Last news in Fakti

8 Декември, 2022 06:21 1 128 25

Димитър Главчев за първия мандат: Надеждата умира последна, проф. Габровски прави саможертва

  • димитър главчев-
  • професор николай габровски-
  • мандат-
  • правителство

Според народния представител от ГЕРБ, ако не настъпи промяна в поведението на политическите партии, единственият печеливш ще бъде президентът

Димитър Главчев за първия мандат: Надеждата умира последна, проф. Габровски прави саможертва - 1
Снимка: БГНЕС

"Винаги има шансове, надеждата умира последна. Проф. Габровски трудно беше избран. Той е най-добрият неврохирург онколог. Нали всички казваме, че има ракови туморни образувания в обществото? Тази метафора с това, че се предлага номер едно в България, е по-подходяща от футболните метафори, които използваме под път и над път", коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи като саможертва решението на проф. Габровски да приеме предложението: "Човек с безупречна репутация. Всичко, което може да постигне - е постигнал. И изведнъж отива в политическото блато".

Според народния представител от ГЕРБ, ако не настъпи промяна в поведението на политическите партии, единственият печеливш ще бъде президентът.

"Вдига се рейтингът на президента Радев. Последните 2 години има заобикаляне на формата на държавно управлeние на България. Конституционно сме парламентарна република, но това, което се случва, е да ни управлява президентът, и то в големи периоди без наличието на парламент", посочи Главчев пред Bulgaria ON AIR.

А разговорите между ГЕРБ и Радев определи като нещо нормално, което се прави в интерес на българските граждани. Той е убеден - президентът не мери с двоен аршин партиите.

"Преди време вдигна юмрука и каза "Мутри вън", сега пък казва - "шарлатани". Излиза от езика, който трябва да има държавният глава, прям е и няма двоен аршин. Някои от представителите на "Продължаваме промяната" нямат основание да се обиждат от термина шарлатани, за някои от тях даже е щадящ", анализира Главчев речника на държавния глава.

Депутатът изрази надежда да се състави правителство, било то и с третия мандат, защото това очакват избирателите. Също така беше категоричен, че мястото на България е в Шенген.

"Мигрантите - това е общоевропейски проблем, трябват ни общоевропейски усилия, а нямаме общи усилия. За мен е необяснимо защо не искат Австрия и Нидерландия да вложим всички съвместни усилия. Приемането на България само ще е плюс. Това ще е подкрепа да се решават проблемите и при тях, защото повечето мигранти се целят в Западните държави. По всички граници има корупция, тук въпросът е да положим съвместни европейски усилия за решаването на този проблем. България не може да спре мигрантите, това е ясно", коментира Главчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 8 Отговор
    ГЛАВЧЕВ просто ВИЕ ще погубите АВТОРИТЕТЪТ на ПРОФ ГАБРОВСКИ просто ще го употребитена това сте СПОСОБНИ

    Коментиран от #9

  • 2 ОКТОПОД

    18 1 Отговор
    Бойко е направил предложение на Габровски на което не може да откаже.

    Коментиран от #3

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "ОКТОПОД":

    ГРЕШКА държът го с ФАЛШИФИЦИРАНИ компромати ТОВА го умеят герб и БМБ

    Коментиран от #8

  • 4 ТОЛУПА 🎃

    15 0 Отговор
    Намерил съм жертвен агнец !
  • 5 редови бг редник

    13 0 Отговор
    Каква саможертва? Повишават те от ефрейтор в генерал,заплатата скача с много пъти,къде е заплахата от "саможертва"?!
  • 6 Реалист

    13 1 Отговор
    За няколко (милиона) долара повече. Хубав уестърн.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ей,Всезнайко

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пстт!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Габровски е от крадливата шайка на Балтов.Държат го с компромати за кражби от Пирогов.

    Коментиран от #14

  • 11 Маринов

    9 1 Отговор
    Дай БОЖЕ
    всички да се ОМЕТЕТЕ
    на БУНИЩЕТО на ИСТОРИЯТА
    и България
    най- после да се ОСВОБОДИ
    от ВАС и СИЕ
    и НАЛОЖЕНИЯ и Европеиския КОЛОНИАЛИЗАМ!!

    Коментиран от #13

  • 12 Хаха

    10 0 Отговор
    На тоя устата му е като цип , като на сърдит емотикон. И същата уста ръси глупости да галят ушите на Чекмеджан.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Маринов":

    ПРАВ сте господин МАРИНОВ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Макс

    10 0 Отговор
    Да, бе , да , още малко и с Васил Левски ще го сравните .Каква е причината за тази измислена саможертва ? Борисов винаги е твърдял, че лидера на партията трябва да бъде премиер . От какво се страхува Борисов ? Никога ГЕРБ !
  • 16 Перо

    8 0 Отговор
    Професорът е цакан предварително с лошото бреме,което му носи тиквата! Той е предварително обречен от лошия имидж на ГЕРБ и колкото и да е хрисим, просто нищо не зависи от него и е обречен! Излишна жертва е! Защо се занимава с политика? И ГЕРБ ще свърши като СДС,където е мястото на всички криминални партии!
  • 17 Мими

    7 0 Отговор
    Не употребявайте такава силна дума като саможертва за “такива” хора, да професионалист в своята сфера , но вижте го до деската Атанасова , абсурдна картинка е това, аз обикновен човек а не “светило” не бих застанала до нея!!!!!!
  • 18 САНДОКАН

    10 0 Отговор
    Тази "саможертва" за колко пари е. За един приятел питам.
  • 19 шундурко

    4 0 Отговор
    този цяло изречение ли е сглобил или просто си е прочел листчето
  • 20 СЗО

    5 1 Отговор
    Още малко, и ще го канонизират за светец. Ама той Боко нали трима папи са го галили по главата...що да не си използва връзките?
  • 21 ГЕРБ умре

    2 0 Отговор
    Бойко в затвора
  • 22 Наглецо

    0 0 Отговор
    И аз ще се жертвам в името на пачка в евраци и някое и друго кюлче.Викайте ми мъченика.
  • 23 Павел пенев

    1 0 Отговор
    А защо вие лидерите от ГЕРБ не се жертвате? Оплячкосахте държавата и жертвате професорите- Мутафчийски,Ангелов, Герджиков и много други. Но добре е че професорите у нас с лопата да ги ринеш, можем да ги изнасяме но никъде не ги искат.
  • 24 Минева

    1 0 Отговор
    Саможертва си професията за подгъзуване. Браво на тоя профедионалист!
  • 25 жалнанимайка

    0 0 Отговор
    Грам лоялност, според главчевата философия, е равен на кило интелект. Такъв човек дали знае смисъла на думата саможертва? За съжаление българската политика се напълни с маскари и шарлатани, загрижени единствено за келепиреца си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове