Last news in Fakti

10 Януари, 2023 10:03 1 373 78

СДС припомни 10 януари 1997 г.: Случи се закъснялата българска „нежна революция"

  • нежна революция-
  • гражданско неподчинение-
  • политическа класа

Паметната дата трябва да напомня и на днешната политическа класа поговорката: "Пази се от гнева на търпеливия!"

10 януари 1997 г. е датата, която можем да наречем закъснялата българска „нежна революция". На този ден гражданите окупираха парламента, изградиха барикади и блокираха цялата страна, защото не можеха повече да издържат на невижданата икономическа, финансова и политическа криза, до която ни доведе управлението на кабинета "Виденов", излъчен от БСП. Това се казва в декларация на СДС, разпространена в медиите.

Недоволството беше толкова масово и силно, че за първи път от началото на прехода, бившите комунисти, прикрити като социалисти, истински се уплашиха, че ги очаква несъстоялото се възмездие.

След падането на Берлинската стена, за разлика от другите държави от Източния блок, България не направи решителната крачка да скъса завинаги с комунистическото минало, с неговата върхушка и репресивен апарат. Не започна с належащите реформи, защото допусна социалистите да управляват шест от седемте години, в периода от 10-ти ноември 1989 г. до януари 1997 г. Това доведе до най-масовите и до днес граждански протести от 10 януари, които завихриха, макар и с голямо закъснение, така необходимите реални промени и събития за разграждането на тоталитарната държава.

След пълната победа на СДС на изборите през април 1997 г. и съставяне на правителството на ОДС, страната ни най-сетне започна да върви уверено и целенасочено към НАТО и Европейския съюз, към свободния свят и неговите
ценности и цели.

10 януари ще остане като паметна дата в най-новата ни история, която трябва да напомня и на днешната политическа класа поговорката: "Пази се от гнева на търпеливия!"


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 2 Отговор
    "Много сме! Силни сме !"
    КЪДЕ СТЕ ДНЕС ❓❓❓

    Коментиран от #39, #72

  • 2 честен ционист

    22 4 Отговор
    Същите млади и красиви жълтопаветници, само че небръснати и неподдържани. Днес повечето са метросексуални и кандидат джендъри.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 7 Отговор
    " Времето е наше !"

    Ама някак бързо свърши Вашето време ‼️

    Коментиран от #9

  • 4 хаха

    9 18 Отговор
    След БСП винаги е потоп но народа не го разбира

    Коментиран от #78

  • 5 Хахаха нежна революция

    18 2 Отговор
    СДС сега са две карета за белот а БСП с Нинова начело ще ги последва скоро.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 6 Отговор
    " Койт не скача е червен !"

    НАСКАЧАХТЕ ЛИ СЕ ‼️

    Коментиран от #16, #17

  • 7 ХАХАХА

    21 4 Отговор
    Бяхме много наивни ,за да вярваме че това не беше инспириран от соросоидите, които спретнаха поредния погром над България. Тъй като бях свидетел на онова време и последиците от мазните игри на предателите на България разбирам как сме били манипулирани.
  • 8 БОЗА

    21 5 Отговор
    Случи се една дърта измама...Стани Да Седна...към днешна дата се вижда-един файтон лешпери сте...важното е да има банани...и "демокрация " де...;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 ХАХАХА

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не съм съгласен,устроиха се ,а и още скачат по гърба ни, дори и под други названия.Еее някои дадоха фира от алчност .

    Коментиран от #13

  • 10 КИР

    19 0 Отговор
    Жестоко излъгани останахме!!! Хора движещи се най-вече от собствената си жажда за власт и пари превърнаха България в социална утайта , страна която нищо не произвежда , чакаща подаяния и вземаща заеми за да крета в жалкото си съществуване. Язък за боя дето го ядохме !!!
  • 11 Българка

    15 0 Отговор
    Страхувам се, че ако няма наистина осъждане на ограбилите за 12 години десетки милиарди от българите, ако няма връщане на милиардите и влезли дълготрайно по затворите поне стотина от върхушките на ГЕРБ- ДПС следващата "революция" няма да е нежна. Ножът е опрял до кокала, българите реално обедняват , а реформите са стопирани отГЕРБ-ДПС и техните клонинги о ортаци
  • 12 Наблюдател

    7 2 Отговор
    Глупости. Поредното планирано мероприятие на номенклатурата, с цел приватизация на социалистическата държавна собственост. Списъците на новобогаташите са отдавна изготвени. Още преди 89-та! Другото е плямпане на празни приказки.
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХА":

    Тези , които се устроиха, не са онези , които скачаха ‼️
    Борисов - член на БКП, не е скачал ❗
    Ц. Цачева - член на БКП, не е скачала❗
    Л. Павлова - внучка на член на ЦК на БКП , не е скачала ❗
    Цв. Цветанов - син на личния шофьор на шефа Държавна Сигурност, не е скачал ❗
    С
    П
    И
    С
    Ъ
    К
    Ъ
    Т
    ,
    Е
    ,
    Д
    Ъ
    Л
    Ъ
    Г
    ‼️

    Коментиран от #19, #22

  • 14 Уве Зелер

    10 2 Отговор
    Глупости. Никаква нежна революция, никаква върхушка няма. Неподготвени елити, глупави и прости, неспособни, включително и Иван Костов на който също не са му ясни нещата, вкл. и Филип Димитров, безобразно слаб ръководител, се захванаха с неща които не разбират. Това е типична българска черта. Няма никакви комунисти няма никакви конспирации нещата са съвършено прости. АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВСИЧКО!

    Коментиран от #18

  • 15 Мдааа

    5 1 Отговор
    ....."Последен валс любима"...., скачащите като петли, щурци, песни и танци на народите и т.н.
  • 16 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ЗАБРАВИ И 2ТА ПРЪСТА ДЕТО ВИРЕХА-НЕ ГИ ВИЖДАМ КЪДЕ ТИ НАВРЯХА
  • 17 Индийски БИВОЛАР

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ОСРЕБРИХ СКАЧАНЕТО -МНОГО ПАРА ЗА БЕЛИ ДНИ -А СКАЧАЩИТЕ ------ТАРАТОРА ФУУУУУУУУ
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Уве Зелер":

    На Иван Костов ли не му бяха ясни нещата ‼️
    Точно на преподавателя по политическа икономика ли ‼️
    Не е лесно да "продадеш" активи
    за 3ОО ООО ООО ООО на сума
    от ..... 3 ООО ООО ООО ‼️‼️‼️

    Коментиран от #24

  • 19 ХАХАХА

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Еееее,те са знаели ,че има 8милиона мишлета, които да скачат вместо тях.
  • 20 Очевидец

    16 2 Отговор
    1) Правителството на Жан Виденов върна 2 млрд и 800 милиона долара външен дълг!
    Знаят ли го всички – едва ли. Иван Костов иска това да не се знае, и тези, които са наясно с връщането на 2,8 млрд външен дълг да си траят и да говорят единствено за Виденовата зима! Така на Костов му отърва... На тази легенда се крепи присъствието му в парламента още три мандата.
    Договорката между Иван Костов и Николай Добрев, и Луканов преди смъртта му беше десните да поставят свой президент, а Виденов да продължи да управлява и изкара мандата си.
    Виденов подаде двете си оставки и по причина на това, че не пожела да направи коалиция с ДПС, но за това не се чу и дума.
    Другата причина Виденов доброволно да сдаде двата поста бе износ на няколко транша на големи суми пари, които стават причина да се развихри инфлацията. Защо тези траншове се оказаха фатални – след 1990 година България зависеше предимно от външни инвестиции, и това се случваше докато от страната се изнасяха капитали!
  • 21 Очевидец

    13 2 Отговор
    2)Знаете ли, колко пари ни бяха нужни 1996 година, за да се справим с дълговия проблем – около един милиард долара, които никой на България не даде.
    Никой не дава този милиард, защото целта е Виденов да бъде свален!

    След смъртта на Луканов, Иван Костов изведнъж става много зает. Той заминава тайно до Будапеща, където се среща с хора от "Отворено общество". Според публикация на в. "24 часа", която никой никога не опроверга, там Костов договаря заем от 25 милиона за излизане от зърнената криза.
    Срещу парите на Сорос от ръководството на опозицията в България, в края на 1996 е дадено обещание да се следват икономическите му препоръки в бъдещото правителство на малката балканска държава. Освен това в Будапеща Иван Костов получава обещание за подкрепа при евентуална смяна на властта.
  • 22 Наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Трябва да ти се обясни. Тези имена, които си изброил няма защо да скачат. Те са от списъка на ЦК, на чакащите парче пица. Скачаше Народа, който бе заблуден уж в някаква си демокрация. Дрън, дрън...

    Коментиран от #37

  • 23 Очевидец

    12 0 Отговор
    3)Тогава тези, които уредиха Костов с правителствен мандат предизвикаха изкуствена инфлация и логично хората излязоха на улиците!
    Тогава никой не говореше за два пъти проваления министър на финансите Иван Костов, който понастоящем се разхожда като един финансов корифей в парламента и дава акъл наляво и надясно.
    Като капак на всичко взе, че си поиска 1996 година властта, защото от чужбина (кои - ще кажем по-долу) му пошепнаха на ушенце, че може да я има... А, за да я има, единственият начин бе да се предизвика изкуствена инфлация и инфлацията му бе осигурена!
  • 24 Уве Зелер

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Иван Костов е алчен мошеник и нищо повече. Преподаватели, колкото искаш.
  • 25 Очевидец

    13 0 Отговор
    4)След като гушна властта, инфлацията изчезна! Като с магическа пръчка! Въпрос на банкови манипулации, трансфери и прочие!
    Забравено бе, че Костов е виновникът за „Сапио”, забравено бе, че Иван Костов не искаше да се прави реституция, забравено бе, че "потомственият комунист" Андрей Луканов лансираше Иван Костов – демонизиран бе Виденов, а Николай Добрев бе изолиран от подстъпите към властта.
    Десните избраха без проблем на фона на уличните протести Петър Стоянов за президент. Един бивш бракоразводен адвокат, който криеше, че през 1992 година баща му, областен управител на Пловдив, бе пратил полицията да бие селяните в Цалапица!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Последното поколение, което въстана!

    4 4 Отговор
    Сега са меки китки! Върнете казармата!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Васко Кръпката е виновен!

    10 0 Отговор
    Той ни пееше: " Комунизма си отива, спете спокойно деца"! и ние 33 години спинкаме!

    Коментиран от #36

  • 30 Путинофил

    1 1 Отговор
    Ние и РуZZия като братски народи тръгнахме по един и същи път на " Перестройката"! Мутри и грабежи!

    Коментиран от #33

  • 31 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Последното поколение, което въстана!":

    Няма такъв филм. Масите бяха хванати за носа, водени и заблудени отвсякъде. Номенклатурата си знаеше работата. Перфектно отвсякъде.
  • 32 Очевидец

    8 1 Отговор
    5)На 21 декември 1996, на проведения извънреден 42 конгрес на БСП, Жан Виденов обяви, че подава оставка като министър-председател на България и като председател на БСП. Причина за оставката бе дълбоката криза, в която страната изпадна вследствие на двугодишното управление на правителството, ръководено от него. За председател на партията е избран Георги Първанов.
    Оставката на правителството бе гласувана на 28 декември 1996 на извънредно заседание на 37 Народно събрание. Т. е. нямаше никакъв повод да се протестира на 10 януари срещу Виденов или неговото правителство, които са в оставка и то гласувана от парламента.
    Въпреки събитията и решението на кабинета „Виденов” да се оттегли от властта, СДС предлага "Декларация за национално спасение" от "националната катастрофа", към която правителството на Жан Виденов води България.

    Коментиран от #35

  • 33 Анализатор

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Путинофил":

    Той пътя беше един и същ за всички соц.страни от блока с малки нюанси, разбира се.....

    Коментиран от #38

  • 34 Очевидец

    9 2 Отговор
    6) Кое правителство на Виденов, се питах тогава – това с подадената и гласувана от парламента оставка ли? Очевидно СДС закъсняваше с действията си и ги правеше смешни и ненужни
    На 10 януари 1997 г. президентът д-р Желю Желев (чиито мандат изтича на 21 януари 1997 г.) отказва да даде на БСП мандат за съставяне на ново правителство, а опозицията начело със СДС обявява национална политическа стачка, призовава към гражданско неподчинение и организира протестно шествие срещу Народното събрание, което завършва с окупация и нападение над сградата на парламента.
    След отказа и на президента с изтичащ мандат Желев да даде на БСП мандат за съставяне на правителство, СДС обявява национална политическа стачка! На кого – на правителството на Виденов в оставка? Не звучи сериозно, но затова пък раздухваните протести пред парламента трябва да откажат БСП от следващо правителство, а сините работят да получат парламентарно мнозинство в следващия парламент при едни предсрочни избори... за тоталната разруха на България

    Коментиран от #44

  • 35 Анализатор

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "Очевидец":

    Жан Виденов бе махнат от номенклатурата. Той пречеше по процеса по предстоящата гигантска приватизация на социалистическата държавна собственост. Демек на грабежа, планиран от ЦК още преди 89-та.
  • 36 Анализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Васко Кръпката е виновен!":

    На Васко му се добре плащане за тия смешни изпълнения. Простотията се движение по улици и площади без задръжки.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 3 Отговор

    До коментар #33 от "Анализатор":

    "Малки нюанси" викаш ‼️
    Чаушеско го убиха , като куче , въпреки че остави Румъния БЕЗ външен дълг ❗А у нас няма дори един вкаран в затвора ❗
    Това ли е малък нюанс 🤔
    Чехословакия, Унгария , Полша НЕ унищожиха ТОТАЛНО селското си стопанство и предприятията,
    докато у нас НЕ остана едно предприятие или крупно стопанство ❗
    Това ли е малък нюанс 🤔
    Къде другаде подариха активи за над
    ДВЕСТА МИЛИАРДА в чужди ръце❓
    Или и това е малък нюанс 🤔

    Коментиран от #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Голямото Зануляване

    5 1 Отговор
    Една "нежна революция" е нужна и в САЩ. Само така светът ще се оттърве от това заразно зло.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Комуняго,":

    Виждам, че два реда НЕ можеш да напишеш САМ по темата ❗
    Явно нямаш лични наблюдения , а се чудиш на младата учителка ли да вярваш или на баба си ❗
    Нищо де теб НИКОЙ не може да разбере кои постове са твои и кои НЕ ❗

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин 681

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "Очевидец":

    "А сините работят да получат парламентарно мнозинство в следващия парламент при едни предсрочни избори... за тоталната разруха на България ".
    За съжаление я получихме в пълна степен!!!
    Тогава бях млад, малко над 20-те и повярвах на сините "спасители", а сега подминал вече половин век,
    осъзнавам факта, че болшинството бе ужасно грозно и завинаги излъгано.
    "Сините" осребриха, не О-платина-ха, постовете си получени чрез народното доверие.
    И за финал, никога не съм бил какъвто и да е партиен член, родителите ми също.
    Жан Виденов за мене към днешна дата е най-честният политик в целия ни измислен "Преход към демокрация".
    Да е жив и здрав 100 години човека, той и близките му.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мозъка

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Наблюдател":

    Му е колкато варненският залиF.

    Коментиран от #48, #60

  • 48 Посетител

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Мозъка":

    Стига бе? Много голям мозък бе? Не бях чувал за такъв...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Комуняга

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това е без значение....Важен е резултата.

    Коментиран от #57

  • 51 ормв

    2 1 Отговор
    Които са от СДС да последват разрушителя на Мавзолея и конската мутра

    Коментиран от #63, #66

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хххх

    7 1 Отговор
    "Нежна революция" от нежните мекерета на Софиянски..

    Коментиран от #62

  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Комуняга":

    И какъв е резултата ❓
    ЕДИН на НУЛА
    за ПРО.СТА.КА ❗


    Плюенето НЕ е силната ми страна ‼️
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 див комунизъм

    2 5 Отговор
    Реалната "нежна революция" се случи на 17 юни 2001г. Дотогава в неребето цареше все един и същ, див комунизъм.

    Коментиран от #61, #64

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "Мозъка":

    А ти поне да беше завършил ФториЙ клас ,та да можеш правилно да ЧЛЕНуваш думичките‼️
    А не само да размяткваш ЧЛЕНа СИ ‼️

    Коментиран от #65

  • 61 Маркс

    8 1 Отговор

    До коментар #59 от "див комунизъм":

    Комунизъм никога не е имало.Имаше социализъм, не и комунизъм. Ограмоти се. Слез от Луната недей седя там...
  • 62 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Хххх":

    Е,...... такава бе схемата.......?
  • 63 Мдааа

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "ормв":

    Коня от Пловдив е добре днес? Има имоти в чужбина и т.н. Построил е светлото комунистическо бъдеще.
  • 64 Максимилиан Робеспиер

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "див комунизъм":

    Няма "нежни" революции! Това са измишльотини на неграмотници. Или има революция с нейните атрибути, или няма такава. Революцията е насилствен процес по подмяна на функционираща политическа система с друга такава. Парижката комуна е ПРИМЕР в това отношение. Октомврийската революция 1917г., Деветосептемврийската 1944 и т.н.
  • 65 АЗ ГО

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ИМАМ и ГО ПОЛЗВАМ ПО ВСИЧКИ ПИСТИ. а ти му баеш с часове, за първа нужда!

    Коментиран от #67, #68

  • 66 Агата Кристи

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "ормв":

    Искаш да заеме местото на Гошо ТАРАБАТА ли ?
  • 67 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "АЗ ГО":

    Милото, то ‼️
    Дори НЕ разбира , че поставя ПЪЛЕН член където НЕ е нужно и НЕПЪЛЕН , където е нужен ПЪЛЕН член ‼️
    Ама то като мислиш само с долната СИ глава ,само за него член си мислиш‼️
    Явно горната я ползваш само за равновесие ‼️ А вътре дали има нещо и как се ползва, дори НЕ знаеш‼️
    Е, ползвай си го с гордост ‼️
    Докато един ден разбереш , че
    не ТИ го слагаш някъде ,
    а теб те ползват, като пръстче с което се чешат ‼️‼️‼️
  • 68 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "АЗ ГО":

    С ПО-ЗДРАВ , към теб ::::

    Иванчо пита дядо си:
    - Дядо, на кого му става хубаво, когато правите скс с баба?
    - На мен! - отговорил дядото.
    Отишъл Иванчо при баба си и и задал същият въпрос.
    - На мен! - отговорила бабата.
    - На кой да вярвам? - казал Иванчо. - Дядо казва на мен и ти казваш на мен. Кое е вярното?
    Тогава бабата казала:
    - Щом е така питай дядо си: Като го сърби ухото и той го чеше с пръста си, на кое му става хубаво на пръста или на ухото❓❓❓❓

    Коментиран от #69

  • 69 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Престани да тормозиш Форума с твоите глупости. Всеки който има мнение различно от твоето го оплюваш. Аман от теб.

    Коментиран от #71, #73

  • 70 Сеирджия

    0 0 Отговор
    Тогава се случи Майдан. Точка.
  • 71 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Наблюдател":

    Май вече забрави , че точно ТИ ПЪРВО се опита да ме поучаваш ‼️

    " Наблюдател
    42ОТГОВОР
    До коментар 13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Трябва да ти се обясни...."
  • 72 Тодор Правешки

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Така викаха привържениците на цоциалистическата идея!
    "Много сме! Силни сме! Млади сме! "
    Пропуснал си "млади сме!"
    Но и аз се чудя, къде ли са сега? 😂

    Коментиран от #74

  • 73 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Наблюдател":

    Ако си истински
    НАБЛЮДАТЕЛ ,
    щеше да си забелязал, че никого не съм оплювал, заради мнение ! Може да споря, но не и да оплювам!
    Оплювам само тези които мен ме оплюват ! Не обичам ,
    "Като ти ударят едната буза - обърни и другата !"
    А
    "За зъб- четене , за око -две !"
    Хубав ден ‼️
  • 74 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Тодор Правешки":

    Сега те са "почтени" честни бизнесмени! Капиталисти.
  • 75 Боза Лимонада

    3 1 Отговор
    Тази "нежна" революция бе спретната от Сорос,с платени лумпени.Задачата им беше да подстрекават и да чупят де що видят в НС.

    Коментиран от #76

  • 76 Халваджия

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Боза Лимонада":

    Точно така.Целта беше да дойде Костов на власт и да съсипе всичко що беше изградено.Постигнаха го.
  • 77 И ко

    4 0 Отговор
    СДС като Славчо предаде всички! Сега няколко мухльовци се навряха в ГЕРБ за власт! А имаха шанс България да се оправи. Само, че като др. Костов решиха да се поналапат!
  • 78 Вярно е

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "хаха":

    Абсолютно вярно. Колкото пъти са дошле на власт, толкова пъти са опосквали всичко до последно! Но как да вярваш - то от БКП и шесто се пръкнаха ДПС,БСП,ГЕРБ,АБВ и още поне десетина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове