Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 03:43 1 192 22

Цветан Цветанов: Ниско-социалните слоеве се справят с машинния вот

  • цветан цветанов-
  • гласуване-
  • машинен вот

Движещата сила, която трябва да обедини коалицията с ПП и ДБ, е България, заяви бившият вътрешен министър и лидер на "Републиканци за България"

Цветан Цветанов: Ниско-социалните слоеве се справят с машинния вот - 1
Снимка: БГНЕС

Всички тези, които биха се присъединили към едно дясно обединение на "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ в коалиция, и подпишат декларация или меморандум, не трябва да имат никакви претенции за местата в листите. Това е темата, която възниква във всяка една политическа формация, а когато е коалиционен формат там темата ще още по-задълбочена. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на TV1, цитиран от ФОКУС.

"Никой от подкрепящите тази коалиция не трябва да има претенции относно т.нар. субсидии. Нека да дадем правото и възможността да имаме една стабилна среда, върху която да се гради всичко останало“, заяви Цветанов.

По думите му има много по-важни теми, с които да се гарантира изборният процес.

"Имаме 12 900 секции на последните избори, 700 от тях са в чужбина, ако по 3-ма са средно представителите на ПП и ДБ, това са 37 000 човека. Ако бъдат обезпечени със съответния контрол, който да бъде осъществен, тогава няма да може да бъде манипулиран изборният процес в секциите, в които се очаква това да се направи“, категоричен е председателят на Републиканци за България.

Според Цветанов на последните избори с машинния вот се забеляза, че ниско-социалните слоеве се справят и могат да гласуват, но си задаваме въпроса дали не бяха опорочени изборните правила от членовете на СИК.

"Точно тук е моментът да се потърси максимално широката подкрепа на тези хора, които могат да допринесат за гарантирането на изборния процес.

Убеден съм, че тази "хартиена коалиция“ – ГЕРБ, ДПС, БСП няма да позволят на консултациите в РИК да има председател или секретар освен от тези три партии. Записано е в Изборния кодекс – важни са двата подписа, а именно на председателя и секретаря“, подчерта той.

"В тази конструкция, която би могла да бъде изградена се знае, че ПП е с най-голямо представителство от демократичните партии в НС, следвана от ДБ. Те трябва още от сега, както и всички, които ще ги подкрепят да знаят, че няма да има тема за определени министерски позиции, след спечелване на изборите,

те ще се спечелят само ако се следват стъпките, за които казах. Тогава ПП излъчва министър-председател и министър на финансите, а ДБ – министър на правосъдието. Това са трите основни и ключови фигури в едно правителство, което е пряко свързано и със законодателната дейност. Оттам нататък ще има ясен хоризонт“, допълни Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че интересът е България и ако това е водещата сила всеки ще го намери. "За нас е важно тези партии, които са по-малки и нямат сега парламентарно представителство, но имат гласове зад себе си, да подкрепят общото и ще гарантираме и очертаем хоризонт на една среда, в която ще има законодателна дейност и ще покрие очакванията на хората. Ще се очертае перспективата за България и тогава вече ще може да променяме модели, които в момента задушават развитието на страната и младите хора бягат“.

"Всичко зависи от двете водещи сили "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“. Убеден съм, че ако разумът надделее и всички партии подкрепим и изведем каузата България, ще успеем. Всички ще бъдем удовлетворени от това, че ще има промяна и тя ще се гарантира с ясен хоризонт. Местните избори ще са другото предизвикателство, с което ще се разсече политическият възел. Тогава ще има успехи в местната власт и доста кметове в големите градове от тази голяма коалиция и това ще бъде бъдещето за България“, каза още Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    12 3 Отговор
    КУПУВАТЕ ромски гласове НАЛИ а ВИЕ кой бяхте ЦВ ЦВЕТАНОВ

    Коментиран от #3, #20

  • 2 Плашимир

    19 4 Отговор
    "ниско-социалните слоеве".... Нов вид джендъризъм. Е аз сега от ниско или от високо социалните съм? Моето виждане е че Цв Цв е от ниско-челите социални слоеве.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Раз-два, раз-два

    4 0 Отговор
    Купуват глас на глава!
  • 5 И Цв. Цв.много му е насъбрал на Б.Б.

    11 3 Отговор
    Сто процента има за Б.Б. него тонове компромати, но няма да ги извади на бял свят, докато не падне Гешев. Просто ще потънат като снимките, клиповете, записите за Б.Б. Ако подкрепи ПП и ДБ, обаче, могат наистина да набутат доста народ по затворите и да върнат доста открадната от държавата, от ЕС и от нас, пара.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разумно звучи.

    8 4 Отговор
    Дано да го чуят. Нека най-накрая натикаме малко 6oклyк по затворите, както направиха румънците, и най накрая да спрем да си дърпаме ръчната спирачка сами.
  • 8 наблюдател

    2 4 Отговор
    Това са приказки за пред хората.
    NEXO са завлекли толкова много пари че не могат се уплаши от едни бюлетини. Само да кажат че ГЕРБ ще събори пирамидата и без да влагат нито лев всички вложители ще гласуват за ДБ евентуално ПП.

    Коментиран от #9

  • 9 Проверката на НАП и на органите на реда

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    показа, че не са открити нередности в дейността на НЕКСО. Освен това проверката е установила, че не са спонсорирали никакви партии. Поръчкова шумотевица.
  • 10 Радио Ереван

    11 0 Отговор
    Всички го помним и знаем кой е гусин Цветанов! Сега търси към кой да се закачи за влезе във власта пак. Сам не можа.
  • 11 ежко

    3 1 Отговор
    Ами така де!Щом Цветан може, то значи всеки може!
  • 12 Тоя

    8 0 Отговор
    от високо-социалните слоеве ли е ?
  • 13 123

    8 0 Отговор
    НИЩОТО пак изплува от тъмата и се произнесе по темата.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХАХАХА

    7 0 Отговор
    Господин "Пъпеш" много интересна дума използва за голяма част от българите " нискосоциални " слоеве,което не ми е ясно защо не го отнесе към собствената си особа? След "простолюдието " на Хампоца е ясно какво мислят особено еднопръстовочелните.за тези ,които отиват да гласуват .Жалко че мисирите им дават право на мнение.
  • 16 гост

    6 0 Отговор
    Дошъл от село с 2 пръста чело, НО ИСКА ДА Е НАЧЕЛО!
  • 17 Мечока

    3 0 Отговор
    Тоя се изживява, като аристократ. Тъп селяк, бивш силовак. Използваше държавната бухалка, за лично обогатяване. От такива като него, България е на това дередже.
  • 18 Демократ

    3 0 Отговор
    Докато тези неуки хора от комунистическата номенклатура и ДС не бъдат изхвърлени на политическото бунище ,нищо добро не чака България. Този наглец, син на шофьора на ДС чудовището Григор Шопов, дясна ръка на мутрата Борисов, мвр продънил се министър
    облажил се с незаконни апартаменти, прикривал мафията като министър, ще дава акъл за оправянето на България. Той и всичките от неговата кохорта така оправиха държавата, че няма оправия.
  • 19 🪵🪵🪵🪵🪵

    2 0 Отговор
    Какво значи,ниско-социален слой.
    Ако,това са бедните 80% ,да.Но това
    не значи ,че са неграмотни.И самата
    технология на машините не е проблем.
    И това се видя.Но,човекът не е
    виновен,защото е отлят в помощно
    училище и не прави разлика,между
    беден и неграмотен.Виждаме ,че
    при управляващите 80% ,къртят мивки.
  • 20 А ти чу ли му интервюто?

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    Едно пространствено интрвю на Цветанов с Дремджиев.Каза и защо го уволнили като министър.А един такъв министър,уволнен заради "случай Скрипал"-само толко каза-хммм,ко ши кайш?Друго?Общо взето показва накъде насочва партията,или палачинката се обръща.
    Да попитам.Сшушаше ли Томето Дончев с Лора Крумова Томето се държа глупашки,да не казвам другата дума,макар че я покриваше от всякъде и през цялото време.
  • 21 дядото

    0 0 Отговор
    ей,тъпльо,бих те съдил,но нямам средства.как можеш да си позволиш да ни обиждаш-милиони,че сме ниско-социални.и не човеци ,а слоеве.отвращавате хората от себе си.
  • 22 Опа

    0 0 Отговор
    Той знае най-добре, защото е създавал системата на ГЕРБ за фалшификация на избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове