Last news in Fakti

1 Януари, 2023 14:34 2 461 119

Плевнелиев: България е управлявана от популисти без хоризонт, затънала в противопоставяния и биткаджийство

  • росен плевнелиев-
  • популисти-
  • без хоризонт-
  • битки-
  • противопоставяния

Ние вече шест години имаме един силен генерал президент, но популист. И ние в последните две години под високо вдигнатия юмрук на президента популист, имахме и правителства доминирани от популисти, казва президентът Плевнелиев.

Плевнелиев: България е управлявана от популисти без хоризонт, затънала в противопоставяния и биткаджийство - 1
Снимка: БГНЕС

Апостолът на свободата ни завеща да бъдем равни с другите европейски народи. Съвременният прочит на неговите думи означава да се интегрираме в Европа, т.е. да бъдем членове на еврозоната и Шенген.

В продължение на 6 години ние имаме един силен генерал президент, който е популист, а под неговия високо вдигнат юмрук имахме и правителства доминирани от популисти.

България е пример на държава, която е управлявана от популисти без хоризонт, без решения, затънала в противопоставяния и биткаджийство. Следователно не постигаме нито Шенген, нито еврозоната, нито стратегически инвестиции, потъваме в собствения си казан.

Това заяви в интервю за БГНЕС Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.).

Eто и пълния текст на интервюто:
БГНЕС: Г-н Президент не е ли време България да формулира трайни и ясни национални интереси?

Росен Плевнелиев: Крайно време е. Ние сме на ръба на пропастта и ако паднем, което означава трайно да се запокитим геополитически в периферията накъде между Европа и Азия, да се обречем на липса на стратегически инвестиции, да се обречем от тази гледна точка на бедност и на изолация, за да не допуснем този сценарии, на нас ни трябва ясно дефиниран национален интерес и план как да го постигнем. Последно катастрофата с Шенген още веднъж посочи, че към днешна дата политическият елит като цяло на България и управляващите, включително институциите не са способни да постигат резултати по стратегически национални цели. Това е тежка, но вярна констатация. За да излезем от дупката, трябва да дефинираме националния интерес, трябва да имаме ясен план и трябва да се обединим около него. Това все още не се случва.

БГНЕС: Може би Шенген, Еврозоната са именно едни от тези цели, включително да отстоим нашите позиции като евроатлантическа държава, особено в този момент, когато на няколкостотин километра от нас бушува такава ужасна война?

Росен Плевнелиев: Така е. Констатирам, че една голяма част от действащите политици, както и елитът на нашето общество, са забравили завета на дедите ни, забрави ли са какво ни каза Апостолът на свободата Васил Левски или може би удобно не искат да си спомнят. Апостолът на свободата ни каза бъдете равни на другите европейски народи и изградете чиста и свята република. Ако погледнем днешния прочит на това да бъдем равни на другите европейски народи означава да се интегрираме с Европа, което означава еврозона и Шенген. Да изградим чиста и свята република означава да изградим модерна демокрация с работещи институции, които работят с лице и служат на хората. И икономика, която не е олигархична, а е европейска икономика, т.е. базирана на правила и на институции, които гарантират, че правилата се спазват. Социалноотговорна икономика. Постигнали ли сме и едното и другото? Не сме, защо тогава 90% от българските политици продължават да се обясняват във всяко интервю, дори и от най-високата трибуна в Народното събрание: изгубихме път, посока, нямаме интереси, нямаме ценности. Не е вярно, Апостолът на свободата ви е казал ходете да бъдете равни на другите европейски народи, а не да се интегрирате с казахските степи, с империи на изток от нас. Слушайте поне тази фигура, която всички ние се кълнем в наследството. Следователно трябва да постигнем членство в еврозоната и Шенген. И това е българският национален интерес. Не само, защото дефинирано от дедите ни, а и защото това иска българският народ. 2 милиона българи са в чужбина, колко българи отидоха в Русия - нула, колко българи отидоха в Китай - 100, колко българи отидоха на Запад в Германия, в САЩ, в Европа, в демократичния прогресивен свят - 2 милиона. Ами следвайте ги тези българи, където те, хайде и държавата там да отиде.

БГНЕС: Вместо това имаме един инфантилен политически дебат. Защо го допуснахме?

Росен Плевнелиев: Защото трябва с голямо, голямо прискърбие, за пореден път да се повторя, да кажа, да повторя и пак и пак ще повтарям, че България падна в плен на популизма. Ние вече шест години имаме един силен генерал президент, но популист. И ние в последните две години под високо вдигнатия юмрук на президента популист, имахме и правителства доминирани от популисти. Защото вече е крайно време да се събудим и да разберем, че голямата битка днес и тя не е само такава в България, тя е такава и в САЩ, и в Германия, и във Франция и във всички демократични държави, не е между леви и десни политици, а между демократи и популисти. За съжаление, България падна в плен на популисти - популист президент, популист министър-председател, например Кирил Петков е стандартен ляв популист. Проблемът с това, е че популистите в нито една държава по света не са успели никога в човешката история да решат трайно и устойчиво нито един от проблемите на нациите.

Вижте една Латинска Америка, която е имала огромни ресурси, която е изпепелена, потънала в брутален популизъм. Нещо повече, да погледнем Чили, една държава, която наричахме Швейцария на Латинска Америка, една държава, която направи невероятно реформи. Последният президент знаете ли как бе избран в Чили? Човекът излезе и каза, че всеки, който бъде уволнен от частния сектор, ще го назначи в държавния. Чудесно, изключителен акт на популист, в резултат на което Чили вече не се ползва с доверието на пазарите, кредите станаха тройно по-скъпи и дори и Швейцария на Латинска Америка се запокити във финансовата нестабилност, следователно липса на стратегически инвестиции и бедност.

Голямата разлика е, че популистите се заиграват със страховете и надеждите на хората, те знаят как да направят това. Демократите търсят решения, демократите са по-скоро стратегически играчи, те винаги търсят план базиран на ценности, на правила, на институции. Популистите са тактически играчи, той знае днес как да се заиграе със страховете и надеждите на хората. Популистите черпят своята енергия от измислените войни.

Кирил Петков като ляв популист си е измислил, че Бойко Борисов е най-големият му враг. Нещо повече понеже е популист, а не демократ той арестува незаконно лидерът на опозиционна политическа партия, в това число Бойко Борисов. Феновете, нарочно казвам феновете, а не избирателите на „Продължаваме промяната“, феновете на ляво популиската партия „Продължаваме промяната“ аплодират акт на незаконно арестуване на опозиционен лидер, въпреки че това противоречи на конституцията и е направено по един недемократичен начин.

Затъваме в популизъм. По същия начин популизмът на Кирил Петков или на Румен Радев, т.е. биткаджийството, високо вдигнатият юмрук, измисленият враг, който осмисля деня, но не осмисля годината и десетилетието. Ще кажа нещо много важно, много лесно е да стреляте и да се биете срещу някой, много трудно е да лекувате раните след това.


БГНЕС: Докъде ще ни доведе такъв тип поведение на политиците, което можем да сравним с чатенето във фейсбук или някоя социална мрежа и казаното от тях след минути губи значение.

Росен Плевнелиев: Вижте Народното събрание, нарочно не отидох, тъй като Народното събрание за съжаление е пропито от този популизъм, не искам да го легитимирам със собственото си присъствие. И не това е заветът на дедите, и не това е националният интерес. При всички случай популизмът ни обрича на бедност, на никакви стратегически инвестиции, вижте последните три години нищо не се е случило. По време на моя мандат мога да изляза и да кажа, че работихме за доверие, работихме за доброто име и репутация на страната, създадохме над 165 000 добре платени работни места, създадохме 300 фабрики в автомобилния сектор, днес нищо. Отново България е пример за държава, управлявана от популисти без хоризонт, без решения, затънала в противопоставяния и биткаджийство. Следователно не постигаме нито Шенген, нито еврозоната, нито стратегически инвестиции, потъваме в собствения си казан.

БГНЕС: Кога ще спрем рушенето на вътрешните ни институции, а също така и рушенето на българската позиция в региона и в Европа?

Росен Плевнелиев: За съжаление, популистите не разбират какво е това институции. Те много често ги рушат, че и правилата рушат. Например, видяхте, че министър-председателят Кирил Петков, президентът Румен Радев многократно нарушиха правилата в държавата, дори конституцията. Това е само пример, но навсякъде по света, дали е Тръмп, дали е Салвини, дали е Ципрас, популисти много навсякъде и те всичките правят едно и също. Ние паднахме в плен на този популизъм, докога - докато народът се осъзнае и направи разликата между демократи и популисти и на следващите избори, когато и да са те, подкрепи системни демократично мислещи и действащи партии. Това означава партии, които са интегрирани в европейското семейство на демократични политически партии, това означава партии, които най-малкото разбират колко е важно успехът на една нация, включително и на една партия, дори и на индивида, да се базира не на биткаджийството да удариш някого или да го арестуваш, това не е успех, успехът е заедно, градейки правила и институции за по-добра бизнес среда, за доверие на пазарите, за стратегически инвестиции, за доброто име и репутация на България, интегрирайки България с обединена и демократична Европа да се поздравим с успех. Да го кажа в прав текст няма нито един популист, който да е постигнал стратегически инвестиции, който да е постигнал богатство, за която и да е било нация, който да е постигнал интеграция в клуба на богатите, за която и да е било нация, няма такъв. И същевременно, ако ние искаме по този начин да се саморазрушаваме, заповядайте гласувайте за всякакви проекти, които можем да ги изброим. Помислете си как аз съм обяснявал на стотици президенти, с които работя и продължавам да работя за България, че у нас има партия, която влиза в Народното събрание и се казва „Изправи се! Мутри вън!“ или след това има партия на телевизионен чалга водещ, която става първа политическа сила и се казва „Няма такава държава“, след това се преименува на „Има такъв народ“. Или след това идват някакви от Харвард и казват ние продължаваме промяната, но никой не знае каква промяна всъщност. Осем месеца по-късно, видяхме каква е промяната – лобистки сделки, милиарди за Лукойл, най-непрозрачните инхаус обществени поръчки, много по-корупционни, за които те обясняваха. Например за АМ „Хемус“. И сега, тъй като българският избирател очевидно не си е научил урока, сега ще чакаме някой нов Месия, ще се появи някоя нова силна фигура, ще започне да говори за българския национален интерес, ами Костадинов ли е това. Костадинов, който, позовавайки във всяка своя теза на българския национален интерес, всъщност кара Апостола на свободата на България и нашите деди да се обръщат в гробовете си, защото те ни казват бъдете равни на другите европейски народи, а Костадинов ви кара на Изток.

БГНЕС: През 2023 година ще успеем ли да пречупим тази негативна тенденция?

Росен Плевнелиев: Единствено и само, ако хората се събудят за това колко голяма е опасността от популизъм, започнат да го разпознават. Ако гласуват не с емоция, а с разум, ако четат малко повече програмите, не само обещанията, но и решенията, които се дават. Защото, когато популистът Кирил Петков излезе и ви каже аз ще преборя корупцията или популистът Румен Радев каже аз ще надградя държавността и шест години по-късно ние сме абсолютно разградени като държавност, а корупцията Кирил Петков не само, че не я е решил, а задълбочил, това е което правят популистите. Те го правят във всяка една от държавите, която са попилели. Нека да се събудим за тази опасност и да гласуваме. Ако хората наистина се събудят за опасността от нови политически партии, продукт на политически инженеринг каквито бяха мутри, ИТН и всякакви такива „Продължаваме промяната“, и наистина гласуват за системни демократични политически партии, ние отново ще се върнем на правия път на развитие и България може да стигне за кратко време далече напред.

БГНЕС: Коя е нашата голяма битка сега?

Росен Плевнелиев: Най-голямата битка днес е геополитическата битка. Тя се случва в България със страшна сила. Ще го кажа много ясно - това е битката за бъдещето на децата ни, това е бъдещето на обществения строй, в който ние ще оставим държавата. Тази геополитическа битка има една единствена дума, която обяснява всичко и това ни обяснява защо се намираме в тази ситуация, в която се намираме днес. Тази дума е еврозона. Не е толкова това, което се случва с войната в Украйна, колкото с перспективата

България да влезе в еврозоната. Цялата нестабилност, изкуствено създадена и поддържана от популистите в България е, за да не се допусне влизането на България в еврозоната. Радев шеста година не е споменал нито един стратегически приоритет, камо ли да каже, че трябва да се интегрираме в еврозоната. Влизането на България в еврозоната е геополитическа дълбока промяна. Тя най-после ни интегрира с клуба на демокрациите, с клуба на богатите държави. Когато влезем в еврозоната ние изпълваме и завета на дедите и на Апостола на свободата да бъдем равни на другите европейски народи. Когато влезем в еврозоната, всичко в България ще заработи по друг по-ефективен и по-прозрачен начин. Ще има много по-малко корупция и прокуратурата ще работи по-добре и банковите регулатори и всички институции. Има само два типа богати държави на планетата. Ако искаме да сме богати, трябва да си даваме сметка за това. Едните са тези, които са неустойчиво богати, те имат нефт, газ, днес го имат, утре го нямат. Другите, които са устойчиво богати нямат нефт, газ, те имат институции. Швейцария, Германия, Австрия, Дания нямат капчица нефт, но това са устойчиво богати държави, защото имат институции. Ето това трябва да постигнем ние, това е пътят за нас напред, което означава еврозона. Влизането в нея е дори по-важно, отколкото влизането в Шенген, защото влизането в еврозоната е геополитически акт. Всички ние, плюс нашата икономика, нашите институции се интегрираме с европейските, заработват на ново по-високо ниво.

Уважаеми българи, събудете се, това, което се случва днес е всъщност битката за и против еврозоната. Популистите в България, включително и президентът Радев, с неговите действия от шест години да бъдем дълбоко разделени, без липса на национална цел ни водят към това да изпуснем и последния влак за интеграция с еврозоната. Защото последният влак ще бъде на 1 януари 2024 г. Сега се решава съдбата на България и на децата на България. Ако не се интегрираме в еврозоната на 1 януари 2024 г., ние ще бъдем в чакалнята поне още няколко години, да не кажа десетилетия. Това ни обрича на бедност, на липса на инвестиции, на непрозрачно работещи институции, на корупция. Същевременно, ако се интегрираме в еврозоната към 1 януари 2024 г. ние ставаме автоматически по-богата, по-прогресивна държава. Нещо повече, уважаеми българи, милиони са теглили кредити, стотици хиляди български компании са теглили кредити, лихвите следващата година, ако нямаме работещо правителство и парламент, които да направят необходимите реформи и заявят ясна воля за членство в еврозоната от 1 януари 2024 г., към средата на следващата година ще бъдат поне 7%. Към днешна дата са 3%. България вече не се ползва с доверието на пазарите. България е изпаднала в свръхдефицит. От някъде трябва да се вземат пари, за да не се окажем дори във фалит. Когато пазарите не ни се доверяват, защото ние нямаме ясни геополитически приоритети и не се интегрираме с еврозоната, това означава високи лихви. Това означава българинът да се бръкне с милиарди в джоба си. Това означава геополитическа нестабилност. В крайна сметка някоя империя на Изток от нас ще ни прилапа. Днес решаваме съдбата на България. За мен рецептата е бегом към еврозоната и да ги разделим на две - ако дойдат избори гласувайте за тези, които ще ни интегрират с еврозоната, да хванем последния влак. Вижте какви са лихвите в Хърватия и какви са лихвите в България следващата година. Ако лихвите в Хърватия са 3,5-4%, а в България са 7%, ние осъждаме милиони българи на бедност, а Хърватия отново ще е доказала, че е предприела правилните действия, правилните решения. Каквото и да се случва днес, събудете се и мислете единствено и само от тази гледна точка: тези политически партии и тези политици ще ни интегрират с Еврозоната и ще направят съответните реформи и другите не, ще ни отдалечат от Еврозоната и няма да направят необходимите реформи. Изберете вие, за мен е повече от ясно. Вярвам, че заветът на дедите ни, бъдещето на децата ни е в обединена Европа, което означава членство на България в еврозоната и Шенген. Нека да се пазим от тези фалшиви национални герои, които ни оставиха без път, без посока, без ценности, и които ще ни запокитят лесна плячка на чужди имперски интереси. Нека се събудим за опасностите, нека да действаме сега!


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2020

    184 6 Отговор
    Колко е жалко това грешно човешко творение, известно като Чехльо - иббрикчията на Баце!

    Коментиран от #87

  • 2 Ибри,

    100 2 Отговор
    Прасни им едно хороскопче, за да им светнеш пътя!
  • 3 БОЗА

    90 2 Отговор
    Не си причинявайте ТОВА...празник е...бъдете здрави и добри... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Деса Банова

    119 2 Отговор
    Марш да разчистиш кочината след новогодишният купон!
  • 6 ЕС фен

    103 4 Отговор
    И при две жени - все под чехъл, но ръси особено ценни съвети.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сменям си ник-а

    126 3 Отговор
    Моля не ми разваляйте настроението с тоя
  • 9 МАЛОУМНИКА

    101 4 Отговор
    Я, Ирландската пастирка се появи!Или Мистър Бийн?
  • 10 Алекс

    99 2 Отговор
    Абе тоя чEхъл оплюHчен напоследък излезе трайно от нафталина и почна да се подвизава в медийното пространство ... Жена му не го ли строява вече да чисти в тях?
  • 11 да де

    120 2 Отговор
    Няма ли кой да го зашлеви през устата това мекотело за да спре да се гаври с Апостола.

    Коментиран от #54

  • 12 ТаУмВзе

    80 1 Отговор
    БЕЛЕНЕ!
  • 13 Питане

    110 2 Отговор
    Абе Факти, какво са ви направили хората които ви четат сайта, та го пускате тоя ? С това чучело ли трябва да започне годината ?

    Коментиран от #14

  • 14 Ами да

    40 2 Отговор

    До коментар #13 от "Питане":

    Помагат свободно да разтовариш изпитият аклохол и други мезета, за да тръгне годината здравословно.
  • 15 Не знам но .

    68 0 Отговор
    Най некъдърните и най продажните най много се занимават с политика!
  • 16 Петьо Петров

    78 0 Отговор
    Въх, този серсемин говори за Левски!!! Левски се е борил да ни освободи от робство и колониална зависимост, а точно този индивид и подобните му атлантически пинчери без бой ни подариха. Е те облажиха, но с това се лишиха от правото да се наричат българи. Атлантик да се наричаш, първа радост е за него. Да се махат всички от земите ни и да си живеят охолно там където са желани. Българите може да са бедни, но са горд народ и си тачат държавата. Не Европа, не и Америка... а България! Не територията, а държавата.
  • 17 Неа са къпя

    72 0 Отговор
    Този като го видиш и веднага ти идва да изповръщаш новогодишната вечеря това нищожество е просто човешки отпадък след който задължително трябва да се пусне сифона
  • 18 пенко

    52 0 Отговор
    ТОЗИ БЪЛГАРСКИ Б ОК ЛУК - РОДЕН ОТ ДРУГИЯ ОТВОР В БГ МАКЕ ---ПЪРВОНАЧАЛНО ОБИРАШЕ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИ СТРОИНТЕЛНИ РАБОТНИЦИ В ГЕРМАНИЯ --- ТОВА Е СТАРТЪТ МУ !!!!!!!!!!! НО ЗА БО-БО - ТОВА БЕ САМО " БИЗНЕС ---НИЩО ЛИЧНО " !?!?!?!?!?
  • 19 Оффффф

    39 0 Отговор
    Тези казват "популист" на всеки,който мисли за народа.
    Ами пък ние фашисти,които да взимат решения против народа не искаме!Научили там една дума и я дъвкат като дъвка,за да се оправдят защо се държат зле с нас обикновените хора.Толкова са зле,че предколедно гласуваха намаляване на МРЗ.После ще искат за тях да гласуваме...Да бе да!Какво им става не знам.
  • 20 12340

    40 0 Отговор
    МАГАРЕ ТЪПО!!!!

    Коментиран от #119

  • 21 Емигрант

    49 0 Отговор
    Това ирония ли е бе Факти, да публикувате интервю на този червей ? От първият ден сериозно искате да повдигнете настроението на трайно обедняващия българин, браво за което, но това мекотело колкото и смешно да звучи, не може повече да събуди доброто настроение което зарови дълбоко под земята Тиквата, човекът който отказа пред суверена да си хвърли комунистческата книжка на площада, а този измекяр за кой ли път се опитва да оприличи на комунисти хора които никога не са членували в БКП или БСП ?
  • 22 Иван Грозни

    37 0 Отговор
    Тоя завалия е като карата, винаги за популизъм и преоритети говорят.
  • 23 РЕАЛИСТ

    41 0 Отговор
    Ама тоя мисли, че не помним, кой го направи президент. Най -големият популист в българската история. Бойко се прави на каратист, футболист, тенисист, шахматист, китарист, волейболист и шофьор на джипка. Снимаше се все до лежанка и гири, свинята със свиня. Снимаше се с внучета, магнолии, попове и каракачанки. Дупеше се за една снимка с Доналд Тръмп. Снимаше се още и с бодибилдър и и холивудски звезди. Циркаджия, ама за тоя народ хващаше дикиш.
  • 24 Ами

    45 0 Отговор
    с една дума - боклук.
  • 25 Въпрос

    43 0 Отговор
    Toзи poserko до кога ще ни го показвате?
    Или политиката на Факти е в това да дразни хората и да е в синергия със satanistiteна от запад?

    Коментиран от #38

  • 26 12340

    40 0 Отговор
    На Боце избора:

    Коментиран от #91

  • 27 Развали ми

    42 0 Отговор
    празника тоя! Няма ли кой да му каже да не споменава дори Апостола! Големият патриот и родолюбец едва ли е допускал, че еднъж освободи ли се от турско иго ще избираме начело на държавата такива нагаждачи, да не кажа и нещо по-солено, като тоя! Кощунство е на Банов да му се дава думата, канейки го по разни медии! Та вижте какво плещи! Вече шест години е бивш президент, но не е спрял да плюе по действащия президент! Никой от предшествениците му не си е позволил подобни изказвания, макар че бяха на далече по-високо ниво от тая мишка...
  • 28 Появи

    30 0 Отговор
    се като кално диво прасе в първия ден от Новата година това долно създание , определящо се за пастирка , врачка и какво ли не ! А иначе , един безскрупулен крадец на огромни евросредства предназначени за България , заслужил доживотна присъда !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ха ха

    33 0 Отговор
    росенчо е научил нова дума популист и затова я е употребил около 120 пъти в празнодумството си , но от такива толкова
  • 31 ууу

    31 0 Отговор
    ЧЕХЪЛЧЕ , МНООО СИ ПРОСТТТ ! ПОМАЧЕ ТЪПО !!!
  • 32 Хахаха

    27 0 Отговор
    Благодарим на Плевньо, че докара Фолкскваген в България.
  • 33 Моряка

    29 0 Отговор
    Този пак изплува от помията.И какво разбира жт управление на държава,че дава акъл.Ако мисли,че докато беше оперетъчен президент,е видял нещо по отвисоко и нещо е разбрал,жестоко се лъже.През цялото време беше наведен с поглед към Козяк.Откъдето му дърпаха конците.Чак Боко го досрамя и го подмени с класната Цецка, но пък тя отпадна по по деликатни причини,които джентълмен като мене не споделя.
  • 34 Анонимен

    17 0 Отговор
    Вие не сте ли от прасетата, но поне стават за храна на всички, а вие за нищо не ставате, освен за крадене и закупуване на дедите ни в Гърция. От вас не можем да отидем да видим родните места на нашите мили родители, единият роден в гръцко, а другата на тая нежелана бг земя
  • 35 хихи

    31 0 Отговор
    Сигурно му харесва да усеща "народната любов" загова ги говори такива...
  • 36 Рашо

    25 0 Отговор
    По-добре популист отколкото хомо...........лист.
  • 37 ГОРСКИ

    29 0 Отговор
    Апостола каза такива предатели да се убиват!!!!!

    Коментиран от #42

  • 38 Моряка

    25 1 Отговор

    До коментар #25 от "Въпрос":

    Колеги,моля бъдете по снизходителни към Плевлю.Ако карате така,като нищо Синоптичката ще го разлюби.И без това семействата в колонията ни намаляват.
  • 39 Герак Митко

    27 0 Отговор
    Няма да чета статията, че ще ми трябва обезмаслител, а нямам в момента качествен.

    Коментиран от #57

  • 40 Пирко

    27 0 Отговор
    Кой ти дава думата бе олигофрен! На нова година ще си развалям настроението с де..ли!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Моряка

    18 0 Отговор

    До коментар #37 от "ГОРСКИ":

    Е,не толкова грубо,Апостола го казал,но за апостолово време,Тогава е било лесно- клъц и готово.Нямало е правозащитници соросоиди,даже оня мургавия Христо от самозванците от Хелз.комитет го е нямало още.Пък и има къде по безболезнени средства.Само да не е от оня английския менте Новичок,дето щяха да тровят Скрипал и Гебрев.Де що журналисти умряха тогава, кой от срам,кой от смях.
  • 43 1234

    17 0 Отговор
    Изгонихте ги. Вие поне имате, къде да отидете. В Гърция имате недвижими имоти, но алчност ваша, все на вас пари трябват, кой да строи, желаещи за строежа няма. Всеки гледа мекото на хляба. Търсят в Смолян преподаватели по немски език. Не ги слушайте провинция. Купиха от провинцията в София. Имат по много жилища. Дават ги под наем и обикалят света. А вие пишете за дребни стотинки.
  • 44 Един

    25 0 Отговор
    от едрите Бойкови крадци даващ мнение- позор!
  • 45 Мистър Бийн

    21 0 Отговор
    Няма умора и се кефи когато го плюят или иска да покаже на Деси колко е значим в очите на слепите и в ушите на глухите.
  • 46 Ицо

    28 0 Отговор
    Я на тулупа магарето
  • 47 Анонимен

    16 1 Отговор
    Плевню и сие не ги мислете. Те са много заможни. Казват го ченгетата от провинцията, закупили на децата си с триста зора жилища на децата си. Кажете към къде водите България, към богатите американци или към бедна търция или Русия. Олигарха да ни пише.
  • 48 бягай бе

    24 0 Отговор
    мръсник....Бял ден да не видиш....
  • 49 Пиои

    20 0 Отговор
    Ало контактьора можеш ли едно изречение да сътвориш без да иьползваш думата "популист". Ти си маниакално обременен човек на темстс популизъм
  • 50 Росi

    17 0 Отговор
    Плевнелиев, вер пара бре чоджум. Йок пара. Десара гладни ва.
  • 51 Перо

    21 0 Отговор
    Джендърски глупак,мека китка!
  • 52 Много дълго бре... не мое да се превърти

    21 0 Отговор
    На тоя нeвнятeн kaпуpkо имам чувството, че некой му е набил думата популизъм в дъйpниka и само нея си повтаря...
    И спрете се вече не ни малтретирайте с присъствието му... като иска да се изявява свободен е да се кандидатира за нещо си и ако събере 0,00002% изборност да ръкопляска.
  • 53 Малко бяха смешките в ново годишната

    17 0 Отговор
    Нощ та сега извадихте и този шут да ни поразсмее! Ненормалнико ако искахме да те слушаме да сме те избрали за президент, а то Деса само където го иска! Да те няма простия и вземи се ожени отново!
  • 54 Безличност

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "да де":

    И кощунството е, че не е само той с това гаврене, каквото вече се утвърди с последните десетилетия- на фона на портрета на Апостола почти във всеки кабинет, се ......
  • 55 И рече нявга бай0ня

    16 1 Отговор
    Аз и мaгapе да предложа за пpеЦедент и магapeто ще го изберт....
    Предложи го и го избраха... фана го срам и не го повтори!!!
    Въпроса е:
    Е ли ЧEXЛЮ магape!!!
  • 56 БеГемот

    14 0 Отговор
    Зелена еуглена....Аватар на една куха тиква....

    Коментиран от #63

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пакистански Пастир

    12 1 Отговор
    Докаро тъпаците не биват убивани ще им се чува жалкият скимтеж
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 само така ще да е

    9 0 Отговор
    Всеки който не е политкоректен до посиняване, не се мазни като мижитурка на всеки вънпен фактор и си позволи да каже 2-3 истинбски думи извън клишетата е "ПОПУЛИСТ", нали другаро комсомослки секретар, понмастояюем закачен за атлантическия влак?
  • 62 Да ви кажа

    15 1 Отговор
    Хаха, роско ти си национален шут...
  • 63 да бе

    8 0 Отговор

    До коментар #56 от "БеГемот":

    И що обиждаш еуглените?
    Повече му приляга ефтин Бот под 5 мб.
  • 64 А50

    10 0 Отговор
    Е това е потенциала на България за Америка
  • 65 А популистко ли е, ирландска пъдарко,

    15 0 Отговор
    Да бетонираш Витоша с грозните си набутани като клетки или фургони "къщи" за по милион и да отровиш чистия въздух на Сифия
  • 66 Росица

    12 0 Отговор
    Рошко рано е станал днес , пуснал е пералнята, прахосмукачката, сготвил, абе домакиня мечта и сега има време да ръси бисери......само когато проветрявал дрехите на любимката му се зачудил, че нещо ухаели на друг одеколон, а не на неговия:)
  • 67 Бебчу от България

    8 0 Отговор
    България е "разграден двор" !
    България е лимка пред света!
    България е перла в короната на Христа!
  • 68 Име

    15 0 Отговор
    Смешно човече е тоя!
  • 69 единственото което поражда в мен този

    14 0 Отговор
    Човешки отпадък , за първото не съм сигурен .
  • 70 Ано

    14 0 Отговор
    Ако има лустрация, този ще е от "изгорелите".
  • 71 Мале Леле

    13 0 Отговор
    И тази ли нова година ще гледаме пск физиономията на Крадливия Плевел?
  • 72 Зевзек

    13 1 Отговор
    Г-н Плевнелиев, България е управлявана от КОАЛИЦИЯ на мошеници некадърници и мафиоти. Да популисти са Борисов, Нинова и Петков, но те не управляват сами, те са в коалиции и явни и скрити задкулисни. Коалиции на популисти с рубладжии(менте патриоти(МВРО) и менте възражденци) и мафиоти на ДПС и "калинките" чиновници. В тези коалиции има и 30%-40% страхливци, които са лакеи на задкулшсието или на чуждестранните централи МАсква и Вашингтон+Брюксел. Или като БазБойко са двойни, тройни и четвърти агенти резиденти служещи на 3-4 различни господари.

    А вие господин Плевнелиев за мен сте Вашингтонски страхлив лакей. Вие служите на Вашингтон, грижите се за интересите на Вашингтон. Не ви е грижа въобще за българския народ? Вие, ако имахте поне мъничко достойнство, мъничко морал отдавна да сте се отдалечил от злодеите Борисов и ГЕРБ. Ако вие бяхте достоен човек, щяхте като Петър Стоянов да се оттеглете и почти да не се изказване. Но не можете, защото сте лакей, защото господарите ви са ви сложили на хранилка и ако не правите каквото ви кажат, в хранилката няма да има храна.

    Коментиран от #78

  • 73 Човек в 21 век

    10 0 Отговор
    Междудругото град Варна преди 150 години е била разпределена на махали - гръцка, турска, циганска, арменска, еврейска, Българска и гагаузка!
  • 74 Да има закон България да се управлява

    9 0 Отговор
    От българи и само в интерес на всички българи, ако само леко се лривне от пътя, веднага съъд, затвор и разстрел, който иска името му да остане в историята като управляващ политик трябва да поеме и риска
  • 75 Друга тема

    5 0 Отговор
    Софийският влогър СТАМБИНИ е хомосексуално момче!
  • 76 Кочо

    14 0 Отговор
    Щом този нелепо ухилен палячо го извадиха от забвение и го увират често на българите е пределно ясно, че нещата са трагични за България! Тези които имат властта да го бутат този со@@л на светло са явно големи врагове на България и българите!
  • 77 Как придоби тоя престъпник плювнелиев

    17 0 Отговор
    Цялата Витоша - национален парк, за строителна площадка!?!?
  • 78 А50

    10 1 Отговор

    До коментар #72 от "Зевзек":

    Каква Москва като сме Сащка колония.
  • 79 масларова

    15 0 Отговор
    Кога лапаше квотите за Германия не врякаше .
  • 80 Трън

    16 1 Отговор
    Този ако прочете коментарите след всяко негово изказване ще се скрие в дън земя.
  • 81 Макробиолог

    15 0 Отговор
    След като прочетох коментарите ми стана тъжно за екс президента...хайде туй,пълзи си обратно в дупката,па макар и луксозна.
  • 82 Палавника на вселената

    9 0 Отговор
    Честита нова година на всички хора, които могат да обичат истински!

    По света има всякакви хора, но в България няма всякакви хора, защото България не е нормална страна!
  • 83 АзСъм

    7 0 Отговор
    Боклук
  • 84 Информация

    4 0 Отговор
    Човек за да спре да бъде БОКЛУК, значи трябва да бъде на върхът си по природа!
    Човек който е на дъното си по природа, заради това се е превърнала в боклук!
  • 85 Информация

    7 0 Отговор
    Човек за да спре да бъде БОКЛУК, значи трябва да бъде на върхът си по природа!
    Човек който е на дъното си по природа, заради това се е превърнал в боклук!
  • 86 Казуар

    13 0 Отговор
    Другарю Плевнелиев, изглежда на теб хоризонт е статуквото на Борисов.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 дед

    12 0 Отговор
    жалка американска подлога
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 АЛФА КЕНТАВЪР

    12 0 Отговор
    ВИЕ кой бяхте МОЛЯ
  • 91 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "12340":

    СТАМАТ М А Г А Р Е Т О
  • 92 АЛФА КЕНТАВЪР

    12 0 Отговор
    ПРЕВНЯ скрий СЕ
  • 93 кво да му коментираш

    11 0 Отговор
    Има две породи магарета , Марко , дето се разбира по принцип от права лопъта и Плевньо , дето се разбира само от острия ръб на правата лопата .
  • 94 баба Вуйна

    15 0 Отговор
    такива Сополанковци , като тебе докараха България в това състояние
  • 95 1914

    14 0 Отговор
    Защо разваляте тези светли коледни и новогодишни празници, показвайки тоя антипатичен предател на български интереси... комедиант.
  • 96 Хаха

    14 0 Отговор
    Колко много локуми разтегли това продажно копи...е с надежда да го погалят по косите господарите му.
  • 97 Никола

    14 0 Отговор
    И това го казва " на Боко МАГАРЕТО" най посмивания бивш президент с нулево уважение. Малееее , мале
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Баце

    12 0 Отговор
    Изпих една торба сиропи и хапчета и нищо, но сега отхрачих много лесно.... няколко пъти.
  • 100 Неук

    12 0 Отговор
    По-голям популист от него няма ...
    Защо изобщо го интервюират, бил президенттттт, по-голяма грешка от този факт едва ли има!
    Трябва да тъне в забвение, а не да изпълзява и да трофи атмосферата у нас.
  • 101 Ако имаш предвид Борисов,

    9 0 Отговор
    Да,така е.Прав си!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Охо бохо

    12 0 Отговор
    Като има влага и плужеците изпълзяват.
  • 104 Пффф

    13 0 Отговор
    Марионетката на ГЕРБ и Боко Тиквата пак пръска пропаганда.
  • 105 Хахаха

    10 0 Отговор
    Популиста Плевнелиев говори за популизъм.
  • 106 Мнение

    7 3 Отговор
    Плевнелиев е най-нищожния ни президент, за разлика от достойния ни президент Петър Стоянов. А Радев е предател.
  • 107 Истината

    11 0 Отговор
    Плевнелиев е говорителя на Борисов, жалка история. Защо се унижава този човек Плевнелиев, достойнство няма ли. Да взима пример от президента Петър Стоянов, който не дрънка глупости като него!
  • 108 ссс

    10 0 Отговор
    На нова година пуделът на ББ реши да повръща.

    Коментиран от #110

  • 109 човек от народа

    7 0 Отговор
    на тоя - директно една звезда ! неговият хоризонт опря до под полата на едно момиче на времето !
  • 110 деса поетеса

    7 0 Отговор

    До коментар #108 от "ссс":

    А настоящия президент нито веднъж не е споменал името на тоя смешник ,питам се защо ли.Само от този факт трябва да се засрами пленвню ако му е останано поне малко пипи у кратунката.
  • 111 Чудя се

    5 0 Отговор
    до кога човек който е незамитан подиграван и без уважение на голямата част от България му се дава трибуна .Явно медиите изпълняват просто нареждане и не четат коментарииге за този палячо . Както казваме в България не го искат в селото а той на попа къщата търси
  • 112 Добре

    4 0 Отговор
    Роско с.трапона
  • 113 Деси

    3 0 Отговор
    вземи му прочети на твоя охлюбохлю какво пишат хората за него, че мен ме хваща срам че някога съм гласувал за него и за тоя дето му дърпа ушето като на магаре, което и да е, то магарето ще спечели изборите при герп с готовите бюлетини останали още от времето на Костинброд.
  • 114 Пак ли този нахален и гаден

    5 0 Отговор
    празидент. Не се търпи наглостта и глупостта на изказа и на тъпите му речи. Ако има някой, който има някакви и минимални съмпатии към това недоразумение - нека напише с главни букви "ТОЙ е МОЯТ президент".
  • 115 Хайл

    2 0 Отговор
    Тоя чехлю пак ли го показвате...ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТОВА МЕКОТЕЛО.🤮🤮🤮..Деси сигурно го бие нощно време ако не е изпрал
  • 116 политолог

    2 0 Отговор
    на бай бохор магарицата много рано се е разгонила
  • 117 генчо

    0 0 Отговор
    мнгоо жалко че бесилкатса в центъра на софя я няма, аз съм за да има една ама тоочно пред народното събрание ей тъй да си я гледкат преди да идат на работа
  • 118 Безочлив

    0 0 Отговор
    Тоя е или много зле с главата или е изключитено прост!
    Това не е нормално поведение: да виждаш клко народ тЕ коментира отрицателно, дори твърде обидно и пак се навираш по медиите!
    Чучелото той и Фасссссси да се махат и да не ни развалят празничното настроение
  • 119 Моля, моля

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "12340":

    Не обиждайте магаретата! Те са кротки и работливи, ама си имат и характер!
    ПлеВЪЛЧО е агресивен в изказванията си, претака народна пара и е абсолютно безхарактерен!
    Чехльо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол