Last news in Fakti

13 Декември, 2022 11:08 2 569 22

Красимир Манов: Ако енергиен министър стане Николай Павлов, нещата ще отидат към изпълняване на руските интереси

  • красимир манов-
  • николай павлов-
  • руски интереси-
  • енергиен министър

Павлов смени формулата за изчисление на цената на природния газ и от нефтена компонента, изгодна за нас, преминахме на смесена - 70% спот пазари и 30% нефтена компонента. Този човек отказа 2/3 от азербайджанския газ, благодарение на който цената на газа е по-ниска, коментира енергийният експерт 

Красимир Манов: Ако енергиен министър стане Николай Павлов, нещата ще отидат към изпълняване на руските интереси - 1
Снимка: NovaNews

Проектокабинетът показва, че взаимоотношенията на Борисов и Радев са станали повече от близки. Нещата ще отидат директно в посока изпълняване на руските интереси, ако енергиен министър стане Николай Павлов, той е човек на "Газпром". Това заяви енергийният експерт Красимир Манов за "Твоят ден".

"Павлов смени формулата за изчисление на цената на природния газ и от нефтена компонента, изгодна за нас, преминахме на смесена - 70% спот пазари и 30% нефтена компонента. Този човек отказа 2/3 от азербайджанския газ, благодарение на който цената на газа е по-ниска. Не може да се каже дали ще има процес с ''Газпром", но дори да се стигне до арбитраж, който няма да е само между България и "Газпром", руската компания няма да спечели нито едно дело срещу страна от ЕС. ", посочи той.

Според него няма да има рязък завой в енергийната политика, ако Павлов стане министър. "Новият посланик на САЩ заяви, че първото нещо, с което ще се занимае е "Лукойл". Така че ние трябва да премахнем зависимостите си от Русия. Ако ще плащат данъци у нас, трябва да правят 7 млрд. печалба. Христов вреди на България, където и да излезе, говори като руски министър", каза експертът.

По думите му Радев винаги е бил с руски интереси. "В момента има огромна разделителна линия - войната. От двете страни са Запада и Русия. Тук вече всички маски паднаха. ГЕРБ нямат избор вече, играят ва банк", посочи Манов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    23 14 Отговор
    Кого си заплашил, бе! И какви са ивтересите на българите! Да плащат енергоносители и ток на петкратна цена, щом са американски?! Или да ползват евтини такива от Русия?

    Коментиран от #15

  • 2 Последния Софиянец

    17 5 Отговор
    АЕЦ Козлодуй не работи заради вашите ремонти.

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Дедо

    14 1 Отговор
    пРАВИТЕЛСТВО НА КРАДЦИ НЕМА ДА ИМА,ВЕРВАЙТЕ МИ
  • 4 Българка

    21 13 Отговор
    Радев определено или е зависим от задкулосоето, което разполага с компромати срещу него, или е бил скритата лимонка на Кремъл. Та нали точно след отстраняването от кабинета Петков на човека му "Газпром" той обяви война на ПП и ДБ. И сега вместо "Мутри вън" съучаства синхронно в "Мутри вътре"

    Коментиран от #19

  • 5 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 10 Отговор
    "формулата за изчисление на цената на природния газ и от нефтена компонента, изгодна за нас, преминахме на смесена - 70% спот пазари ..."

    Аз пък не смятам, че цената на природния газ обвързана с цената на петрола е изгодна. Просто погледнете 10-20 години назад във времето и ще видите,че е неизгодна.

    Изгодна цена на руския природен газ е тази, която договори Турция=Ердоган. Цена, която е 25% по-ниска от цената на спот пазара на газ, ето това е изгодно. Русия=Газпром продават руски газ на изгодна цена на Турция, не и на България. Една от причините за това е, че Турция е направила така да има алтернативни доставчици. За разлика от България, която в изминалите над 30 имаше само един доставчик моонополит Газпром=Москва, който ни изнудваше и си правеше каквоото иска с нас и ни продаваше на каквото си реши цена. Винаги по-висока отколкото цената на която Газпром продаваше на Турция. Да Газпром се държеше по-приятелски с Турция отколкото с братска България. Не им го ща това руско братство на московците. Искам цена на газа като за Турция.

    Коментиран от #13, #21

  • 6 Мдаа

    15 10 Отговор
    Кремълските клакьорки Радев, Гешев ГЕРБ-ДПС-БСП продължават да се пробват да ни отделят от ЕС и НАТО.
  • 7 ГЕРБ=ДПС=БСП

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    "АЕЦ Козлодуй не работи заради вашите ремонти."

    Ами ПАВЕЦ Чаира!!! Заради чии ремонти не работи??? Защо няма наказани/да си понесат отговорнста/ министри, чиновници и частни изпълнители на обществена поръчка за унищожаването на ПАВЕЦ Чаира, който е толкова важен за България, колкотоо АЕЦ Козлоодуй и ТЕЦ-овете в Марица Изток.
  • 8 А интереса на България къде е краварска

    12 5 Отговор
    Марионетка пропаднала?
  • 9 Ама, че гнусен глиган!

    13 5 Отговор
    Типичен шумкарски наследник, а го играе русофоб! Е, що да не се осъществяват интересите на Русия, ако те съвпадат с нашите собствени??? Или, да стоим гладни, че да дразним хлебара, като не си купуваме хляба му? Да, ама той хляб има! Ще си хапва и ще чака…
  • 10 алибегов

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ко става с тенджерите......
  • 11 М3 голд

    12 4 Отговор
    Какви глупости плещиш? Кого заплашваш с американския посланик? Щял да се занимае с Лукойл. Как? Да го спре? А ние, клиентите на гориво, какво ще правим? Той още не е дошъл и командва. С какво право? Ние наистина не сме хора а мекотели. Мачкат ни както си искат. Нашите мижитурки да внимават, че наближава времето им
  • 12 Газаджия

    10 4 Отговор
    Смяната на формулата стана по заповед на Брюксел и бойко борисов НАРЕДИ на Павлов да изпълни заповедта.
    Стига толкова лъжи!
  • 13 Газовик

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Цената за България беше ПО-НИСКА от тази на Турция, но Брюксел заповяда на бойко борисов да смени формулата!
    Помним всичко!
  • 14 # идиоти вън

    9 3 Отговор
    А какви са българските интереси бре Манов, да плащаме скъп газ и народа да не може даси плаща сметките?!?!? Е те такива като този аналЛизатори ги пращам да върва там от където са се появили на белия свят!
  • 15 един

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кочо":

    Евтини са за тебе/руският газ и петрол/ и всички които получавате рушвети за това,за мене не са евтини,анадънму?Защо получаваш немъчени пари,за да лъжиш и манипулираш хората,а?По-този начин на тебе ти излиза евтино руския газ,ама туй евтино на мене /и на много като мене/им излиза скъпо защото ние го плащаме,ясно ли ти е?Друго си е отгоре заплатата/която в повечето случаи е от бюджетни пари/,да ти влизат едни четири хиляди лева!О-ха,че няма да пишеш, че руския газ бил евтин ли!Къде са ония Васил Велевци дето не излизаха от студията и реваха денонощно, че без Газпом не можем?Сега се видя, че можем и без руски газ,ще можем и без руски нефт,ама вие без рушвети не можете,иначе трябва да бачкате,проблема е, че не ви се бачка,на клавиатурата е лесно,цъкаш-лъжеш и пей сърце!

    Коментиран от #16

  • 16 Друг

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Не са евтини/руският газ и петрол/на тия като тебе на издръжка на ,,Америка за България".
  • 17 Къде са парите от комисионните? КъмПП.

    4 3 Отговор
    Напротив, именно той разкри далаверата на Киро и Асен с руските офшорки, за по-скъп газ.
  • 18 К`ъф е тоя Хекспертин бре?!

    3 1 Отговор
    От къде го измъкнахте? Като закачат някаква титла пред името на всеки арпаджик, си въобразяват, че това на 100% им гарантира "достоверност". А всъщност е поредния, мизерен, козяшки самунджия.
  • 19 Стига с глупавите ти, кремълски

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    измислици. Това, твоето е като психическо заболяване. Радев е завършил с най - висок бал точки и супер характеристики ДВЕ ШКОЛИ НА ЦРУ В ЩАТИТЕ. Нима смяташ американците за толкова глупави да допуснат това, ако са верни "експертните" ти халюцинации?!!!
  • 20 сноу

    2 1 Отговор
    Краско прасков пък го е грижа само за хамерските интереси ...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    Под червеното знаме на Радев, вървим към поредната по-дълбока пропаст !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол