Last news in Fakti

20 Декември, 2022 10:12 1 564 8

Разследват областен управител за побой над две малолетни момчета

  • областен управител-
  • разследване-
  • малолетни момчета

Иван Петков, който е бивш надзирател в затворите твърди, че шамари не е удрял. Направил забележка, а „ударът зад врата и падналите очила” било „форма на преекспониране”

Полицията и прокуратурата в Плевен разследват областния управител за побой над две малолетни момчета. Случаят е от местното село Крушовица, преди 10 дни, но първоначалният отзвук от него заглъхва, както често се случва по малки населени места. Инцидентът е отразен и в бюлетина на МВР, и в този на държавното обвинение, но развитие по него – няма, съобщи Нова телевизия.

Повечето жители на плевенското село Крушовица знаят или поне са чули за инцидента на 10 декември вечерта. По време и след концерт в местното читалище, по случай неговата годишнина, две деца се оплакват на родителите си, че са били бити. Бисер е баща на едно от момчетата и реагира веднага.

„Детето ми беше коледарче и се обади: „Баща ми, ела, че един човек се държи по-така. И той: „Извинявам се, не съм го направил нарочно”. Просто скарал ли се е, дръпнал ли ги е - не знам”, заяви Бисер, баща на едното от децата.

Двете момчета, на 12 и 13 години твърдят, че областният управител на Плевен Иван Петков, ги е нападнал. Той се оказва и председател на местното читалище, и водещ на вечерният концерт. Кметът на село Крушовица потвърди за инцидента.

„Бисер твърди, че Иван Петков е ударил неговия син. Бил го плеснал и му паднали очилата. Но това само децата го твърдят. И се вдигна скандал”, посочва Методи Недялков, кмет на село Крушовица.

Областният управител Иван Петков, който е бивш надзирател в затворите, имаше своя версия за инцидента.Твърди че шамари не е удрял. Направил забележка. А „ударът зад врата и падналите очила” било „форма на преекспониране”.

Родителите на едно от децата подават жалба в полицията и дават показания, накарали разследващите да работят по версията за причиняване на лека телесна повреда на непълнолетни по хулигански подбуди. След седмица, обаче, шумът от случая започва да утихва при противоречиви обстоятелства.

"Имаше инициирана среща с него. Поднесе своите извинения. Аз ги приех и му казах, че по-добре да се градят мостове”, твърди областният управител Петков. и допълва: „Имаше форма на взаимно извинение с бащата на едното от децата”.

Кой е имал вербална реакция, отново не е ясно, но според държавното обвинение и полицията има достатъчно данни, че се е случило нещо нередно. От Районна прокуратура – Плевен обясниха, че е образувано досъдебно производство по неотложност от полицията, а и имало наблюдаващ прокурор. Тепърва имало да се провеждат още много разпити. Въпреки действащото видеонаблюдение в центъра на селото, записи – няма.

Че е имало инцидент, предизвикал сериозно безпокойство, без да иска призна и кметът на селото, в чийто кабинет е видеонаблюдението.

„В края на краищата всичко се размина благополучно, а можеше да стане и по-лошо”, заяви Методи Недялков, кмет на село Крушовица.

На ход са разследващите, но доказателствата и свидетелите по случая от 10 декември в центъра на село Крушовица, с всеки изминал ден намаляват.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аралампи

    14 0 Отговор
    Какви са тези глупости, с които ни занимавате?
  • 2 Радев е зло

    2 9 Отговор
    Как пък цялата кохорта на Радев се оказа от такива хора - корумпирани, побойници, криминални
  • 3 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    3 2 Отговор
    Има една нагла крадла от там в парлмента и е шеф на гаснеща партия.
  • 4 Някоя си

    9 1 Отговор
    И кво.... Ошамарил двама пиклювци ....едва ли да е без причина....😉

    Коментиран от #5

  • 5 Врачка🧙🧛🦹‍♀️

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някоя си":

    На единия ударил шамар а другия като видял се напикал наистина голям бой е било. Доживотен затвор за побойника и отнемане на цялото му имущество в полза на държавата.
  • 6 зевзек

    2 5 Отговор
    хората на Радев, дисциплинират по военному, ще мине време, и за други недостатъци на неговото управление ще се чуе, а колкото до номер 3, Нинова е от врачанското село Крушовица, това е в Плевен
  • 7 име

    5 1 Отговор
    От кога да дръпнеш ухото или да пляснеш зад врата някое дете е лека телесна повреда? Не става ясно какво са направили децата, като е възможно и областния да е преиграл.
  • 8 Христо

    6 1 Отговор
    Алооо, да ги бие ама яко. Това не са коледари, а ман го ледари. Пускат ги да просят.. Много добре е направил човека. Другия път с нещо по-мощно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове