Last news in Fakti

27 Януари, 2023 08:59 1 986 30

Христо Мутафчиев: Все още министър на културата е Минеков, затова я няма държавата

  • билети за театър-
  • лили иванова-
  • минеков

Билетите за концерт на Лили Иванова струват 300 лева, защо за Малкович да не са 400 лева, казва шефът на Съюза на артистите

Билетите от 50 до 400 лева в Народния театър за спектакъла с участието на звездата Джон Малкович станаха повод за широк обществен дебат.

"Това не е цена, която е формирана, за да унижи и отблъсне зрителя. Тази цена е формирана заради организацията на самото събитие. За да дойде в България, при все, че не идва само Джон Малкович, най-вероятно се плащат авторски права на режисьора и продуцента, цената набъбва. Трябва да спят някъде тези хора, плащат се самолети. В България нямаме фондация, няма Министерство на културата, няма държава, която да подпомогне такъв тип събития на световни личности, за да гледа българинът световно изкуство", каза председателят на Съюза на артистите в България в Христо Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR.

"Все още министър на културата е Минеков, затова я няма държавата. Трябва да е човек, който милее за изкуството. Лили Иванова, когато прави своите концерти, билетът ѝ стига до 300 лева, защото държавата не я подпомага, тя се самофинансира. Същото е с представлението на Джон Малкович. Не всички билети са от 400 лв., започват от 50", каза още актьорът.

Мутафчиев отбеляза, че стандартът на живот определя възможностите, които може да си позволи човек. И даде следния пример: За Мадона и AC/DC никой не каза: Висока ми е цената на билета. Единици се крият като миши във Facebook и говорят глупости, те не са мнозинството от публиката.

Той е на мнение, че Джон Малкович може да се откаже да дойде отново у нас, ако разбере за развихрилата се дискусия около билетите за спектакъла с негово участие.

"За една от датите вече няма билети. Хем е мизерия в мисленето на хората, които коментират тази тема, хем билетите за конкретната дата вече са свършили. Реалната цена за билет за театър у нас в момента вече би трябвало да бъде 60-70-100 лева", подчерта Мутафчиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ZеЛЕвСКИ

    24 4 Отговор
    СНОБИТЕ ДА ДАВАТ ПО 400 КИНТА..... СЛЕД 5 ДНИ НЯМА ДА СИ СПОМНЯТ КАКВО СА ГЛЕДАЛИ....
  • 2 генчо докога БКП ше е на власт

    5 23 Отговор
    Минеков е участник в близкото лично обкръжение на Тодор Живков, известно като „ловната дружинка“ и действащо като неформален съветнически щаб.1 Бил е първи заместник-председател на Съюза на българските художници и член на бюрото на Комитета за култура.2.

    Негов син е скулпторът и специалист по металодизайн Велислав Минеков.

    Коментиран от #4, #16

  • 3 010101

    23 2 Отговор
    ТИ СИ БОК;ЛУК....М..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фен на сидеров

    24 5 Отговор
    ей тоя би бил достоен наследник на веждито !
  • 6 Муфтафчиев

    28 1 Отговор
    Що си администрация като си артист?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този след

    27 1 Отговор
    инсулта се изложи, а Сърчаджиев стана добър човек. Не е нормално да са толкова скъпи билетите в държавен театър, ако е частен друг въпрос. И какво му е виновен Минеков.

    Коментиран от #11

  • 10 Хаха

    23 2 Отговор
    При Бойко имаше държава нали бе шумкар
  • 11 Да се чете

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Този след":

    не изложи, а озлоби
  • 12 пешо

    25 1 Отговор
    тебе ли да сложат бе боклук
  • 13 Само да питам

    24 0 Отговор
    Ристе що не му плати ти на Малкович самолета и хотела,нали си авер с Васил Симов - придворното куче на Цветелина Бориславова.Долен си и мерзавец !
  • 14 Христо

    25 4 Отговор
    За разлика от теб Минеков е успял човек а не като теб толкова години да си шеф на сба и плонжиращ на всяка власт.Не се изказвай неподготвен защото ти не си човек с аура и харизма и само си вредиш
  • 15 Деций

    23 5 Отговор
    Момченце талибанче,ти не можеш му обу сандалите на Минеков,тръгнал си да го обсъждаш.Изобщо кой те сложи на това място,но при ГЕРБ нищо не е за учудване,имайки предвид нивото на онзи примат!Нито имаш опит,нито пространствена култура,знания и ерудиция!Мястото ти е в някой малък театър да правиш халтура!Гледал съм те на живо няколко пъти,издишаш от всякъде!
  • 16 Прозрял

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "генчо докога БКП ше е на власт":

    Ама е скулптор, а не като тебе диванен коментатор!
  • 17 Христо

    14 3 Отговор
    не си прави реклама на гърба на Минеков защото ми напомняш стария виц в който Иванчо спасил Ален Делон от катастрофа и му казал кой си ти бе Ален Делон
  • 18 Тъпанар

    14 1 Отговор
    От министъра ли зависи играта на артистите или от самите тях. Министъра е от няколко месеца, а вие сте от години на сцената и сте гола вода. В залата не виждат министъра, а играта и съдържанието на пиесата. Но теб отдавна това не те интерисува, а какви девиденти ще получиш от метаните които правиш на политиците.
  • 19 ммм

    14 2 Отговор
    леле ти подлого на тиквата леле как ти се иска да си министър
  • 20 5488

    14 1 Отговор
    Господине,Минеков не ти е виновен,държавата дава достатъчно пари за театри които не работят добре.Играят не играят всеки месец получават заплати.Защо веднъж не говориш за някаква реформа.Редно ли е ако някой не работи да получава пари.Има артисти с години не работят и вземат по12000 хиляди минимум на година.Редно е да се правят договори за заетост.След като направите читава реформа и нашите пари не отиват за издръжка ,тогава говори.Не ти е виновна държавата,никъде по света няма такова даване не само за заплати но и за губещи театри.Защо не Кажеш колко пари е дала държавата на края на годината да запълни дълговете на театрите?

    Коментиран от #21

  • 21 Един от народа

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "5488":

    И общините дават.
  • 22 6479

    10 2 Отговор
    Ти, Рашидов и Банов действахте през годините.Какво ти е виновен Минеков?А и Караянчева командваше парада на конкурсите,а сега нямало държава.
  • 23 Слугинаж на ГЕРБ

    8 2 Отговор
    Изчезни. Нито стотинка за вас
  • 24 Пунта Мара

    8 2 Отговор
    Гъ.з.облизец гербаджийси
  • 25 7638

    5 1 Отговор
    Защо мълча като се назначаваха гербери без ценз? Сега си спомних за този нагъл тип който уволняваше по пощата.Всички протестираха,даваха интервюта ,а ти мълча.После му подариха и килими.Ето за това трябва да си отидеш ти а не Минеков.
  • 26 Алооо

    4 1 Отговор
    Мутафчиев, пълен провал и боклук си. Много ти се иска да станеш Министър на Културата, но няма да станеш,защото твоя човек Тиквата,няма повече да бъде на власт...
  • 27 Един от народа

    3 1 Отговор
    Ти направи толкова скъпи билети за театър и ще видим кой ще дойде,особено в провинцията.Никъде по света няма толкова държавни театри.Направете ги частни,пък тогава вдигайте цените.Сега какво излиза,хем ние ви плащаме и да работите и да не работите,хем ще ни вдигате билетите.Ами че то драги всичко от нашия джоб излиза.Голям Наглец си.
  • 28 ТУЛУПА от Банкя

    0 1 Отговор
    Аз предлагам за министър на културата да бъде Мадуро от Банкя. Тогава няма и да си помислим за такива гости
  • 29 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Скачал ли е така е на Бойко , когато мачкаше интелигенцията и биеше протестиращите ? За всеки човек ли може да бъде изпратен самолет , за да спаси живота му ? Прости въпроси с лесен отговор ! Ако си наистина честен , неутрален и справедлив , нали ?
  • 30 Зайо Байо

    0 0 Отговор
    За съжаление актьорите сега имат надуто самочувствие и неоснователно големи претенции. Покритието им е много слабо обаче. Лошото е , че сме гледали и помним по-старото поколение и виждаме ОГРОМНАТА разлика. И знаем , че не е в полза на сегашните "ЗВЕЗДИ" !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове