Last news in Fakti

10 Януари, 2023 05:58 1 135 8

Калоян Паргов: Предстои възобновяване на нощния транспорт в София

  • калоян паргов-
  • транспорт-
  • софия-
  • тикет система

Тикет системата в София ще се променя в движение, тя не е съвършена, заяви заместник-председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС

Калоян Паргов: Предстои възобновяване на нощния транспорт в София - 1
Снимка: БГНЕС

Тикет системата в София ще се променя в движение, тя не е съвършена. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Калоян Паргов, заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност.

"Беше ясно още при самото обсъждане на тарифната политика и въвеждането на тикет системата, че това е една система, която ще трябва в движение да бъде тунингована. Тя не е съвършена и ще има нужда да отговори на предпочитанията. За да можем да разберем наистина предпочитанията в един такъв голям град, ще трябва да се изпита в практиката, затова това, което се случи, беше очаквано", коментира той.

По думите му идеята на тази система е да даде възможност на всеки да си направи сметката как и за колко да пътува. Паргов добави, че тя дава възможност да се генерират данни за предпочитанията на хората за видовете превозни документи - статистиката показва, че се увеличават дългосрочните абонаменти.

"Въпросът за валидацията е спорен. Всички се научихме последните 15 години да пътуваме с метрото, където валидацията е задължителна. Какво пречи това да се случва в тролейбусите, автобусите и трамваите? Валидацията като информация ни дава възможност да преброим в реално време пътникопотока. В бъдеще на база тази информация ние ще можем да правим съответните реорганизации и нововъведения, както и да пестим ресурси. Системата дава голям инструмент в ръцете на Столична община. Стига, разбира се, тези, които я управляват, Центърът за градска мобилност, да могат адекватно да използват тази система", поясни той.

Според него предстои критиките и предложенията да бъдат разгледани и след време ще има промени на база на емпиричен опит. Паргов заяви, че в бъдеще предстои нощният транспорт да бъде възобновен.

"Решения все по-малко се виждат, особено с върнатия втори мандат, което не беше неочаквано предвид противоборството в последните няколко месеца. Третият мандат, дори и да се реализира, шансът за това не е много голям, ще бъде много тежък. За съжаление, България върви към поредните си предсрочни избори", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре де

    2 1 Отговор
    а на нощния живот, кога ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Уточнение

    3 0 Отговор
    Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак !
  • 4 Така и трябва

    2 0 Отговор
    Тръгва команча да краде щото няма 2лева у джоба! Качва се на транспорта с още 5 индиански братя, кондуктора кротува да не яде бой! Отиват, свършват работа, и се прибират с такси!
  • 5 Вие в коя страна живеете господине

    1 0 Отговор
    Билетът вече станал "тикет". При такова недолюбване на родния ни език, как очаквате да се съхрани България след като дори вече не говорите Български?
  • 6 Азз

    4 0 Отговор
    То щото оправихте дневния,та стигнахте до нощния....

    Коментиран от #7

  • 7 Сбогуване

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Азз":

    Само измислят затруднения за данъкоплатците ! На общинските избори трябва да ги изпращаме !
  • 8 Паргов

    2 0 Отговор
    Калояне, моето момче, слез от служебния си автомобил, за който ние плащаме и се повози в градския транспорт. Ама, за една година.
    Какви са тези локуми, които ни разтегляш, че дългосрочните абонаменти се увеличават - увеличават се, защото сте премахнали краткосрочните.
    Друго да ми обясниш, ако едно човече си е закупило дългосрочна карта, но другия месец си купи автомобил, защото му е писнало от нередовен транспорт, валидиране на карта, която вече е платена и съответно има договор за предоставяне на услуга и застраховка при инцидент, ЗАЩО му е вече тази карта и може ли да я върне срещу остатъка от годишната карта? А, ако някой се спомине междувременно? Наследниците ще могат ли да я ползват? Ще искате ли всеки ден да им се валидира удостоверението за наследници или е редно да възтановите заплатената сума? Има семейства, които изнемогват под този финасов товар - как смятата, че двама души в едно семейство ще платят наведнъж 730лв, ако доходът им около 2000лв. Ами децата, които са ученици или студенти?
    То е казано, че сития на гладния не вярва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове