Last news in Fakti

18 Декември, 2022 08:12 13 624 367

Краят на фалшивия световен ред

  • петър волгин-
  • либерали-
  • свят-
  • световен ред-
  • политика

Волгин: Либералният световен ред, в който, на практика, нямаше нищо либерално, а се характеризираше с тотално американско господство във всичко, се разпада пред очите ни

Краят на фалшивия световен ред - 1
Снимка: БГНЕС

Повече от три десетилетия официозните говорители – не само в България, а и в целия останал свят – ни разказват следната приказка. След края на Студената война е настъпил най-справедливият световен ред. Либералният. При него силата няма значение. Значение единствено имат правилата, договорите и добрите чувства. И най-важното – правилата важат за всички и всички са длъжни да се съобразяват с тях - както ядрените гиганти с огромно население, така и мъничките държавици, чиято площ е колкото софийски квартал и които са виждали ядрени бойни глави само на картинка. Съгласен съм, че тази дълго разказвана ни приказка е много красива. Само дето има един недостатък. Лицемерна е от началото до края. Както е лицемерен и целият либерален международен ред, възникнал след края на Студената война.

Всички държави били равни? Всички били длъжни да спазват правилата? Чутовни глупости са това, казано политически некоректно. И днес, както и преди 70, а и преди 700 години, правото е на страната на силния. По-точно казано, на най-силния. В света става това, което каже хегемонът. А след края на Студената война най-силната държава са Съединените щати. Те са, или поне доскоро бяха, единствените, от които зависеше какво ще става по света. И, съответно, по света ставаше това, за което настояваше Америка. Тази практика я наричаха либерален международен ред, макар че нищо автентично либерално няма в нея. Въпросното прилагателно е сложено само за заблуда. Искате конкретни примери? Ето ги.

През 1999 г. във Вашингтон решиха, че трябва да бомбардират Сърбия и да отстранят от власт президента Милошевич. Защото нарушавал правата на албанците. Хубаво, ама правата на милиони хора биват нарушавани по целия свят. Пък тамошните ръководители не ги сменят и не им бомбят столиците. Даже напротив, мнозина авторитарни ръководители са първи приятели на американските политици. Ето още един пример – през 2003 г. Америка реши да разбомби Ирак и да свали Саддам Хюсеин, щото бил свързан с атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк и имал оръжия за масово поразяване. И двете основания за бомбенето се оказаха тотални лъжи, но американците разрушиха Ирак и го превърнаха в царство на хаоса и ислямския тероризъм. Отново в името на тържеството на либералния ред бяха разрушени Либия и Сирия. Само дето никакъв либерализъм не избуя по тези места, а стана много по-лошо, отколкото беше.

Вече и най-наивните хора са се убедили, че зад приказките за всеобща справедливост и либерален световен ред, прозират принципите на старото като света политическо поведение – най-силният прави каквото си иска, или, по-точно казано, прави това, което му е изгодно. И изобщо не му пука за правила, закони и международни институции. И понеже след 1989 г. светът стана еднополярен, най-силната държава – САЩ – правеше необезпокоявана това, което смяташе за редно. През последните години обаче това започна да се променя. Различни държави започнаха да предизвикват хегемона – отначало по-тихо и свенливо, а напоследък все по-агресивно. Китай и Русия са най-ярките примери в това отношение. Както Пекин, така и Москва открито заявяват, че еднополюсният свят е вече в миналото, че ако през 90-те години на миналия век казаното от Вашингтон се приемаше като Закон Божи, днес нещата стоят по съвсем различен начин.

Либералният световен ред, в който, на практика, нямаше нищо либерално, а се характеризираше с тотално американско господство във всичко, се разпада пред очите ни. И фактът, че стипендиантите на "Америка за България" и останалите грантови анализатори у нас не искат да видят това, не променя нищо. Статуквото се пропуква, независимо от техните желания. И това е съвсем естествен процес. Светът е прекалено голям и прекалено сложен, за да бъде управляван от едно единствено място. Да, това може да става за кратък период от време. Трийсет години няколко човека във Вашингтон натискаха копчетата, и всички останали по целия свят скачаха и изпълняваха. Това вече не е възможно. И е хубаво, че не е възможно, защото означава, че сме по-свободни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 471 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    408 52 Отговор
    Див капитализъм и колониализъм.

    Коментиран от #44, #81, #154

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 жоро

    520 86 Отговор
    Браво за статията!

    Коментиран от #109, #111

  • 5 Последния Софиянец

    107 36 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Просто човек -Прост ратай

    Коментиран от #13

  • 6 Вашето Мнение

    357 82 Отговор
    Винегин казва нещо и гладните псета, дето клечат денонощно пред козяк за центове полудяват. Човека ви го каза, полудявате, не полудявата все тая. Путин приключи с вас, прайдовете ви и ранъта от козяк.

    Коментиран от #8

  • 7 пешо

    397 73 Отговор
    казано много точно, края на краварската хегемония
  • 8 Вашето Мнение

    106 17 Отговор

    До коментар #6 от "Вашето Мнение":

    Волгин

    Коментиран от #14

  • 9 Пич

    405 46 Отговор
    Това , че е прав , се вижда , от нашият избор на хрантутници , които би трябвало да управляват държавата ни , но непрекъснато казват - Европа дава това , и Европа забранява онова !!! Ерго - нас ни управлява световният ред , а нашите са едни безмислени лапачи , които освен че ни крадат , съсипват държавата ни , в угода , и по заповеди , на същият световен ред !!!

    Коментиран от #291

  • 10 Сск

    111 293 Отговор
    Новия ред си е стария,но без Раша

    Коментиран от #225

  • 11 007

    103 296 Отговор
    А истинския световен ред явно е реда на твоя господар ка путин и другите азиатски диктатори. 🤮🤮🤮🤮🤮
  • 12 Груьо

    412 74 Отговор
    БРАВО НА ПЕТЪР ВОЛГИН.НЕЩО ИСТИНСКИ КАЗАНО. САМО НЕ ЗНАМ КАК СА ПУСНАЛИ ТОЗИ МАТЕРИАЛ В МЕДИЙТЕ. НО НА АВТОРА ЕВАЛА ЗА КАЗАНОТО И ЗА СМЕЛОСТТА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ТОТАЛНАТА ЦИНЗУРА В БЪЛГАРИЯ.
  • 13 пешо

    115 25 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    много си прав
  • 14 Сск

    53 142 Отговор

    До коментар #8 от "Вашето Мнение":

    Вагин

    Коментиран от #32

  • 15 Частен ротшилдов Федерален резерв

    91 45 Отговор
    Ние сме либералният световен ред. Ние сме нпо-тата и запада. Ние сме независима Украйна и Косово. Ние сме Израел и вашите политици.
  • 16 червена волга с бял волан

    100 254 Отговор
    Този може и 8хилядник да е. Не мога да разбера като му е толкова зле тук защо не отиде в Путлерландския рай а стои тук да го тормозят.

    Коментиран от #21, #35, #46, #361

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    60 15 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Свиквай❗‼️❗‼️❗
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Агата Кристи

    80 216 Отговор
    Тоя руснак още ли е в България ?
  • 20 соквте

    281 69 Отговор
    Браво Волгин. Има все още обективни журналисти Слава Богу, които не са се продали на краварите и хунтата им за шепа долари. Краварите почнаха да разбират че плана им за ограбване на Русия чрез простите укри се провали, и сега пускат план "Б". Сега ще изнасилят Европа. Понеже с Русия не стана сега ще ограбят Европа а ние българите за пореден път сме продадени от предателите в парламента и ще платим сметката.

    Коментиран от #260

  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    114 25 Отговор

    До коментар #16 от "червена волга с бял волан":

    Много неща има
    КОИТО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ , ама се пънеш да пишеш ❗‼️

    Коментиран от #25

  • 22 Реалист

    182 34 Отговор
    Със звездичките дадох оценка 5 на материала, защото е много точен. Само не разбирам как системата отчете 4,5 от 1 гласа! Да ми обяснят как ги залагат тия работи, крикаш 5, то брои 4,5. И на второто такова кликане е с цяла единица надолу. А сега ме убедите, че не може да се правят шмекерии с електронното гласуване!

    Коментиран от #26

  • 23 Коко

    46 131 Отговор
    Ама много копейки има което хубаво тя е силна валута!!!
  • 24 Защото има такива като теб

    221 44 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    За които всеки другомислещ е Путински слуга..
    Защото Китай, Индия, Индонезия, Пакистан, Иран, Ирак, Бразилия, Аржентина, Чили, Боливия, Куба и много други искат също да живеят добре а не да бъдат изсмуквани сес сламка от хегемон.
    Защото не е нормално човек в щатите да извърши единица работа и да получи 100 долара а ти тук за същата 10.
    И Европа да ти казва че не си заслужил повече от минимална заплата 700 лв, а да си работил цял месец

    Коментиран от #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Евроатлантическо е

    51 5 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Даааааа:) :)
  • 27 Нервиш ли се?

    65 8 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Изпитваш ли гняв? Ярост? Обърна ли се към специалист?
  • 28 Зелен Демократ

    34 140 Отговор
    Уважаеми другарю/гусин Волгин, опитвате се да мислитеи това е добре! Но защо сте убеден, че Русия , Китай ики някой друг субект е нещо съвсем различно от Усата!? Нима там нямат достатъчно Зелени Демократи? Разбира се, че имат, Респект и Поклон пред Новите Феодсл-зелелени Пишман Капитлист-Демократи по Света и Вселената!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Яне Сандански

    122 27 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Вярно е ,че дават думата на различна от тяхната политика но с една разлика .На 400 повтарящи се едни и същи глупости ,дават веднъж правото и на някой мисли трезво и различно,който умее да мисли за разлика от такива като теб ,някой който разсъждава и вижда истинското лице на САЩ и не го вълнува само айфона и не е търтеи .Този който наричаш слуга на Русия ,аз съм на 52 и от както се помня работи ,някога имаше предаване 12+3 през ноща .Ти обаче ,колко трудов стаж имаш и какъв житейски опит имаш,какво образование имаш?
  • 32 Смешник

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "Сск":

    Ти ,да

    Коментиран от #137

  • 33 МУНЧО

    186 42 Отговор
    ЗАЩО ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ ,СЕ НАХВЪРЛИХТЕ ВЪРХУ ЧОВЕКА,КОЙТО КАЗВА САМАТА ИСТИНА.ДАЖЕ Е СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ ПРОФИЛ,БЕЗ ДА СЕ КРИЕ ЗАД ПСЕВДОНИМИ. И ДА ГИ ПОПИТАМ ТЕЗИ ХОРА ,КАКВО ТОЧНО ВИДЯХА ДОБРО ОТ ТЕЗИ ЗАД ОКЕАНА.СЪЩИТЕ ,КАКТО И СЛУГИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ ИЗДИГНАХА ЛЪЖАТА , ИЗМАМАТА И ЛИЦЕМЕРИЕТО В КУЛТ.СВЕКИ БОЖИ ДЕН НАС НИ ЛЪЖАТ ОТ ЕКРАНА ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО.КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ И СЕ СТИГНЕ ДО ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ.

    Коментиран от #38

  • 34 Реалист

    155 34 Отговор

    До коментар #24 от "Защото има такива като теб":

    Приятелю, защо им се връзваш? Това да те наричат русофил е най-лесното и елементарно обяснение, когато задаваш адекватни въпроси, на които не могат да отговорят. За мен вече русофил, "путинофил" и всякакви от този род са се превърнали в символ на свободно мислещия човек, имащ смелостта да каже истината и да се опълчи на статуквото. Това е все едно да те нарекът идиот по Достоевски. Кажи им благодаря за комплимента! Защото да имаш духовната свобода да изричаш нелицеприятната истина и мисловната сила да оборваш лъжите им с истина е достойно за уважение.

    Коментиран от #54

  • 35 Смешник

    86 18 Отговор

    До коментар #16 от "червена волга с бял волан":

    Защо той трябва да ходи някъде си,като ти харесва в обора-прав ти път и без туй сте един файтон .

    Коментиран от #43, #84

  • 36 този приема радиосигнала,

    47 118 Отговор
    директно от кремъл! Па го свежда на местно ниво, и се прай на интелигентъ!
  • 37 Волгата е наред

    49 105 Отговор
    На руските разведки може да им проследиш движението на парите по лекциите на агентите им..регулярно избухват залпови във неделя защото няма други новини и облъчват по-мащабно

    Коментиран от #80

  • 38 Палячовци

    98 19 Отговор

    До коментар #33 от "МУНЧО":

    Защото са млади хора нямащи и 1 ден трудов стаж .При социализма се работеше .
  • 39 Няма държава Сащ разберете го най накрая

    34 50 Отговор
    Така и трябва всъщност той не беше нов ред на Сащ а на Германия която се опита да го прокара чрез Сащ пак немски реваншизъм заради загубената ВСВ немците много мразят да губят и се озлобяват.А зщао Сащ а ми защото най голямата имигрантска група в Сащ е с немски произход те имат почва там.Цялата американска политика след Всв е базирана на Немска идеология Маркузе и тн. франкфуртската школа.

    Коментиран от #72

  • 40 Някоя си

    137 31 Отговор
    Най накрая една смислена и обективна статия.....
    Чак се учудих че е пусната във прозападно ориентирана открито пропагандна "медия" като факти.....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 КОЕ СЕ РАЗПАДА

    29 64 Отговор
    Че нещо не се разбра......
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ТАКА е НЕТ колега И НЕТ ПРИЯТЕЛ
  • 45 Истината

    109 23 Отговор
    Няма как да бъде скрита ! Истината тихичко излиза над мръсотийте , манипулацийте , лозунгите и лъжите и хората я знаят и виждат , а тези които лъжат хората се страхуват от тях защото знаят каква сила са те ! Браво за статията !
  • 46 Не искат,бе!

    34 10 Отговор

    До коментар #16 от "червена волга с бял волан":

    Тук в ЕС им е добре.
  • 47 Зевзека

    115 40 Отговор
    Ама как само ви дразни Волгин! Защото казва истината. И то такава дето ви вади очите, ала вие стискате ли стискате и крещите че нищо не виждате! Пичове, това че стискате очите не значи че онова, което се случва е невидимо. Като ви харесва да си забивате главата в пясъка, моля! Ваш проблем. Света обаче вече не е същият. И никога повече няма да бъде! САЩ загубиха тарторското си място, осъзнайте се навреме. Прав е Волгин, че това е добре, защото наистина вече сме много по-свободни.

    Коментиран от #105

  • 48 много ни интересуват разни там

    33 13 Отговор
    измислени опорки за либерализъм, да не сме в средата на 20 век? А и един факт, как сами си противоречат в интелектуалните напъни - партията на Жириновски се казва "Либерално-демократическа" партия на Русия. Преливане от "пусто в празно".
  • 49 АУУУУУ

    41 84 Отговор
    4000 ЛЕВА ИЛИ ЗА ЕДНО БРАВОС ОТ МИТРОФАНОВА? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 50 Тръц

    33 94 Отговор
    А бе разбирач естествено че либералния световен ред се е отнасял винаги за определени места по света..какво ни интересуват разни племенни организации като Ирак и Либия..от друга страна Щатите създадоха Югославия и те я закриха..Русия щяла да става полюс..на кое ще става полюс бе умен човеко..като нямат техническото превъзходство и икономическа сила??

    Коментиран от #68, #96

  • 51 Инж

    34 71 Отговор
    Дрън-дрън! А какво предлага РФ? Либералният ред ще си отиде, когато човечеството измисли нещо по - добро и справедливо.
  • 52 Не съдете Волта!

    38 68 Отговор
    И той е чиляк.И той трябва хляб да яде..
  • 53 за милиард рублей

    38 62 Отговор
    Тоа пак разгроми световниа империализъм от 1917г го трепят и все не успяват.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 до Волгин

    47 100 Отговор
    Стига си плакал за съветския съюз бе петолъчкин , няма да се върне , нито дъpтите комунисти ще станат от гроба , че да ни привържат пак към кремълската извратена диктатура за която тъй страстно жадуваш :)))
  • 56 Тома Неверни

    109 31 Отговор
    Абсолютно вярно. Поздравления за Петър Волгин , един от малкото истински журналисти в България. Поздравявам и Факти че виждаме тази статия. Не вярвах че ще се случи това!
  • 57 Яне Сандански

    106 14 Отговор
    Идва отново времето младите да разберат как се ражда хляба ,зеленчуците и плодовете ,месото и що е то ,РАБОТА.Тивс вбесява нашите млади джендъри .Няма само леж и телефонче за 1500 лв ,маратонки за 150 лв .Да живее новия(стар) световен ред в който младите трябва да разберат защо Китай последните 15 години се превърна в икономическо чудо,а причината е повече от проста : много много учене и работа което не е присъщо за западната младеж .

    Коментиран от #119

  • 58 5577

    25 53 Отговор
    Волгин, Волгин. Ще те разкостят. Ние вече на другиго викаме братя. Справедливостта зависи само от гледната точка. Колкото и да пличкаш водата, в един момент тя се успокоява. Тава е така защото болшинството така го иска.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Как

    37 73 Отговор
    Волгин да се преименува на Ленин и да започне световна революция. Китай както и да е но русия какъв полюс в световната политика е?Ако нямаше ядрени оръжия никой нямае да и обръща внимание.
  • 61 Дерзай другарю

    29 68 Отговор
    Казано на български другаря волгин смята че закона на джунглата е далеч по-добър от сегашните международни отношения
    Само че
    Първо ще трябва да убеди едните да бъдат изядени доброволно
    Второ ще трябва да вземе под внимание факта че живеем в епохота на антропоцена и човека е доминиращия вид а джунглата беше изядена от нас

    Коментиран от #74

  • 62 матрьошка

    37 81 Отговор
    Типичниq комунист , пропагандира омраза към "лошият" запад , защото още не могат да преживеят разпада на сатанинското анти човешко сесесеpе 😂

    Коментиран от #97

  • 63 Смотльо

    18 8 Отговор

    До коментар #59 от "Миуен Цепков":

    Само по коментара ти ,човек спокойно може да прецени що за умствен капацитет си.
  • 64 Българин

    34 75 Отговор
    Волгин е руски повияр!

    Коментиран от #75

  • 65 Желю-войвода.

    90 29 Отговор
    Браво господин Волгин поздравления и адмирации за вашата статия която е една от малкото истински статии в които не е пречупена истината в полза на САЩ....👍👍👍Браво.
  • 66 Биг дик

    22 44 Отговор
    Ето как върви манипулацията с по елементарната част от матреала, в Косово Слобо бил нарушавал правата на албанците и нито дума за избиването на хиляди и геноцид, Още щом си голяма държава тоест русия можеш да си бомбиш на ред.

    Коментиран от #79, #122

  • 67 Русофоб Антисемит

    30 72 Отговор
    България е единствената страна, в която патриотизмът се отъждествява с русофилство. И това не е от сега. Още през 1914 г. един от най-образованите ни владици, Старозагорският митрополит Методий Кусев, в своята книга „Погрома на България. Виновникът“ стига до ужасяващия извод, че „русофилството в България е достигнало до идиотство“. Не е така в нито една страна от бившия съветски блок. Не е така и в нито една от бившите съветски съюзни републики – те затова се и отделиха при първо разхлабване на съветските окови. Не е така и в Украйна, въпреки че руската пропаганда всячески се стреми да наложи фалшивата теза, че няма такъв народ и такава държава. Вече десет месеца украинците, водени от Зеленски, доказват дори на кремълските чекисти, че има. Доказват го с украинската си кръв, която попива в украинската земя...........

    Коментиран от #100

  • 68 И Китай нямаха преди 40 години

    45 12 Отговор

    До коментар #50 от "Тръц":

    Но май замдинаха кравария
  • 69 Макс

    27 59 Отговор
    По Коледа плащат двойно ,за такива мурафети мутрафана дава 8000 . Това е начин да се зарадват и погъделичкат 20-тината процента путинофили в България .
  • 70 Патилан

    18 40 Отговор
    Не съм вярвял,че ще слушам и ще удобрявам този трън в средите на журналистиката.Никога не е късно човек да си отвори очите.

    Коментиран от #114

  • 71 Рубльов

    30 61 Отговор
    На Путин и на теб ти се иска, ама няма как да стане този руски световен ред.Русия, твоята родина в която е крайно време да се пренесеш и да спреш да тровиш българите, те чака.Няма как икономическо джудже да бъде водещо в света.Военната промишленост не прави богата икономиката.Пак за твое съжаление най-могъща икономика в света има САЩ и това доказва предимството на демокрацията, както Русия доказва как диктатурата пречи на икономическото развитие. Злобата ти към свободата и демокрацията изяжда теб и тебеподобните ти,но няма как да успее,защото е антихуманна.
  • 72 Реалист

    79 11 Отговор

    До коментар #39 от "Няма държава Сащ разберете го най накрая":

    Не си наясно очевидно от изказването ти. Германия не е създателят но САЩ, не знам къде си ги прочел тия глупости, но САЩ е създаден от английски мигранти. Ако беше от немски, щяха да говорят на немски, не мислиш ли? А и едва ли щяха да са били под короната и да правят стачки срещу чая е нейно величество! Чети реална история. Освен това Германия е под американски ботуш. След ВСВ Германия е разделена на две зони на влияние, всички го знаем. След падането на Берлинската стена Русия се отдръпва, но не и САЩ. Днес Германия е буквално държана на мушка на американските дула. Те не смеят да мръдна без разрешение на САЩ, защото са под нейна окупация. Реално доказуемо. Та, не Германия е проблема. По-скоро страхът идва от това Германия да не се освободи наистина и да поиска да води независима политика. Защото за Германия е много по-изгодно едно икономическо обединение с Русия, отколкото със САЩ. Ей това е ужасът в очите на задокеанският свят. Обединението на дисциплината и техническия гений на немеца с безкрайните природни ресурси на Русия и щурите и доста напредничави изобретения на руснаците. Комбинирай Русия и Германия в съюз и виж какво означава истински господар на света. Ето това е нещото, което истински плаши. Другото са приказки за наивници

    Коментиран от #103

  • 73 Историк

    26 68 Отговор
    Защо на този руски слуга му се дава трибуна? Освен, че бута кремълските опорки като бесен, което по дефиниция означава, че лъже, е очевидна неграмотността му по политически въпроси, защото ако беше грамотен, нямаше така очевидно да пренебрегва установените дефиниции за това какво е Либерализъм.

    Коментиран от #85

  • 74 Петьо Петров

    50 11 Отговор

    До коментар #61 от "Дерзай другарю":

    Ще ти припомня думите на учителя Тео. Западният консуматор може да се сравни с един канибал. Колкото повече изяжда, толкова по-самотен става. А ти си доминирай, чакайки да бъдеш изяден от природата.
  • 75 Смешник

    36 9 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    А ти задокеанско вечуго
  • 76 Русофоб Антисемит

    25 59 Отговор
    Какъв журналист е този?! Бомбят написал. Ехоооо първо научи български език. Бомбардират се казва. Аман от неграмотни руcки трoлове.
  • 77 Хм Хм

    9 35 Отговор
    В Медияпул има още по-интересен и доста по-обективен анализ на Иван Костов. Разликата в класите е очевидна.
  • 78 Сара

    21 29 Отговор
    Светът не е бил еднополюсен, а двуполюсен. Единият полюс обаче се самоизобличи, че не е бил никакъв полюс, а още по-малко "безаналогов".
  • 79 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    50 9 Отговор

    До коментар #66 от "Биг дик":

    Може би имаш предвид албанците които избиват стотици сръбски семейства ‼️
    /преди Сребреница/
    Може би имаш предвид , че за самата Сребреница вината е на холандския контингент който е гледал безучастно ❗
  • 80 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 63 Отговор

    До коментар #37 от "Волгата е наред":

    Това жалко продажно нищожество продаващо се за жълти копейки скоро ще виси от елхата пред резиденството с оснаналите русоподлоги, това сполетява всички национални предатели рано или късно, историята го е показала и доказала‼️

    Коментиран от #89, #102

  • 81 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    НЕТ ПРИЯТЕЛ слушах ВЧЕРА господин ВОЛГИН поБНР програма ХОРИЗОНТ със слушалки го слушах

    Коментиран от #319

  • 82 Волгин

    22 59 Отговор
    и Андролова са толкова токсични, личи си, че Митрофанова и всички енергийни комисионери на хранилка към руските ресурси ги захранват яко с нацистка пропаганда. Що за безумец си да симпатизираш на терористичен режим, да нахлуваш в суверенна държава, да убиваш невинни деца и възрастни. Милошевич също като Путин се гавреше и убиваше собствените си народи. Демократичния народ трябва да уволни и изхвърли този слугинаж в лицето на Волгин от БНР.

    Коментиран от #193

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 неееееее

    3 26 Отговор

    До коментар #35 от "Смешник":

    Не става , защото нашият файтон е по-голям от вашия файтон . Понял ?

    Коментиран от #107

  • 85 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 3 Отговор

    До коментар #73 от "Историк":

    Ами защото някой е чел Волтер‼️
    За разлика от теб , който дори не знаеш кой е и защо пиша това ‼️
  • 86 Историк

    25 57 Отговор
    Върха на цинизма е някой, който цял живот е лизал руския ботуш, защото е руски роб, да обяснява, как надигането на втори сталинизъм правело хората "по-свободни". Това само буквално психически болен човек може да го измисли. Грамотен никога не би си позволил така да се подиграва с думата "свобода", камо ли някой който има някаква представа от "права".
  • 87 Стига!

    21 33 Отговор
    Волгин на Волга.
  • 88 Радон Керанов

    28 56 Отговор
    Волгин - просто откровен, нагъл и доста тъп путлеризъм, нищо повече! Няма смисъл да се коментират наглите тъпизми на този екземпляр! За такива като този лекарството е едно-изпращане на Русия и до живот в путлеровия рай! Да се радва там на идиотизмите на Соловьов, Скабеева, Кедми и тям подобни!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Тоя направо

    19 48 Отговор
    Си търси обвинение и арест. Много противна работа
  • 91 Хаха

    19 48 Отговор
    Един полулуд мишок с голями уши и пошъл език.
  • 92 Да говори за свобода

    21 46 Отговор
    pycopoбът Волгин?!?

    🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣
  • 93 Прав е Волгин

    49 20 Отговор
    Браво!
  • 94 Историк

    21 49 Отговор
    Време е путлеризма да се обяви за човеконенавистна идеология, каквато е, а привържениците му да бъдат преследвани от Закона.
  • 95 Бялата Златка

    8 10 Отговор
    Тоз това от мен го е чул.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Позиция

    43 14 Отговор

    До коментар #62 от "матрьошка":

    Айде малко по-кротко и се позамисли малко-колко пари изсипахме и още имаме самолети на хартия,.....а исторически план- бомбардировките през Втората Свет.война от ВВС на САЩ и Англия , и в момента просто не сме суверенна държава-всичко е по заповед от Запад

    Коментиран от #101

  • 98 Момчето си отива

    54 8 Отговор
    Искате или не, харесвате или не, това е истината.
  • 99 Бриго

    23 6 Отговор
    Еврейския трол е човек от редакцията на Факти. Получава кеш от грантовете.
  • 100 НАУМ

    65 11 Отговор

    До коментар #67 от "Русофоб Антисемит":

    ТОЛКОВА СИ ЗАБЛУДЕН,ЧЕ НЕ СИ РАЗБРАЛ ДАЖЕ И СМИСЪЛА НА ТАЗИ СТАТИЯ. ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА РУСИЯ ИЛИ КИТАЙ,ТУК СТАВА ВЪПРОС,ЧЕ ХЕГЕМОНА НА СВЕТА НЕ Е ВЕЧЕ ХЕГЕМОН.И НЕГОВИЯТ ЛИБЕРАЛИЗЪМ В КАВИЧКИ,НЕ Е НИЩО ДРУГО ,ОСВЕН ЧИСТА ПРОБА ТОТАЛИТАРИЗЪМ ПРЕОБЛЕЧЕН В ДРУГИ ДУМИ.КОМПРЕНДЕ.
  • 101 Любопитен

    16 43 Отговор

    До коментар #97 от "Позиция":

    На теб лично Запада какво ти "заповяда" и какво те спира да отидеш в Просия да си "свободен"? Или да караш Лада?

    Коментиран от #200

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Факт

    12 16 Отговор

    До коментар #72 от "Реалист":

    Дълбоко невярно Еиж кога Дащ се е откъснала от ВеликаМалобритания.
    Факт е че най много имигранти в Сащ има от Германия.
    Първо прочети що е Франкфуртска школа и кой е Маркузе па тогава се изказвай

    Коментиран от #163

  • 104 Питам

    25 11 Отговор
    Българското национално радио,БЪЛГАРСКО,ли е?
  • 105 съжаление

    14 30 Отговор

    До коментар #47 от "Зевзека":

    Мен не ме дразни , а го съжалявам . Виж вратовръзката под шийката и ще разбереш, че е л.ш .
  • 106 .....

    11 36 Отговор

    До коментар #102 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    " скоро ще висиш от елхата пред резиденството" Хубаво е, че рублофилите указвате къде е официалния ви тартор в България.

    Коментиран от #112

  • 107 Смешник

    32 11 Отговор

    До коментар #84 от "неееееее":

    За това ги е страх да направят един референдум за и против НАТО ,за и против Сащ .Тогава бихте се проверили .10% и то младежи 99% под 24 години .

    Коментиран от #130

  • 108 ето я доктрината

    42 5 Отговор
    На 26 Август 1789 г. във Версай е приет един от
    най-важните документи в човешката история,
    който дава равни права на хората по рождение -
    нещо немислимо в хилядите години на човешко
    развитие преди това.

    Първите официални документи, касаещи правата на човека,
    се появяват в края на 18 век в САЩ. Следва и Европа.

    И после !

    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 109 Наистина

    43 9 Отговор

    До коментар #4 от "жоро":

    БРАВО! Рядко се срещат такива правдиви анализи на положението, обикновено се дава гласност само на "евроатлантическата гледна точка" , но постепенно нещата се променят и вече не може тотално да се заглушава гласът на истината! А на краварника му остава още съвсем малко време да съществува като държава, скоро няма да ги има даже и на картата!
  • 110 Саманта

    38 7 Отговор
    Новата американска мечта е кашон метър на метър под някой мост .

    Коментиран от #113, #252

  • 111 да да

    41 6 Отговор

    До коментар #4 от "жоро":

    Орбан решил проблема донякъде в Унгария..Изгонил соросоидни фондации и нещата тръгнаха,въпреки вопли на Брюксел..При нас трудно ще стане тази работа..Като гледам партии..там гъмжи от такива кърлежи...обучени да изпълняват заповеди на господаря от сащ..ДБ , ПП..Герб..ДПС...БСП и те пращат децата си в сащ..а пък скорошен отцепник от тяхната партия..не помня името му..също се завърна от меката на демокрация подкован с либерални идеи за сетовен ред без Русия..социалисти са прекалено лесни бързо си сменят мнението..преживяват катарзис..като Станишев навреме..

    Коментиран от #121

  • 112 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 28 Отговор

    До коментар #106 от ".....":

    Българофоби са, не са никакви фили, но скоро ще гният на сметището като любимият им комунизъм и робсия‼️

    Коментиран от #115, #127

  • 113 Зеленски

    15 36 Отговор

    До коментар #110 от "Саманта":

    В Киев няма ток, но мрака е в Москва.
  • 114 раздробен

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "Патилан":

    Няма как да те Удобря . Отвори си очите !
  • 115 .....

    14 40 Отговор

    До коментар #112 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Чак ме отвращава, тоя, който си е сложил българското знаме, а буквално е слуга на руснаците. Русофила е руски еничарин.

    Коментиран от #131

  • 116 фашист

    15 30 Отговор
    лекувам болни русофили като това същество с лековита секира-ефекта е главозамайващ
  • 117 Бамбука

    12 19 Отговор
    Гладна кокошка , просо сънува, казват старите и мъдри хора. И за капитализъма така говореха, а социализъма изчезна от пропагандата и агитацията.
  • 118 Другаря трови масите пак отново

    13 29 Отговор

    До коментар #96 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Другарю в света няма положение при което всички са равни и свободни..ако би имало то би се наричало анархия и съответно като във всеки нонсенс пак ще бъде закон на джунглата..другаря волгин твърди че е лошо САЩ със самолетоносачите си да гарантират световния ред само че на много хора им харесва а останалите нямат думата
    ПО Темата спокойно може да се изпише една много дебела книга само че западния либерален ред започва от 12 век със МАГНА ХАРТА и е претърпял солидна еволюция за да бъде заместен от реда на разни туземци които не знаят коя година е..

    Коментиран от #147

  • 119 Българските турци

    48 2 Отговор

    До коментар #57 от "Яне Сандански":

    Не знам дали някой забелязва колко зли и злобни стават българите от ден на ден !?... Защо ?!... Кога хората са добри и милосърдни и кога зли ,алчни и ламтящи ?!...
    Преди пет години на една улица от 5-6 къщи в едно средно село в България в 4 имаше дойна крава и в почти всички по няколко овце ! Днес е невъзможно да видиш това ! Вече и в селата дори се живее с индустриализирани хранителни продукти...които дори не се произвеждат в България ! При тая ситуация има ли смисъл да се спори за нещо ?! Когато сам не произвеждаш нещо си длъжен или да го купуваш от тоз който го произвежда ,или да гладуваш!!!- Хората вече видяха че на този свят може да се живее лесно...една микровълнова...един хладилник...екран с Netflix и YouTube...няма крави...прасета,няма тенджери тави и фурни ! ...Достатъчно е "Лидъл","Метро",Била" или "Кауфланд"да са наблизо...има само един недостатък...трябват пари...от къде?!...Как най лесно и най бързо може да се добереш до тях ?!...Поколението с пенсиите измряха...следващото умира преди да се пенсионира...остава пенсия по болест...Да , мързела е неизлечима болест, но за съжаление не е в обсега на ТЕЛК...Остават класическата проституция и методът "лява ръка десен джоб" !!!
    Веселба и безкрайни избори !... Безкрайният преход развали генетичния код и на народа и на политиците и !...

    Коментиран от #123, #129

  • 120 Браво Волгин, набираш преднина

    36 11 Отговор
    пред разни Беровци, и много краварски подлоги. Придължавай със съшото темпо, българщината ще победи краварската джендърлия!? САЩ стремглаво се срива, вече и законни еднополови бракове си имат.

    Коментиран от #125

  • 121 Проктолог

    13 22 Отговор

    До коментар #111 от "да да":

    "ДБ , ПП..Герб..ДПС...БСП и те пращат децата си в сащ." Я кажи, къде бяха децата на Путлер, Песков и Лавров, преди нападението над Украйна? Стиска ли ти?
  • 122 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    30 11 Отговор

    До коментар #66 от "Биг дик":

    И НА ТЕБЕ ДРЪН- ДРЪН СА РАЗСЪЖДЕНИЯТА ТИ! ПИШЕШ, ЧЕ ЩОМ Е СИЛНА ДЪРЖАВА, РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БОМБАРДИРА НАРЕД? АМИ НАЛИ САЩ ПРАВЕХА ТОВА ДОСЕГА? ТОВА ЛИ Е СВЕТОВНИЯ РЕД И ЛИБЕРАЛИЗЪМ!? НАЛАГАН СЪС СИЛА ОТ САЩ ? ЗАЩО ЩЕ СЕ НАЛАГА САМО ОТ ЕДНА ДЪРЖАВА, А ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ И ЩЕ ГО "ИЗПЪЛНЯВАТ"? "ЛИБЕРАЛИЗЪМ" БИЛО ТОВА, голям смях... Това си е ДИКТАТУРА и АВТОРИТАРИЗЪМ.. Да не добавя и скрит НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ..
  • 123 Любопитен

    5 12 Отговор

    До коментар #119 от "Българските турци":

    Ти лично колко крави и овце имаш?

    Коментиран от #230

  • 124 Плевню Банев

    41 5 Отговор
    Новото икономическо заробване на по-бедните страни от краварите е отдавна в действие. Трудно е освобождението от този нов вид колониализъм, защото се използват облагодетелстваните "управляващи" подлоги за дребни трохи да продават държавите си.
  • 125 Историк

    17 32 Отговор

    До коментар #120 от "Браво Волгин, набираш преднина":

    Каква "българщина"? Откога да слугуваш на руския фашизъм е "българщина"?
  • 126 Кдп

    9 5 Отговор
    Пусни пак до проглушаваше "Let it be" да ти увеличат заплатата в националното радио.
  • 127 Реалист

    44 7 Отговор

    До коментар #112 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Толкова много злоба и омраза! Как ги побираш в себе си? И как въобще имаш наглостта да слагаш българското знаме до ника си? Нима любовта към България включва това да плюеш народа? Защото нашият народ е и с фили и с фоби, кеф ти руски, кеф ти американски, кеф ти марсиански. И точно това му е хубавото. Защото когато имаш различни точки, можеш да изградиш по-точен модел на реалността. Уважавай мнението на другия, дори и да не си съгласен с него. Защото то ти дава друга гледна точка. Как твърдите, че сте демократи и либерали, а отричате различния, инакомислещия. Дори и когато доводите му са безспорни? Та вие противоречите на себе си! Как може да твърдите че сте демократи, като заклеймяват всяко мнение различно от вашето? Та нали демокрацията е точно това, да има и друго мнение и то да бъде изричано без страх! Защо искате Волгин да млъкне? Думите ви са тоталитаризъм. Държите се абсурдно. Нарушаване демокрацията в името на демокрацията! Осъзнавате ли въобще държанието си?

    Коментиран от #136, #144, #166, #192

  • 128 Гост

    17 38 Отговор
    Всеки си има право на поглед върху нещата. Но това на което се кланя другарят Волгин е варварщина и див тоталитаризъм. Странно е да използваш плурализма- основите на либерализма - за да се опитваш да налагаш анти либерализъм.
  • 129 Абсолютно точен коментар,

    5 20 Отговор

    До коментар #119 от "Българските турци":

    но отговаря ли действително името на коментиращият? Обикновено българските турци са против България. Автора от свое име ли говори, или са група?

    Коментиран от #171

  • 130 неееееееееее

    5 12 Отговор

    До коментар #107 от "Смешник":

    Вие смешниците научихте думичката референдум и не спряхте да я насилвате .
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Голем смех

    14 31 Отговор
    Айде пали Волгата и изчезвай бе, ушанко....
  • 133 1111

    17 2 Отговор
    Нещата не са толкова прости. Кой конгролира дейността на финансовите чудовища BlackRock, Vanguard и State Street, чиито активи изпреварват бвп на сащ?!!!!

    Коментиран от #311

  • 134 Софиянец

    14 31 Отговор
    Да идва новият световен ред - раССия се разпада и само болен руССафил не може да го види, още по-малко да го осъзнае. Шапки долу за божанков!!

    Коментиран от #142

  • 135 Урюрвкос

    10 2 Отговор
    ранена змията най силно хапе
  • 136 Проктолог

    11 26 Отговор

    До коментар #127 от "Реалист":

    "Защо искате Волгин да млъкне? " Искаме да спре да лъже. Или казваш, че ако това стане ще млъкне от самосебе си, защото той не може да говори друго освен кремълски лъжи.
  • 137 Сск

    6 14 Отговор

    До коментар #32 от "Смешник":

    Мисли с тая тиква, тоя яде от години бело хлебче, за това , че пълни на по-посредствените (и ти в това число) главите с глупости
  • 138 киро

    15 24 Отговор
    Понеже не съм съгласен с написаното от другаря Волгин, ето и някои истински факти. Който се интересува да прочете за космическата програма на Югославия от 70-те години на миналия век, и как сърбите прибират от американците около 3 милиарда долара. И си мислят, че ще им се размине? Ами не им се размина.

    Коментиран от #173

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Напълно съм съгласен!

    41 10 Отговор
    Най после статия на журналист, а не на мисирка! Продължавай в същия дух Волгин има и нормални хора!
  • 141 Историк

    13 25 Отговор
    Само помислете за момент: другаря Волгин твърди, че надигането на втори сталинизъм го прави "по-свободен", и че "Запада" е проблема тук.
  • 142 1111

    9 11 Отговор

    До коментар #134 от "Софиянец":

    Русия не се разпада. Просто събличат още риза от гърба на голтаците, разбирай няд 90% от световното население. Всичко това, за да живее зелено.

    Коментиран от #145

  • 143 Приеми съдбата си волгин

    9 19 Отговор
    Има много конкретни причини света да е това което е..исторически това са две световни войни и лавинообразното генериране на огнева мощ и влияние по света от САЩ..другата е западната унитарна култура..в момента по целият свят градовете се строят по западен модел..третата е икономическата система пак доминирана от запада..интернет масовата култура това са многобройни обуславящи фактори ако смяташ че ще биеш тъпана и ще сменяш нещо което се нарича цивилизация еми няма да стане
    лошото е че много хора не го разбират
    факт е че белият човек е най-агресивния и доминиращ вид и явно волгин не иска да бъде такъв
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Историк

    12 18 Отговор

    До коментар #142 от "1111":

    "Русия не се разпада. " И СеСеСеРето не се разпадаше ....
  • 146 Колко мъка има

    11 19 Отговор
    Волгата дали смени еврата в рубли ????
  • 147 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    37 4 Отговор

    До коментар #118 от "Другаря трови масите пак отново":

    Смешен си и суперелементарен си! Но без аргументи си КУХ, там където трябва да има нещо.. Били туземци русите? Ами ТЕ ТИ НАПРАВ АЕЦ-А, БЕ ДЕТЕНЦЕ НЕУКО, ТЕ ПРАТИХА ПЪРВИЯ ИЗКУСТВЕН СПЪТНИК ПРЕЗ 1957 Г. И ПЪРВИЯ КОСМОНАВТ ПРЕЗ 1961 Г, И ПЪРВАТА ДЪЛГОТРАЙНА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ "МИР" ПРЕЗ 1986 Г. А ДОСКОРО, ЦЕЛИ 15 ГОДИНИ САЩ ИЗПОЛЗВАХА ТЕХНИТЕ МОЩНИ РАКЕТИ-НОСИТЕЛИ ЗА ИЗВЕЖДАНЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СИ СПЪТНИЧЕТА.. И ДОРИ СЕГА, ОРЪЖИЕТО, КОЕТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ДАВАМЕ НА УКРИТЕ Е ИЗЦЯЛО РУСКО.. ТА, ЗАМИСЛИ СЕ, ТИ СИ ИСТИНСКИЯ ТУЗЕМЕЦ, А НЕ ТЕ, ЩОМ НЕ ОТЧИТАШ ТОВА. ☺️ И, ДРУГО.. АКО РУСИЯ СА ТУЗЕМЦИ, ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТЯХ? Нека ги изтребят, както каубоите направиха с индианците в Америка.. 😜

    Коментиран от #148

  • 148 .....

    18 33 Отговор

    До коментар #147 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Русофилът счита за свое върховно удоволствие да се унижава пред руснака, да лази в краката му, да бъде подритван и да обяснява колко си го заслужава.
  • 149 Ихтиандър

    17 32 Отговор
    Като чета писанията на този бивш седесар все ми се струва, че е бил изнасилен жестоко от някой американец. От онези черните с големите членове. Друго обяснение нямам. Не знам нова човече дали е живяло в Русия, и предлагам да отиде там за 1 година. И нека говори свободно, както го прави тук. Ако е жив след тази година ще приема тезите му.......
  • 150 хихи

    21 7 Отговор
    То това хубава ама аз се притеснявам, ча пак сме от Страната на Булката, както през Първата, Втората и Студената войни.....
  • 151 Волгин от "Говорит Москва"

    18 27 Отговор
    Правото е на силният и в икономически план!
    Рашата къде се пъха?
  • 152 Любопитен

    15 18 Отговор
    Волгин, сега последно, Просия/СССР силна ли е или слаба. Защото според собствените ти лъжи, досегашния свят е изграден на правото на по-силния.
  • 153 пидер олгин

    12 17 Отговор
    разпада се нефелното ти тяло 😄
  • 154 Само коментирам

    36 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":




    "Либералният световен ред, в който, на практика, нямаше нищо либерално, а се характеризираше с тотално американско господство във всичко, се разпада пред очите ни"


    Право куме в очи. Истината боли.



















    Коментиран от #155, #213

  • 155 Историк

    14 16 Отговор

    До коментар #154 от "Само коментирам":

    Волгин няма представа какво е либерализъм. Факт.

    Коментиран от #164

  • 156 Търновец

    25 2 Отговор
    Тъй като господин Волгин споменава войната в Ирак аз мога да кака интересни подробности - една- две години преди войната във вестник Чикаго Трибюн излязоха публикации:"...израелското разузнаване Мосад съобщава че Ирак купувал уран от- Судан.." цитирам по памет. Смисълът беше че Ирак щял да прави атомни бомби и щял да напада Израел. Тогава ЦРУ проверява дали Судан продава уран на Ирак и съпругата на Американския посланик в Судан написа доклад до своите шефове в Ленгли Вирджиния в който напрактика се опровергават Израелските твърдения. Очевидно Израелското правителство искаше да заблуди общественото мнение в САЩ. В последвалата война загинаха поне един милион Иракчани а избраното от Буш правителство на Ирак анулира договорите на нефтени фирми от Русия, Китай и Франция и възвърна нефтени фирми най-вече на Ротшилд и Рокфелер.

    Коментиран от #158, #180

  • 157 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 17 Отговор

    До коментар #144 от "Котка ученият":

    Помня и аз как весели ходехме по манифестаци и се редехме с дни по опашките пред магазините за елементарни неща, пред мавзолея също имаше огромни виещи се опашки от щастливи хора тръпнещи да видят церозния предател неуспял да подари блатоевградско на югославия, а бе щастливи дни бяха, но дано никога не се връщат‼️

    Коментиран от #162

  • 158 .....

    8 21 Отговор

    До коментар #156 от "Търновец":

    Време е да спреш да четеш съвеЦки форуми и да пишеш тук прочетеното там. Има опасност да станеш пълно зомби, за разлика от сегашното ти само полу-състояние.

    Коментиран от #185

  • 159 Реалист

    34 2 Отговор

    До коментар #144 от "Котка ученият":

    Четеш ли въобще какво пиша? Напълнихте народа със злоба и омраза към ближния. Само разделяте и нахъсвате хората един срещу друг. Русофили винаги е имало в тая държава и винаги ще има. История ако щеш. Или православна религия, ако повече ти отърва. Може и кирилица. Избери си. Това което ме вбесява е че за да ръководите хората, използвате долния метод на разделяй и владей. Няма да стане. Стига вече. То не бяха селяни срещу граждани, красиви срещу грозни, западни срещу източни, русофили срещу русофоби, а всъщност винаги са българи срещу българи. Така не се гради и пази държава. Така само се разрушава. Всеки човек има правото да има мнение. Може и да не ви харесва, но това е негово право. Ако си мислите, че като обиждате инакомислещия го оборвате, ще ви кажа само едно, пораснете! Така се държат децата и инфантилите. Когато няват довод против обиждат и нападат. Спрете да се държите като инфантили. Рушите държавата. И това вече е време да спре!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Анонимен

    8 2 Отговор
    Демократи бяхме през 1960,но сега в много случаи антикомунистите биха подкрепили Волгин, нищо, че той е с ляво мислене. Защо западните държави си държат при назначения за тяхните си хора, като Германия и др да не ги изброявам, а България след 1989 им бе отнето правото на много българи по претекст, че родителите им участвали във Възродителен процес. Колкото и да плюят те по българите малцинствата. Българина е толерантен, а днес ромката праща възрастни хора, слез пред входа и проси по 2 лева, и демек ще ги събереш тия 50 лева за моя сметка, аз пари нямам, а имат и живеят в охолства, а българина е подтиснат след 1944,1984, 1989 до днес. Да, не всичко е пари, но някои търтеи не искащи да се трудят ще са за сметка на вас, мили българи, турчина е възпитан, те са други хора, добри и не им се живее в Бг но нямат изход, както и оставащите българи на тия земи. 50 на 50. Нищо против запад, но не мерят с един аршин, първо нашите хора, а за вас фабрики и носене на профукти, шофьори, миене на чинии. Капитализма е ок за кадърните хора, богатите хора, бизнесмените, и да си роден на Запад, за да успее човек, за европа става въпрос, за Америка, там не понятно, нищо, че всеки има близък заминал, и затова българите се мъчат на запад, за децата си, за по хубав и смислен живот, а в бг трябва да си дете от номенклатурата ляво, дясно, цебтър, за да успееш И успяха. Родителите им са над 80 г, гледат си родителите те им готвят, помагат на децата им, взаимно, а вие рупайте праз и сл

    Коментиран от #165

  • 162 Историк

    11 15 Отговор

    До коментар #157 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те тези неща усложливо не ги споменават. Иначе ще лъснат лъжите им за "прекрасния" свят. в който живеехме. И За Белене не споменават, и за Скравена, и за "народния съд", и за телените огради и стрелбата по опитващите се да избягат от комунистическия "рай".

    Коментиран от #190

  • 163 Българските турци

    12 3 Отговор

    До коментар #103 от "Факт":

    Все трябва да има някой "реалист" който да говори и пише куршумени думи и изречения за да разберем че на тази планета живеят същества които все още не са осъзнали че са разумни !!!... И без твоите "факти" човекът с "куршумени думи " ни казва отчетливо и ясно че след "турския потенциал" идва ред на германския и японския потенциал да разкъсат американските вериги...Че оста "Рим,Берлин,Токио" скоро може да се възроди като "Берлин,Москва,Токио" !?...За всеки случай вече знаем налягането в световения "казан"се увеличава !!!

    Коментиран от #177

  • 164 Търновец

    4 5 Отговор

    До коментар #155 от "Историк":

    Много сте прав,
  • 165 Реалист

    12 25 Отговор

    До коментар #161 от "Анонимен":

    "антикомунистите биха подкрепили Волгин, нищо, че той е с ляво мислене." Аз съм антикомунист (както и всеки нормален човек) и не мога да понасям лъжите на тоя руски слуга. А той не е с "ляво мислене" а с мислене моделирано от руския интерес. Разликата е от Земята до небето.

    Коментиран от #184, #212

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Точно

    14 2 Отговор
    в целта
  • 168 Майк Алън Патън

    26 6 Отговор
    Каквото и да говорим - НАПИСАНОТО Е ЧИСТА ИСТИНА !

    Коментиран от #170

  • 169 Бесен - _Язовец

    16 5 Отговор
    Волгин забрави, че фашиските мераци-идеи се прекръстиха веднага след 1945г на,, демократични либерални ценности "
    Фашизма след 1991г просто набра скорост!
  • 170 ....

    4 7 Отговор

    До коментар #168 от "Майк Алън Патън":

    Може да започнеш с това да говориш истината, но не ти се удава.
  • 171 Българските турци

    14 3 Отговор

    До коментар #129 от "Абсолютно точен коментар,":

    Имам потребителското име "Българските турци" ... Гражданин съм на Република България и на Република Турция...Имам постоянен адрес и в двете страни и се подчинявам на законите и конституцията и на двете страни...В България съм български гражданин от турски произход а в Турция турски гражданин без значение от какъв произход като всички останали 85 милиона...Говоря и пиша и двата езика на ниво "майчин"...Самоопределям се като еднополов Турчин...
  • 172 Волгин

    14 21 Отговор
    ... е руски мегафон. Въпроси?
  • 173 Македонец

    3 1 Отговор

    До коментар #138 от "киро":

    Не си разбрал че филма който си гледал е измислен.
    Фикция на автора на филма.
  • 174 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #166 от "Котка ученият":

    Благодаря, че с въпросите ти ми доказваш че съм прав! И още нещо, спри да мериш хората със личните си аршини. Това, че на теб ти плащат да пишеш каквото ти хрумне, само за да има множество постове за да не се четат тия дето имат стойност, не означава че и другите са такива. Но пък е хубаво че се самопоказваш! Благодаря.

    Коментиран от #216

  • 175 Коко

    14 19 Отговор
    Ей комуняга долен. Защо дават трибуна на такива като теб?
  • 176 Хахахах

    13 17 Отговор
    Дайте купони за хляб на тоя папагал, да разбере новия ред и усети Азиатския рай.
  • 177 Факт

    7 3 Отговор

    До коментар #163 от "Българските турци":

    Герюания нищо не може да разкъса с пикливата си малка теритприя не са никакъв фактор.Япония пък със застаряващото си население ептем.Италия е мафиостко джудже без реална икономика фалирала държава
  • 178 ХХХХ

    8 9 Отговор
    Жената на волгин по изказванията, с друга фамилия бащина е либерал, а той социалист. Цели родове са на издръжка на БНР и къде ли не. Та като си пееш, Пенкеле, кой ли те чува. И така след 1989, ден след ден те богатееха за сметка на обедняване на останалите и днес те са с огромни палати в Бг и по света и пари могат да си купят на Запад старинни замъци в Италия за 2 млн долара, а вие спите дълбок мечешки зимен и летен сън.
  • 179 Говедо

    12 22 Отговор
    Факти,престанете да ни облъчвате с това смахнато човече!
  • 180 Ирак беше нападнат заради Кувейт

    11 9 Отговор

    До коментар #156 от "Търновец":

    Волгин премълчава, защото знае че племето помни като маймуните - 3 минути.
  • 181 Дедо

    21 3 Отговор
    Истината боли. Човекът е прав. Работи с факти. Има много слепи които не желаят да прогледнат, защото ще ги заболи.
  • 182 дидро

    20 4 Отговор
    Кефя се на мученето от краварника след такива статии!!!
  • 183 Хъхъ

    8 23 Отговор
    И този ли кремълски агент започнахте да му давате трибуна тук ?
    Трябва да бъде съден и линчуван ….
  • 184 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #165 от "Реалист":

    Защо използваш ника ми? Това нов номер на троловете ли е? Пишат от името на някой ник, който ги дразни за да объркват? Ок. Давай. По писането ще познаят кой е истинския и кой фалшивия. Между другото, благодаря, че ме копираш. Хубаво е да знам че вече съм достатъчно добра марка, че да искат да ме копират. Отново Благодаря!

    Коментиран от #194, #244

  • 185 Търновец

    18 2 Отговор

    До коментар #158 от ".....":

    Аз бях по това време в Чикаго и четях Чикаго Трибун и Чикаго Сън Таймс, както и NYT. Освен това Колин Пауъл в Съвета за Сигурност твърдеше още че Ирак щял да прави химическо оръжие.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Смех

    14 18 Отговор
    Въпроса е че Руското джудже го няма никъде нито имат технологии ниъо имат кой да ги копа прехвялените им ресурси нито са христяни с чеченците и дагестанците вътре нито са европейци с удмуртите и чувашите вътре.Една олигархична мафиотска алкохолизиръна нация отскотове при които нещата се решават с бой върху неудобните а всеки полуграмотен боксьор е с политически протекции.Рускинята е ебливаиспинозна а и вече отдавна не ражда достатъчно.
    Та Рашка никога не ще е Световен хегемон особено пък с тяхната кирилица и Ортодоксална църква пълна с агенти на Фсб
  • 188 Котис

    18 11 Отговор
    Браво на Волгин!
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Реалист

    17 13 Отговор

    До коментар #162 от "Историк":

    Също се премълчава, че 1925та същите тези терористи взривиха църква в центъра София и избиха голяма част от българския елит, 1944-1945та избиха целия български елит и оставиха държавата да се упраява от съветски посланици и неграмотни шумкари и превърнаха народа в безимотни роби!

    Коментиран от #219

  • 191 Даниела

    16 3 Отговор
    Е ТОВА Е ИСТИНАТА
    КЪДЕ СА ТИЯ ТВ МЕДИЙ И ТЕ ДАГО КАЖАТ ТАКА ПРОСТИЧКО ГЛАДУВАЩИ ХОРА А ЗА ОРЪЖИЕ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ Е ТОВА Е САЩ ПО ТОЧНО ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 А може би

    7 3 Отговор

    До коментар #82 от "Волгин":

    да се поставят червени звезди на всички, които мислят и говорят различно!!! Да се върнат и концлагерите, трябва!

    Коментиран от #338

  • 194 Реалист

    4 7 Отговор

    До коментар #184 от "Реалист":

    "По писането ще познаят кой е истинския и кой фалшивия" Определено. Този който говори истината е истинския реалист.

    Коментиран от #237

  • 195 Гост

    10 18 Отговор
    Най-странното (в известен смисъл шизофренично) е, че тази статия е апотеоз на либерализма и либералната демокрация (независимо от съдържанието). Не бихте могли да критикувате Русия в Русия. Но спокойно бихте могли да критикувате САЩ в САЩ. Нов световен ред няма да има, докато всички предпочитат либералната демокрация. Тя е предпочитано място и за семействата на тоталитарни лидери и политици (примери мното - семействата на Путин, Лавров, Песков, руските олигарси, беше предпочитано място за семейството на Кадафи и т.н.), а така също и за обикновенните жители на тоталитарни държави (руснаците предпочитат да живеят в САЩ, Великобритания и либерално-демократична Европа, ако имат възвможност). И един въпрос към Волгин - може ли един пример за война между държави с либерална демокрация? Няма такъв. Защото либералната демокрация е насочена към хората и е прагматична. Примерът с тоталитарната държава на Милошевич и войната, която Сърбия започна е добър пример. Възхваляването на варварството през 21 век показва доста ограничено мислене.
    И друг пример за нерационализма на тоталитарните режими е резултатът от настоящата война, която Руси започна. Тя утвърждава водещото влияние на САЩ, Западна Европа, Китай и дори бих казал Турция, за сметка на самата Русия.
  • 196 Анонимен

    9 3 Отговор
    Всички в НС са Бкп от 1944 до днес, но с тая разлика, че при бай тошо имаше една единствена партия и тя се казваше БКП, Българска комунистическа партия и с привилегии бяха Борците против капитализма... А след 1989, млади хора, кои на власт, пак тия същите БКПДС, но с тая разлика, че се разделиха, на леви, десни и център. И така за 35 г Те натрупаха капитал, от вас обикновени хора, като ви ограбиха и за 35 г, ще ви кажа, че заплатите на среднисти бяха 100 лева, а днес на хора млади с висше образование в бг са чисто 520,да са и 700 лева, но не са. Сравнявам и виждам, че сне си с бкпдскгб, ограбени и унили, именно от номенклатурата на бкпдс, и те последно бяха и пак ще са, колкото и пъти на избори да се ходи. Кой разбрал, разбрал.
  • 197 Реалист

    24 7 Отговор
    Само един въпрос към всички, които скачат срещу Волгин, какво общо има комунизма със статията? Въобще четохте ли я? И преди да продължите с плюенето по инерция ще напомня простичко факта, че Байдън е социалист! Европа се управлява от социалистически партии и правителства. Защитавайки днешната политика на САЩ, вие всъщност защитавате комунистическият идеал. Ей за това изобщо не разбирам как въобще ги говорите тия работи?
  • 198 Грую

    24 11 Отговор
    Волгин, Волгин мислех те за по-умен, а се показа като пълна мисирка! Наистина ли си мислиш, че Байдън управлява света? За дълбоката държава нещо да си чувал? В кой свят въобще живееш? Света се управлява от малка група хора, за които няма националност, а само лични интереси! Да кажеш, че света се управлява от САЩ, това е все едно да кажеш, че една държава се управлява от жандармерията, а не от този, който я командва и издава заповедите. Света се управлява от група от около 300 лица, които са собствениците на ФЕД, банките, военните заводи, фармацевтичните и пр. компании и се явяват кредитори на всички държави. Всички държави имат дългове, включително САЩ и Русия, на кого мислите, че дължат пари!? За жалост Путин е същата глобалистка подлога, както и Байдън! Същите тези "хора" го накараха да води тази братоубийствена война, която е единствено в тяхна изгода!
  • 199 Бамбука до 119

    13 2 Отговор
    Хубав коментар и констатации, но липсват причините. Една от главните е закриването на СИВ, следва излишък от продукция оставена без пазар. После преподаватели по „Политикономика на социализма“ ,партийни секретари, комсомолски лидери на входа и изхода на ТКЗС-та, заводи и предприятия,.политици „делящи баницата“ с лъчезарни обещания за внос на хиляди биволици, разграбване на държавното имущества и корумпирана „приватизация“. Какво му осната на българина освен да се изнесе от селата в градовете или в чужбина. Гладен не се стои и т.н. и т.н.

    Коментиран от #207, #254

  • 200 Ами

    9 2 Отговор

    До коментар #101 от "Любопитен":

    Ако се ползва онова на раменете по предназначение, подобни глупости няма да четем и вероятно би забелязал ка все повече права, биват ограничавани, докато ви облъчват, че сте свободни.

    Коментиран от #205

  • 201 Истината

    4 3 Отговор
    195.четете.написано е от еродиран. Подкрепяме го. Защото е
  • 202 Продай България бъди Болшевик

    16 22 Отговор
    Таварищ Волгин Не си виновен ти че акъла ти е толкоз Виновни са тези които ти дават трибуна да облъчваш по глуповатите от населението
  • 203 Абсурдистан

    12 15 Отговор
    Най-задръстеното нещо от путинските подложки! Какво падение на българското, че да се откажеш от фамилията си! Това е като печат на челото - "РОДООТСТЪПНИК"!
  • 204 1111

    12 4 Отговор
    Млади стари горе в нс се борят за големите пари, другарю Волгин. За да отидат при братята олигарси руснаци в Лондон, САЩ и където си пожелаят те. А ти яж сланина и пий бистра водица чешмена, за ляк, да не ви хване грипа, от студ.
  • 205 Любопитен

    4 4 Отговор

    До коментар #200 от "Ами":

    Кои права са ти ограничени на теб?

    Коментиран от #247

  • 206 Й.Йорданов

    11 6 Отговор
    Русия, Китай или който там се сетите решават да се опънат на Щатите. Защото вече могат или си мислят, че могат да го направят. Принципно - няма лошо, но нека да видим какво предлагат! Либералната демокрация била такава и онакава, но можем ли да подражаваме и да копираме Путинска Русия?Какво дава на обикновения човек - повече сигурност, справедливост, перспектива... Или пък Китай - в какво местните хора са по-добре от нас в Евросъюза? Волгин и сие обичат да казват: " Има и друга истина за света, освен западната гледна точка...". Добре, нека говорят аргументирано, с примери как съответните народи под управлението на алтернативата добруват повече от нас под властта на несъвършения западен ред.
    П.С. И за сведение - категорично не одобрявам всякакви там джендър теории, многополови трансформации и канселиране на историята... но поне мога да го заявя открито!
  • 207 Историк

    9 12 Отговор

    До коментар #199 от "Бамбука до 119":

    "Хубав коментар и констатации, но липсват причините. Една от главните е закриването на СИВ" Защо магазините ни бяха празни ДОКАТО имаше СИВ и ние бяхме в него? Русофилите кога ще отговорят? Не става само с мълчание като шумкар на разпит.
  • 208 Анонимен

    5 7 Отговор
    На ваш гръб, жената на Волгин Онегин, ще напише някоя статия, съчинена от вашите изказвания, ще си прибере големият хонорар, а вие вийте на умряло
  • 209 Жоро

    13 15 Отговор
    Псевдо журналиста Волгин.
  • 210 Всичко точно

    5 14 Отговор
    Аз викам вместо да сменяме световния ред..просто руснаците да станат пак монархия и да се наредят нещата
    Така хем легално ще си върнат цезаропапизма хем ще си върнат и крепостничеството всичко точно
    Дай да отменим цивилизацията защото на Путин много му говорят разни либерали
  • 211 Гост

    6 8 Отговор
    Дори и фамилията не му окончава на ОВ, а той седнал да съди либералите, точно пък либералите са без Представка ОВ или греша. Поправете ме, то живеем в свят не за коментиране вече ковид, войни, ялови дръвчета без плод, замърсена околна среда и т. н. Бъдете здрави, а да става каквото ще.
  • 212 Реалист

    5 7 Отговор

    До коментар #165 от "Реалист":

    Колко и да пишеш от ника ми, те ми плащат по рубла на коментар, така че ми плавиш услуга, даже мога да ида да поровя из кофите, ти пише от мое име безплатно!
  • 213 Проруските глупости на Волгин

    14 16 Отговор

    До коментар #154 от "Само коментирам":

    - директно в канализацията !

    Коментиран от #367

  • 214 Анонимен

    6 1 Отговор
    Това не е наша работа на гражданите. Зад Гн Байдън стоят други хора и те управляват чрез него, нима и в България не е същото. Кво зависеше от Борисов, Радев, казваха ни го ченгетата от Дс и простите и дори не гледат телевизия, не ви четат, защото знаят, че бб или рр отклонят ли се от правия път ще бъдат елиминирани и затова са послушници и изпълняват, каквото им кажат отзад. А тук си правим гаргара над 20 г, за утеха и успокоение. И след като е казано от тях, народа е в заблуда за чекмеджета парапети и коли снимки за х в един много четен вестник на тревата отвън чаршафа пише за него.
  • 215 Хахаха

    8 9 Отговор
    уволгин. ш. и. ба. й се
  • 216 Котка ученият

    4 12 Отговор

    До коментар #174 от "Реалист":

    Казах ти, че е за един приятел питам, аз си обикалям сметищата и си лапам повече от вас, преди и аз тролех като вас за мутрофани, но пияната тьота ми обеща да ми плаща края на годинаа и както можеш да сетиш ме излъга, напълно нормално е за руснака, но доколкото чух да се жали 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ и Последния Софиянец и вие пишете на версия от пролетта и са ви обещали да ви платят след успешното приключване на СВО, не знам колко е вярно вие кажете!

    Коментиран от #218

  • 217 !!!?

    16 15 Отговор
    Новият Ред в страната на река Волга !!!?

  • 218 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 10 Отговор

    До коментар #216 от "Котка ученият":

    Прав си, от пролетта ни мотат, но ще стискам зъби до край за матушка робсия, жената обикаля паркинзите и гарите и докарва по някоя рубла за ядене, вечер малко се уригва на бял слънчоглед от бачкането, но аз вече съм почерпен и не ми пука, важното е матушка и путя да са добре ‼️
  • 219 Насилието ражда насилие

    8 3 Отговор

    До коментар #190 от "Реалист":

    Всички събития, които си описал, са резултат от друг терор и насилие. Две национални катастрофи, Войнишко въстание, кървав преврат на демократите на 9 юни, 1923 г. Следва още по-кървавият септември, за който интелектуалците съмременници казват: Клаха българския народ, както и турчин не го е клал. Следва отмъщението 1925 - за предадените национални интереси, за загиналите напразно български мъже, за разрухата от войните и безсрамно забогателите от войните, за обезглавения Стамболийски, за хилядите избити без съд и присъда...Следва нов демократичен терор, особено кървав 41 -44 година. Казвам демократичен, защото отричат фашизма съвременните историци. Насилието и самоунищожаването е любим спорт на българите. Насилието ражда насилие, природен закон...За съжаление никой не се учи от историята. И пак ще има рев за цвета на интелигенцията...

    Коментиран от #321

  • 220 Мунчо

    11 14 Отговор
    Уважеми г-н Волгин,
    Всички знаем за вашите пристрастия към матушка Русия и прочие, но нека ги оставим настрани и да помислим за това което сте насипъли. Аз ще напиша само едно изречение и то е, че ако има нещо по-лошо от еднополюсния свят който вие така хубаво плюете - то това е многополюсния - той е предпоставка за много повече възможности за рискове и конфронтация и разбира се за ядрена война. Няма да е лошо да мислите глобално а не локално, един бърз пример. Аз съм за глобализма, за една държава съм даже в целия свят, за едно световно правителство, което при вашия многополюсен свят няма как да се случи защото всеки ще дърпа чергата към себе си, защо ли ами защото само тогава човечеството ще може да погледне към бъсещето си, каквото и да е то. А сега примера - поддръжката на МКС за една година струва 3 милиарда долара - а знаете ми колко е военния бюджет на Щатите за следващата година - 858 милиарда долара - просто сревнение, защо го надуват толкова - ами именно разади многополюсния свят за който вие пледирате. Съжелявам но алтернативата на САЩ - ако е Русия и Китай - не благодаря , отново не благодаря.
  • 221 Анонимен

    3 10 Отговор
    Вижте му синята вратовръзка с лика на Цветанов.
  • 222 ссс

    11 12 Отговор
    Волгин, повтаряш, като манивела едно и също. Светът е еднополярен и следващите десетилетия ще остане такъв, колкото на теб и на руските ти приятели, и на всички руски тролове да не Ви се иска и знаеш ли защо?

    Защото образуванието, науката, технологията и практическото им приложение е в западния свят. Те не се намират в любимата ти Руzия не се намират в Китай, не се намират и в Индия. там безспорно има много умни хора, но всички те искат да се развиват в западния свят, а не в империята на злото.

    Западния свят е зависим от бензиностанцията с ракети, зависим е от световната фабрика, но не задълго.

    Всъщност надпреварата е колко бързо технологията ще преодолее зависимостта.

    А ти руzки патриоте ще останеш в тъмното, защото очевидно това обичаш.
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Анонимен

    4 1 Отговор
    Интелигенцията драги ми по долу, не е образована, а образованите ден след ден си заминават от тоя свят. Опровергайте ни, ако греша. Поправете ме
  • 225 Олга

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сск":

    Ку-ку, много просто се решава проблем: вземи гумичка и изтрий Русия от картата и се радвай на празна глава (какво толкова?) без да обаждаш на публиката.

    Коментиран от #330

  • 226 Гражданин

    2 0 Отговор
    А с не доброкачествен материал, къщичките ви при едно земетресение, ще се отзоват под земята.
  • 227 Диамантената ръка

    11 12 Отговор
    Значи това, което американците правели 30г. не е добре, ама според Волгин сега и други като почнали да правят същото, станало по добре, щото вече злодеите са повече от един, ти да видиш логика...
  • 228 Анонимен

    6 8 Отговор
    Руските тролове, знаете, кои са. И ще ви кажа, макар, ще са единични. Отиде мама да печели в германия, след завършване на детето им общо езикова бе прието висше и завърлило, днес е на 30, а мама вдовица на набор 64. Та тя маман, тъй като е патила, работила от сутрин до зрач, а е от заможен род, та тя именно си иска живковото време, а щерка й е трол за хиляда левчета български, но без връзки, а маман болна от живота, работата на запад който не е ял чуж хляб, той нищо не знае, а тя маман смед пътуване с часове и сменяне на колела, автобуси, влакове от къща на къща си лягаше с обувките. Много хора, много мнения. Който е бил дете на номенклатурата, днес е ок. Виждаме с очите си, именно затова не ви изнасят реформи, за да живеете вие, а деца на умни безпартийни и без гръб, да пият една студена вода, че са похарчили пари на дедите си, ей тъй, за бог да прости. Виж айти е друго. В Бг работят от вкъщи за чуждите на запад фирми и хонорара им е 7 хил евро. Тук съгласни, но тя с хиляда копейкински левчета, не мога и не бих искал да съм на тяхно място.
  • 229 Анонимен

    4 1 Отговор
    Заключение. Който си е ок в бг и децата му са ок, същото е и на сорос хората, завършили и завърнали се обратно в България. Лично мнение.
  • 230 Българските турци

    7 2 Отговор

    До коментар #123 от "Любопитен":

    Имам 20 овце и 5 крави...гледам ги край гьола Малко чекмедже в Истанбул ! Отговарям ти защото имам чувство че ще пукнеш от "любопитство" !?
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Казуар

    8 11 Отговор
    Другарю Волгин, твоят руски свят никога няма да стане, всуе се мориш.
  • 233 Три танкиста

    7 8 Отговор
    три веселъих друга.... Советский товариш! КПСС БКП
  • 234 Анонимен

    2 3 Отговор
    В България и по света, гласуват твърдите ядра, а всичко друго не гласуват, с малки изключения, кой даде и им подаде.
  • 235 Айде

    9 11 Отговор
    Москвичов си говори глупостите! Русия приключва! Това е новия световен ред! Дължи се на путин!
  • 236 НЯКОЙ

    6 9 Отговор
    Волгин, Калина А., мадам В., проф. Христова, Харалан, Ал Гафари - знаменосците на упадъчното в обществото, за което са залепнали като досадна дъвка на обувката ! Не чета - замърсяват мозъка, който го има !
  • 237 Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #194 от "Реалист":

    Реалист може да е всеки! Всеки отделен човек си има СВОЯ реалност. Всеки пречупва реалността през своя мироглед и своя свят, в който живее.
  • 238 Гост

    10 10 Отговор
    Трагикомичен статия. Да резюмираме. След ВСВ световният ред се характеризира с авторитаризъм от страна на САЩ, които са либерална демокрация (сиреч имаме крах на либерализма). Поради което е необходим нов световен ред. И той ще дойде (очевидно) от страна на Русия (която е тоталитарна държава). Т.е. чрез възхода на тоталитаризма ще се опитаме да върнем либерално-демократичните ценности в световния ред - многообразие и различие на мнениия?!?!?!
    Или е голяма каша в главата на г-н Волгин или се опитва да ни убеди в неща които не вярва. Или чрез подобни измислени тези се опитва да налага нещо друго, за което не говори в тази статия.
  • 239 Механик

    15 6 Отговор
    Всичко е много точно казано, ама ние пак сме от "страната на булката".
    САЩ си отиват и това е повече от ясно. Реално сащ сега карат по инерция и понеже бяха голяма и могъща сила, имат и голяма инерция. Лошото е когато свърши инерцията. Тогава по закона на земното притегляне, тоя бивш колос ще трябва да се "приземи" а всяко приземяване е повече или по-малко, удър в земната повърхност. Та когато това тежко нещо се сгромоляса, ще последват мощни сътресения от различен вид.

    Коментиран от #246

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Бацо прецедател

    0 7 Отговор
    Най есклозетното у момента е каде белоглавио орел е гепил у нокти савецката мечка за топарлаците и нема да има пуштанье до де е топла деа!
  • 242 666

    11 13 Отговор
    Розовите мечти на комунистите русофили. Имало нов световен ред. Вече путин и Китай ще решават какво да се случва в света. Нагледно се видя че русия не е никакъв фактор. Станаха за смях на целия свят. Бедна държава която има само територия. Китай е балон който рано или късно ще гръмне.
  • 243 1565

    4 1 Отговор
    Гледат и крадат на кого, на обикновените турци и българите. От завист номенклатурата на бкп в герб. Дори и с отрова ви посипват косата от високо, дали е умешлени, те да кажат и така убиха чрез отравяне животинпето което им струваше над 250 лева, ветиринар, инжекции и не бе спасено, а за другите по малките, за Коледа незнайно как изчезваха от заключените им врати. Монетата има две страни. По имотите ще ги разпознаете, кой кой е, не е моя, наша работа, дано на турчина поне да са ги открали някой бедняк, но няма как бедняка без превозно средство тия огромни животни... Бъдете добри хора и не завиждайте на трудолюбивите, не хапете ги, не обиждайте ги, те милите не заслужават това. Не засиждам на хора, които си изкарват с честен труд, но номенклатурните кадри си бяха с връзки и днес децата им са навсякъде, а всичко гнило според тях е прокудено от тях, наглите хора, и обиждат ли обиждат, болни мозъци за много недвижими имоти и препродавате. Хитри са. Вярно е, боклуци са те и децата им. Трагично, но истина. И болката те си я носят и тежките болести. Та това им е целта, да уморяват и да присвояват. В бг е леш, корупция и далавери. Ако не си с тях, умираш прав, а на тях бкп без да им мигне окото на някои българи. Те си знаят, кои са, с връзки големи, но не на обувките
  • 244 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #184 от "Реалист":

    Защо си толкова вежлив!...И ти си реалист който говори и пише куршумени думи и изречения за да разберем че на тази планета живеят същества които все още не са осъзнали че са разумни !!!... Така че ... недей да жалиш "мунициите" си защото тия са извънземни и не възприемат нашия разум !!!
  • 245 Българи

    4 1 Отговор
    Купуваш животно за 200 лева, фураж за 300 и кусур за 1г6м и го продаваш на байрама за 350 български лева. Кой печели и кой краде. Извода за вас. Еко месо, без грам лоша некачествена храна отглеждани (о) и с голяма любов.
  • 246 Пешо

    9 12 Отговор

    До коментар #239 от "Механик":

    Ти ако си булката това си е твой проблем. русия и Китай никога няма да станат световни сили поне в близките сто години. Никой не иска да си има работа с комунисти и терористи.

    Коментиран от #256

  • 247 Всичко е точно

    6 1 Отговор

    До коментар #205 от "Любопитен":

    Дерзай.
  • 248 Глупости са

    10 10 Отговор
    Волгините вълнения...

    Коментиран от #255

  • 249 Анонимен

    4 2 Отговор
    Всичко си върви с връзките по Живково. На времето юристи са искали земя, но тъй като 1/2 е от фашистки род и не са им давали. Днес дават на директори номенклатурни кадри недвижими имоти, било от ЧСИ знаете как и от общини земя за 4 хиляди и след някоя година виж са я придали земята, жилищата на много повече и така те днес са заможни, а другите хора ограбени. Но има бог и наказва, може да е късно, но няма да ви забрави. Нищо, че сте атеисти у дома, а показно не. По всжно е здравето. Забелязвам, че именно грабители на едро част от деца, внуци са тежко болни. Да не дава бог, но всеки преди да започне да обижда отсрещната страна да преброи до десет или да си каже, чакай бе аджаба, та нима ние сме идеални. Но криво дърво се изправя, но крив човек с връзки днес, едва ли. Непокорни са срещу жертвите си, докато не ги умъртвят няма да спрат да
  • 250 либералните идеи в началото на 20 век

    8 4 Отговор
    доведоха до вЕЛИКАТА октомврийска революция. Ся обаче "окТомврийските революционери" добре охранени, с яхти за милиарди, щели да правят некви полюси, некви измишльотини. Времената на философските "умозрения" приключиха, и на такива псевдоинтелектуалци на външен вид бледички, или пък с бради, или пък с очила - все помощни средства, за да ги вземем на сериозно, никой не им се връзва. Имат си и даже ключови фрази - "тънки червени линии", "многополюсен модел", "козяк", и др. Всъщност погледнато безпристрастно, речникът им е много беден, а познанията им по история са най-много два века назад!
  • 251 Мирослав

    9 6 Отговор
    Първата половина на статията е до голяма степен вярна. С уточнението, че през тези години американците си правеха каквото си искат, но без да засягат пряко интересите на другите големи - Русия и Китай. Втората част на статията са обикновени празни приказки. Никакъв световен ред не се пропуква. Той винаги си е бил такъв. Просто другите две големи държави, споменати във втората част на статията - Русия и Китай, след временната си слабост решиха, че вече отново са достатъчно силни и могат открито да правят каквото си искат, най-вече за сметка на по-слабите си съседи. И то е точно това, което са правили през цялата си история - завоевателни войни. И от това светът съвсем не става по-добро място за живеене. Напротив, връща се във времето на завоевателните войни. След втората световна война имаше някакъв макар и несправедлив световен ред. Несправедлив най вече за поробените народи от Изтока, сред които бяхме и ние. Сега за добро или лошо се връщаме във времената отпреди този световен ред - тъмните времена преди началото на ХХ век.

    Коментиран от #263

  • 252 Лудия касапин

    9 8 Отговор

    До коментар #110 от "Саманта":

    А руската каква е? Отново нужник в двора? Като кажеш нещо против властта,заточение в някоя колония? Или невъзможност,да пътуваш по света ами само до приятелски държави като Беларус Северна Корея,Иран,Еритрея или Сирия. Не,мерси,ще ги пропусна руските мечти,предпочитам гадния и гнил капитализъм,където,ако имаш акъл и ти се работи,ще успееш.А не да ми задават норми и петилетки за изпълняване,а накрая директора на предприятието да обере облагите,защото е партиен член и доносник. В тая руска мечта,само върхушката горе е добре,може да го видиш и любимата Русия, Москва и Петербург,където е съсредоточена властта всичко свети,а в Саратов 40% от града няма отходна канализация.

    Коментиран от #284

  • 253 байгън с колелото

    8 6 Отговор
    Крадливи евроатлантици ще ни ошушкат напълно
  • 254 Българските турци

    10 0 Отговор

    До коментар #199 от "Бамбука до 119":

    Когато не ореш и не сееш земята си, не можеш да жънеш...когато промишленноста и технологиите ти не произвеждат нямаш краен продукт...няма търговия...няма икономика... Това са точно годините на голямата екскурзия тоест когато ни прокудихте от България...Близо 300 -350 хиляди ги юрнаха към Турция ... 100-150 хиляди тръгнаха на към запада...(познавам стигнали до Аржентина и Уругвай). Реколтата за 1989 остана на полето...обраната изгни...през есента ... оран и сеитба почти не стана...Промишлените предприятия работиха на авариен капацитет...на много места спряха...търговията и снабдяването затъна...Всичко това трая две лета,една есен и една дълга зима 1989 - 1990...България обявява мораториум и фалира...А преди този хаос... България изживя хубави времена !...
    Всички пак си мрънкаха и мърмореха... но колкото и да не е много богато но поне добре си живееха !?..Толкова трудно ли е да се осъществи онова национално равновесие с което България да заживее пак в нови "сладки времена"?!...И т.н. и т.н. причини много а мястото тук е малко и много неуместно...и т.н и т. н. ...

    Коментиран от #275

  • 255 гого

    1 1 Отговор

    До коментар #248 от "Глупости са":

    твойте вълнения по дилдото ти това е
  • 256 Българските турци

    12 2 Отговор

    До коментар #246 от "Пешо":

    и До коментар 239 от "Механик":

    Всички във Факти бг. се надпреварват да изтрият от картата Русия и Путин, да пенсионират Ердоган и да омаловажат ролята и мисията на Азия в оформящия нов световен ред в който вече няма да има догматичната американоевропейска Демомокрация и Човешки права а ла ЛГБТ !!Продължавайте да ги подценявате и да се базикате, но никога не забравяйте !?... Когато китайците строят Великата китайска стена за да спрат Тюркските нашествия, на земното кълбо колко държави е имало !?.За "древните сили" (Китай, Япония,Британия,Индия,Русия,Турция,Иран...) войните са като ужилвания за да се усетят и да оцелеят...Никога не са целели тотално унищожение , защото са разбрали че това е всъщност самоунищожение...Точно затова все още съществуват !!Западът и Америка не са Римската империя ....А Турция ,Китай и Русия сa от по дълго време на територията на тази планета и знаят как се расте ...как се разпада... и как след това се оцелява и как се почва отначaло...щото сa го правили много пъти в Историята на този свят ! ! !
    САЩ тепърва ще разберат че "стадо с бич и камшик не се води"... много са млади още като сила в историята и тепърва ще усетят вкуса на падението след великия възход !
  • 257 стоян георгиев

    8 11 Отговор
    Да се прекръстиш на Волгин ,като си роден около 1970 е признак за сериозно психологични заболяване.интересно е обаче друго.как този екземпляр бачка в държавна медия вече толкова години? Явно либералния модел работи.подобен в Китай или Русия отдавна щеше да е запълнил някоя безименна канадка.та именно волгите се чувстват много комфортно на американските магистрали и могат да излъжат немалко народ че са коли подобни на мерцедеса.

    Коментиран от #282

  • 258 Истината

    0 3 Отговор
    Българските турци както ги наричат в турция геури. И е вярно описаното от тях по долу. 1989 едните заминаха или ги изселиха предварително за Турция, а доносниците от бкпдс турци ги изпратиха и заминаха за Белгия най вече. Изтеглиха си от българските банки парите, оставиха всичко на полето и животните, и кой успя се възползва от българите, обра ги и сами си казваха, и днес са бизнесмени на дограма, банички, но това са изплакани пари, както ни казваше маман, живели сред тях. Не вземайте, а приятелите ни даваха покъщнината си, да не изброявам. Помним всичко, отивайки в друг град да си видим вдовицата, как в дълбок сняг ги изхвърляха от автобуса, че са без зелен паспорт. Тези турци описани от мен и заминали през 1989,бяха много добри и работливи. От тях имаше юристи известни лекари, но бяха изселвани, но политиката е мръсно нещо и страдат в случая независимо по кое време обикновените хора. Идвайки в България, съжаляват и милеят за България, но внуците им са родени в Турция и няма как, а които имат пари, идват и си купуват жилища, дори и турските турци от Турция. А дали е било ок или зле преди и сега, историята, вренето ще покаже, но мнозина живяли по времето на Живков дс бкп кгб един по един си отидоха и продължават да ни казват, некролог, дс шефа ни умрял преди три днихихи
  • 259 Господин Волгин

    11 1 Отговор
    Това ,което се случи от 2019 година досега не се е случвало 100 години и е катастрофа за цялото човечество.Катедралата,коронавируса,войната,беднотията.Сега не сме свободни,а се мъчиме като кучета и надеждата ни е да стане чудо,за да се върне живота,не като много хубав,но поне поносим.
  • 260 Нидей рива

    8 12 Отговор

    До коментар #20 от "соквте":

    Слагай ушанката и бегом в Москва
    Оставете ни тук нас да ни грабят капиталистите

    Коментиран от #279, #281

  • 261 Безпартийните

    5 4 Отговор
    Волгин е галеното дете на путин и Байдън. А какво да кажат децата на някои забегнали от бащино огнище на 19 години и днес 20 години не ги знаем, как са, как живеят при чужди хора. Не, не иска народа милост, просто не трябва да е така. А така е било и при първата световна война, когато дедите на 20 годишна възраст е трябвало да напуснат Албания и да отидат в Беломорска Тракия да работят, като зидари. Там са се устроили, създали семейство деца християни. 1923 пак чергарите прокудени от българските земи, днес гръцки, не по тяхна вина, а спечеляни войни от турция и Гърция, втората де, и след 1989 историята се повтаря и портрета за пореден път, и пак сакове и на запад, от кои, този път, от крадците на прехода, на воля да крадат и събират капитали за техните яхти, частни самолети и кой е още тен

    Коментиран от #267

  • 262 Анонимен

    4 3 Отговор
    И на запад не е това, което е било през 60те години на миналия век. В ученическите си години, две сестри получаваха колети от италия, от неомъжената стара мома леля, дрешки де. И всеки искаше в тинейджерските си години да ги има, та днес запада не е това, дори и германия с турските турци отивайки да работят там и връщайки се и минавайки през аида за път за туркие. Правеше ни впечатление, автобусите им, облеклото, от чадър до дъждобран, но всичко отмина и дори днес не е това което е било. Повтарям се, не съм по темата. Отклонявам се, но трябва да си живял много, да си видял много, да си изял един чувал със сол, тус, за да коментират на тати родените 1970. Децата ни няма да си познават роднините, защото напуснаха дома на 19 г и от 7 г не са дошли в дома, за да угодим на либерали социално слаби с деца, но живеещи в лукс. Това мен не вълнуеа, а не твърдите ви комунистически едра ляво дясно център
  • 263 Българските турци

    9 4 Отговор

    До коментар #251 от "Мирослав":

    Войни с цел грабеж водят американците...ние сме съюзници с тях от 70 години и вече им знаем и джигера !...Русия и Китай са ни врагове от столетия и за тях знаем много повече...че Русия воюва за геостратегия а Китай само за да брани това което има !
  • 264 Анонимен

    6 1 Отговор
    По турско са се раждали по 9 християнчета, по живково едно и по демокрацията 0 деца християни от безпартийни семейства. Що ли. Щото е ок за вас капиталистите, плоха за българите
  • 265 ганю

    8 0 Отговор
    къде е българия във всичко това?отново надупена пред силните на деня като преди повече от 30 години
  • 266 Гражданин

    8 0 Отговор
    Не само америка, а нима турция, гърция не са грабили, както и русия българия. Вие пишете научени фрази от историята, а ние сме живи останали свидетели, и ако знаехме, че историята ще се повтори, бихме ги изслушвали нашите измъчени бабки, дошли на тези земи с една торба дрешки на мъничетата. И днес старобългарите, някои дошли с една торба от вън, имат претенциии за заплати, стигат им 500 лева, със селяни на глава не се излиза, но и те са си прави. Винаги са живяли на тези земи и без значение етнос, религия, си искат тук да си живеят, в България. Лично мнение.
  • 267 Кочо

    4 6 Отговор

    До коментар #261 от "Безпартийните":

    Много исках да разбера, какъв е смисълът на този текст, мъчих се, но не успях. Така , както е написан, вероятно само авторът знае какво е искал да сподели.
  • 268 Анонимен

    6 0 Отговор
    Живи и здрави. Грабели са ни турция, гърция, Ньойски договор между рях подписан, а за младите от дпс, грабили са ви комунистите дс бкп в България, граби ни всеки, щом сме бедни. Кой застава зад бедняка, никой. И ще продължат да ни грабят, но кои, кажете вие, нас ни е все тая кой ни ограбва.
  • 269 Анонимен

    13 1 Отговор
    Умните що я забатачихте 2 години и не се знае до кога ще продължите да протяквате нещата в полза на вас, вашите деца и внуци. Лесно е да си хапвате от държавната баница, вижте си бюрокрацията в Бг, многобройна е, повече от татовата де.
  • 270 Кой си сменя името доброволно ?

    8 6 Отговор
    Петър Петров Георгиев на петър волгин за по руско звучене.

    Коментиран от #274

  • 271 Очевидец

    8 7 Отговор
    Браво господин Волгин!
  • 272 Анонимен

    8 1 Отговор
    Вълка няма ли яхта край бургаско. Или е алоизмама. Кой краде парите на болните хора и защо и къде, в чий джоб отиват те. Който краде 35 години ги виждаме днес, има изключения, но те са видни зъболекари и учени от тях има честни, и ако крадат по малко но тия яхти не са от шарлан червен пипер на филийка. Има много за затвора, но бай Тодор, ако бяхте го оставили да живее, щеше набързо да ви покаже пътя за Белене, прасетата и тъй нататък.
  • 273 Анонимен

    8 2 Отговор
    Живков, бе по хитър и от Батето ви. Те го знаеха бибиси, западните медии и Турция включая, за да се освободят от него, го премахнаха. Не всичко е било лошо при Тато и не всичко е ок сега, за обикновените хора. Хубаво стана за българските граждани, че с кражбите от 35 години могат да си купят днес, каквото им е на сърце. Наблюдаващите хора най добре виждат нещата, как стоят отблизо. Всички сте навързани като свински черва.

    Коментиран от #277

  • 274 ХОДЕШЕ В РЕСТОРАНТ ВОЛГА

    3 7 Отговор

    До коментар #270 от "Кой си сменя името доброволно ?":

    ДЕТО ХОДЕХА ОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА АМА ТИ НЕ СИ ОТ ТЯХ....

    Коментиран от #276, #313

  • 275 Бамбука

    9 2 Отговор

    До коментар #254 от "Българските турци":

    Най-голямата грешка, която граничи с престъпление, беше това "изселване" под "мъдрото" ръководство на БПК. Нямам обяснение, кой е автора и защо го наложи. Лошото е, че и днес политически "лидери" не са узрели и занимават обществото с тесните си партийни интереси. Единствено обяснение е страх от едно обединено общество, което да ги застави да мислят и работят само и единствено за общи задачи и цели. Но тогава няма да имаме нужда от 340 партии, кражбите ще намалеят до поносими граници и те ще станат излишни. Как по друг начин да си обясним липсата на дългосрочна 15-20 годишна стратегия за икономическо и финансово развитие на страната. Без значение кой е на власт, следващия я приема и продължава изпълнението и. И още и още ..........
  • 276 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #274 от "ХОДЕШЕ В РЕСТОРАНТ ВОЛГА":

    Тва ли е критерии? Да си смениш името по ресторанта в който ходиш.та викаш интелигентна работа.хаххахааха
  • 277 Определени хора

    13 4 Отговор

    До коментар #273 от "Анонимен":

    могат да си купят каквото си искат, но повечето едва ли. Голямата част купуват боклуци, стоки на старо и т.н. Превърнаха ни в клошари и боклучари на Европа. Иначе автора на статията е прав, това нещо не може да продължава така ...
  • 278 незнайко

    11 5 Отговор
    Има силна логика в тази статия ! Сега Китай не е "китайската стена" а най мощната икономика и САЩ се притесняват ЖЕСТОКО от това, защото китайците не симпатизират особенно на американците !!!
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 283 Нищо ново

    10 9 Отговор
    Типичните ленински и руски опорки на Волгин: "Либералният световен ред, в който, на практика, нямаше нищо либерално, а се характеризираше с тотално американско господство във всичко, се разпада пред очите ни..."

    Даа ... Още от времето на болшевишкия преврат в Русия, комунистите все чакат американското Империалистическо господство да се разпадне и още много ще има да почакат за разпадането на глобализма като най висша достигната форма на човешката цивилизация , за да започне регресът и връщането отново в средновековния модел на многополюсния свят и на анархията без установени правила...!!!

    Коментиран от #286

  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 Москвичов

    10 10 Отговор
    Фактът,че Волгин се подвизава денонощно по БНР и манипулира с проруска риторика е достатъчен да разберем,че в България европейският път е Руски.Този ,години наред бръщолеви едни и същи руски балалайки и кани само отявленни четирихилядници.Против Европа е, а е най- привилегирован в европейското БНР и къде ли не.Говори за грантаджии, а той отявлен рубладжия. Това е !.Даже може да мине и за репресиран ..
  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Дика

    9 10 Отговор
    Волгин не е виновен, а тия дето му търпят мъдростите в бнр, ако съм директор ще го изпратя на свободния пазар да реализира журналистическия си талант, частни медии колкото щеш, ама волгин не пуска държавната заплатка...

    Коментиран от #289

  • 288 Смърфиета

    8 0 Отговор
    Волгин е прав, само едно нещо не му е докрай ясно. Либерализъм изначално означава хегемония под короната на авглийския цар и установения от него ред, а всичко друго, е тирания, и като продължение вече на това разсъждение идват короните на роднините и приятелите на английския цар, англоговорящите народи и ако някой техен съюзник в даден момент е услужлив пудел, или мавър.
  • 289 Смърфиета

    0 2 Отговор

    До коментар #287 от "Дика":

    Аз бих казала, не само него. Да не кажа, всички.
  • 290 12345

    15 3 Отговор
    Коментарът е точен.Наистина,малко завъртян, малко отвлечен,НО, ако беше написан правилно, тъпаците от сащ ,щяха да вият от злоба,а от противна протестантска Англия, фашистите от Полша ,Прибалтика /Литва Латвия Естония-прошляци/ а,и пияниците от Финландия,граничеща с Русия/започват, от петък на обед в Русия и в неделя на четири крака с параходчето се прибират във Финландия/-тях за пример ли, ще ми давате;другите пияници са Шотландци и Ирландци,и накрая идват Русия и Франция/-та за Волгин/питайте го не за името , защо е толкова умен,завършил класическа гимназия, знае езици /Б. Борисов, Кирил Петков, Бойкикиев, Карадайъ/с родина Турция/български език не знаят български език, метI@ресата на ББ.-С,VELIKOVA/Главанаци/това ли са говорещи истината.Та, те отпяват на сащ,която е с Колониален и Робовладелски манталитет-в сащ има 65% необразованост и 20 % неграмотност,32 пола, джендъризъм, ,полицейско преследване, родител1 и родител 2.Негрите са мързеливи и крадат, белите са престъпници и убиват ежедневно деца невинни старци.Колкото до външните тоалетни,ТОЧНО тъпите американци живеят в каравани/бях в сащ ,в малките населени места-тоалетните са на двора и не се къпят,а негрите миришат/.В БОГАТИТЕ КВАРТАЛИ живеят ЕВРЕИТЕ, които управляват тази престъпна страна от престъпници изхвърлени на брега на СЕВ. Америка ,от Великобритания, Холандия, Испания, Франция,на чийто страни бяха колонии доскоро. Канада пък е заселена от каторжници,както и Нова Зеландия.В Австралия има а
  • 291 Смърфиета

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    То няма средно положение. Или ЕС и каквото е прието и се приема като законодателство в него, или извън ЕС и тежки преговори да не рухне икономиката. ЕС все повече заприличва на наследник на Свещената римска империя, но не в смисъла на национализъм, какъвто впрочем в нея е нямало, и в по-широки граници с други средства. Ако бившите югославяни можеха да вдянат накъде са тръгнали, не камъни, а цели планини щяха да мятат по двете фашистички кръчми на жалкия Врабески.

    Коментиран от #302

  • 292 12345продължение

    19 6 Отговор
    Канада пък е заселена от каторжници,както и Нова Зеландия.В Австралия има аборигени ,и също престъпници, които населяват този най-малък Континент.За Русия-това е ВЕЛИКА СТРАНА-ИМПЕРИЯ.Русия получава от Царство България ,от Цар Борис I Покръстител ВЯРА-ПРАВОСЛАВИЕ и АЗБУКА.Никога Русия не го е отричала-справка акад Лихачов , Тургенев, Пушкин.Не пишете глупости за Русия и Вл. Вл. Путин.След предателя Горбачов и пияния Елцин ,Вл. ВЛ. Путин е БЛАГОСЛОВЕНИЕ за днешна ,съвременна Русия.Путин е православен християнин,има си изповедник,за разлика от соросоидите от ПП, ДБ, СДС, ДПС/ДС,Герб/с Б.Борисов,който на 19 години става член на БКП и който затри България ,с лазенето пред тъпите сащ/.За Волгин,колкото и да го притискате,дано удържи позициите си и макар и завъртяно да ги споделя.Между цялата плява от продажници журналисти ,той е светъл лъч на истината.А, за Русия-80% от българите сме за Русия,а в Русия 90% са за Путин.А за фашистка Окраина-проверете кой през ВСВ е убивал Българи, Руснаци и Евреи-Степан Бандера и Шух/к/евич. Мислете!Поне пред себе си бъдете честни-от Турското Робство ни освободи Русия.През ВСВ, СССР даде 27 МИЛИОНА жертви РУСНАЦИ.Страхливите сащ се включиха във ВСВ,на 07.12.1944 г.,а през 1945 г. ВСВ приключи с превземането на Берлин.НИКОЙ не помогна на Червената АРМИЯ,затова жертвите са 27 МИЛИОНА РУСНАЦИ/фашисти,като окраинци НЯМА/.
  • 293 Анонимен

    10 4 Отговор
    Кое не одобрявате. Че ни вкараха дрехи втора употреба, коли, храна, сено и каквото се досетите. Хубавото е, че днес имаме съвременна апаратура в болници и зъболекарски кабинети. Преди получавахме чисто 100 лева, а сега 510 лева чисто на ръка. Замогналите си искат запада, а бедняците явно са за ссср, нормално е. Какво не можете да разделите. Преди с връзки връзкарите си купуваха недвижими имоти и то верно, с една фитка, питайте кмета, ако е жив, сега нима нее същото, но под масата и не може да се докаже, а имотите им са извън България. Куоуват препродават, а някои гледат, пълни очи, празни ръце. И така ще продължава бай ви ганю еродити да ви мамят и крадат, защото честните хора са наивни до болка и вярващи, че им мислят доброто, а зад гърба чорбаджи генчо гроб им копае.
  • 294 Анонимен

    8 1 Отговор
    Толкова е хубаво навън, че децата на сорос се завърнаха. Що не стоят при чичко си сорос, щото тука са абтали и могат да ги лъжат простичките хора и насила да ги изкарват либералите от къщи, лозя и поля. Отивате, а отвън да се върнат. Ама не ви изнася, всеки гледа да лапа от държавната баница.
  • 295 Анонимен

    0 3 Отговор
    Наизустили 240 горе и едно и също повтарят до втръсване по телевизии и радио. Съжаляват, че сключват излишни договори.
  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 Алексей Сергеев

    8 11 Отговор
    Волгин, заобикаляш много истини, манипулираш и лъжеш
    Голям боклук се оказа с силно русофилски, путиниски наклонности
    Когато те чуя по радиото, сменям станцията
  • 298 Димитър

    6 13 Отговор
    Волгин е доказан червен боклук. Неговите манипулативни лъжи хващат декиш само пред невежи и неграмотни българи. Само един пример за социалиста и президент Милошевич. Този същи като президент води три войни след разпада на бивша Югославия. През неговото президентство бяха избити десетки хиляди невинни предимно мюсюлмани Сребърни а е ярък пример за масовите убийства от сръбските паравоенните формирования начело с Аркан и Зоран вълка. Освен жестоките убийства хората бяха ограбване и изнасилвания. Благодарение на бомбардировките от Нато начело със Сащ бе сключено дейтънското споразумение, а Милошевич бе откаран в Хага за да го осъди хагския трибунал. Не вярвайте на лъжите и глупостите които пише и говори Волгин, които драпа да стане депутат от най старата и кагабейската партия Бсп, Дс.
  • 299 Казуар

    7 9 Отговор
    Русия щяла да въвежда нов световен ред, но икономиката и е по малка от тази на Италия.
  • 300 Васил

    5 13 Отговор
    И какъв ще е новият световен ред според този гей? Може би това ще е някаква утопия начело с гейове. Но как ще стане това, като този крие сексуалната си ориентация. Трябва да стане в лице срещу слушателите си и да каже - АЗ СЪМ ГЕЙ. Стиска ли му да го направ? А И ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ НЕЩО ВАЖНО - ТОЯ ЗНАЕ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ С ГЕЙОВЕТЕ В НЕГОВАТА ЛЮБИМА РУСИЯ????????????????????????????????????

    Коментиран от #362

  • 301 Българин

    13 5 Отговор
    Браво на Волгин за статията, абсолютно вярно и точно е казаното в нея.Истината понякога боли, но нали за това е истина.
  • 302 Пич

    9 3 Отговор

    До коментар #291 от "Смърфиета":

    Като принципно положение сте права ! Но в случая , самият ЕС се държи в средно ,и неопределено положение . Иска да е федерация , но не е . Иска да е независим , но коленичи пред САЩ ! Иска да е военен фактор , а няма собствена армия ! Над половин милиард човека , нямат собствена армия.....?! ЕС няма и собствена енергетика , и дори виждане за такава , освен зелените идиотии . Няма собствена политика - освен че всеки тегли чергата към себе си , всички чакат думата на САЩ ! А тя никога не е в интерес на Европа. ЕС има обща граница , а всъщност - няма ! Ние , и румънците не сме част от границата , но трябва да я пазим.....?! Може да продължа , но за да не Ви досадя , само ще кажа , че ако шизофренното поведение на ЕС се прехвърли в някой човек , въпросният ще бъде сериозно лекуван , и освидетелстван от някоя психиатрия ! Накрая , за ваше учудване ще кажа , че въпреки всички аргументи против , мисля присъединяването ни към ЕС , за най големият ни успех , в последните 30 години .
  • 303 Българските турци

    10 2 Отговор
    Тръгнали сте с технологиите на миналия век да корените вековна гора за месец или година две без да правите сметка колко можете вие да издържите...И въобще не сте наясно и с историята...Вижте горещите фронтове на ВСВ и преценете кой колко на какво е издържал ! Историята не е студио в Холивуд че да и се прави всякаква козметика !Мислите че сега е по различно ли ?!... И че тази война ще трае 4-5 години ли?...Ще издържи ли Европа на мизерия колкото издържат хората в "руското блато" ?!...Ще могат ли джонитата и натовците да се жертват безропотно и в същото количество колкото "руските нещастници" ?!... Преценявайте реално и след туй оплювайте или възхвалявайте когото си искате...Без туй там в България можете да правите само това !...
  • 304 Не се спря

    5 16 Отговор
    Този ЛГБТ джендър, ако попадне по някаква куца случайност в Масква, толкова бързо ще му оправят ориентацията.... за геополитическата говоря!!! Ще се завърне като най-големия либерал евроатлантик...... пробвано е много пъти!!! Има нещо в Масква... В Демократична Европа е много лесно да се правиш на другата гледна точка.... да пробва в Россия!!!
  • 305 ТОЧКАТА

    8 4 Отговор
    В МОМЕНТА...ЧЕ ГЕВАРА ПОБЕЖДАВА!!!!!!!!ВИВА ЧЕ!!!!!!!!

    Коментиран от #306

  • 306 ТОЧКАТА

    8 4 Отговор

    До коментар #305 от "ТОЧКАТА":

    ФАТКИТЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ,ДА НЕ ПРАВЯТ МРЪСНИ ЛИБЕРАЛНИ!!!!НОМЕРА!!!!!!!от отминалото америчко време!!!!!
  • 307 ТОЧКАТА

    7 4 Отговор
    РУСИЯ Е НАШЕ ДЕТЕ!!!!!!НИЕ!!!СМЕ Я СЪЗДАЛИ И ОТГЛЕДАЛИ!!!!СИЛНО ,МОГЪЩО ,ВЯРНО!!!!!!!ДЕТЕ!.........И ,,ОНЕЗИ,, ГО ЗНАЯТ!!!!И затова ни ,,цакат,, ВИНАГИ!!!!!!!Колкото и ,,либерали ,,да цъфнат на ,,изборите,,...
  • 308 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 309 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #133 от "1111":

    на !!!!!,, КОЙ КОНТРОЛИРА ,,black roc,wanguard,state street...ииииии още една ИНВЕСТИЦИОООННА КОМПАНИЯ!!!!!!....МКБН/БАЗЕЛ!!!!!!!!....банков комитет за банков НАДЗОР!!!!!!!!!!...Мдааа ТОВА Е ....ЦЕНТЪРЪТ ВЗЕМАЩ РЕШЕНИЯ!!!!!!!!!!/не е вашингтон......и НЕГО!!! заплаши путин!!!!!!
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 Кой си сменя името доброволно ?

    5 3 Отговор

    До коментар #274 от "ХОДЕШЕ В РЕСТОРАНТ ВОЛГА":

    Явно си доста образован, щом пишеш само с главни букви.
  • 314 Микки

    6 3 Отговор
    Всичко правилно
  • 315 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    300 коментара!!!!!!!И ВИЕ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ,,комунизмът е умрял,,!!!!!!!А либерализът /жив!!!!!!
  • 316 1100

    15 5 Отговор
    Браво!Точен коментар,както винаги на Петър Волгин.Дали е за Русия-ДА!Цяла България е за Русия,с изключение на ПП, ДБ, ДС, ДПС/СД, ГЕРБ/Б. Борисов става комунист на 19 години в Пожарникарското училище/Е, кой е по достоен-Волгин или предателя Б. Борисов,който плати 2000 долара,от нашите пари ,за снимка с мошеника Тръмп пред камината в Овалния кабинет.С това ли трябва да се гордеем или с Петър Волгин, който е ерудит, завършил класическа гимназия и знае езици за разлика от Б. Борисов, Плевнелиев, ,Стоян Ганев, Петър Стоянов и т.н.Надявам се Петър Волгин да остане ,на същите позиции и да не се огъва пред соросоидите.

    Коментиран от #366

  • 317 Иван

    12 3 Отговор
    Слава богу има нормални хора!

    Коментиран от #322

  • 318 Стдян Хлебаров

    5 11 Отговор
    Вогин е последният,на който отива да коментира световни ред...Вместо да се погрижи за домания си ред,той се прави на ..."международен журналист"!На зъл човек-зла тояга...
  • 319 ГозлоДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #81 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Радвам се че си го слушал със слушалки.
  • 320 Хахаха

    9 11 Отговор
    Подлогин в атака. Пак световният ред, Сорос, либерализма и полярните мечки са му виновни. А дума не обелва за диагнозата си - путинофил. Айде думкайте минуси
  • 321 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 322 Интересно

    4 8 Отговор

    До коментар #317 от "Иван":

    Ама този е ненормален!
  • 323 Смешен

    8 12 Отговор
    Гледай какво става. Този като се появи и по триста путлерски коментара в негова полза се изсипват. Жалко че в путлерските сайтове нямаме такава свободна възможност нормалните непутинофилите да коментираме. Скъпи тролове това че пет маймунки с по десет профила коментират в полза на Подлогин, това не прави обществено мнение. Айде чамодан, вокзал Москва!

    Коментиран от #357, #358

  • 324 Хитър Петър

    6 11 Отговор
    Волгин плюе запада и величие русия, но не иска да живее на река Волга да кара автомобил Волга а е Волгин! Сега си помислете какво изречение мога да напиша за Путин като четете това за Волгин от Волга!
  • 325 сашо

    10 5 Отговор
    Световната престъпна сган наречена Америка е войнствен, агресивен, непредсказуем и е зъл.Губейки ролята си на Световен жандарм със всички средства се стреми да запази хегемонията си. Може би е време Русия със своето превъзходство което има МБР които могат и предоляват ПВО движейки се над 20 Мах скорост и които само за броени минути 15-30 достигат всяка точка на земното кълбо и които завинаги ще изтрият от лицето на света ще лежи дънıто на двата океана да унищожи тая сган отколкото тя да унищожи първо Русия ако постигне след коeto74 Китай.

    Коментиран от #336

  • 326 Реалиста

    12 6 Отговор
    Браво Волгин, браво истински журналист! Спрете да ни заливате от телевизиите с фашиви новини, в услуга на фашистка Украйна, на европейските неонацисти наречени европейски съюз! Света се променя, жалко че, заради алчните амбиции на агсаксонците към Русия, загиват мирни хора и хияди войничета от двете страни! Осъзнайте се агресори световни !

    Коментиран от #335

  • 327 кумчо ВЪЛЧО

    3 2 Отговор
    А дали не е време да дадемЕ на Бойко да определи какъв да е новия световен ред ? Да раздели хората на ТУЛУПИ и ШАЙКА и да покаже какво може не само на нас , но и на целия свят ?
  • 328 Грую

    3 9 Отговор
    НАТО и САЩ СА ГАРАНТИ ЗА НАШИЯ ПРОСПЕРИТЕТ.ТОВА Е СИЛАТА КОЯТО ЩЕ НИ ЗАПАЗИ БОГАТСТВОТО,БМВ-ТАТА И МЕРЦЕДЕСИТЕ С КОИТО СИ ДЖИПКАМЕ .ТЕ ЩЕ НИ ПОЗВОЛЯТ ДА СИ ПАЗАРУВАМЕ В ЛОНДОН И МОНАКО.СЛАВА НА НАТО.
  • 329 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 330 Сск

    2 3 Отговор

    До коментар #225 от "Олга":

    Путин и олигарсите вече я изтриха
  • 331 ОХХ...

    10 3 Отговор
    НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ! ТОВА ГО ПИШЕ В БЪЛГАРСКА МЕДИЯ?!! .................. БРАВО ВОЛГИН! САМО, ЧЕ СЕГА ОЧАКВАМ МИСИРКИТЕ ДРУЖНО ДА МЯТАТ ФЕКАЛИИ!
    МИСИРКИТЕ И БЕЗРОДНИЦИТЕ "АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ"! ЕЕЕ, СЕГА ДАЖЕ РУСОФОБИТЕ ЩЕ ПРИЗНАЯТ - ТОВА Е ЗАРАДИ ПРЕЗИДЕНТА НА ВЕЛИКА РУСИЯ - ПУТИН!

    Коментиран от #334

  • 332 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 333 Путлер

    3 10 Отговор
    Продажник, бягай в Рашка
  • 334 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 8 Отговор

    До коментар #331 от "ОХХ...":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 335 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 336 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 337 Хахаха

    3 11 Отговор
    Говори Подлогин: Путинофили от всички страни обединявайте се!
  • 338 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 339 Днепър

    3 11 Отговор
    Тоя пък откъде изпълзя с поредните абсолютно нелогични опорки. Името му не е много българско, по-скоро мяза на руско, но пък зарадва българските рашисти.

    Коментиран от #351

  • 340 Илиев

    11 2 Отговор
    Браво Волгин!!!! Най-накрая някой да се осмели да каже истината!!!!
  • 341 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 342 внимание, внимание

    1 3 Отговор
    Споделих какво ми се искаше, но загубих надежда.
    Написах статията защото исках да Ви кажа че нямам какво да кажа.
  • 343 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 344 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 345 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 346 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 347 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 348 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 349 Артилерист

    5 3 Отговор
    Изключително точна статия на г-н Волгин. Много смелост се иска, за да се напише толкова обективен материал. Благодаря на Факти, че я публикуват. Такава е реалността, това е истината. Хвърлих диагонален поглед и на коментарите. Има много трезви отзиви и умни допълнения. Не харесващите не коментират по същество, а лепят епитети на автора. Много пъти съм коментирал, че американците са най-голямото зло на света и това се признава и твърди, и от известни американски учени и журналисти. Американският ред се основава на диктат: войни, цветни революции, санкции и т.п. Диктат не за справедливост, а защото са засегнати грабителски интереси на американците...

    Коментиран от #364

  • 350 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Свободата на казаната истина е вече надежда!
  • 351 Хайде стига

    1 0 Отговор

    До коментар #339 от "Днепър":

    Сменяй диска! Не си нито интересен,нито сериозен опонент.Освен " опорки и рашисти" друга наличност в тригънковия ви мозък няма! Това,че на вас ви се иска да сте колониален планктон,който дори не осъзнава че е такъв,не означава,че милиони имат вашето Йес сър мислене и поведение.
  • 352 Даа

    1 0 Отговор

    До коментар #321 от "Хахаха":

    А ти с този клозетен речник,как се храниш изобщо?

    Коментиран от #365

  • 353 МАЛКА пенсИЯ

    0 1 Отговор
    ЯНКИТЕ-ОКУПАТОРИ,УЗУРПАТОРИ,КОЛОНИЗАТОРИ-СЪГЛАСЕН.Да обясни,другарят,волгин,РАШКИТЕ,КАКВИ СА?БЛАГОДАРЯ,ПРЕДВАРИТЕЛНО.
  • 354 Гост

    1 0 Отговор
    „И, съответно, по света ставаше това, за което настояваше Америка.”
    Масоните бащи, вероятно неслучайно са нарекли, или на майтап, новосъздадената държава „СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ НА АМЕРИКА”. Все едно другите държави на континента Америка са без бъдещо значение за този континент?!? Масоните обичат такива майтапи, разбира се. Старите цивилизации в Европа започват да папагалстват внушеното от създателите на колонията си - американци са жителите на....ами на САЩ, разбира се. Абе, всякакви майтапи може да има. Волгин може да се свърже с алюзията „волжка България”, примерно? Нищо лично, разбира се. Жителите на САЩ може да бъдат наречени и сащисаните, примерно, а не с обидното краварите. Абе, има различни вариянти.
  • 355 Айсамани

    3 0 Отговор
    Кажи му "кра вар" и повече не го обиждай.У С А откъдето мине остава най-либералното управление и демокрация.Навсякъде ги "обичат".Те никога не ползват задкулисие и порочни практики като подкупи,например.Абе изобщо, У С А са най.Ама кое най,можем да спорим до година,до амина.
  • 356 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    ВОЛГИН Е ЛИЧНОСТ!!!!!!!Скоро не съм виждал 355коментара,ПОД СТАТИЯ НА АВТОР!!!!!!.......Волгин е ЛИЧНОСТ ,ИНСТИТУЦИЯ,АВТОРИТЕТ!!!!!!....ииии НЕУДОБЕН!!!!Затова непрекъснато опитват да ЛИКВиДИРАТ!!!! ефирният му успех!!!!!!!Даже ...СЪЗДАДОХА КОНТРАПРЕДАВАНЕ!!!!!!!НА ,,политически некоректно!!!!!....АКО ПОМНИТЕ ДЕ!Което УМРЯ!!!!страшно бързо!!!!!...нормално ...НИКОЙ НЕ ОБИЧА ИЗЕДНИЦИТЕ!!!!!Та дори и да са либерални изедници...ПРОСТО ,ЗАЩОТО СА ....ИЗЕДНИЦИ!!!!!...А тази дума !!!!!не е употребявана 45 години!!!!!...НО ХОРАТА ПОМНЯТ!!!!!!И няма АМЕРИКА ЗА българия да е ,,учителят,,.....
  • 357 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 358 Не само си смешен ами и жалък

    1 2 Отговор

    До коментар #323 от "Смешен":

    Гледай какво става.
    Този жалък смешник като се появи и по триста Атлантически (бай Ти издън ски) коментара се мъчи да изсипва.
    Жалко че в (бай Ти издън ските и зелени сайтове) нямаме такава свободна възможност нормалните не.бай Ти.издънджий да коментираме.
    Скъпи заблудени и без.родни атлантически продажни тролове
    това, че петдесет уран.гутана мън.кита с по десет профила коментират тук в полза на зеления Шут и алц.хаймера, това тролове Не прави обществено мнение.
    Това прави балканското мнение.
    Айде пътя, чантата и за хляб
    у вашия инг.тоня!
    У.р.ъ.ф.л.я.к нищожен

    Коментиран от #363

  • 359 Селянин

    0 2 Отговор
    Тавариш Волгин развява вече знамето на матушката му и мечтае за нов "руски мир"(водка и сельодка)! А ве това рашистите срам нямате ли? Липсва ви партията майка нали?
  • 360 Кой е жадувания от Волгин световен ред?

    0 2 Отговор
    Вероятно този,наложен от Кремъл?С малката подробност,че една страна с проблемна икономика не може да налага световен ред,не и преди сама да си е оправила собствения двор.Всичко друго е само УТОПИЯ и някакви мечти на база на идеология,а не на реализъм.Добър,лош сегашния световен ред,наложен след втората световна война си работи,кучетата си лаят,а керванът си върви....
  • 361 Ами защото там

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "червена волга с бял волан":

    Няма да има червена волга,а само бял волан.Да си го върти,докато се чуди как да преживява?Защо?Защото там има ЦЕНЗУРА и ако тук минават неговите ПРО-Путински статии,там трябва само да възхвалява вожда,иначе няма да види бял свят(бяла страница ако щете) и ако е истински журналист(за какъвто претендира) ще трябва да умира от глад,докато тук,в страна от "Либералния свят" може да се храни и с ПРОДАЖНА журналистика.Ей това е разликата
  • 362 Васил

    1 0 Отговор

    До коментар #300 от "Васил":

    Пропуснах да добавя.
    АЗ СЪМ НАЙ ГОЛЕМИЯ ГЕЙ, при това АТЛАНТИЧЕСКИ ПРОДАЖЕН без роден Краварски ГЕЙ.
  • 363 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 364 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 365 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 366 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 367 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #213 от "Проруските глупости на Волгин":

    Амин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове