Last news in Fakti

4 Януари, 2023 09:48 1 178 46

Настимир Ананиев: Борисов не желае редовно правителство, иска избори

  • настимир ананиев-
  • пп-
  • герб-
  • правителство

В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение, посочи депутатът от ПП

Настимир Ананиев: Борисов не желае редовно правителство, иска избори - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" поставихме на масата националните приоритети, дръпнахме назад тяснопартийните интереси и тяснопартийното его, каза в "Денят започва" депутатът от ПГ на ПП Настимир Ананиев по повод предложената декларация с приоритети на ПП, които вчера получиха втори мандат за съставяне на правителство.

Ананиев заяви, че това, което предлагат в декларацията е дневният ред на българското общество - това искат българските граждани и бизнес.

Смята обаче, че Бойко Борисов и ГЕРБ искат да се отива на избори.

"Моето усещане е, че Бойко Борисов иска да отива на избори. Той не желае да има редовно правителство. Той си прокара промените в Изборното законодателство. Едно предложение на БСП за връщане на хартиената бюлетина се оказа 40 параграфа, внесени от ГЕРБ за убиването на машините. Ще имаме изцяло хартиеното гласуване и това е начинът за завръщане обратно чрез манипулации на изборния вот на ГЕРБ и цялата хартиена коалиция", каза Ананиев.

Заяви, че за ПП има други приоритети, като например върховенство на правото и законността. Каза, че например няма нито една магистрала, която да е построена законно и да е безопасна.

"Аз не искам да има надрусани бабаити, които да газят хората по пътищата, а след това полицаи да им носят стълба, за да си влязат в къщи. Не искам конгресмен от Америка да ми казва, че главният прокурор Иван Гешев е заплаха за риска на Европа и НАТО. Хората трябва да избират. Имаме две Българии, от които трябва да избират и къде да живеят - дали в тази на промяната, или в тази на триадата - имаме Борисов, Пеевски и Гешев ", каза Ананиев.

Другото в декларацията на ПП е борбата с неравенствата, каза той.

"Искаме минималната работна заплата да е 50% от средната. В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    30 4 Отговор
    Кончита Вурст се тресе от страх от избори,защото знае,че никога повече няма да влезне в политиката и отива при Бабакян и Хаджигенката.
  • 2 Антонио Бандера

    18 5 Отговор
    ако националните приоритети са по заповед на козяк да съсипете държавата, по-добре не ги поставяйте на масата, а ги пуснете в кл озета
  • 3 кастроли

    4 19 Отговор
    Няма вече да гласувам. За Баце не съм гласувал и няма да го направя.

    Коментиран от #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 13 Отговор
    ФАКТе ТОВА
  • 5 Пор Чвор

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "кастроли":

    гласувай за българска партия. С негласуването си дефакто подкрепяш козяк
  • 6 препис

    10 2 Отговор
    националните приоритети са по заповед на козунак ,дааааааааа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 шам фъстък

    3 11 Отговор
    Яжте асфалт и ходете пеш,боси!
  • 9 Пор Чвор

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "кастроли":

    не се излагай, мързи те да мислиш, винаги има за кой да гласуваш. Ако не щеш възраждане, има още поне десет партии, които и в най-лошия случай няма да нанесат такава вреда като герб пепе дебе дпесе...Защо не им дадеш шанс вместо да хленчиш и да се въртим в този прокълнат кръг
  • 10 МИЛЕН ОТ ПП

    3 17 Отговор
    БОКО ИСКА СОПА У ГЪРБА ТОВА ИСКА ТИКВАТА
  • 11 123456

    20 1 Отговор
    Нестимирчо, де е тейко ти , да ти отпращи два шамара зад вратняка и да те тури мирен на дупе!
  • 12 Протестиращ

    23 2 Отговор
    Така е, никой нормален българин не желае редовно правителство с мутри като този нищоправец Настимирчо и иска нови избори, за да го измете заедно с кирчовци и кокорчовци!
  • 13 мНОГО НАГЛИ ТИЯ

    17 3 Отговор
    никому неизвестни "умни и млади"! Тоя па и ясновидец се извъди.... На Баце всички п.п Предатели заедно със създателя ви Гумен гадев само вода може да му носите.
  • 14 дядото

    3 12 Отговор
    то е ясно какво иска и боко и останалите-достъп до обществения казан.едно е сигурно обаче.при нови избори,големия печеливш отново ще бъде възраждане.
  • 15 оня с коня

    13 4 Отговор
    Настимир определено не е в час,защото безбройпъти се каза тука че "ГЕРБ умру","Никога повече ГЕРБ,"ГЕРБ при НДСВ" и т.н.Отделно от това Борисов не е кандидат за Премиер,не е даже и Депутат!И вместо Настю да обявява Програмите и Плановете на Лидерите на собствената си Партия,той тръгнал да разгадава дали ББ искал това или онова?!Е КАК с такова Тесномислие на ръководството на претендиращата за "носител на Новото" Партия на промените ще вървим напред?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 байХЪ

    11 2 Отговор
    НЕстимир Волната пеперуда
  • 18 случаен тук

    12 2 Отговор
    този защо гледа с овчи поглед като натровен от гъби
  • 19 Българка

    6 12 Отговор
    Истината е, че Борисов иска да си спаси престъпната кожа от затвора и разчита на късата памет и мазохизма на както казва "простите" българи. А те доказаха, че са прости, зависими, дребни, безгръбначни и продажни душички, след като ГЕРБ са първи на последните избори. Колко тъп трябва да си, за да избереш насилника и грабиотеля си?

    Коментиран от #22, #43

  • 20 Селянин

    4 9 Отговор
    Естествено е да иска избори. Разчита се все повече хора от плаващите електорати да се отвратят и да не гласуват. След това се разчита на твърдите електорати от приближените фирми, администрацията и потенциалният купен вот от махалите. В това е силата на гробарите и те това се стремят да постигнат.

    Коментиран от #25

  • 21 ФеноменО

    4 1 Отговор
    Тези от ПП ще излезат мнооооого т.пи парчета. Приоритетите и основата на програмата им за управление е нещо , което ВСЕКИ ЧОВЕК, не само българин иска. Това искат ВСИЧКИ ПАРТИИ не само в БГ. Въпроса е как ще го постигнете, път, методи, решения за постигане на целта. Другото са празни приказки. Това се отнася за всички партии. А не знам какво "пищят " ПП, след като ГЕРБ, ДПС, и др. по-малки партийки ги"биха" на избори при техни правила, сега с хартиената бюлетина ако се явят отделно от ДБ може и да не влезнат в парламента.
  • 22 Ку-ку

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    А колко ли трябва да си "умен" и да се довериш на някой, който е изкарал някакви "курсове или стаж" в Харвард и да лапнеш въдицата с обещанието за "охолен" живот... Май, май тия са много "по-умни" от тези, които избират "еднокнижника" за пореден път...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Го...яр точно вие измамници сте тези които искат избори защо не подкрепихте първия мандат като много добре знаехте че вашия мандат никой няма да подкрепи.Гадове мръсни
  • 25 ГЕРБ

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Селянин":

    Ти не си селянин ти си селЯНДУР
  • 26 Nехиs

    12 1 Отговор
    Не, г-н Политическа проститутка, вие искате да управлявате и да лапате, а ГЕРБ да ви дава мнозинство! Няма да стане!
  • 27 АБВ

    9 1 Отговор
    Не е лесно да си толкова отвратителен и антипатичен
  • 28 Бен Навлек

    5 0 Отговор
    този защо има волва на лицето
  • 29 тцтцтц

    8 1 Отговор
    Божееее....и това недоразумение от снимката е депутат?!?!?!?Господ да пази България!
  • 30 Демократ

    2 5 Отговор
    Ясно е,че бързото сваляне без причина на редовното правителство е доказателство,че е настъпило интересите на мафията,която владее държавата. Ясно е,че мафията иска избори,затова изборния закон се оказа най-важен,а не законите по плана за възстановяване, бюджета,борбата с корупцията и съдебната система. Така мафията продължава безпрепятствено да безчинства над народа и държавата.Мафията вън в юмрука на Радев се оказа мафията вътре чрез този безкраен вреден за България служебен кабинет.Осигуриха си поредния фалшифициран вот, който да им гарантира циментиране на феодалните общини на местния вот.Къде е бъдещето на България,назад в миналото?

    Коментиран от #31

  • 31 Нехис

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Демократ":

    Мафията е на Божков. Редовното правителство само се свали, след като нямаше подкрепата на ИТПН. А и беше задължително да бъде махнато това вредно правителство, обслужващо Газпром с енергийните му посредници. Да не забравяме и че вие искахте да свалите редовното правителство на ГЕРБ, по заръка на Черепа.

    Коментиран от #34

  • 32 Горно Уйно

    5 1 Отговор
    Мазен, дряновица за всички вас.
  • 33 искам боко пак да спечели неговата си

    2 4 Отговор
    ПИРОВА ПОБЕДА И ПАК ДА ПРЕДЛОЖИ НЯКОЙ ИДИОТ ИЛИ ДИБИЛЯКА ДАНИЕЛЧО - ИСКАМ И ТОЙ ДА Е ПРЕМИЕР ..... ДА ГО ВИДЯ КАК ЩЕ УПРАВЛЯВА КАТО ДОРИ ЧИСТАЧКИТЕ НЯМА ДА ГО ПОЗДРАВЯВАТ , ОСВЕН ПОДМАЗВАЧКИТЕ ПО НАВИК !

    Коментиран от #42

  • 34 Демократ

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Нехис":

    Мисля че реалните действия на редовното правителство за откъсване от Газпром, построяването на интерконектора с Гърция, докарването на азерски газ, намирането на алтернативни източници, изгонването на руските шпиони ,отказ на Парламента да разгледа антикорупционните закони и ред други,неудобни за мафията действия доказват защо трябваше да ги изгонят.ИТН се доказаха като говорители на мафията и поддръжници на статуквото.
  • 35 Настимир селянина

    6 1 Отговор
    Я мноо сакам анален масаж! Бесен съм че Борисов не иска да ме масажира! Затова съм толкова ревнив!
  • 36 Я па тоа....

    6 1 Отговор
    Егати Народното събрание, щом и Настимир е вътре!
  • 37 почтен

    6 1 Отговор
    Я млъкни бе хлъзгав мазньо!
  • 38 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    Високоцелулитния пак бръщолеви несвързаности и нелепици в стила на Пипа и Прибира .....
  • 39 Колко е жалък

    5 1 Отговор
    Не знам защо, но като го видя тоя , все ми става едно мазно и нехигиенично усещане за мръсотия и наглотия .....
  • 40 как да мога

    4 1 Отговор
    Искам да запазя някакъв неутралитет. Да не съм пристрастен към който и да било политик. Но обективността ми е жива. Слагам на мислен кантар
    Б.Борисов и Н.Ананиев. И , Боже, сега се чудя, това, което излетя и се рее из облаците Ананиев ли е, или някакво свраче перце.
  • 41 А бе каУн

    5 1 Отговор
    Не говори от името на българския народ. Мнозинството от народа иска избори и всеки сам да решава по ,какъв начин да гласува.А не да му натрапвате манипулируемите мадуровки.Пък и нали вашите привърженици ще гласуват на машините.Тогава,какъв ви е проблема!?Ако има невалидни бюлетини, то те ще са от противниковия лагер.Което пък е изгодно за вас.
  • 42 Какво

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "искам боко пак да спечели неговата си":

    Иска Сульо и Пульо е без значение. Важното е ,какво иска българския народ.
  • 43 Не другарко

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Истината е,че хората разбраха ,колко им е булгура на така наречените харвардци.Оказа се ,че са едни хвалипръцковци с огромно самочувствие без грам покритие.Бяха по добри от Боко единствено и само в кражбите.Само за 7 месеца откраднаха толкова колкото Боко не успя за 10 години. И резултата е държавата пред фалит а народа до просешка тояга.

    Коментиран от #44

  • 44 И какво

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Не другарко":

    откраднаха бе другарю? Върнаха ни нормалните пенсии, спряха рекета над бизнеса, откъснаха ни от най- мракобесната държава на Путин, приближиха ни към Европа, показаха кирливите ризи на мафията, за което не им простиха и ги свалиха.Бог да ги пази ПП и ДБ, а останалата да съди у затваря.

    Коментиран от #45

  • 45 А бе другарю

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "И какво":

    С "нормалната " пенсия сега покупателната ми способност е наполовина отколкото при Баце. Инфлацията навсякъде е едноцифренна а при нас двойна и тройна.Назначаване на цялата рода и любовници на топли постове със заплати от 15 х и нагоре.
  • 46 Алексей Сергеев

    4 0 Отговор
    Настимире, следя твои изказвания вече 3 месеца.
    И установих, че си един много ГОЛЯМ ГЛУПАК.
    Всички изказвания са шаблонни, по написани предварително бележки от Кироч лъжеца и педалчето
    А да не говорим, че обиколи десетина партии, като плазмодии си
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове