Last news in Fakti

13 Декември, 2022 14:45 3 479 25

Корнелия Нинова обяви министъра на икономиката за заплаха за националната ни сигурност

  • корнелия нинова-
  • национална сигурност-
  • служебни министри

На служебните министри в кабинета на президента Радев им стана навик да пренебрегват Народното събрание и да не идват на парламентарен контрол, каза лидерката на БСП

Служебните министри на Радев пренебрегват Народното събрание и не идват на парламентарен контрол.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказване от парламентарната трибуна

Министърът на икономиката и индустрията два месеца не идва на парламентарен контрол. Намира се всякакъв начин да не се явява. Задали сме десетки въпроси, но сякаш за служебните министри в кабинета на президента Радев им стана навик да пренебрегват Народното събрание и да не идват на парламентарен контрол.

Многократно сме критикували това поведение. Но ми се струва, че за конкретния повод, за който ще ви говоря, вече става въпрос за опасност. Затова искам да алармирам, да предупредя и да се знае. Министърът на икономиката и индустрията Стоянов многократно заявява в публични интервюта, че е задвижил процес за огромна германска инвестиция от 1 млрд. за фотоволтаичен парк при язовир „Огоста“.

Не един път го заявява публично. Всяка чуждестранна инвестиция е добре дошла, стига да се спазват законите на България и да не се застрашава националната сигурност. Искам да предупредя следното: язовир „Огоста“ фигурира в този документ, за който министъра вероятно и не е чувал - Постановление 181, което определя стратегически обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.

Язовир „Огоста“ на 6-то място в този списък представлява обект, важен за националната сигурност. На всички вече е ясно, че язовир „Огоста“ е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, за да се избегнат евентуално бъдещи проблеми. Той е един от първите, за които трябва да се вземат мерки.

Собственик на язовир „Огоста“ е Министерство на земеделието. Имам десетки аргументи да призова този човек да бъде спрян и го казвам навреме. Първо, собственикът дал ли му е разрешение? Второ, какво казват службите по този въпрос, защото по това постановление тези обекти се наблюдават от службите? Трето, какво казва Държавната агенция по метрология и технически надзор?

Четвърто, дало ли е Министерство на екологията ОВОС? Мога да продължа с още десетки въпроси.
Самият министър Стоянов вече става заплаха за националната сигурност, ако не го спрем навреме и не поискаме тук в парламента да обясни какво прави, с чие разрешение го прави, има ли всички необходими документи и процедури, представлява ли това, което прави заплаха за националната сигурност и региона.

Изключително важни въпроси, предупредила съм. Чакам го вече втори месец, да дойде тук преди да стане наистина опасен за България, каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да, превърнахме се в

    30 23 Отговор
    президентска диктатура. Конституцията се гази ежедневно от който си поиска😵‍💫
    Назначени министри без никаква отчетност пред парламента, самозабравил се президент-страхливец, който не спазва никакви срокове, абе консолидация на мафията в България😵‍💫
    И така пак ще си седим на изток от рая 🤨

    Коментиран от #24

  • 3 импексова

    23 24 Отговор
    По голяма заплаха от тебе няма ..... ти си по вредна и то радиацията грозоти..ооо
  • 4 УРА,, УРА

    29 1 Отговор
    Защо няма наказания за неспазване на конституцията? Или ще минем с номера-"ами то има хубави закони, но никой не ги спазва"! И всичко се забравя и няма санкции. Мила родна картинка. Кога ще Стигнем Хърватия????

    Коментиран от #9

  • 5 Българка

    17 9 Отговор
    Ниновица какво се изненадва. Та той Радев вече е в отбора на ГЕРБ. Нима вождът Борисов се е появявал на изслушване в НС? Та сега и съотборниците му подражават тези "подвизи"

    Коментиран от #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Канур

    8 9 Отговор
    Мислех, Че Нинова и Тиквоний са най-голямата?
  • 8 Права е Нинова и е най- смислена от всич

    18 15 Отговор
    ....ки в тоя парламент от социопати с ограничени умствени възможности и остри дефицити от всякакво естество ....трябва да има механизъм за автоматично блокиране на такива самоволни фашистки намерения на всякакви случайници като тоя Стоянов, добиращи се в един или друг момент до властови позиции....трябва да се сложи край на този криминален министерски безконтролен произвол ....

    Коментиран от #12

  • 9 Щото трябва народен съд

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "УРА,, УРА":

    Гелефтурата и корумпираните съдии пазят на два фронта престъпниците от властта
  • 10 Щото трябва народен съд

    12 0 Отговор
    Гешефтурата и корумпираните "съдии" пазят на два фронта престъпниците от властта
  • 11 ГЕРБ

    6 12 Отговор
    Защото разкри какви неща си правила и че те чака затвор.Смешна лелка
  • 12 Илиева

    12 12 Отговор

    До коментар #8 от "Права е Нинова и е най- смислена от всич":

    Мадам ЛЪЖА не може да е права!!!!Когато лъжеш си крив.Крива е за ужасно много неща,но най-вече за това,че ликвидира БСП.Не може да се лъже така грозно,както тя го прави всеки ден.Бойко е пеленаче в сравне ние с нея.Само няколко примера:Не знаела защо изключиха от БСП кмета на “Изгрев”,като министър на икономиката и един патрон не бил изнесен за Украйна,депутатите в НС от БСП изключили младата надежда Яворчо и това било по правилник…Ха,ха,ха Хора,или сте много зле или се правите.Нищо в БСП не се случва без КРУЕЛА да е казала ДА.Идват избори и тогава дано ви светне лампичката защо БСП е на това дередже????Рибата се вмирисва от главата🤮
  • 13 Улавата приватизаторка

    11 10 Отговор
    Същата като Тулупа.
  • 14 Хххх

    8 14 Отговор
    Всички престъпници и умствено ограничени пишман политици - мутри се страхувате от намеренията на БСП и прозорливата и смела Нинова! Радев и компания са заплаха за Държавата !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Браво !

    13 0 Отговор
    Хората правят нови АЕЦ и слагат пречиствателни инсталации на ТЕЦ-овете,а вие правете фотоволтаици.
    Следващата стъпка е да правите централи,задвижвани от хамстери-много е рентабилно.
    Браво!
  • 18 Тракиец🇯🇵🇦🇹🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇧🇬🇮🇷

    9 2 Отговор
    Радевата зима е в ход ! Виденовата зима вече е детска играчка спрямо БКП ДС Радевия БО-КЛУК
  • 19 минувач

    6 9 Отговор
    Корнелия много добре знае, че ако по уважителни причини министър не се яви в парламента за устен отговор на питане, може да бъден изискан писмен отговор и тогава министърът е длъжен да го направи в 7-дневен срок. Но тя предпочита да внушава разни лъжи, а не да получи отговор, който ще ги изобличи.
  • 20 ПСР

    4 5 Отговор
    Колко ли е комисионната на 1 милиард?
  • 21 Абсолютно съм съгласен

    11 2 Отговор
    С Нинова.Тук някой плямпала е мразят,защото живеят с принципа: Най обичам да мразим "! Кое е лошото,в това нейно изказване? Че някой си случаен,ще подари стотици декари на чужда фирма- волтак? Каква инвестиция бе, папагали? Ще дойдат,ще изпекат като тухла тамошния чернозем, и ще трупат милиарди.Ще изнасят за милиони,но и тук ще ни продават в т.н " микс " тоест- дубъл цена.И няма кой да им каже копче.Същия кабинет( не се разбра кой е врътнал далаверата) тихичко,подмолно преди седмица подписа договор с французите.И им подари водата на столичани за още 25 години!ЖюБез грам инфо,за клаузи,концесионна такса- нищо! Осъзнавате ли се,че всичко е за ваша- наша сметка? Папагали нещастни,без грам инстинкт за оцеляване и самосъхранение.
  • 22 Гзпгзпъчъдудучддучудчучь

    1 6 Отговор
    Промиха и мозъка с честоти!
  • 23 Еми

    4 5 Отговор
    То служебните министри не са задължени по закон да ходят в НС, те се отчитат пред Президента, или така вика Лукановата конституция, виж на баце му неше задължение от конституцията ама разтягаше минискуси да не иде
  • 24 Ами ДА...!

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да, превърнахме се в":

    Прав си...!Ама като ходим от избори,на избори...!Че и като гледам-пак се очертават нови избори...
  • 25 Ти пък...?!

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Борисов,не бил се явявал в парламента...?!Така е,но човека тъкмо да се яви и хоп...- къса менискус...!Просто-така все се случваше...!А този дори и менискус не къса...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове