Last news in Fakti

20 Декември, 2022 19:15 2 308 12

Кола е блъснала майка и дете на годинка в столичния "Хаджи Димитър"

  • кола-
  • майка-
  • дете-
  • годинка-
  • хаджи димитър

Детето е паднало от количката и е с контузия на гръдния кош. Жената не е пострадала

Кола е блъснала майка и дете на годинка в столичния "Хаджи Димитър" - 1
Снимка: БГНЕС

Майка и бебе на годинка и два месеца са блъснати от лек автомобил в София. Катастрофата е станала в столичния квартал „Хаджи Димитър“ на кръстовището на улиците „Васил Кънчов“ и „Ангел Войвода“, съобщиха за bTV от „Спешна помощ“.
Детето е паднало от количката и е с контузия на гръдния кош. Жената не е пострадала.

Сигналът за инцидента е подаден в 15:20 часа. На място пристига линейка. Бебето е откарано в болница „Пирогов“ за обстоен преглед от специалист.
От лечебното заведение заявиха за bTV, че това е трети случай на пострадали пешеходци в рамките на деня. 16-годишно момиче и 6-годишно дете са били ударени на пешеходна пътека по-рано днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Домошаръ

    8 3 Отговор
    Затва и неизлизам от нас
  • 2 Кореняк

    12 17 Отговор
    Малко да се покаже слънце и веднага изпълзяват. Поне да не си зяпат в телефоните докато пресичат, после някой друг им е виновен...

    Коментиран от #5, #10

  • 3 дора габе

    15 12 Отговор
    Бутат децата и количките напред в тъмното не се вижда нищо, колкото и бавно да караш се молиш, някой да не ти изкочи и да ти падне на капака... случва се дори да се удрят странично в предния калник, а ти си минал вече!
    Пешоходците станаха особено непредпазливи и арогантни - бързат и ходят на платното все едно се разхождат у тях в коридора! Видят ли в далечината пешохждна пътека бързат да я вземат под диагонал тичайки, без да се съжбразяват с пътната обстановка, скорост близост на превозни средства и тн! Това в редките случаи когато ползват пътеките най-често минават направо и на зиг-заг между колите ако е трафик, а ако не е претичват лениво през платното... особено опасни са тротинетките и електрическите китайски джаджи и водачите им - днес видях на светофара чакаше с колите подобен циркаджия с каска наколенки, яздещ циркова едноколка на батерия предполагам... китайските джаджи на батерия могат да развиват и доста високи скорости - виждал съм и тротинетки да летят с поне 60 по тротоари между хора и вело алеи!!! Забравих за другата голяма опасност за водачите - доставчиците на тейкуей, грабго, хоме там нещо и подобни вериги за доставка на храна! Най-често са съм вглабени физиономии, карат колела за 20лв без фарове и отразители - врат се между колите и не спазват никакви правила!
    Така че водачи внимавайте не ги бутайте тея, а ако случайно се бутнат във вас те - бог да ви е на помощ!
    -
    В конкретния случай няма информация какво точно и как се е случило,

    Коментиран от #7

  • 4 Обаче

    6 0 Отговор
    Кръстовището е регулирано със светофар. Нарушител определено е една от страните в ПТП.
  • 5 Дебелия

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кореняк":

    А ти откъде изпълзя???? Ти не си раждане и не са те возили в детска количка!!! Ама от състезатели!!!!!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БОЖИЧКО дано оцелеят МИЛИТЕ ХОРА
  • 7 ШЕФЕ,

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "дора габе":

    .....от този анализ на пътната обстановка в големите градове и в частност ...софия...не се разбра каква е ролята и мястото на шофьора ....на мпс...🤔апропо и шофьор и пешеходци трябва да си отварят очите на 4...като ....хамелеон
  • 8 дебилска работа

    5 1 Отговор
    Хайде намалете малко тези коли, че задушихте всичко навсякъде. По тротоарите в кварталите коли, място
    няма за нищо, място няма за хората.
  • 9 Циник

    2 1 Отговор
    В такива случаи обикновено и двете страни имат някаква вина. На кръстовища, дори и да има зелен светофар трябва да се минава по-бавно ако има пешеходци много близо до платното, защото никога не знаеш дали някой няма да слезе на платното, дори случайно. А че много пешеходци мислят, че като скочат на пешеходната пътека и законите на физиката стават невалидни и кола, караща с 50 трябва да може да спре в рамките на 2 метра... такива ги има много и най-страшното е, че повечето са млади хора.
  • 10 Свидетел

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кореняк":

    На въпросната пешеходна пътека много пъти се е случвало да има блъснати. Аз самата много пъти съм се разминавала с бързащи шофьори, които не дават предимство точно на тази пешеходна. За сведение аз съм много предпазлив пешеходец и не слагам слушалки, не разговарям по телефона и най-малко да гледам в него, докато пресичам. Шофьорите трябва да се научат, че на пешеходна пътека и то при зелен светофар за пешеходеца, той винаги има предимство.

    Коментиран от #12

  • 11 Израждане

    2 1 Отговор
    Абе тези майки кога ще се научат да се пазят от малоумни шофьори и как пресичат? Само малко повече внимание и разум трябват за да не се изкача пред автомобил чиито шофьор блее някъде или пък заради висока скорост или хлъзгав път не може да спре навреме.

    Не само част от шофьорите не могат са карат, голяма част от пешеходците не могат да пресичат.

    Толкова е просто преди да почнеш да пресече да се убедиш, че шофьора те е видял и че ти дава път. Ако шофьора по някаква причина не те е видял, гледа другаде, много ясно, че няма да спре и че ще те удари.
  • 12 Не е точно така

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Свидетел":

    С тази глупост, че винаги има предимство стават нещастни случаи. Не може пешеходец движейки се по тротоара рязко да кривне и да започне да пресича платното без да се огледа и прецени дали превозното средство може да спре и да му даде предимство. Бул. Дондуков се пресича от пешеходци със слушалки, които смело тръгват пред трамвая, а той е тежичък и трудно ще спре. Ако в селата сте ходели в средата на улицата за да не газите кал, тук не е така. А се вижда и често жена с количка да стои на тротоара, а количката на платното. Трябва и малко инстинкт за самосъхранение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове