Last news in Fakti

29 Януари, 2023 15:22 3 152 112

Калин Манолов: Не защото е политически некоректно. А защото е тъпогрозно.

  • бнр-
  • бнт-
  • сем

Много български медии и журналисти от години участват в руската хибридна война срещу България и Свободния свят

Точно преди една година, на 29.01.2022, рупорът на путинската пропаганда Петър Волгин „пророчески“ предсказа, че русия няма да нападне Украйна:

„Глобални медии като CNN и BBC постоянно ни втълпяват как, ако не днес, то задължително утре Русия ще нападне Украйна. Става дума за елементарно пропагандистко клише, според което руснаците са агресивните злодеи, а на украинците е отредена /уж/ прекрасната роля на невинната жертва. В крайна сметка, изглежда, че самите автори на този бездарен сюжет все пак са повярвали в него, защото всеки ден изглеждат все по-изненадани от факта, че руснаците не нападат Украйна.

Ако притежаваха поне капка здрав разум, авторите на тези глупотевини може би щяха да осъзнаят, че Русия няма никакво намерение да напада когото и да било. И не защото управляващите в Москва са миролюбиви ангели. Не, това са прагматично мислещи хора, които чудесно разбират, че едно евентуално нападение няма да им донесе нищо повече от това, което вече си имат.“

Войната в Украйна, започнала след вероломното нахлуване на Русия в съседната държава, продължава вече 11 месеца. През това време много хора написаха много неща. Например СЕМ по адрес на Волгин.

„Зад фасадата на легитимния принцип на плурализъм на мненията, преекспонирайки го като оправдание, в изданията на „Политически НЕкоректно“ с водещ П. Волгин се разпространяват опорни точки на една агресивна антизападна пропаганда и руска дезинформация.“

Такъв беше мъдрият извод на регулатора в мониторинговия му доклад от април 2022 за това как програма Хоризонт отразява войната в Украйна. „В стремеж да се представят всички гледни точки се постига обратният ефект и усещането за предоставяне трибуна на руската пропаганда“, пишеше още в доклада. Пишеше също, че се изказвали основно проруски настроени слушатели, което създавало усещането, че такова е преобладаващото обществено мнение в страната. Но лично Волгин не бил нарушил нито закона, нито морала.

През декември 2022 във втори анализ на „Политически некоректно“ СЕМ повторно констратира, че Волгин е плуралист и отразява различни гледни точки.

На 13 януари 2023 СЕМ стартира ТРЕТИ пореден мониторинг на предаванията на Петър Волгин и „12 плюс 3“ заради пропутинска пропаганда. Бас държа, че ще потрети. Скоро ще го прочетем.

Волгин обаче е мегазвезда и не може да чака. „Медиите са под контрол!“ – проплака той в „Политически некоректно“ още на следващия ден, 14 януари 2023. И вероятно от скромност цитира Чомски. А можеше себе си. През 2000 г. Волгин, чиято истинска фамилия е Петров, пророкува „Медиен апокалипсис“. През следващите 20 години благодарение на него и такива като него апокалипсисът наистина се случи. От Ансамбъла на Трудовата повинност през ученическия драмсъстав, през Двореца на пионерите, през радиотеатъра, през Волга, та чак до канала на Перловската река, великата шаячна правда пак ни заля.

Затънали сме до гуша в сивото ѝ блато. Направо се давим в него. Давим се най-вече заради неограничения достъп на димящи-над-водата-извън-контролни-политически некоректни- деконструктори, до националните средства за масова информация. Тоест, до каналите за разпространение на идеи. Достъп, допуснат, протежиран, формализиран и в случая на Волгин – фетишизиран, от българските политици и чиновници-петоколонници.

През 2013-2014 г. си мерих Конструкцията с Деконструкцията му. Бяхме един след друг в събота по обед. Лично и многократно съм се убеждавал в …да кажем, положителните черти на характера му. Няма да ви разказвам как излизаше на верев, със забит в земята поглед от студиото, правейки се, че не ме вижда, нито първоначално учудилия ме факт, че никой не искаше да бъде редактор на моето предаване.

Впоследствие разбрах, че и двете са от страх. На Волгин – от истината и морала, съчетани с професионализъм, на колегите – от страх пред самия него. Освен водещ на Деконструкция, той беше и продуцент на 12+3, и в това си качество поръчваше материали и съответно – осигуряваше хонорари на повечето репортери от програма Хоризонт. И още го прави !!!

В БНР има практика кандидатите за нови предавания да представят концепции, и предаванията „да тръгват“, само ако Програмният съвет на БНР ги одобри. От първия до последния ден нито едно от предаванията на Волгин нито един ден не е изпълнявало програмната си концепция! Предостатъчно основание и „Конструкция“ преди, и „Политически некоректно“ сега, да бъдат свалени от ефир.

Ръководството на БНР обаче, от политически страх и управленско безсилие, им прави огледални аналози. А СЕМ снизходително омаловажава медийните провокация на петоколонниците в обществените медии. С частните твърди, че по закон не се занимава. Не е вярно, но и да се занимаваше, все тая.

А най-хубавото е, че ние, българските данъкоплатци, финнасираме петоколонниците. През май 2022 сайтът Актуално.ком попита БНР по Закона за достъп до обществена информация каква е заплатата на екипа на „Политически некоректно“. Оказа се, че водещите получават бруто… 4505,15 лв.

Четирихилядници, нещо? Когато водих „Конструкция“ в БНР, ми плащаха в пъти по-малко в сравнение с Волгин и едвам ме изтърпяха един сезон. Приех го като комплимент. Но да ми развяват това лице като знаме на свободата на словото, да ми го дават за професионален и морален пример, приемам за обида! Не само към мен, но и към гилдията, и към професията!

За съжаление не е само той и не са само БНР и БНТ. Много български медии и журналисти от години участват в руската хибридна война срещу България и Свободния свят. „Контролните“ органи СЕМ и КРС, по-пробити и от тях, не ги санкционират. „Аргументират се“ с наличието на свободата на словото и с липсата на цензура в България. Затова ефирът е залят от пропаганда, открито враждебна на уж окончателния цивилизационен избор, който направихме преди 25 години. А тези, които държат маркучите, пардон, микрофоните ѝ, освен твърде добре платени. са и безнаказани!

Да са живи и здрави да си харчат парите, които като първи балъци десетилетия наред им даваме. Да не се правят обаче на носители на изконни човешки и професионално ценности!

Не защото е политически некоректно. А защото е тъпогрозно.

(от блога на автора)


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калин Манолов

    84 29 Отговор
    Хайде на грантовете.Вервайте ми.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А ти

    89 35 Отговор
    А ти, чий "рупор" си родоотстъпнико продажен........?!?

    Коментиран от #7

  • 4 Зипо

    88 22 Отговор
    Мисля, че за всички е ясно бТВ и Нова Сорос ТВ не са национални медии, а пропагандни на 🇺🇲
  • 5 100 грама водка и на фронта

    24 47 Отговор
    Пропагандата е измислена от Сталин.
  • 6 Аве

    68 24 Отговор
    не мисля, че е добре да се обръща такова внимание на украйна да си гледаме нашия интерес, а не този на США!

    Коментиран от #93

  • 7 Гкккк

    56 20 Отговор

    До коментар #3 от "А ти":

    Поредният предател 💰💰💰💰💰💰💰

    Коментиран от #17

  • 8 Мнение

    55 12 Отговор
    Трябва да се представят и двете страни.Само едната като се отразява си е жива пропаганда и си ни лъжат.Дотегна ни на всички от откачени новини и манипулации от сорта как руснаците държали АЕЦ Запорожие от март,но излезнали сами по себе си да я стрелят.
  • 9 ХАХАХА

    51 17 Отговор
    Ами четете фатки бе,тук е зоната на проукро и профащската пропаганда. От сутринта досега непрочетох публикация от русофил, ааа забравих пуснали са статия на Дачков рано сутринта с опорките от козяците до троловете и плюенето по него започна на момента.
  • 10 Ххххххх

    41 9 Отговор
    Това е пазарна икономика. Т.е. потребителите (гражданите) САМИ решават кой и какво ще гледат. Който симпатизира на Русия - да го прави, който симпатизира на Украйна - да го прави. Това е тяхно право, полагащо се от Конституцията на Република България. В края на крайщата, истината ВИНАГИ излиза наяве и едва тогава, ще разберем кой крив, кой прав.

    Коментиран от #38, #106

  • 11 Емил

    26 55 Отговор
    Волгин е едно недо....но кречетало! Проблемът е в Радев - власт и подмолно съсипване на България!
  • 12 Хохохо

    48 20 Отговор
    Плужеците изпълняват от дупките си. Поредният гнусенн тип се изходи.
  • 13 А50

    43 18 Отговор
    Господи, каква измeт. Този неможе да е правен по образ и подобие на господа, както казват на село- праeн е с обротната стран на уи.a
  • 14 Само питам

    22 45 Отговор
    Какво още е нужно да се случи за да бъде забранена проруската пропаганда и подкрепата за Русия, психопата Путин да употреби оръжие за масово поразяване ли?

    Коментиран от #37

  • 15 112

    43 15 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа! Лъжата е издигната в култ, копаенето на дъното продължава...
  • 16 Красимир Петров

    23 38 Отговор
    Русофилската сбирщина е злото в България.

    Коментиран от #18

  • 17 Благодаря!

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гкккк":

    Благодаря!
  • 18 Марш от

    35 14 Отговор

    До коментар #16 от "Красимир Петров":

    България бе! Голяма част от българите пък смятат краварските рупори за зло.
  • 19 интересно

    12 33 Отговор
    руzофилия ми звучи като пе до филия!

    Коментиран от #58

  • 20 Лъжата за русия и нейната роля !

    13 31 Отговор
    По-долу ще видите исторически данни за равнището и динамиката на реалния брутен вътрешен продукт на човек от населението, публикувани в еталонното изследване Maddison Project Database на Университета в Грьонинген. Посочените суми са в долари на САЩ от 2011 г. Използван е стандартът cdgppc, приложим за сравнения на жизненото равнище в отделните държави.
    Съпоставка на България с другите Балкански страни през 1939 г.
    Румъния през 1939 г. е драстично недоразвита с едва 27% от българския БВП на човек. Но през 2016 г. Румъния е вече на крачка пред България, а днес вече с повече от 20%.
    В Румъния няма русофили и проруски партии.
    През 1939 г. БВП на човек в Югославия е едва 1/3 от българския, а в Турция – само 2/3.
    Гръцката икономика през 1939 г. изпреварва българската. Но тогава разликата е от порядъка на една пета/20%/ и при това бързо се топи. Например през 1929 г. БВП на човек в Гърция е с близо 48% по-висок, отколкото в България. Само за десетилетие, дистанцията с южната съседка е съкратена наполовина. Днес Гърция има 3 пъти по-голям БВП от България ! Както ми каза една рускиня – личи си къде е минала Британската и къде Червената армия.
    Разгледани в съвкупност, представените данни сочат следното. През 1939 г. икономиката на България заема 18-то място от 24 европейски държави. Това, от една страна, говори добре за тогавашна България, тъй като през 2016 г. в списъка със същите държави сме на 23-то място.

    Коментиран от #36, #100, #105

  • 21 !!!?

    16 14 Отговор
    Рупорът на путинската пропаганда !!!?

  • 22 Българин

    13 27 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!

    Коментиран от #45

  • 23 ФЕН

    12 33 Отговор
    разликата между двамата е очевидна....К.Манолов на всякъде ходи с дигната глава и не се срамува от действията си , П.Волгин секрие и гледа в земята ходи само там където е подбрана публиката ...страх го е от хорската любов не за пред хора .Манолов е учил и работил за името си ,Волгин е комсомолец по партийна поръчка ...среден учени и студент ама на ли е партиец та го бутаха на пред.най-интересно ще е дебат между двамата на тема каквато си изберат....ама Волгин на дали ще иска да се излага.....едно е да си начетен друго е да си .....

    Коментиран от #97

  • 24 Паулито Куельо

    29 7 Отговор
    Загубих си времето да чета как някой си мразил лично друг,защото не го поздравил и как другият получавал повече от него,а бил петоколонник и четирихилядник,а самият той бил правилният човек,дълбоко недооценен.
    Силно се впечатлих.Толкова вълнуващо,колкото, когато за първи път гледах рекламата за качествата на тоалетна хартия ,,Емека".
  • 25 Това е България

    13 29 Отговор
    Нагледен пример за проруска пропаганда е предаването на Волгин.В българското национално радио се подвизава най-нагло антиевропейска пропаганда,като се канят най отявлени русофили и българомразци. Сега разбираме и какви пари вземат.Ей, тези най-много врещят за свободата на словото.Много добра публикация..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сандо

    20 10 Отговор
    Точно Русия загуби хибридната война и то преди да я започне.И именно затова денонощно ни облъчват денонощно по всякакъв вид медии такива жълтопаветници,,неграмотни,но пък лакоми,ненаситни и с полирани мозъци.А на Русия и остана само едно - да доказва правотата си и възможностите си на бойното поле.А там печелят бойците,а не писарушките и папагалите.
  • 28 БНР е нищо,

    13 21 Отговор
    опитай се да напишеш нещо против Русия във Факти !
    Не ви ли е срам,бе модераторчета ?
  • 29 пиетър волгата с червената газ

    5 19 Отговор
    Рано или късно ще си получим робството за което мнозина квичат.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 тгеийктф

    23 4 Отговор
    На тебе пък ако ти спрат грантовете, няма да има какво да ядеш. Толкова си постен като дж урналист че ако не плюеш по Русия за грантове, никои няма да знае че си жив и че си дж урналист. Намират ви такива гладни и постни, дават ви по някои долар и ви казват по кого да лъжете. От глад сте готови и ма йк ите си да оплюете. Толкова сте долни. Къде е другата гледна точка? Къде са изследвани фактите? Няма. Само пропаганда за долари.
  • 32 О-краiнец

    27 7 Отговор
    Къв е тоя клоун? Май за центове проси, като нашият!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ХАХАХА

    25 5 Отговор
    Чудех се този откъде ми е познат а той беше рупор в телевизия Европа, сега евронюз ,та какво да очакваш от 20 години рупорстване в прогейска телевизия. Ама не беше такъв ястреб ,малък беше явно с годините се отъждествява с господарите си.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сандо

    17 6 Отговор

    До коментар #20 от "Лъжата за русия и нейната роля !":

    А сега научи и още една истина:СХК "Нефтохим" - Бургас,сега смален до омразната на козяшкия планктон рафинерия "Лукойл" произвеждаше толкова,колкото цялата икономика на България през цитираната 1939 г.-най-добрата година до 1944 г.,пък и май след 1990.И с право работещите там се гордееха с това.
  • 37 оня

    17 5 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Аааааа не така, това е разрешено само на краварите. Техните бомби са демократични:))
  • 38 Дядо Гъдю

    18 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ххххххх":

    Истината я чух вчера в изказване на дядо Дъни.Той каза нещо много ценно:
    Укрите не се борят ,,за териториална цялост",както ни внушават нашите медии,а трябвало да бъдат подкрепени,защото ,,се биели за стратегически интереси".
    Те ,това си е самата истина.

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истината

    11 18 Отговор

    До коментар #35 от "Евлампи Кътев":

    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение ЕС, НАТО и САЩ, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "добрият Путин и Велика Русия" наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника са разбираеми. Истината обаче е коренно различна!

    Коментиран от #47, #55

  • 42 Хххххххххх

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дядо Гъдю":

    Въпроса е Чии стратегически интереси?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    9 16 Отговор
    Днес само можем да се убедим, колко актуално звучат думите на покойния историк проф. Пламен Цветков: „След 9-ти септември ни разделиха на човеци и нечовеци. В България днес живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи”.
  • 45 оня

    18 7 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Вече над 30г сме с прокраварска пропаганда и цъфнахме и вързахме:)) Май ти лопа дъската не теб:))
  • 46 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Няма да си сред живите":

    Ще поживеем, ще видим!

    Коментиран от #49

  • 47 ТъпакНещастен

    15 5 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    ДеградиралатаЕеропа и краварскитеПодлоги не ми ги давай за пример. ПедерастиятаВече е в кръвта ви.

    Коментиран от #50

  • 48 Само питам

    7 16 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #54, #59

  • 49 Май не схващаш

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Няма да живееш

    Коментиран от #56

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пентагончев

    9 1 Отговор
    Не зная как да го напиша по нормално му никой не разбира а когато плювнеш разбират като че ли по добре . Практика в тоя сайт да се пише само в една посока и това е е с фашистка насоченост .Не зная на кого му трябва такъв див капитализъм на което днес казват демокрация а отново си е автокрация но още по жестока с унищожение за националното и превъзнасяне на чуждото .
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    10 13 Отговор
    Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На прост език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.

    Коментиран от #57

  • 54 А да отговориш

    14 5 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Къде беше с коментарите си от 2014-2022? Минското споразумение беше нарушавано само от страна на уркофашистите а гнуснитеаглоСаксонци въоръжаваха през това ереме бандеровци. Защо не коментираш това време? А продажбикоКокорчее?

    Коментиран от #60

  • 55 Евлампи Кътев

    11 3 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    Хората помнят как рейгън ривеше от берлинската стена да отворят границите. И като оня глупак горби ми повярва кво стана ,АААААААААА??????????? Кой ся затваря границите , АААААААААААА??????????
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Някой

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "интересно":

    Ми то и @мериканофилия звучи по същия начин. Само че е по - близо до истината.
  • 59 оня

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    (USA Bombing list: The Democracy World Tour) Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави
  • 60 Само питам

    5 16 Отговор

    До коментар #54 от "А да отговориш":

    Стига с лъжите за ОСЕМТЕ ГОДИНИ. Всеки знае, че руснаците сами се обстрелваха и избиваха верните жители. Съвета за сигурност към ООН 11/ЕДИНАДЕСЕТ /пъти предложи в Донбас да се въведат мироопазващи сили и единствено Русия беше против.

    Коментиран от #62, #77

  • 61 Истерията е скрита в думите ти

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Сляпо говорене защото така от Европа са ти казали. Тайно се надявам да се счупи системата и да ви режем главите, на такива пудели като теб....това не е истерия.

    Коментиран от #65

  • 62 Като на Майдана ли?

    6 1 Отговор

    До коментар #60 от "Само питам":

    Под всеки имаш предвид всичкиПедераси.

    Коментиран от #67

  • 63 Ивайло овчарчето

    4 3 Отговор
    Всички медии се спонсорират от Америка за България. Извън списъка е само Евроком. Гледам го в ю туб. Факти също отразяват повече от едно мнение. Затова чета и тук. От две години нямам телевизор - подарих го.
  • 64 Г образен соросоид

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    Ти па се УС Р@ с твоята хлебарка ! Бе отглеждай си я и не ни занимавай с твоите битови проблеми . Ти се радвай че още марокански скакалци не са те налазили тогава какво ще те правим не ми се мисли . Не ти ли прави и друго впечатление ч е често имате болести по животните и как случайно или не се случва като го закъса конкретен сектор на селс . стопанство в Западна Европа . Пак интересни случайности ! А иначе съветвам те да пишеш по конкретно с факти подкрепящи това което пишеш иначе на тебе се гледа като на пълен бок ( лу ) к каЗвам ти го директно да не се помислиш за фактор с изречение от 3,5 думи !
  • 65 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    3 7 Отговор

    До коментар #61 от "Истерията е скрита в думите ти":

    Бесните кучета се изолират и евтаназират. Понеже сме демократи вас ще ви изолираме и депутинизираме!

    Коментиран от #68

  • 66 Бъркаш, това че съм срещу

    4 3 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    ЕвропейскатаПедерастия и заразнотоМалоуми сляпо да се говори, без да се изваждат реално фактите, не ме прави русофил.

    Коментиран от #71, #73

  • 67 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Като на Майдана ли?":

    Има ли по големи от руските такива?

    Коментиран от #70

  • 68 Даммм. Вероятно гласувал за ДБ или ПП

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Ще серешКръв. Все полека.
  • 69 Истината

    4 6 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.

    Коментиран от #72, #74

  • 70 Спри да питаш

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Само питам":

    Дай отговори. На въпроса с въпрос издава слаба подготовка.

    Коментиран от #76

  • 71 Истината

    4 7 Отговор

    До коментар #66 от "Бъркаш, това че съм срещу":

    Доказано е, че 90% от така наречените русофили изроди ли се в пугинофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия, която винаги се е преструвала успешно на жертва на Запада.

    Коментиран от #83, #88

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Сексопатолог

    4 6 Отговор

    До коментар #66 от "Бъркаш, това че съм срещу":

    Русофилите постоянно говорят за джендъри, еврогейове, третополови и т.н. Всъщност хомофобията демонстрирана от тях е прикрит латентен хомосексуализъм. Установена е връзка между хомосексуалност, авторитарно възпитание и хомофобия. Според изследователите индивиди величащи диктатори и авторитарни личности, всъщност са само формално хетеросексуални, а потиснатите им хомосексуални желания ги карат да бъдат яростни хомофоби.

    Коментиран от #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Пропаганда за напреднали

    4 5 Отговор
    Айде че ви чака референдум скоро бе грантови джендърчета!
  • 76 Само питам

    5 8 Отговор

    До коментар #70 от "Спри да питаш":

    Какво е общото между медузите и русофилите?
    А/ И двата вида са слузести, пихтиести и отблъскващи
    Б/ И двата вида са отровни за хората
    С/ И двата вида нямат мозък
  • 77 ПЕТКО ЛИЛОВ български пед-ас от ОССЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Само питам":

    Ей @б дал ОССЕ беше там и ето ти резултата.
    "В ЛНР назвали деятельность ОБСЕ в Донбассе с 2014 года" просто са шпионирали за Украйна и нищо друго . Ето аз съм бълг. пе-ас и мога да ти го потвърдя . Погледни името може да е твой съсед !
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Българин

    6 6 Отговор
    Войната в Украйна раздели света. Някои подкрепят Путин а другите избрахме да останем хора!
  • 80 Наблюдател

    5 5 Отговор
    Руският писател Достоевски е казал, че "Цялото бъдещо щастие на човечеството, не струва колко една пролята днес детска сълза." Досега 460 украински деца са загинали от руската "военна операция" и нейните благородни цели. И всеки, който защитава психопата Путин и руските мародери, садисти и убийци става съучастник в тези убийства.

    Коментиран от #87

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Българка

    6 7 Отговор
    Всеки който има трибуна и масово разпространява кремълската агитация се превръща официално в съучастник на убийци и терористи. Това не е ли криминално престъпление? И на всичкото отгоре с нашите пари от данъци в БНТ и БНР дават думата на говорители на Путин. Да не говорим пък за продажните политици. Всеки може да има право на мнение, но да промиваш мозъци и официално да заставаш на страната на агресор за мен си е престъпление

    Коментиран от #85, #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Баба Ванга

    6 7 Отговор
    Каквото стана със СССР това ще се случи е с Русия. А Путин ще свърши като Кадафи!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Наблюдател

    4 7 Отговор

    До коментар #78 от "Не е нужно да си русофил":

    Ако има нещо, което руснаците да са изобретили то това е русофила. Русофила е менте българин измислен и култивиран от руските дегенерати с цел да постави България и българския народ в подчинение и покорство спрямо руската кочина.

    Коментиран от #90

  • 87 А убитите деца в Донбас?

    5 5 Отговор

    До коментар #80 от "Наблюдател":

    За тях ще кажеш ли нещо?
  • 88 не си актуален а трол

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "Истината":

    Дай линк на който да се позовем че е така . Аз лично съм против Путин защото той е от вашите , т.е почти по нищо не се отличава от Боко , и тия 2 серсема Кокорчовците ( за Атанасов и оня с носа не говоря че па тия са под всякаква критика , много ниско ниво ) . Всички са в властта за едната идея кражба , дворци и всякакви салтанати и резултата се вижда налице ние с заедно с двете враждуващи държави длу горе на един хал . Какво ми се надуваш тука като че ли сме цъфнали и вързали бе шм@тко !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Същото може да се каже за Краварите

    5 5 Отговор

    До коментар #86 от "Наблюдател":

    Създали Американофила, но това същество е много подлоВдушатаСипедерас.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #82 от "Българка":

    Ще те врътна като врабче на шиш ! Подлога краварска !

    Коментиран от #95

  • 93 ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аве":

    Тъкмо да ти шибна минус и схванах сарказма с това США ;)
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #92 от "Българин":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си!
  • 96 Истината

    4 6 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно
    инmелигенmен, почmен и рус офил. Ако е инmелигенmен и почmен, никога няма да бъде русофил. Ако е почmен но симпаmизира на Русия, то инmелигенmносmmа му е под въпрос. А ако е инmелигенmен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почmен!
  • 97 Какъв дебат

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "ФЕН":

    бе, този Калин е един Смехурко. Пробваха го по разни телевизии, ама не става. Той просто за нищо не става.
  • 98 бягай бе

    6 2 Отговор
    мръсник....
  • 99 Наблюдател

    5 4 Отговор
    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"! .
  • 100 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лъжата за русия и нейната роля !":

    Сбъркал си форума, момче! Тук сме предимно писатели. В училище е пропуснато усвояването на уменията за четене с разбиране на текст... за сметка на писането.
  • 101 Истината

    4 2 Отговор
    Има доста параграфи в НПК, по които да се заведат сила на развилнелите се путлераски пропагандаторите. В боготворената от тях Русия има наказателни сила дори да лайк на даден текст в нета. Трябва да заеме този челен руски опит и да го приложим върху петата колона на Москва.
  • 102 Българин

    4 5 Отговор
    Русофилите трябва ясно да разберат, че защитавайки фашистка Русия поемат лична отговорност за престъпленията извършвани от Путин и армията му в Украйна. Подкpeпяйки Путин, те подкрепят yбийството на ykpaински деца и тяхната кръв ще бъде по ръцете им! Подкpeпяйки Русия, те подкрепят държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mях зависи дали ще сmанат съyчасmници на агресори и yбийци!

    Коментиран от #104

  • 103 Истината

    5 4 Отговор
    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.
  • 104 САЩ са заплаха за света

    3 6 Отговор

    До коментар #102 от "Българин":

    Сащ създадоха украинския неофашизъм и тласкат света към гибел.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Йона

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ххххххх":

    Да, ама не, защото Волгин и мнозина путинофили като него, работят в държавни медии и получават заплати от нашите данъци. Ако, Волгин работи в частна медия, без финансиране и реклами от държавата е друго. Аз, и хиляди като мен не са доволни, че от нашите данъци се плащат огромни заплати на лица като Волгин.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Данъци

    3 0 Отговор
    Аз плащам данъци за да има такива като Волгин, а не такива като калинчо. Толкоз!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Факти

    0 0 Отговор
    В цялото писание на този господин лъха завист и злоба. Първо никой не искал да е редактор на неговото предаване, второ заплатата му била два пъти по- малка от тази на Волгин, пък видите ли той(Волгин) бил политически некоректен! Това с политическата коректност е най- гнусното нещо, което слушам от устата на тези псевдодемократи. Когато БКП беше на власт, всички трябваше да сме политически коректни и да възхваляваме партията ръководителка. Сега отново трябва да сме политически коректни и да хвалим всичко, което ни се спуска от Брюксел и Вашингтон и да слушаме само CNN. Писна ми! Искам аз да си избирам какво да гледам и чета и кого да слушам.
  • 112 Хахаха

    0 0 Отговор
    Калинчооо! Ти ли бре, соросоиденн кокошкарр. Поне да не ти помних смрадливите защити на световните негодници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове