Last news in Fakti

17 Януари, 2023 16:24 2 982 18

Радарните табла в София засекли джигит с 240 км/ч., над 100 са профучали с 200

  • радарни табла-
  • висока скорост

Засега таблата събират само статистически данни – въпреки че показват нарушения, от тях няма да последват санкции

Радарните табла в София засекли джигит с 240 км/ч., над 100 са профучали с 200 - 1

Новите табла за скорост в София отчитат фрапиращи резултати само няколко месеца, след като бяха поставени. Рекордьор е автомобил, профучал с 240 км/ч, а над 100 леки коли са засечени да се движат с повече от 200 км/ч.

32 радарни табла бяха разположени на различни точки в столицата след катастрофата с Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени.

Засега таблата събират само статистически данни – въпреки че показват нарушения, от тях няма да последват санкции.

Шофирането с 240 км/час е засечено на Околовръстното шосе – в участъка между „Самоковско шосе“ и „Младост 4“. Таблото там е отчело още 108 нарушения. На различни места в София са регистрирани стотици хиляди нарушения, пише bTV.

Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет, предлага пакет от 20 конкретни мерки за подобряване на пътната безопасност в града, който единодушно е приет. Таблата са част от него.

„Те са мобилни, демонтират се лесно и след месец - месец и половина ще бъдат поставени на други кръстовища. За съжаление общината няма никакви правомощия за нарушенията на пътя. Изпращаме ги на КАТ, за да могат да организират проверки. Статистиката е фрапираща, не очаквах толкова лоши резултати. За съжаление нищо не се е променило в поведението на малката група шофьори, които нарушават правилата. Регистрирани са трима, които карат с 240 км/час, а над 150 водачи карат с над 200 км/ч. Това е безумие, което трябва да спре“, коментира Георгиев.

Той уточни, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет внася законопроект, за да може КАТ да глобява нарушителите, установени чрез камери. Апелът е той да бъде подкрепен, за да може да се промени контролът по пътищата.

„До вчера нямахме табла и нямаше информация. Днес имаме такава и виждаме колко голям е проблемът. Общината разполага с 600 камери. Трябва да спрем убийците на пътя“, посочи още Георги Георгиев и уточни, че се предприемат и други мерки като осветление на пешеходни пътеки и поставяне на пешеходни острови.

Държавата не спира да опитва да се бори с войната по пътищата. Предлага се да бъдат отнемани повече точки на шофьорите, които са хванати след употреба на алкохол.

Радарните табла в София засекли джигит с 240 км/ч., над 100 са профучали с 200


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайко Маас

    15 3 Отговор
    Епа да турят камери, ако са искали да са заложили триногата.
  • 2 Малка група ли

    17 4 Отговор
    Това хич не е малка група а пандемия

    Коментиран от #5

  • 3 Момчил

    21 4 Отговор
    Отнемане на книжката за години + затвор, иначе ще продължат да го правят
  • 4 Ти си

    17 1 Отговор
    Задкормилното устройство е дефектно - правено в понеделник рано сутринта след безпаметен неделен запой .....
  • 5 На фона на

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Малка група ли":

    стотици хиляди преминали автомобили, е малка група!
  • 6 Аззаззз

    13 6 Отговор
    Специално на южната дъга съм убеден, че има табла които не отчитат вярно. Карах с около 75 а таблото отчете 98 километра в час...

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Гост

    8 4 Отговор
    Ами като няма санкции от таблата, ще продължаваме да мрем!
  • 8 ТИРбушон

    6 1 Отговор
    Малиииии. Джигити бе!!!!!
  • 9 ДДРОнег

    6 1 Отговор
    И кво прайме сега ?!
    Тези табла са като огледало на БГ-полицията !!!
    В Бъгалрия полицията работи само при акции, а при заловени престъпници се наблюдава следният термин, непознат никъде другаде - "криминални регистрации" ?!?!?!?
    Та и тези табла само "регистират", без да наказват ...
    Дали някой ще се сети, че без рестриктивни мерки, няма да има ред ?!
  • 10 Те навсякъде

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Аззаззз":

    тия табла отчитат с 5-10 км. горница, при скорост до 100 км. При по голяма, най вероятно разликата е още по голяма! Това са напълно безсмислени табла! Пари на вятъра!
  • 11 запознат

    11 7 Отговор
    Специално участъка от Хюндай до Казичане и по натам е най-смотания 5 ленти прав път ограничение 80 типично
  • 12 Пешо

    14 2 Отговор
    Това табло на Младост на Мото Пфое при спрели коли на светофара отчита 40км. Светофара свети червено и има 10 спрели коли а то 40 отчита и се мени постоянно скороста. Пак някой взе пари за глупости.
  • 13 Ония с Фордо

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Аззаззз":

    А дали пък километража не ти показва по-малко? Аз съм имал такъв случай и сега за точността разчитам само на GPS-а след като отнесох глобата .
  • 14 Егати

    3 1 Отговор
    спортистите бе... нема ли по некой стълб или дърво да се поразмажат малко...
  • 15 ИметоНаВИМЕТО

    8 2 Отговор
    И радара на Мата Хари засече чекмеджетата на Бойко и какво......? Нищо !
  • 16 оня с коня

    4 1 Отговор
    На тия Пишман-Управленци дето се чудят как да се преборят с Нарушенията за Висока скорост ще дам БЕЗПЛАТНА и много простичка идея:ВДИГАТ макс. допустимата скорост в Закона и Нарушенията ще слязят наполовина!И понеже съм ЗАСЛУЖИЛ Прост Гербер,съответно и Идеите ми са простички и ЕФЕКТИВНИ,но Тия в Управата са Глупави и с тях няма Оправия.
  • 17 небрежнев

    5 1 Отговор
    Когато пред теб е Емили с тротинетката, то по-добре да я задминеш, че ако падне ще я сгазиш. Да, ама за да я задминеш трябва да си поне с 150 км/ч...
    И сериозно - отчели камерите по над 100 000 нарушения всяка, за период около месец! Ама какъв е този закон, какъв е тоя ред, при условие, че всички го нарушават, никой не е катастрофирал, никой не е глобен! Не може установения ред да е такъв, че всички масово да го нарушават, от това да не страда безопасността и да не се установяват нарушенията от КАТ.
    Подобна е ситуацията и с винетките - събрали 400 млн лв, а има глоби за 100 млн?!
    Или да се сложат справедливи правила и хората убедено да ги спазват, или да разформироват КАТ, ДАИ и свързаните с тях НПО и държавни калинки. Поне да не тежат на данъкоплатеца, а със спестените пари да се оправят пътищата.
    Законите трябва да се спазват и нарушаването им да е изключение. Иначе "кучето си лае, керванът си върви" и се санкционира по някой случайно, но не и реалните престъпници като Семерджиев.
  • 18 Боян

    1 6 Отговор
    Таблата са изключинелно точни..-по тая логика и радарите са неверни..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове