Last news in Fakti

12 Декември, 2022 08:31 2 291 26

Диана Русинова пред bTV за тежката катастрофа: Няма маркировка и липсват пътни знаци

  • свиленград-
  • автобус-
  • катастрофа-
  • диана русинова

Говорим за случай, в който отново стопанинът на пътя не си е свършил работата

Диана Русинова пред bTV за тежката катастрофа: Няма маркировка и липсват пътни знаци - 1
Снимка: Архив

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики заяви в на bTV, че на мястото в Свиленградско, където стана тежката автобусна катастрофа с един загинал и много ранени, че няма маркировка и липсват пътни знаци.

“Говорим за случай, в който отново стопанинът на пътя не си е свършил работата. Поради това водачът е допуснал грешка. Категорично не можем да отречем, че водачът е допуснал грешка, но трябва да си отговорим на въпроса защо я е допуснал”, добави тя.

Русинова обясни, че пътят, на който се случва катастрофата е II-55, за който има множество сигнали.

“Това е пътят, който започва във Велико Търново и свършва при Свиленград, през него минава Проходът на Републиката. На това конкретно място има изключително хлъзгав асфалт, липса на каквато и да е било маркировка, особено по отношение на крайните линии на пътя, липса на пътни знаци”, каза още тя.

Русинова, обясни, че по проект там трябва да има знак, който да укаже на водачите, че следва опасен завой наляво.

„Там има множество следи от предходни удари. Местните също споделят, че има доста ПТП-та в района. След като се излезе от населеното място има един единствен знак, който указва, че ако има сняг и зимни условия, трябва да си сложите вериги. След това има знак за опасен завой надясно със забрана за изпреварване и след това почти 1,5-2 км. до мястото на инцидента няма никакъв друг пътен знак“, заяви тя.

„Твърди се от областното пътно управление, че там трябва да има знак за опасен завой наляво с ограничени на скоростта 40 км/час. Но след населеното място ограничението на скоростта е 90 км/час, т.е. преди това е трябвало да има знак за 60 км/час, постепенно след това да се намали скоростта до 40 км/час или до някаква друга разумна скорост. Никакви знаци няма, било е тъмно, валяло, водачът може да се е заблудил“, обясни Русинова.

Тя допълни, че АПИ не си върши работата.

„Цари тотално безхаберие, не можем да продължаваме по този начин, без да се взимат мерки за пътища, за които знаем, че има проблем“, заяви Русинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    15 1 Отговор
    КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕДИ ТОВА? С ДРУГИЯТ,КЪДЕ Е?
  • 2 Тази кога ще каже колко пари изкарва

    29 3 Отговор
    На гърба на пострадалите! До кога шарлатани като тази ще бъдат лансирани за да ни лъжат и крадът! Ало мафията къде е държавата и чиновниците?
  • 3 3343

    15 2 Отговор
    Там асфалта е набор на автобуса около 1982, мантинелите и маркировката също.
  • 4 Зевзек

    21 2 Отговор
    Поредната БОЙКОСТРАДА убиец.

    Откакто тази Диана Русинова обърна внимание за некачествена маркировка по българските пътища. Взе да ми прави впечатление, че в София нощно време маркировката по големи натоварени булеварди не се вижда. Това е предпоставка за катастрофи. Причината е неподходяща боя, вероятно става дума за корупция и некадърност в общината/кмета Фъндъкова/.
  • 5 Гражданин

    11 2 Отговор
    И в провинциите е същото. Маркировките им са трудно виждащи. Има ги, но е време общините да се замислят. Ходим и в родните си градове, днес са много по бедни от костюместите горе в Нс, но поне с маркировките е по добре. Явно от влагане на пари за ново строителство пари не им остават за маркировки, но да се надяваме, че критиката ще им помогне и ще направят нови маркери и нови табели за шофьори и пешеходци.
  • 6 Орел

    12 1 Отговор
    Как да има знаци, като "спечелилите" поръчката за поддръжка на пътя първо премахват всички знаци и метални съоръжения, предават ги за скрап, а после бързо забравят какво трябва да направят. Така е навсякъде.
    Тотално оскотяване.
  • 7 Логика

    14 2 Отговор
    Много ми е интересно КОЛКО пари струва издръжката на този "институт за пътна безопасност" и КОЙ ги плаща? Ако е толкова загрижен за пътищата в България, защо просто не "осинови" определен път или участък от него и с тези пари да поеме поддържането му? А така тая "експерт"-ка си джитка с новия Мерцедес и раздава присъди като последна инстанция.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Тъжно , ама....
    "Това е пътят, който започва във Велико Търново и свършва при Свиленград, през него минава Проходът на Републиката."
    Та колко често "минава през него " Хаинбоаз ❓❓‼️

    Коментиран от #10

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Някой знае ли лично служители на АПИ да има осъдени да заплатят щети от ПТП заради ТЯХНАТА некадърност и немарливост ❓❗❓❗
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А и пътят НЕ започва от В. Търново,

    МИСтър ИРКА ‼️
  • 11 В случая

    9 0 Отговор
    най-важен е монешкия фактор. Когато се кара по непознат маршрут и в лигаво време е редно да пътуваш със скорост с която да овладееш превозното средство, а не да разчиташ саво на знаци и маркировки. Само така можеш да оцелееш в тази война. Който не спазва тези прости неща е гряз 200.

    Коментиран от #12

  • 12 Да се чете

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "В случая":

    човешкия фактор.
  • 13 иниезнаем

    8 0 Отговор
    А защо не брояхме и мерихте преди катастрофата и да продъните ушите на света, сега е след дъжд качулка. Срамота и палячовщина
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сеирджия

    6 2 Отговор
    Вчера се подигравах, че пак ще излезе някоя изтъркана маркировка или леко накривена мантинела и наистина "експертите" отново се изказаха. Няма ли някога причината да излезе бързо каращ или пил шофьор?!

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Какъв

    9 1 Отговор
    Проход на републиката та гони ма г-жо г-н Русинов/а/ това е пътя Свиленград,Тополовград,Елхово ,Болярово,Среден,Бургас.Най напред научи географията на България и тогава eu.

    Коментиран от #23

  • 18 Кочо

    8 1 Отговор
    За второкласен път си е в много добро състояние! Тук налазиха мнения, че това е най важния път от севера към юга, а не е така!
  • 19 Джипко бибитков

    5 0 Отговор
    Че то и аз мога да съм експерт при липсата на пътища и всичко друго за което се сетите.
  • 20 £€¥√

    4 0 Отговор
    Тя допълни, че АПИ не си върши работата.

    Взимат си заплатите,
  • 21 ООО МАЙН ГОД....

    3 0 Отговор
    ...ами като ПОЧНЕ голямото пътуване по чнг.....що kЕ пра😱им...апропо и евентуално голямото ....прибиране🤔
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Като сте не запознати

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Какъв":

    Пътят баш си е Свиленград - Републиката - Русе! Но не се ползва от генералният трафик защото от детелината с пътя Бургас - Харманли до ТЕЦ Мар. Изток 2 е в покъртително състояние!!! Поради което трафика ГКПП Капитана, ГКПП Мост 1 върви по Марица до Харманли, оттам по третокласните до Симеоновград, Гълъбово, Раднево но с нова настилка и на Н. Загора пак се закачат на II55.
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор
    То в софия има отворени шахти,а тя за пътни знаци........Говорим.....Цяла бг е осеяна с ненужни или липсваи пътни знаци!Проблема е ,че хората се доверяват на знаците ,а не на умът си!

    Коментиран от #26

  • 25 АПИ

    0 0 Отговор
    Да се замени с констатиращ орган.За всичко се говори при свършен факт
  • 26 Милиционер

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Господине знаци сме поставили само в драките да можем да си пълним джобовете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове