Last news in Fakti

12 Декември, 2022 14:55 2 868 23

Пламен Димитров от ФБ: Бойко Борисов играе за управление на ГЕРБ, но в следващия парламент

  • габровски-
  • правителство-
  • мерки

Трудно ми е да кажа на какво е разчитал Трифонов през миналата година, защото той не е рационален политически играч

Пламен Димитров от ФБ: Бойко Борисов играе за управление на ГЕРБ, но в следващия парламент - 1
Снимка: БГНЕС

Днешното представяне на правителството на проф. Габровски много напомня на сценката, която Слави Трифонов разигра през миналото лято. Тогава той изчете от екрана на собствената си телевизия имената на кандидат-министрите, начело с нарочения за премиер Николай Василев.

Това коментира в профила си във "Фейсбук" Пламен Димитров.

Разбира се, Габровски и Трифонов са много различни персонажи, но общото между тях е, че сами си правят правителство без да са съгласували неговата програма и персонален състав с евентуалните коалиционни партньори на партията мандатоносител. И през лятото на 2021 г., и сега, тази партия имаше около една четвърт от депутатските места. Трифонов не смяташе за нужно да търси политическа подкрепа за правителството си, а за Бойко Борисов и неговия кандидат Габровски не е възможно да я намерят.

Трудно ми е да кажа на какво е разчитал Трифонов през миналата година, защото той не е рационален политически играч, но мотивите на Борисов изглеждат ясни – той вече се позиционира за следващия предсрочен вот и иска да каже на избирателите: „Аз бях най-диалогичният играч, направих всичко възможно да има правителство, оттеглих се доброволно, макар че съм Меси в българската политика, намерих премиер като слънце, той събра сериозни хора в проектокабинета си, внесохме го за гласуване в Народното събрание, но всичко пропадна, защото другите партии са безотговорни“.

Това послание едва ли ще увеличи кой знае колко електората на ГЕРБ, неговата цел е по-скоро да постави евентуалните коалиционни партньори на Борисов в некомфортна ситуация, да ги принуди да се оправдават и в крайна сметка да не могат пак да кажат „не“ на българския Меси, когато дойде време да се формира правителство в следващото Народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    9 13 Отговор
    Никой ли не разбира, че следващ Парламент няма да има скоро? Защо мислите са всички тези генерали.. Радев, Янев, Заков? Но няма да се плашите, НАТО ще ви пази в домовете ви докато сте в окопите. Пушки ще има на корем и от душа.

    Коментиран от #11

  • 2 колориметър

    8 8 Отговор
    Ей,тоя Меси,брееее! И министър-председател ще го направим,а мадам Антонела Рокуцо ще е председателка на народната сбирщина.
  • 3 Псевдоним

    7 2 Отговор
    Има логика в това.
  • 4 Тредстоун

    6 20 Отговор
    Най вероятно ще имаме правителство , няма никаква логика да е обратното. Предложените имена са на експерти които са в различни партийни листи , пп , дб , бсп и др. , това е правителство от експертен тип , но е зависимо от всички парламентарни групи , правителство на малцинството което ако залитне в следващ момент може да бъде бламирано на момента. Предполага суверена не е глупав и при следващи избори ГЕРБ може и да не се нуждае от други , може и да има мнозинство , може и да получи подкрепа по голяма от сегашната , суверена разбира и вижада кой какво прави и кой е способен да осигури работещ парламент .Сегашните харвардски еднодневки просто отиват в кереча , рубладжиите няма да мръднат и процент нагоре , рублите са все по евтини а и касичките на сатрапа почват да се оголват , то и от просия не остана кой знае какво ....
  • 5 несравними

    10 5 Отговор
    Грозно е да правим аналогия между двата проекто кабинета.
    Спомнете си какво предложи Слави и ще се изчервите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 аналогия

    7 9 Отговор
    между проф.Габровски /макар предложен от ГЕРБ/ и Слави не може да има най малкото защото Габовски е интелигентен и възпитан човек.и това може да го обиди
  • 8 доко

    7 3 Отговор
    разбира се че правителство на неврохирурга няма да е прието..ами липстват ортопеди ами кардиолози ами забравихте и физиотерапевти и други и други...и господин габровски все и все упорито забравя че най подготвеното човек за политиката е само една личност казва се цецка цачева..човекът е правно подготвен той даже забогатя от политическата си визия и сега си хапва паричките мирно и кротко в некоя сладкарница..дайте шанс пак най подготвеното..

    Коментиран от #22

  • 9 Цуца

    8 2 Отговор
    Какъв Трифонов, какъв Габровски?! А бе хора, правят ни на опитни мишки и се упражняват на тема колко е търпимостта на хората към оцеляването. Нооо, читавото се изнесе от територията Бг и остана продажната рая, Байганьовците да гонят келепира и се облажват от тоталното ни ограбване
  • 10 Момичето от града

    9 3 Отговор
    Да не ми го хвалят този г-н Гарбовски, наши познати ми разказаха колко корумпиран бил. Искал сине определена сума пари преди операция.
  • 11 Петьо Петров

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Защо няма отговори момчета, а само минуси? Страх ли ви е? Няма страшно ще размятате Хаймърси и Цезари. Нали НАТО е велико, защо ви е страх? А знаете ли какво изобщо е НАТО? Шепа чантаджии и паркетни генерали. Вие сте натовците, вие ще сте в окопите. Никое друго румънче или поляче няма да поеме вашия куршум. Така, че осъзнайте се и разсъждавайте повече, няма кой да ви пази, освен вие самите и Бог. Не плещете повече глупости във форумите и се замислете.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стойко

    7 0 Отговор
    Да ви зарадвам с изключително прекрасна новина! Според вчерашните данни от проучването на Европейската аналитична агенция "Политико" , рейтинга на лицето Румен Георгиев Радев , водещ се в момента президент на Р. България е 23% одобрение и 61 % неодобрение! Никога президентската институция не е имала толкова нисък рейтинг! Дори по времето на Росен Асенов Плевнелиев одобрението към него бе 41%. Обмисля се внасянето на процедура по импийчмънт в парламента от ПП и ДБ! Очаква се БСП да подкрепи процедурата също! Сега са на ход ГЕРБ и ДПС и ако гласуват против всичко става ясно! Дните на троянския кон на Путлер в Европа и Хасковски каун изглеждат преброени!
  • 17 Чудо !

    1 0 Отговор
    Според в.24 ч.Тулупа ще спечели 25 % при нови избори.Другите си остават и те същите.За какво да правим избори тогава ? Хфърчилото да го обявим за цар и толкоз.
  • 18 Анонимен

    2 1 Отговор
    От тогава много води изтекоха. Не ви е виновен Радев, нито Бойко. Който успя, успя и пак ще успее. Днес чакайки в близост до лидъл спирката, кола до кола връщайки се от Гърция и софийски и с чужди номера обратна посока за Гърция. Млади хора карат скъпи коли, джипове. Който и да е на власт, това е.
  • 19 Гражданин

    0 1 Отговор
    За народа е без значение, кой ще е добре. Нека има правителство, а ПП да изчакат за следващите избори, щом ще са след 2023.
  • 20 Анонимен

    0 0 Отговор
    кризата е световна, а не е само в България. Малко имайте съвест. Децата ни се родиха по време на демокрация и остаряха с вашите приятели и нагласени конкурси.
  • 21 Гост

    3 1 Отговор
    герп, дъпъсъ и янко готвят уйдурма
  • 22 кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "доко":

    И масажистки, и масажистки.
  • 23 Наси

    0 0 Отговор
    Хубаво е когато неизвестен човек с име от фиктивна българия казва нещо във ФБ.Похвално на феизбук политизите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове