Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 05:30 1 103 4

Калоян Паргов: Конгресът бе еманация на управлението на Нинова

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • конгрес-
  • корнелия нинова

Протести е имало и срещу управлението на други лидери на БСП, заяви председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи

Калоян Паргов: Конгресът бе еманация на управлението на Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

"Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Ниновав следствие на т.нар, мога да го нарека "Бунтът на мравките" или протеста на все повече недоволни от състоянието на партията и от резултатите на партията. Този вътрешнопартиен протест сме го наблюдавали не само последните години, но който го има като явление в БСП, когато нещо не върви или когато има недоволство от ръководството" . Това каза за обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" Калоян Паргов, бивш председател на БСП-София, сега председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи по темите за Конгреса на БСП и списъка "Магнитски", президента в Брюксел и ехото от "Нексо" – какви избори ни очакват.

Калоян Паргов допълни, че такива протести е имало и срещу управлението на други лидери на БСП и този процес започва с нежеланието да се работи за лявата партия или тя да се подкрепя на избори. Това е мотивирано от невъзможността на съответното ръководство да консолидира и да излъчи такава сила и мощ, която да поведе тези хора и те да повярват в това.

Той коментира и темата с новия списък "Магнитски" : "Все пак се намираме в предизборна кампания. Както и при първия списък "Магнитски", той услужливо се използва в зависимост от целите на различните политически партии. За пореден път режисьорите на предизборната кампания, както пред 2021 година, увеличават този списък, като от една страна четирима от тях са свързани с БСП, а един е свързан с ГЕРБ. Това е част от геополитическата борба между Запада и Изтока, между "филите" и "фобите", говоря за Русия, в която се опитват да се поставят трайно геополитически интереси".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :))

    6 0 Отговор
    "стратегическия институт за национални политики и идеи"=Кварталната кръчма
  • 2 гост

    5 2 Отговор
    По стар обичай БСП отново се разцепи: Партисти - съюзисти; тесни - широки и т.н.
    Сега на ниновисти и антининовисти. Тя крушовската не пада по-далеч от крушата. Но на кривата круша крив....път, който води БСП към Орландовци
  • 3 Ивайло

    4 1 Отговор
    11 февруари 2023 г. ще се запомни като ден, в който за пореден път си отговорихме на закачката на Корнелия Нинова към Бойко Борисов ”Ела да се разберем като мъже”.

    Корнелия се изправи сама срещу глутницата либерали,соросоиди и отломки от “Мултигруп“, решили да приватизират БСП като хуни в зала 3 на НДК, блъскайки охраната иорганизирайки сценични клоунади и микрофонни циркови изпълнения.

    А най-накрая някои по-млади представители на няколкото фамилии, обсебили БСП от 50 г. като пашутисти, молиха за прошка да не бъдат изключвани наймладите номенклатурчици в Софийския общински съвет.

    Чест прави на Корнелия, че въпреки вълната от медийни плюнки, взе това тежко решение да бъдат изключени най- озверялата част от либералната глутницата опозиционери с милионни доходи от Брюксел, а някои от тях и дегизирани като лъжерусофили, които само търсят келепира около българо-руските връзки.
    Показателно е с какви мнозинства са изключванията - между 80% - 98% от присъстващите.
    Кирил Добрев беше изключен с 98% от присъстващите 600 деплегати. Тях ли ще съдят брокерите на Радев и Йотова?

    Като присъстващ официален гост-безпартиен, си направих труда внимателно да следя микрофоните и гласуванията и заснех залата по време и след изключванията и непрекъснатите процедури на Жаблянов, Витанов, Лечева, Мутафчиев и театралния партизанлък на Добрев, Станишев и Паскалев по стълбищата на НДК.
  • 4 ПАРГОВ ПЪК Е ЕМАНАЦИЯ НА ПАРАЗИСТВАНЕТО

    2 0 Отговор
    .......................................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове