Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 07:44 1 149 31

МВнР е срещу провеждането на Луковмарш

  • мвнр-
  • луковмарш-
  • луков марш

Миналата седмица "Продължаваме промяната" и "Демократична България" излязоха с позиция

МВнР е срещу провеждането на Луковмарш - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) на Република България се обявява категорично против планираното провеждане на т.нар. Луковмарш, се посочва в позиция, публикувана на сайта на МВнР.

Подобни прояви са несъвместими с ценностите и обичаите на българското общество, създават разединение, предизвикват нетърпимост и вредят на страната ни, заявяват от външното министерство и отбелязват, че улиците на българската столица не могат да бъдат сцена за изява на международния екстремизъм.

Като приветства усилията на българските институции за противодействие на дискриминацията, нетърпимостта и омразата, Министерството на външните работи призовава за предприемане на всички необходими действия, в рамките на законоустановения ред, за предотвратяване на провеждането на Луковмарш и през 2023 г.
Министерството на външните работи ще продължи да се противопоставя на всеки опит за насаждане на омраза и разделение в българското общество, и за увреждане на международния образ на Република България, се посочва в позицията.

Вчера бе съобщено, че организацията на Евреите в България "Шалом" и представители на над 10 неправителствени организации ще подпишат декларацията "Срещу омразата, която ни разделя" - против езика на омразата и за забраната на Луковмарш.

Миналата седмица "Продължаваме промяната" и "Демократична България" излязоха с позиция, в която категорично се противопоставят на планираното провеждане на т.нар. Луковмарш и всяка друга форма на неонацизъм и профашизъм в България. По-рано Изпълнителното бюро на БСП прие декларация против Луковмарш.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Курти

    33 9 Отговор
    МВнР е несъвместимо с българските обичаи.
  • 2 провинциалист

    33 10 Отговор
    Христо Николов Луков е български офицер, преподавател по военно дело и политик. По време на Първата световна война сам с 4 оръдия спира цял противников полк. Носител на Военен орден „За храброст“ IV степен, 2-ри клас (Балканска война); Военен орден „За храброст“ IV степен, 1-ви клас (1917); Орден „Св. Александър“ IV степен с мечове по средата (1921); Орден „Св. Александър“ III степен без мечове; Народен орден „За военна заслуга“ I степен.

    Коментиран от #16

  • 3 Бай Иван

    28 11 Отговор
    Да живее Луков марш .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Перо

    10 15 Отговор
    Ционизмът и подизпълнителите джендъризма, силово налагат Луков марш и подобни организации, необходими за защита на държавата от пълно разложение!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 човек от народа

    19 10 Отговор
    луков марш с какво е по-лош от бандера марш в "демократична" окраина !? и други подобни на бивши есесовци в прибалтийските пинчери !? и там "цари" демокрацията и то съвсем европейска и евроатлантическа !

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Браво бе, пич...

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "човек от народа":

    ...точно в десятката!!!😄😄
  • 10 То и поздрава

    8 8 Отговор
    за иран е несъвместим с европейските ценности, но МВнР го направи и се строи до Русия и Северна Корея. Ах, гиди мръсни предатели.
  • 11 Българин

    12 9 Отговор
    А защо министерството и партиите не са против провеждането на шествие на безсмъртния полк. Нито е български, нито е редно.
  • 12 Бгг

    13 4 Отговор
    МВнР е за гейпарадите, ама за Луковмарш били против. Продажни лицемери.
  • 13 историк

    9 3 Отговор
    Що бе? Подкрепяме Уукрайна ,а пък сега спираме шествието
  • 14 А сега де

    8 5 Отговор
    Подкрепяш Бандера, но си против Луковмарш???
  • 15 Българин

    13 2 Отговор
    То и прайдовете са несъвместими с ценностите и обичаите на българското общество, но ПП и ДБ ги подкрепят с две ръце.
  • 16 Аз......

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Още веднъж го напиши!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 готови ли са

    1 6 Отговор
    бургазлии за Лукойлов марш?
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 3 Отговор
    Против Луковмарш , но
    За Geйпаради❗❗❗
  • 19 SDEЧЕВ

    6 1 Отговор
    НЕ Е ЛОШО СКОРО ДА ИМА ОФИЦИАЛЕН ДЕН ЗА ПОЧИТАНЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ АТЕНТАТА В ЦЪРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛЯ. НЕ Е ЛОШО ПАМЕТНИКА НА ТЕРОРИСТИТЕ ВЗРИВИЛИ ХРАМ СВЕТА НЕДЕЛЯ РАЗПОЛОЖЕН НА УЛ ПОЗИТАНО ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ И КАТО СЕ ПРЕТОПИ С НЕГОВИЯ МЕТАЛ ДА СЕ ИЗЛЕЕ ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ ОТ АТЕНТАТА НА БОЖИЯ ХРАМ.
  • 20 Истината

    5 3 Отговор
    30 години се провежда това активно мероприятие на ДС-КГБ наречено Луковмарш, възложено на Боян Расате, син на офицер от ДС ,без нито ден трудов стаж. Огромната вина на ген.Христо Луков е била,че не е бил съгласен терористичната и подривна дейност дейност на комунистите в армията. Ген.Луков е защитавал с достойнство България на бойното поле в 3 войни- Балканска,Междусъюзническа и Първа Световна, награждаван е с ордени за храброст ,възродил е българската армия въпреки Ньойския договор, бил е военен експерт и министър от 1936 до 1939 г., след което е в запас. Във военната академия и досега се изучават неговите стратегии в артилерията.Не е бил във властта, след 1939 г.,за да му се приписва антисемитизъм, фашизъм,какъвто не е имало в България и какво ли още не. Вместо букет цветя на гроба му, защото е бил скромен човек, цялата държавна машина е впрегнати срещу него в резултат на огромната лъжа и фалшивата пропаганда. Това доказва упорития отказ от ИСТИНАТА на държавната машина. Отнася се за цялата история на България,свързана с Русия и комунизма и лъжите се наливат в главите на децата чрез учебниците,писани от поръчкови,а не истински историци.ДОКОГА?
  • 21 Мирослав

    6 1 Отговор
    по-скоро "организацията на Евреите в България "Шалом"" проповядва разделение и омраза и следва да бъде забранена.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Генерал

    5 0 Отговор
    Комунистите винаги са били срещу българските генерали, защото те са най-храбрата и достойна част от обществото, която винаги е защитавала националните интереси на България на бойното поле, благодарение на тях няма пленено българско знаме. В първия в света най-голям терористен акт на комунистите през 1925 г.в църквата Св.Неделя са загинали 12 български достойни генерали. От тогава до 1944 г. са избили всички генерали,воювали за честта и достойнството на България. Ген.Луков е позорно убит от страхливците наемни убийци Буруджиев и Виолета Якова в гръб пред очите на детето му и лъжите за него досега се повтарят от цялата държавна машина без нито едно доказателство. От 1939 г.той е извън властта и е генерал от запаса. Какво точно исторически вярно го прави антисемит,изпращал евреите на смърт дори и след собствената си смърт на 13.02.1943 г.,кога е бил фашист,след като в България не е имало фашизъм? Най-голямото му престъпление май е било,че не е приемал комунизма и подривната дейност на комунистите в армията и училищата. Дъщерята на убиеца му Буруджиева е политолог в СУ и учи нашите деца,каква пародия. .Българската държавна машина доказва досега, че е в плен на комунистическата пропаганда и лъжи и упорито отказва истината за ролята на Русия и комунизма в съдбата на България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Столична община

    4 0 Отговор
    Вече се приели петиция за ЛУКОВМАРШ И Е напълно със нормите да се проведе във столицата
    От общинския съвет взехме единодушно съгласие
    За ЛУКОВМАРШ че могат свободно да го провеждат никой не ги спира нокй не е против техните ценности ще се състои ЛУКОВМАРШ на 18 февруари
    От 17:30 часа местно време 🕠
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове