Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 13:49 10 665 32

Безумията в София: "Предприемчив" софиянец си задели паркомясто със синджир и катинар в синя зона

  • паркомясто-
  • синя зона-
  • център за градска мобилност

Центърът за градска мобилност е много бърз, когато налага глоби, но явно не толкова, когато трябва да преустанови нечия наглост

"Бих искал да сигнализирам за неправомерно блокирани/запазени паркоместа в "синя зона", на адрес "Петър Парчевич" 1 в София.

Този пост на столичанин, възмутен от наглостта, обиколи социалните мрежи и принуди Центърът за градска мобилност да се вземе в ръце и да изпрати инспектори, които да установят на място нарушенията и да вземат мерки.

На снимката, качена във Facebook групата "Безумията в София", се вижда ограденото паркомясто – опънат синджир между две дървета и заключен с катинар.

Десетки столичани коментират "гледката" и настояват софиянеца с веригата да се върне на село и така да връзва магарето си, за да пасе.

Хората пишат освен това, че е недопустимо върху тротоар да се паркира, а още по-недопустимо е да си го заградиш, за да си качиш и спреш колата.

В крайна сметка от ЦГМ и полицията са се озовали мигновено на сигнала, но остава неясно какво ще е наказанието за наглостта, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЯДУ РОГЛЮ

    42 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО МОЖЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ
  • 2 Българин

    38 4 Отговор
    ЗАЩО полицията и ЦГМ вече четвърта година НЕ СЕ ОТЗОВАВАТ на мястото за инвалиди(Д.Петков и Пиротска), където има боклукчииски кофи, и на никой не му пука?! ЗАЩО?!!!!
    Боклукчииски кофи има и на инвалидните места пред болница "Сердика", и отново на никой не му пука.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Амбър гриз

    18 26 Отговор
    Това ли е най големия косур в София (паркоместата)?... ха ха ха
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Агата Кристи

    56 9 Отговор
    От това, което се вижда на снимката, тротоара има "джоб" към кооперацията.
    Тези "джобове" са от имотите на кооперациите и ако в тях се побират с габаритите си леки коли, никой не може да ги глоби.
    Явно на "селянина" му е писнало да му спират на мястото...

    Коментиран от #9, #13, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БОЦ - ко

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    "ТРЕТА ПЛОЧКА", как е с клиентелата ?
  • 9 щом им се обясняваш да четат закона

    26 13 Отговор

    До коментар #6 от "Агата Кристи":

    не им обяснявай на тия селски пръчки ве , те дойдоха от селата и ся цяла софия е тяхна

    те са нвежи и не четат закона те си мислят че всичко де фърчи се яде селяниПРОСТИ

    ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ТОВА Е МЯСТО НА ХОРАТА ОТ КООПЕРАЦИЯТА НЕ ИМ Е ТРОТОР ЗА РАЗХОДКИ
  • 10 Крис

    40 10 Отговор
    Само по снимката си личи, че това е част от парцела на сградата и е частен имот. 1 минутна проверка в кадастър го потвърждва. А завистливи "граждани" винаги ще има... Гледайте си в своята паничка хора, стига в чуждата...
  • 11 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "СТАМАТ MAГАPETO":

    СТАМАТЕ МАГАРЕси и МАГАРЕси оставаш.....хахахахахаха.
    И друдото е, че вече съм отвратен от болните ви мозъциБОКЛУ-ЦИ.
  • 12 Тома

    13 5 Отговор
    Селянина си остава селянин дори да живее в столицата
  • 13 седмото негърче

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "Агата Кристи":

    Ти как разбра? На дървото има закачени нотариален акт и скица ли?

    Коментиран от #17

  • 14 Няма такова нещо

    17 10 Отговор

    До коментар #6 от "Агата Кристи":

    "Да му спират на местото"! Някои индивиди си въобразяват, че след като е паркирал няколко пъти на определено место то си е вече негово. Предупреждават, вдигат чистачки, слагат бележки. Местото за паркиране е ваше ако притежавате натурален акт за него. При липсата на такъв принципа е, че се ползва временно от този който пръв го заеме. Това важи особено за паркиране на обществена собственост: улица и обособен паркинг.
    Това, че на вас ви е удобно да си паркирате колата пред къщата на улицата която е обществена собственост на ви дава никакви права.
    Преди години един адвокат си беше въобразил, че едно от паркоместата пред кантората му трябва да е за него. Беше си поставил метални колчета с верига и катинар. Излекувахме го бързо.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Аз...

    22 1 Отговор

    До коментар #14 от "Няма такова нещо":

    Лелеееее НАТУРАЛЕН акт??? НОТАРИАЛЕН СЕ КАЗВА
  • 16 Агата Кристи

    19 6 Отговор

    До коментар #14 от "Няма такова нещо":

    Обясних ти, а ти не увираш.
    "Джоба" е собственост на кооперацията, по нотариален акт. Но, при наличието на гънка и половина ти е много трудно да го разбереш !
  • 17 Агата Кристи

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "седмото негърче":

    Че си "негърче", си личи от познанията. Явно от скоро си в София !

    Коментиран от #28

  • 18 Край

    11 5 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли че властта не ще да се занимава с вашите простотии. Интересува я само да харчи данъците които плащате. София е пример за тотален отказ за управление.
  • 19 Софиянец

    18 6 Отговор
    Проблемът е че няма паркоместа и “селянинът” си е в правото. Аз лично обикалям по два часа за да намеря парко място, и ми писна от рекетът на ЦГМ и синята зона. Дано новият кмет прекрати тази порочна практика и се изградят няколко подземни паркинга. Центарът е кошмар от анцузи и новоизлюпени граждани...
  • 20 Сатаната

    11 1 Отговор
    Защо е възмутен, като гледам си е двор към сградата. Ако е вашия двор и всеки паркира ?
  • 21 ТУК ЗАПРИЛИЧА

    3 0 Отговор
    НА ИСЛАМАБАД
  • 22 ДОМ НА ПОКОЙНИКА🙏

    5 1 Отговор
    АБЕ СТРАШНОТО ЩЕ СТАНЕ КОГАТО
    В ГРОБИЩЕТО ПОЧНАТ ДА СЕ СЛАГАТ
    ВЕРИГИ И КАТИНАРИ И 🅿🚫....🤔
  • 23 Смерш

    18 2 Отговор
    Ако не се беше препълнила София с хора от цяла България, нямаше да има има такива случаи. Как по-,,либерално" да се изразя, за бъда разбран?
  • 24 Гост

    9 0 Отговор
    Това ли била една от най-предпочитаните за живеене европейски столици?
  • 25 А ми

    7 4 Отговор
    изпукайте го с едно шише блажна боя вечерта бе ! Що за простотия. Такива от друго не разбират. Като я боядиса-пак така.
  • 26 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    7 1 Отговор
    Защо на наглия крадец му викате предприемчив? Това да обсебиш общинска земя се нарича кражба.
  • 27 Отврат

    3 1 Отговор
    Селянин, прост и нагъл!
  • 28 седмото негърче

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Агата Кристи":

    Не съм в София и нямам намерение да бъда. Но... Както си определил джобовете и тротоарите, навярно така си определил и познанията ми. Затова, ако снимката е актуална, никъде и по никакъв начин не се вижда да е образуван двор към блока. Цялата площ е уредена като тротоар, а не като паркинг, Между двете дървета има опънато въже, което не му е там мястото. Откъм улицата не е обособен подход за минаване. Т.е дори и да е негов двора, не е казано, че може да се катери с колата и да минава през тротоара. А такова правило за т.нар. от теб "джобове", че са на блока, няма. Тия работи се доказват с документи и регулацията се прилага на терен. Много всезнайковци, като теб, когато им покажеш кадастъра за подобни "джобове", започват да подскачат, защото се оказва, че не са към техните сгради, както са си мислили.
    Така, че недей да говориш на ангро. И да знаеш, дали си от София или колко време си живял там не определя, качеството или обема на познанията ти. Ти си жив пример за това.
  • 29 Даниел

    1 0 Отговор
    Ако е двор към кооперацията а не е регулиран като обществен тротоар има по интелигентни начини да се ограничи достъпа. егати и грозната селяндурщина
  • 30 Хаджи Димитровец-от квартала,не от ж.к.-

    1 0 Отговор
    Това не е двор,а тротоар.общински,но не на фандъкова,не и на цгм,а на виваком,те притежават,всички тротоари в София..виж,капаците на шахтите..и,столичанино,не софиянецо,питай в ЦГМ,на кого принадлежат,номерата-1302 и 1303,т.е.,на кого си плащаш,СМС-те..Много ми е любопитно,на кого си даваме парите..а,този,тарикат,явно е разбрал,това и..явно,е чипиран и ваксиниран,Робот,щом не признава,Човешките Закони..незнам..Вие ми кажете..???
  • 31 И.а

    1 0 Отговор
    Колко много такива места има със скоби и катинар има неправомерно заградени.
  • 32 Тошко

    0 0 Отговор
    Да му го ядете цялото ЦГМ на този човек.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове