Last news in Fakti

21 Януари, 2023 06:26 1 725 31

Андрей Новаков за NEXO: Ако не бяха виновни, не биха бързали да постигнат споразумение с американската прокуратура

  • андрей новаков-
  • евродепутат-
  • nexo

Не съм сигурен, че това изчиства името, заяви евродепутатът

Андрей Новаков за NEXO: Ако не бяха виновни, не биха бързали да постигнат споразумение с американската прокуратура - 1
Снимка: NOVA NEWS

„Помолих Европрокуратурата да се самосезира по случая Nexo, защото това е скандал, който има потенциал да навреди на имиджа на страната ни. За разлика от други хора не мисля да размахвам моралната показалка кой е виновен и кой – не, да съм последна инстанция и да раздавам присъди. Това е скандал от глобален мащаб, има засегнати европейски граждани, до колкото знам – германци”.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред NOVA NEWS.

Относно станалото известно споразумение с прокуратурата на САЩ и изявлението от компанията, Новаков заяви: „За да се споразумееш с прокуратурата, означава да признаеш, че си извършил престъпление. Не съм сигурен, че това изчиства името, напротив, това повдига още повече въпроси. Ако те признават, че са извършили нещо нередно и са платили обезщетение на хората, това доказано придобити от престъпна дейност пари са финансирани партии в България”.

Според него, ако не бяха виновни, не биха бързали да постигнат споразумение с американската прокуратура.

По повод лидерската среща между БСП-ГЕРБ-ДПС и „Български възход”, Новаков заяви, че това е било заявка за зрялост и смирение. „На хората им дотегна да слушат скандали, те искат поне някой да седне на една маса и да си говорим”, обясни евродепутатът. Той не прие тълкуванието, че подобна среща е знак за следизборна коалиция, а е знак за нормален разговор между политици.

За възможността за предоговаряне на условията в Плана за възстановяване и устойчивост, той заяви: „В понеделник правителството изпраща човек в Брюксел за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. Централите в Маришкия басейн могат да бъдат спасени”.

„Поетият ангажимент от Кирил Петков и Асен Василев за намаляване с 40% вредните емисии означава да спрем мините, тецовете в България, означава да поставим под въпрос 50% от електричеството в страната”, каза Новаков.

За побоя над секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков той смята, че това ще се отрази и на преговорите на РСМ за членство в ЕС. „Това е мерзост, докато такива неща се случват в Македония, те ще гледат ЕС предимно по телевизора. Тяхната администрация е заловила извършителите и с възможно най-тежките санкции, за да не се повторят. В крайна сметка ще се стигне и до Европарламента. Такива неща в Европа не се правят”, категоричен е Новаков.

„Пътят на РСМ за Брюксел минава през София и той не е с такива постъпки”, обясни Андрей Новаков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпи

    33 7 Отговор
    измислици и некомпетентност ! Тяхно право е да искат споразумение ! А ако нещата бяха такива , каквито ти се ще да са били , американската прокуратура НИКОГА нямаше да сключи така бързо споразумение , невзрачен хрантутнико !

    Коментиран от #26

  • 2 Последния Софиянец

    6 17 Отговор
    Което не става с пари ,става с много пари.
  • 3 Хмммм

    29 6 Отговор
    Новачков, чудиш се каква глупост да измислиш с оня от Банкя. Не ни харесват вече сапунките ви. Подкрепете Денков и да се спира с този кошмар.
  • 4 5577

    7 19 Отговор
    До което са се докоснали ппто провал е.. добре че е демокрация че докато се научат 7-8 години трябваше да им сърбаме попарата.
  • 5 Дани

    31 4 Отговор
    Този талибанин от снимката в действие но злобата лъжите хаоса който искате да всявате герберски мафиоти вече идват в повече И КОЛКОТО И ДА ИСКАТЕ ПОДЛОГИ ГЕРБИРСКИ МАФИОТИ И КРАДЦИ ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА
  • 6 Ротшилд

    6 20 Отговор
    ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ ТЪНКОСТИТЕ НА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВО:
    1.ОБВИНЕНИЯ СА ПОВДИГНАТИ В ПОВЕЧЕ ОТ5 АМЕРИКАНСКИ ЩАТА.
    2. ВСЕКИ.ЩАТ Е АВТОНОМЕН, ИМА СОБСТВЕНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ОТДЕЛНО - ФЕДЕРАЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.
    ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ОБВИНЕНИЯ СА ПОВДИГНАТИ ОТ НАД ПЕТИМА ПРОКУРОРИ - НЕ САМО В НЮ ЙОРК!
    3. ТУК РАЗКОВНИЧЕТО В СИТУАЦИЯТА Е ФЕДЕРАЛНАТА ПРОКУРАТУРА !!!!!!!!
    4. ФЕДЕРАЛНАТА ПРОКУРАТУРА ЩЕ БЪДЕ ИМ РАЗКАЖЕ МАЙКАТА НА НАШИТЕ ОСТАП БЕНДЕРОВЦИ !
    ЩАТСКИТЕ ПРОКУРОРИ СА ДЛЪЖНИ ДА ПРЕДСТАВЯТ СВОИТЕ РЕШЕНИЯ НА ФЕДЕРАЛНАТА ПРОКУРАТУРА В ОПРЕДЕЛЕН ОТ ЗАКОНА НА САЩ СРОК!
    5. Е ТОГАВА ИМ Е Е...... МАЙКАТА !
    СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРА ОЗНАЧАВА ПРИЗНАВАНЕ НА ВИНА !!!!!!

    Коментиран от #15

  • 7 Благоевград

    28 4 Отговор
    И тоя е кадър на ЮЗУ. Едвам завърши право няма никакъв трудов стаж само депутатстване Будала кат КОН
  • 8 Ротшилд

    11 6 Отговор
    Много Филми гледаш не четеш нарушили са щатски данъчни закони нито Хамас ни руснаци ни дявол
  • 9 Споразумението

    21 3 Отговор
    Юристе от ЮЗУ не е с Прокуратурата то с тамошните регулатори за неплатен лиценз за работа в щата Ню Йорк затова Европарламента е това дередже от юристи като теб
  • 10 Андрешко

    22 3 Отговор
    Новаков. Тоя индивид освен от лизане, дали разбира от друго? Толкоз е п-сТ, че чак не си дава сметка колко е т-п.
  • 11 Пресолена

    16 3 Отговор
    манджа герберска!
  • 12 Буквоядец

    19 3 Отговор
    Този активен представител на ГЕРБ,така и не разбра ,че за Прокурора на Ню Йорк проблема е административен и гражданско правен.
  • 13 Умен като НЕГО

    19 3 Отговор
    Типична герберска калинка
    Куха глава и голяма уста..да лапа и да лае в зависимост от работния режим
  • 14 Влад

    21 2 Отговор
    Човекът,както 99% от хората в ГЕРБ, не е в час по правните въпроси. За разлика от нашето законодателство, прокуратурата в САЩ не прави споразумения с престъпници които може да вкара в затвора. Прави такива само ако не може да ги вкара. Глобата която е платена е цената на разноските по разследването. Да не говорим че дори не е ставало дума за разследване за пране на пари или заблуда на клиенти с цел ощетяването им. Факт е ,че няма подадено оплакване от клиент на компанията за нанесени щети. Както добре става ясно от текста на споразумението, касае се за липса на регулации в сферата и съответното желание на банкстерите конкурентните им криптобанки да се облагат с данъци все едно търгуват ценни книжа, което е далеч от истината понеже ценната книга е абсолютно друг продукт. Както и да е . Важното е че орново некомпетентни калинки ни вкарват в измислени скандали заради което на финала за пореден път ще плащаме ВСИЧКИ съдебните разноски и обезщетения та , които ще бъдат потърсени от България. Както това до сега се случи със ВСИЧКИ помпозни акции и дела сътворени в последните 30 години от българската частна прокуратура.
  • 15 Влад

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ротшилд":

    Твърдението ти е твърде далеч от истината. Сма нали си Родшилд явно деменцията ти идва в повечко.
  • 16 Макс

    18 2 Отговор
    Имиджа на България страда най-вече и най-дълго от лидера на ГЕРБ .Невъзможно е средноинтелигентен българин да гласува за тази партия, затова върнаха хартиената бюлетина .
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    какво да каже,като е от гепи????Говори за имидж...На имидж и ботева брада го е докарал,има и визаж на умен ,но........не е достатъчно да се докараш визуално на умен....трябва Наистина да си умен,това е излъчване ,а не артистична поза!!!За това бг шахмат не може да се коментира.........Прекалено е сложен за васМееее сирки,а за такива като мен е удоволствие не да коментират,а да играят или гледат!
  • 18 ъхнйнхг

    12 1 Отговор
    ГЕРБ некадърник и лъжец, я кажи в какво са виновни, че да ти заведат едно дело за клевета и да ти вземат парите които си получавал като калинка на ГЕРБ хиляди евро. На големи мъже се правите и лъжете хората дето не разбират нищо по темата, ама в един съдебен процес ще си платите за лъжите.
  • 19 Това е

    8 2 Отговор
    Гербав топ ид иот!
  • 20 Т рекс

    7 2 Отговор
    Очаквайте скоро съдебни дела от Нексо срещу нашата прокуратура
  • 21 Бамбука

    3 1 Отговор
    Утре като нищо ще "предложи" ЕП да се занимае с делото Божков, твърденията за изплащани суми от порядъка на 50 милки на близки до вожда, кой опрости едни 4-500 милки чрез прокарване на вратички в закона за хазарта. Човек като не знае какво прави, често затъва.
  • 22 Българка

    11 2 Отговор
    Този гробар прави ли разлика между престъпление по НК и административно нарушение? Нашите каскети изпълняват политическа поръчка от мафията за опраскване на тези, които се борят срещу мутрите. Гледах Гешев по БНТ. На въпрос за Нексо, той продължаваше да вее американското знаме и да твърди, че от САЩ е започнало разследване. Но когато го попитаха за санкциите по Закона Магнитски, той цинично твърдеше, че американските разследвания и констатации нямали никаква правна стойност за България. Това е шизофренно. И ако Главният каскет с психически лабилен, то е опасно да е на върха на обвинението у нас и си е причина за отстраняването му
  • 23 Емо

    6 2 Отговор
    Всяко прясно л...о стана експерт по криптопрестъпност и дава компетентни мнения. Може пък прокуратурата да не може да докаже нищо. Особено българската, тя първо обвинява, праща проверки от НАП и ДАНС , после мисли за доказателства.
  • 24 гнусно и мерзко

    2 3 Отговор
    Видимо всички които защитават Нексо са остро настроени срещу ГЕРБ. Очевидно само ГЕРБ бори престъпността в България. Спонсорите на две години социалистическа революция в България изплуваха на повърхността като гнусно изпражнение върху политическата помия с която заливат България вече тридесет години.
  • 25 Да бе да

    6 1 Отговор
    "Според него, ако не бяха виновни, не биха бързали да постигнат споразумение с американската прокуратура."

    😅
    Какво знае този селски брус за американската прокуратура 🤣?
    Тези разбиха българската прокуратура и сега коментират американската?
    Споразумение се прави тогава когато щетите ще надхвърлят ползите ! Изобщо не иде реч за престъпление !! Става въпрос за административни нарушения! Знае ли някой колко пари плаща фейсбук в такива процедури по цял свят ? И те ли са престъпници?
    боко и гешо докато не са в затвора ще саботират бизнеса и държавата !
  • 26 Голем залък лапни,голема дума не казвай

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпи":

    Ще видим какво ще се случи и с тия нексисти.В много начална,зародишна фаза се дуеш!Пусни малко въздух,помисли,вдишай и се изказвай спокойно.Хихи

    Коментиран от #28

  • 27 Люко

    3 0 Отговор
    С IQ 55, така се пише - самосезирала. За какво бързане говори този изгладен мозък? Момчето обясни, че разследването от ню-йоркската прокуратура е продължило две години. Това - за разлика от БГ може да се провери.
    Ако имаше поне базово образование и не беше купен, нямаше да говори такива гнусотии.
  • 28 Люко

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Голем залък лапни,голема дума не казвай":

    ГолЕма или Голяма. Оди си у село па си жункай ка сакаш
  • 29 Тиквена некомпетентност

    3 0 Отговор
    произход - зайчарника.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 АЙ СТИГА БЕ

    2 0 Отговор
    Тоя, след като оправи тираджиите, сега разбира и от право, европрокуратура и крипто. А иначе си е наше момче - от село!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове