около известните проблемни кредити в тази банка. Оказва се, че двойката има друг смисъл. Това е слаб 2 за бъдещето на малкия и среден бизнес и борбата с корупцията от това служебно правителство", каза Лорер.

Той уточни, че "Продължаваме промяната" е спряла безконтролното раздаване на огромни кредити с неясни обезпечения в полза на клиенти с политически гръб. "Установихме, че осем фирми са получили близо 1 млрд. от държавната банка, поне 200 млн. лв. няма да се върнат", добави Лорер.

Според него прокуратурата удобно бави разследването за сигнала по отношение на един от тези заеми на стойност от 150 млн. лв. за фирмата на "лицето, известно като Вълка".

"В същото време четем в пресата, че същият човек, който е подписвал в банката част от тези кредити, които сега няма да се върнат, някой го е предложил да се върне в управлението на банката", каза той.

"Изглежда юмрукът, вдигнат за борба със завладяната държава миналата година, се обръща и започва да натиска самите хора, които наистина заработиха в тази кауза", добави Лорер.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот

    37 7 Отговор
    Големите борци срещу корупцията.

    да сменим едни чужди корупционери с наши,верни корупционери ..
  • 2 Много

    15 38 Отговор
    точно и обективно ! Беше време !
  • 3 Алооо

    12 41 Отговор
    Импийчмънт на служебния Кабинет... Всички са за затвора,заедно с Президента...
  • 4 Козметик

    52 10 Отговор
    Ако оценката Ви за управлението на служебния кабинет е слаб 2, на Вашето управление трябва да е минус 2 !!! Аматьори ! Вън от Парламента !!!

    Коментиран от #29

  • 5 ЕдинОтМногото

    35 3 Отговор
    Казаха го най големите борци срещу корупцията.
    Smeshnici
  • 6 Продължаваме Промяната

    3 31 Отговор
    Нормално...кадрите на новата подлога на Тиквата - Румен Радев са завършили посредствени висши учебни заведения, много далеч от Харвард
  • 7 SDEЧЕВ

    35 1 Отговор
    ДО ВЧЕРА НИКУМУ НЕИЗВЕСТНИ ДНЕС ОЦЕНКИ ПИШАТ.. В КОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ИМА ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА ПРЕДИ ДА СА УЧРЕДЕНИ.. В БГ ВЛЕЗНАЛИ С КУХИ ПАРТИИ МАНДАТОНОСИТЕЛИ.. ФАЛШИ ВИ ЛЕКАРСТВА ПРОДАВАТ,ЛЪЖАТ ПРЕЗИДЕНТА ВЪОБЩЕ САМО ПРЕЗ ЗАДНИЯ ВХОД ВЛИЗАТ И ЗА ЦВЯТ И ТЕ С ПЕВАЧ ..- ХАЗАРТА 9 ПОДОБАВАЩО

    Коментиран от #10

  • 8 Та кой си ти

    32 2 Отговор
    Кои сте вие? Жалки лъжци, без грам достойнство, слуги и проект на мафията имали разбираш ли претенции за борба с корупцията! Ами ако се разкарате, поне наполовина ще намалее корупцията гнусни наглеци и лъжци!
  • 9 Хаха

    27 1 Отговор
    Тия дни само смешки най големите НЕКЪДЪРНИци който за 7 месеца направиха такива поразии да се взмуштават. Особедно тоя некъдърник на снимката, който става само за схеми как да се точат пари от държавата.
  • 10 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "SDEЧЕВ":

    НОВИЯТ ДЕПУТАТ В НАШИЯт РАЙОН ЗА КОЕТО ЩЕ ОТКРИЕ ПАМЕТНИК И ШЪ ДЪРЖИ РЕЧ ----ИСКАМЕ РЕЧ ИСКАМЕ РЕЧ
  • 11 Агата Кристи

    22 1 Отговор
    Това да крадеш и да викаш "Дръжте крадеца" е висш пилотаж, взаимствано от корените на тоя на снимката ..
  • 12 Ццццц

    11 0 Отговор
    Голяма капачка ей,голямо възползване.
  • 13 Сатана Z

    22 1 Отговор
    България трябва да се бори със спекулата.Киропитеците скъсаха договора с Газпром за доставка на евтин газ и заформиха незапомнено ограбване на България ,купувайки същият Руски газ през фирми посредници.
  • 14 Лорер

    20 0 Отговор
    Човек не с двойно а с тройно гражданство още няма кой шута да му бие. Имотната му декларация само е достатъчна за присъда от 3 до 5 ......и умува и умува и продължава да краде през фонда на фондовете с пълни шепи
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чииииифут

    12 0 Отговор
    Мръсна дума ли е?
  • 18 Каква борба с корупцията и престъпността

    15 0 Отговор
    като всичките са бивши комунисти и съученици или приятели на всички крадци, корумпирани магистрати или "бизнесмени"-рецидивисти......
  • 19 хихи

    19 0 Отговор
    Хардвардските Изманици с "декларация на възмущение и недоумение"?????
    Те които изпраха Бойко Борисов и го върнаха на бял кон. Те които го арестуваха и гож направиха мъченик. Те които излъгаха за завода за електромобили, Гермкорп....
  • 20 Бен Навлек

    21 0 Отговор
    самите пп са едно крещящо недоумение в българската политика
  • 21 И като го "Установихте"

    12 0 Отговор
    Установихме, че осем фирми са получили близо 1 млрд. от държавната банка, поне 200 млн. лв. няма да се върнат ......какво направихте ? Запори, съд ? Не....почнахме и ние да лапаме, ама за по големи глупости.....стартъпи и пръдни, черни войнишки мухи и бели брашняни червеи......и за офиси за милиони на Борис
  • 22 Тони

    16 0 Отговор
    На вас и двойка ви е много и то по всичко. За 7 месеца само кражби, далавери и пълен батак.
  • 23 гост

    17 0 Отговор
    Двойка а ? А кой изтърва цените? Що не борихте спекулата,а ги оставихте да си разиграват коня.Щото имало война Ама къде е тая война бе,ако ви слуша човек все едно е в България. В цяла Европа няма обща инфлация по-висока от 9-10 % ,а на храните не повече от 20 до максимум 30% .Тука обща 18,5% ,на храните от 40 до 80% . И ми се оправдавате с чужда война.Не двойка, парламент не трябва и да помирисвате.Защото за нищо не ставате с тия дипломи. Дизела в Германия днес е 3,40 ..ЛЕВА !
  • 24 Как па един журналист не го попита тоя

    14 1 Отговор
    Ти смотаняк, двойно или тройно гражданство имаш последно?
  • 25 Кочо

    14 3 Отговор
    Българският Зеленски - Киро е нагъл и самозабравил се клоун, американска марионетка, досущ като оригинала! Този е готов да лъже, мами и краде българите, но най-лошото е , че по заповед на господаря си ще ги хвърли без капка милост в месомелачката на войната! Отчаян съм от слепотата и глупостта на тези които отново набутаха ПП в парламента! Това са зомбита както украинците! А зомбитата плащат с живота си!

    Коментиран от #26

  • 26 Цецо

    3 7 Отговор

    До коментар #25 от "Кочо":

    Чудя се, какъв темерут може да си. Може би си поддръжник на Статуквото!!??

    Коментиран от #39, #47

  • 27 Да кажа

    13 0 Отговор
    Евреин да ти говори за честност и почтеност е най-големия виц! В качеството си на какъв тоя и останалите оценяват работата на другите,при положение,че цялото му семейство осем месеца бяха на входа и на изхода на парите в България! Много ги боли тия от Продължаваме Подмяната и ония от Дебилна България,че няма да могат да си нагласят изборите с машини! Гонзо и Гнома ще гледат Парламента от жълтите павета! Хак им е!
  • 28 Тома

    4 3 Отговор
    Ами когато мафията е хванала радев на запис с голо хоро всичко което си поискат той ще направи.Юмручето му капна надоло
  • 29 Шкембе Войвода

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Козметик":

    Правиш ли депилация и педикюр, да си взема час свободен...

    Коментиран от #48

  • 30 Рядка кал

    8 2 Отговор
    Отличен 6 за ПП за развалените договори за газ и евтиния Амерски газ с -30% купен от СССР и доставян през гръцко...
  • 31 гост

    4 8 Отговор
    Радев първият мандат беше с народа за да го изберат за втори мандат, и сега вече като знае че друг мандат няма да има стана като гробаджийте краде като за световно. Съюзи се с ТУЛУПА и ще го върне на власт, а тулупа ще му се отблагодари с някое и друго чекмедже. Импиичмант за измамника Радев и в една килия с ТУЛУПА.

    Коментиран от #38

  • 32 Дрифт

    6 0 Отговор
    Да бе, ами защо Рашко се скри и не показа списъка с крадливите маймуни? Всички 240 гьонсурати сте съвременни еничари.
  • 33 Не се ли накраде бе

    7 0 Отговор
    Евреино
  • 34 Стартъпи вика правим

    6 0 Отговор
    С държавни пари ама много яко крада. Един читав няма
  • 35 Коментар

    8 1 Отговор
    Каза Лорер, един от убийците на България?!

    Дано такива евроатлантици да не влизат повече в парламента!!!
    Опоскаха нашия народ!
    Какво искат още?!
  • 36 Шаломчо кривогледия

    4 0 Отговор
    Данчо Лорер като депозира оставката в ОЕБ “Шалом, забрави декларацията за гражданството си да вземеш бе младеж.....ела я вземи да не ни разбият касата заради теб
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Каква полза

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    имаш да драскаш евтините лъжи и глупости, за жалките монети на лъжеца и слуга на мафията кирил петков? Мечтаеш да нямаш бъдеще ли? Да те лъжат и крадат такива като тоя ли?

    Коментиран от #40

  • 39 Намесвам се в разговор

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Цецо":

    Но ми стана интересно, защо те дразни истината!?
  • 40 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "Каква полза":

    А при герб, бсп и дпс какво бъдеще ме чака, заблудените сте вие.

    Коментиран от #41

  • 41 Сми същото

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Все ще си краден и лъган. Що се продавате бе хора? Дали ще си продадеш достойнството на лъжеца кирил петков или на друг лъжец, все ще си глупака, който ще лъжат и крадат.
  • 42 пенко

    0 0 Отговор
    МОСАД НЕ СПИ ---МОСАД ИМА "ЦЯЛАТА " ИНФОРМАЦИЯ НА СВЕТА -ЛОРИ !!! + " ПЕГАС " И СИЕ --- НО СЕ ПЛАНИРА ПРОИЗВОДСТВО НА : " ЦИКЛОН -Б " ---В СВЕТОВЕН МАЩАБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 43 сирене

    4 0 Отговор
    Тия се сцепиха от лъжене, мазане, овъртане и чупене на закони.. Пълен Провал!
  • 44 пенко

    3 0 Отговор
    ДОБЪР АГЕНТ "ЛАУРЕЛ " НА МОСАД -ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!! СОЛМОНЕЛ ПСИХИ -"ТРЕВА ДА ПАСЕ " !!!!
  • 45 НЯКОЙ

    4 0 Отговор
    Каква борба с корупцията - те са ЗАКРИЛНИЦИ И ПРОВОДНИЦИ НА КОРУПЦИЯТА !
  • 46 Пак съм аз

    2 0 Отговор
    Въпрос, г-н Лорел ! Защо цял свят като чуе "... - евреин !" и прихласва от "умиление" ??? Много искам разбера нещо и за Гад Зееви - моля !!!
  • 47 Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Цецо":

    Няма да ти онтоворя със същия долнопробен език! Ти си знаеш какво разбираш под статукво! В българския парламент има шест партии управлявани от колониални американски марионетки, които господаря си ги менка за изпълнение на неговата глобална политика и които имат благоволението му да постъпват както намерят за добре с колониалното население! Тези партии са ГЕРБ, ПП, ДБ, БВ, ДПС, БСП! Лидерите на тези партии са долнопробен човешки материал интересуващ се единствено от кражби в огромни размери, за което ще продадат и майките си! Подготвени да бягат от потъващия кораб в обетованата земя където ще си харчат накраденото и награбено със самодоволното съзнание за своята обиграност и хитрост! Останалото да циркове и игра на демокрация!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КОЙ ПРЕДАДЕ ИСУС

    0 0 Отговор
    АМИ ЕТО ГО !
  • 50 Корупцията сте вие,

    0 0 Отговор
    Променкаджиите с посредници и джемкорп, вашите опорки от анимационни филмчета с пачки и кюлчета вече са безинтересни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол