Last news in Fakti

13 Януари, 2023 09:29 994 23

Георги Самандов: Стефан Янев беше два пъти премиер и беше най-успешният в новата ни история

  • български възход-
  • трети мандат-
  • правителство

Българските граждани са уморени от поредни избори, а те се дължат на политически спорове, пиар на база тяснопартийни интереси, смята зам.-председателят на "Български възход"

Най-късно в началото на следващата седмица президентът Румен Радев трябва да обяви на кого ще връчи третия и последен шанс за съставяне на правителство.

"Не знам дали президентът ще спре доверието си върху нас, но категорично заявяваме, че ние сме готови. Ние анонсираме, че ще говорим с всеки, но ще работим с тези, с които постигнем договореност по конкретни политики", заяви зам.-председателят на "Български възход" Георги Самандов.

Според него на всички политически партии приоритетите се припокриват, но това, което "Български възход" откроява, е борбата с инфлацията.

"По презумпция здравеопазването и образованието са едни от най-важните теми, но тъй като говорим за кабинет с краткосрочен хоризонт, не можем да правим дългосрочна политика", отбеляза Самандов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че кабинет с парламентарно мнозинство е заложник на политическите ситуации, а кабинетите винаги са политически, независимо дали лицата са излъчени като експерти или лидери на партии. Но в случая потенциален излъчен кабинет ще бъде на база преговори и консенсус между политическите партии.

"Стефан Янев беше два пъти министър-председател и беше най-успешният в новата история на България. Ако ние получим мандата, ще преговаряме с всички. Ние нямаме конкретни искания за министерства и за постове", подчерта Георги Самандов.

Той е категоричен, че "Български възход" е най-последователната партия в парламента и добави, че и двата предишни мандата не са били правилно артикулирани.

"В последните години в българската политика се говори най-вече за червени линии, но тях можем да си ги сочим и извън парламента. Щом сме вътре, всички политически сили трябва да разговарят една с друга. Ще имаме политически и идеологически спорове, но трябва да се намери консенсус в правенето на политика, за да може обществото да живее по-добре. Българските граждани са уморени от поредни избори, а те се дължат на политически спорове, пиар на база тяснопартийни интереси", изтъкна Самандов.

Политикът уточни, че "Български възход" не се притеснява да отиде на избори, след което коментира енергийната тема.

"Горд съм, защото България е изпълнила екологичните норми съгласно 1990 г. Ние сме намалили наполовина емисиите си спрямо тогава, така че заложеното в плана от 2019 г. сме го изпълнили още преди 30 години. Горд съм също така, че вчера направихме промени в Закона за енергетиката, които дават път на дигитализацията на нашата мрежа и това всеки да има възможност в реално време да следи консумацията си, а не както досега - електромерите да се отчитат един път в месеца", каза Самандов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нннн

    18 2 Отговор
    А най- успешен беше Зеления сертификат на натовския генерал... Заместник хвали началника - класика.
  • 3 Българка

    24 0 Отговор
    Български възход не само че са най-малката, най-новата, но и най-мъглявата и непредсказуема парламентарна група. И не смятам, че войната на Путин, потоците кръв и разрухата в Украйна за Янев са специална операция. За мен тази група си е неидентифициран парламентарен обект (НПО)
  • 4 Изобщо не е бил

    23 0 Отговор
    най- успешния премиер.Той няма становище за нищо.Съгласен е с всяка партия.Незнаем ляв ли е,десен или център?Това не е балансиране. За такива хора народа е казал.../цинично е,ще ме изтрият/
  • 5 Деница с дебелата гъ.....ца

    13 3 Отговор
    Гошко, ти да не би да си ходил на частни уроци при Тома Биков, само питам за една съседка от съседния вход, че жената няма интернет!?🥸
  • 6 Посмали Георги

    18 0 Отговор
    Шефа ти бил най-успешния премиер????!!!!Може би имаш предвид по нагаждачество, щото иначе показа че е като всички останали гледа да докопа кокала и събра под крилото си всякакви отрепки!
  • 7 Псевдоним

    15 0 Отговор
    Голям майтап.
  • 8 !!!?

    15 1 Отговор
    Какви успехи има кабинета Янев ...освен инкубатор на шарлатани !!!?
  • 9 Грешни внушения

    10 0 Отговор
    Какви глупости, кое му беше успешното. Трета година държавата е в блатото. Това е в новата ни история
  • 10 Перо

    10 0 Отговор
    След уволнението му като военен министър тоя страда от наранено его и силно изявено чувство за реванш, което си е психиатричен случай! Човек,който не е служил даже войник, му обяснява какво е война и какво военна операция! Рейтингът на Радев го вкара в парламента, но сега се излага със съгласието си и готовността да работи с всички и всичко, без никаква разлика и визия за политика и идеология, само и само да стане шеф на Киро-тъпиро, макар и в коалиция, което може да създаде големи проблеми и лош работен климат! Кири беше голяма грешка на Радев!!!
  • 11 Типичн

    8 0 Отговор
    хвалби от потомствени комунисти !
  • 12 Ти да

    4 1 Отговор
    Не си луд?!
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 3 Отговор
    СТЬОПА ЯНЕВ , БЕШЕ ВКАРАН В ....... ПАРЛАМЕНТА С "МАДУРО"ВСКИТЕ МАШИНИ ........ ОТ 1,8% НА 4,8% ..... ФАКТ !
  • 14 Просто човек

    1 2 Отговор
    Палячо, смешник и путинска марионетка...марш В Мацква!
  • 15 Ами вземи си го у вас бе келеш нагъл

    3 0 Отговор
    Натовския пудел Стивън Янки - зелен нацификатор: НАТЮ е България и България е НАТЮ...
  • 16 Nехиs

    2 0 Отговор
    Най-големите му успехи са назначаването на отрочетата в БЕХ и Булгаргаз като консултанти и изтеглянето на Вера Су за........ 36 дни!
  • 17 Хайде

    2 0 Отговор
    на вицовете! Стефчо му върви трудно мисълта! За кинти е готов и с дявола да се коалира! Позитивното държавническо мислене отсъства при такива индивиди!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Стефан Янев е Пионка на Срефчо

    1 0 Отговор
    Усмивката и В Божков?? Едва ли да има някой който да не го знае!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове