Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 22:30 1 651 2

Важните новини във ФАКТИ на 16.02.2023 г.

  • избори-
  • луков марш-
  • луковмарш-
  • пожарникари-
  • пропаднал булевард-
  • румен радев-
  • софия-
  • явор божанков-
  • синдикат образование-
  • потребителска кошница-
  • христо грозев

Който остане втори на изборите, ще трябва да подкрепя първия, смята социологът

Важните новини във ФАКТИ на 16.02.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Андрей Райчев прогнозира: БСП ще е стабилно под 10%, "Левицата" има шанс да мине 4%

"Ще имаме много близка ситуация на предстоящите избори, но с нов фактор – много сериозен натиск от Запада и САЩ за стабилизация на България и причината не е някаква особена загриженост към нашия живот, а с оглед войната в Украйна, където нещата се влошават.“

Б’ней Б’рит: Категорична забрана за Луков марш

Категоричната забрана от страна на общинските и държавни власти на шествия, на които се демонстрират нацистка символика, прави се пропаганда срещу установения конституционен строй и се разпалва расова, етническа и религиозна ненавист, води до ограничаване на разпространението на пропагандираните от организаторите им идеи. Смятаме, че подобна забрана е в пълен синхрон с Конституцията и законите на Република България и се надяваме тя да се превърне в устойчива практика на територията на град София и в добър пример за останалите населени места в Родината ни.

Иван Гешев: Няма да допуснем провеждането на "Луковмарш" тази година

"Незаконни прояви като т.нар. "Луковмарш" не трябва да се допускат. Неправителственият сектор и институциите можем да постигнем много. Сигурен съм, че и този път ще работим заедно". Това заяви главният прокурор Иван Гешев при подписването на декларация "Срещу омразата, която ни разделя", насочена срещу провеждането на "Луковмарш" в столицата.

Турците изпратиха нашите пожарникари като герои

Екипът за търсене и спасяване на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) се завърна в България. Мисията им в Турция след разрушителните земетресения продължи 11 дни, съобщи dariknews.bg.

Директорът на ГДПБЗН Александър Джартов заяви, че организацията е била перфектна. В модула за спасяване са участвали почти 80 души от различни служби в страната, сред които София, Пловдив, Велико Търново, Монтана, Перник и Кюстендил.

Пловдивски булевард пропадна, спряха движението

Булевард "Александър Стамболийски" пропадна заради нерегламентирано движение на автомобили по забранен за движение участък. Това заяви кметът на район "Южен" Костадин Язов.

Движението в отсечката бе спряно още снощи след откъртване на част от асфалта. Това се случи около 18.30 часа и се наложило патрул на полицията да отбива движението по обходен маршрут.

"Пропадането е в трасето на Южния обходен колектор, но не е директно свързано с него", съобщи за "Фокус" управителят на фирмата изпълнител на обекта Бончо Бонев.

"Изкопът за тръбите на новото съоръжение е укрепен по надлежния ред. Проблемът е заради движението по другото пътно платно, като колите дори се качват на тротоара. Плочките не могат да понесат такова голямо натоварване и от натискането на земната маса се е получило пропадането", обясни Бонев.

За да се предотврати потенциална опасност за гражданите, занапред ще се затваря напълно участъкът, в който се работи.

Румен Радев: Петролопровод между Александруполис и Бургас ще ни осигури реална диверсификация

Изграждането на петролопровод между Александруполис и Бургас ще осигури реална диверсификация и алтернативни доставки на нефт за най-голямата рафинерия на Балканите, както и за региона на Черно море. Това заяви президентът Румен Радев днес в Атина.

За София: Кирил Петков повежда листата в 23-и МИР, ген. Атанас Атанасов- в 24-и МИР, Хазарта ще е в 25-и МИР

Двама от лидерите на коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" (ПП-ДБ) ще поведат листите в столичните избирателни райони. В 23-и МИР начело застава Кирил Петков, а в 24-ти – Атанас Атанасов, научи БНР.

Явор Божанков сменя БСП с коалицията ПП-ДБ и избирателния си район В. Търново с Габрово

Бившият депутат от гражданската квота на БСП Явор Божанков ще води листата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в Габрово. Божанков и този път ще се кандидатира от гражданската квота. Той ще е и в списъка с кандидат-депутати и в един от трите избирателни района в София, съобщи bTV.

Явор Божанков винаги се е кандидатирал от избирателния район Велико Търново и в петте си участия в избори като част от гражданската квота на социалистите.

Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев заради "чорапогащниците с дупки". Искат оставка от ПП и извинение

Сериозно възмущение от думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев изрази в своя позиция днес синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Оттам заявиха, че са безкрайно възмутени и шокирани от грозните думи по адрес на българските учители на Василев, съобщават от novini.bg.

Един хляб през 1985 г. е бил 40 стотинки, днес е 2.40 лева. Станахме ли по-богати?

През 1985 г. един кг хляб струва 40 ст., а днес цената му е 2,40 лв. През кои години най-добре е живял българинът и кога се е чувствал най-богат?

Христо Грозев: Бивш австрийски офицер по указание на Москва, получил достъп до личните ми данни

Австрийските власти са предупредили журналиста от Bellingcat Христо Грозев, че наети от Русия убийци го издирват активно с помощта на местни агенти, пише Financial Times, цитиран от segabg.com. Грозев доскоро живееше във Виена.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    1 0 Отговор
    Върховенство на закона .Крадците в затвора = висок стандарт.
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Този престъпник си търси спасители под дърво и камък.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол