Last news in Fakti

26 Декември, 2022 14:24 2 839 32

Акад. Денков разкри от какво зависят шансовете за кабинет

  • николай денков-
  • кабинет

Той уточни, че вече са получени предложения от "Демократична България", "БСП за България" и "Български възход"

Акад. Денков разкри от какво зависят шансовете за кабинет - 1

Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново. Това каза пред журналисти номинираният за премиер от "Продължаваме промяната" академик Николай Денков в Кърджали. Затова сложихме като основна задача изготвянето на програмна декларация, която да подреди целите и дейностите, които могат да ни обединят, поясни Денков. И като ги сложим на масата, да видим кой е готов да подкрепи това, което може да ни обедини заедно, допълни кандидатът на "Продължаваме промяната" за премиер.

Той уточни, че вече са получени предложения от "Демократична България", "БСП за България" и "Български възход". В следващите дни предстои да подредим тези предложения така, че да не си противоречат и да се допълват взаимно, посочи Денков. По негови думи текстът на декларацията ще бъде съгласуван с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде предложена за гласуване в Народното събрание.

Ние действаме с две идеи - когато всичко е подредено и ясно какво искаме да направим, и ако това бъде подкрепено - да бъде сторено и да се получи мнозинство. Ако не са готови, декларацията така или иначе ще бъде завършена, и ние ще я оставим на следващите - третият мандат също трябва да бъде свързан с някакво обединение, макар и на други партии с друго предложение за министър-председател, каза Денков.

То може да тръгне от тази декларация и ако искат да я допълват, а не да тръгнат на чисто, обясни още Денков и посочи, че винаги е бил с мисълта, че трябва да се постигат реалистични неща, а в случая реалистичното е добре подредена декларация.

Денков и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, след среща със симпатизанти в Кърджали, заминаха за кирковското село Могиляне, за да се поклонят и да поднесат цветя пред гроба и чешмата в памет на малката Тюркян, жертва на "възродителния процес". Идеята е да покажем уважение пред този символ на случвалите се безобразия през предишния режим, посочи Петков. Никой няма монопол пред миналото, бъдещето или коя да е етническа група, подчерта Петков.

Той обобщи, че нищо не може да се случи с разделение и всички трябва да работим заедно. Петков прогнозира и разрастването на "Продължаваме промяната" в региона. На въпрос дали му предстои среща с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който също днес е в региона, Петков отговори, че такъв въпрос засега не е обсъждан.

Припомняме, че на 23 декември "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход" обсъдиха възможните приоритети в програмната декларация, която се очаква парламентът да гласува в началото на януари.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    13 34 Отговор
    Аре Пак уж изборчета за 100 милиона със същият Крадлив слугинаж! Последна национална Катастрофа.
  • 3 Академик от сороската академия

    53 10 Отговор
    Някой виждал ли е жив изсъхнал плужек? Обикновено са обилно слузести, но явно има ии нови модели - от развъдника на Сорос.
  • 4 Интересно

    40 7 Отговор
    Пасквилите за няй-видните козяшки oтрeпки почти винаги се пробутват директно в раздел "водещи новини". Мустафата ли е платила за абонамент или се подлагате по съвест?
  • 5 Ицо хазарта

    35 4 Отговор
    това което ще ви обедини е кражбата а има едни милиарди от европа за кражба
  • 6 Леле

    31 5 Отговор
    Тоя Деннков е скрита лимонка. Той е най-опасен от тримата Продължаващи Простотията. Защото е сто процентов соросоид. Докопа ли се до властта жална ни майка. Изпълненията на Киро лъжльото и Васко крадльото ще ни се видят като невинна детска игра.
  • 7 Брейии

    7 2 Отговор
    откривател.
  • 8 Гълъбова

    31 6 Отговор
    Добре де тия наркозависимите не разбраха ли,че няма да помиришат повече власт?
  • 9 Българин

    26 3 Отговор
    Тия са готови и по един сюнет да си направят,само да ги пуснат да крадат още няколко месеца.
  • 10 Валентинов

    23 1 Отговор
    Въх, какъв мислител. То е анализ, то е философия, то е чудо.
  • 11 Баце

    10 3 Отговор
    От активността и натиска на козаря!
  • 12 ха ха

    21 5 Отговор
    обединение трябвало, видиш ли?! а защо не го мислеше при първия проектокабинет, който искаше същото? само те ли са важните и трябва да бъдат подкрепени, а другите вълци ги яли?!

    Коментиран от #14

  • 13 # идиоти вън

    17 4 Отговор
    Тези искат да ме прават на идиот ли, или те са идиоти??? Абе какъв кабинет какви пет лева, лунатици и искат държава да управляват!

    Коментиран от #18

  • 14 хммм

    4 18 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха":

    Защото първият проектокабинет беше на мошениците от ГЕРБ. Затова! Защо се правите на ударени вие бе??

    Коментиран от #21

  • 15 Негласуващ

    17 2 Отговор
    Шарлатани и они сакали пак да ни крадат ама се чудели с кой апаши да се съберат, е нама такава наглост у цел свят
  • 16 Мето

    16 2 Отговор
    Е па НЕМА да имате кабинет. Продажници от ПП.
  • 17 Нямате

    15 2 Отговор
    шансове...никакви...
  • 18 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "# идиоти вън":

    Моля,да не се бъркат лунатиците с платените от Козяк наркомани!
  • 19 Аз луд

    8 3 Отговор
    Денков американски изрод за разстрел си
  • 20 9876

    7 3 Отговор
    Може ,ама друг път.Не и с мандата на продължаваме простотията.
  • 21 хайде де

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "хммм":

    и кога професорът стана мошеник - теб ли излъга? я слез на земята - шарлатаните са света вода ненапита, ими вълци в агнешка кожа? Ще им плащаш заемите и ти,и децата ти, и внуците - но са по-добрите ли? Бойко може и да не е цвете, но за 10г взе по-малко заеми отколкото тия мошеници за 10 месеца!
  • 22 Негласуващ

    2 2 Отговор
    Пази Боже тоя сбърканяк и пишман ,,академик" да ни стане Мин.Птедседател
  • 23 редник

    3 2 Отговор
    Денков,
    Незабавно връщайте втория мандат, на другия ден връчване на третия, най-добре на "Възраждане" - след седмица няма гласуван кабинет и веднага разпускане на това НС - колкото по-бързо, толкова по-добре!
    Прескочихте ветото за гласуването с хартия, ще изпращаме оръжие, няма отстъпка за горивата...
    АМАН!
  • 24 Козяк планина

    2 0 Отговор
    Хайде ще сурвакате заедно с банкянския сурвакар
  • 25 Един дол дренки

    2 1 Отговор
    Академик Професор Доценти всички умеят да смятат проценти.
  • 26 Доктор

    1 1 Отговор
    Кой истински учен ще се занимава с политика?
    Кой уважаващ себе си интелектуалец ще падне толкова ниско?
    Хлъзгав соросоид и изглед и поведение на гризач.
  • 27 ТОЙ РАЗКРИ , ЦВЕТАНОВ РАЗКРИ , КОЙ ЛИ

    1 1 Отговор
    ИДЬОТ НЕ РАЗКРИ В КАКВА КОЧИНА ЖИВЕЕМ ЗАРАДИ ТЯХ !
  • 28 КАКЪВТО и кабиненет да се СЪСТАВИ

    1 2 Отговор
    Е път към АДА ! Идеологията не е Социално - справедлива за НАРОДА ! Кабинетите 30-десет години са АНТИНАРОДНИ и АНТИДЪРЖАВНИ - криминал- капиталистически и антидемократични ! Ние с всеки ден НАВЛИЗАМЕ в АДА !
  • 29 Я па тоА

    4 1 Отговор
    Е, няма да мине!! Както не мина Габровски, че ще изпълнява заповеди на Борисов, така и Денков ще бъде отсвирен, защото ще изпълнява налудничавите сънища на ПростоКиро, по точно на татко му Петко. Не ни губете времето.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Реалист

    2 0 Отговор
    Браво на "просто Киро". Първо праща Рашков да ги бие по изборите, а после ходи по селата да ги успокоява. Умно бе, умно
  • 32 Лелка

    2 1 Отговор
    Кусур ни е и този мишок. Откри какви са проблемите в образованието и а-ха да ги разреши, взеха че го натириха от министерския стол. Сега ще разшири територията на научните си анализи и току виж открил, какво не е наред в държавата. А после?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове