Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 23:30 1 715 9

Важните новини във ФАКТИ на 17.02.2023 г.

  • магистрала-
  • крум зарков-
  • корнелия нинова-
  • борислав сарафов-
  • аец козлодуй-
  • драма-
  • камион-
  • бойко борисов-
  • здравен министър-
  • първан симеонов-
  • пловдив-
  • военни-
  • христо панчугов-
  • петролопровод-
  • краставица-
  • измръзнали-
  • сметна палата-
  • интерконектор-
  • капачки за бъдеще-
  • избори-
  • аец белене

Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория, направен е преди две години, посочи регионалният министър

Важните новини във ФАКТИ на 17.02.2023 г. - 1

Иван Шишков: В строителството на "Хемус" са влагали шлака от „Кремиковци“

„Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория, направен е преди две години, а след няколко години ще представлява съвсем друга картина и никой няма да е доволен.“ Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след огледа на път III-861 Югово –Лъки – област Смолян.

Зарков за Нинова: Действа по модела на Чърчил-да вървиш от провал на провал, без да губиш ентусиазъм

Корнелия Нинова върви по модела на Чърчил, който определя успеха от това да вървиш от провал на провал, без да губиш ентусиазъм. Няма да излизам от партията. Това заяви в интервю за "Панорама" правосъдният министър Крум Зарков.

Нинова:Думите на Борисов са потресаващи. Ние сме за истинска съдебна реформа, в нея законът е над всичко

Думите на Бойко Борисов са потресаващи
Разликата между ГЕРБ и БСП, е че ние сме за съдебна реформа, съобразена с Конституцията и законите
От потока от думи на Борисов едно изречение е потресаващо: "трябваше да подкрепим закона на Зарков макар, че е противоконституционен. Европа и Америка го искат."
Тоест българската Конституция и върховенството на закона нямат никакво значение. Това е страшно! И това е разликата между ГЕРБ и БСП.

Сарафов за драмата с мигрантите: Имаме 16 ДНК следи, собственикът на камиона е сред задържаните

"34 са оцелелите мигранти в камиона в Локорско. Те са афганистански граждани. В момента те се разпитват в Националната следствена служба, като на някои от тях се оказва медицинска помощ.

Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов: Не ми е ясно защо съм в "Магнитски-2", ще си търся правата

Не ми много ясно какво е това – списъкът "Магнитски". От средствата за масова информация чувам, че е свързан с корупция в държави извън САЩ. Но корупцията трябва да бъде доказана. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов, който е част от новия списък със санкционирани по американския закон българи.
Още от студентските си години работя в АЕЦ "Козлодуй", заемал съм всички работни места във вертикалната йерархия до изпълнителен директор. Не мога да се съглася да съм обвиняван в корупционни практики, защото ако имаше такова нещо, в годините, в които съм бил изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", може би някоя от институциите у нас щеше да реагира, заяви Николов.

Емануил Йорданов за драмата край Локорско: Показва,че страната ни не може сама да се справи с мигрантския поток

Инцидентът със загиналите 18 мигранти край софийското село Локорско е знак, че страната ни не може да се справи без помощ от Европейския съюз с мигрантския натиск. Това каза в ефира на NOVA бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.
„Този инцидент е знак на драстична липса на морал и човещина. Той сочи, че България не може сама да се справи с проблема с миграцията. Би следвало партньорите ни от ЕС да имат по-сериозен ангажимент, защото всички тези мигранти са насочени към Западна Европа”, каза Йорданов.

Двама са задържаните за мъртвите мигранти край София, един се издирва

Трагедия с мигранти край София, научи bTV.

Борисов: Този път ще стана депутат, за да не могат да ни надиграят. Тези хора не искат правителство, обсебени са от мен

Това, което се случва в момента е не само трагедия, а и оценка на това, което се е правило. Днес има две новини – миграцията и еврозоната. Виждаме как се справят с границата. Преди две години се неглижираше, че България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция. Протестът започна преди две години от другата страна на Министерски съвет, когато България бе приета в Европейския банков съюз. Аз знам, че под мое ръководство ние изпълнихме всички технически критерии, и получихме политическо решение, отвори ни се вратата на еврозоната. Ние вървяхме заедно с Хърватия, отделиха ни от Румъния. Две години Асен Василев помпаше инфлацията. Сега загубихме всякакви шансове. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Борисов за случая с мигрантите: Това е не само трагедия, но и оценка. Нашите критици не се справят с границата

"Това което се случи в момента, е не само трагедия, но и оценка. Това, което се случи, опровергава всички наши критици - че се справят с границата. Изобщо не трябва да прехвърляме вината на служебните правителства. Щом има такива, значи партиите не са се справили с основното си задължение - да съставят правителство." Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Преди две години беше неглижирано, че България беше сочена като пример за справяне с нелегалната миграция. Получихме 150 милиона евро, от премиера на Великобритания до премиера на Унгария идваха у нас. Госпожа Мелони, която постигна пореден добър резултат в Италия, иска да дойде, за да каже как сме се справили с нелегалната миграция", каза още бившият премиер.

Здравният министър за мигрантите край Локорско: 11 са настанени в софийски болници към момента

11 души са настанени в столични болници към момента. Това заяви служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев след инцидента, при който мигранти са се задушили при превозване в тайник на камион, съобщават от БНТ. Над 20 души също ще бъдат настанени в лечебни заведения, те са в по-леко състояние.

Първан Симеонов: За момента коалицията ПП-ДБ имат нещо като символична преднина. БСП има незавидни резултати

Санкциите „Магнитски“ подсказват, че след изборите ще трябва да се търси стабилна евроатлантическа формула. Това обясни пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл“.

След гонка с полицията в Пловдив задържаха сириец, превозвал 12 мигранти

Общо 12 сирийски граждани са задържани тази сутрин в Пловдив след кратка гонка с автопатрул по улиците на града, съобщиха на съвместен брифинг от Районната прокуратура и ОДМВР-Пловдив.

МС: Няма да пращаме наши военни в Украйна или други държави извън ЕС

Български военнослужещи не са командировани и няма да бъдат командировани в Украйна и извън територията на държавите членки на Европейския съюз (ЕС). Това се посочва в съобщение, изпратено от правителствената пресслужба.

Панчугов: Въпросът е как се спира оттук нататък вредното влияние на Радев

"Големият въпрос е как се спира оттук нататък вредното влияние, което президентската институция и лично Румен Радев има върху българската политика".

Експерт: Изграждане на петролопровод "Бургас-Александруполис" е извън пазарната логика

Няма отговор на въпроса дали България има нужда от анонсирания от президента Румен Радев петролопровод "Бургас - Александруполис", а еднократното решение на една институция по такъв проект не е добра практика в европейското пространство. Трябва да се проведе подробно проучване и да има някаква яснота кой ще плаща за изграждането на проекта, какво той ще допринесе за българската икономика и дали в него няма да има намеса на руски интереси. Това коментира Косьо Стойчев, ръководител катедра "Регионална и политическа география” към СУ "Св. Климент Охридски", в ефира на телевизия Блумбърг България.

Краставиците удариха 8 лв.

Рекордна цена на краставиците - до осем лева стигна в търговската мрежа в Пловдив. На борсата край село Първенец ежеседмично се търгуват между 50 и 100 тона вносни краставици от Гърция и Турция. Наша проверка показа, че производителите на български оранжерийни краставици, които в момента предлагат на пазара, се броят на пръсти.

Откриха измръзнали до смърт майка и син в село Мугла

Безжизнените тела на майка и син са открити в къща в смолянското село Мугла. Сигнал за трагедията е бил подаден в четвъртък.

Бившият шеф на Сметната палата: Имаме съмнения за нарушения по АМ "Хемус", всичко е в прокуратурата

"Трябва да се гарантира независимостта на Сметната палата. В момента тя не е независима. Тя няма право да определя и своя бюджет сама. Нужна е конституционна реформа. 8 години полагахме усилия, за да може да бъде осигурена финансовата независимост на Сметната палата. Спрямо мен не е упражняван натиск. Имало е възражение относно наши доклади, но сме разговаряли в бюджетната комисия". Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria Цветан Цветков, бивш председател на Сметната палата, който бе освободен от депутатите в края на миналия парламент.

Признаха дължими към АйСиДжиБи АД неустойки заради забавянето на интерконектора

Министерството на енергетиката заедно с мениджмънта на дружеството АйСиДжиБи АД проведоха преговори с изпълнителя на строителството на междусистемната газова връзка Гърция–България, при което бе постигната договореност за признаване на пълния размер дължими към АйСиДжиБи АД неустойки.

Инициаторът на "Капачки за бъдеще": До април да закупим и 5-та линейка за Стара Загора и Бургас

„Занимавам се с доброволческа дейност от много години по много направления. А с „Капачки за бъдеще“ вече закупихме кувьози за 22 болници, закупихме и 4 линейки. Тази година надявам се да можем до април да закупим и 5-та линейка, която ще обслужва цялата Старозагорска област, както и област Бургас.“

"Галъп": Пет партии са сигурни за парламента! Равенство на върха, ако изборите бяха сега

Ако изборите бяха в средата на февруари, има пет сигурни за мястото си в Народното събрание формации, две, които са близо около бариерата, а тепърва ще се вижда докъде могат да стигнат амбициите на новосъздаващите се коалиции и новозавръщащите се играчи. Ако изборите бяха сега, на върха двете основни коалиции щяха да са с на практика равен резултат и трудно предвидим изход.

Георги Касчиев: За АЕЦ "Белене" са похарчени 3,5 млрд лв. досега, а дори няма технически проект

В началото на 80-те години на 20-ти век е решено да се направи втора атомна централа - АЕЦ "Белене", строежът реално започва през 1987 г.. През 1990-та година строителството на Първия блок е спряно, главно поради липса на финанси, след това е взето решение проектът да се „замрази“. Това припомни пред Фрогнюз проф. Георги Касчиев, ядрен физик, с над 50 години стаж в областта на ядрените реактори и ядрените технологии и рисковете свързани с тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В памет на Апостола

    5 0 Отговор
    Само ако може да прочете заглавията, Дяконът трижди би се обърнал в гроба! Прости Господи нам грешниците и помилуй!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тая кощрамба спи ли

    0 1 Отговор
    Ебаньеее ВеноМа,давай тазвечерния бълвоч
  • 6 В израз на добра воля ,

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    земи си сложи край на мъките .

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 муцунка

    3 0 Отговор
    За кампания, която трябва да ни убеди в плюсовете от приемането на еврото, са заделени 10 млн. лв. Част от парите ще бъдат за обществени личности, които подкрепят еврозоната, ще бъдат финансирани и медии. ПАК ЩЕ ИМА МНОГО ПАРИ ЗА "НАШ ТЕ ХОРА". ЗА ХАМ-ХАМ-ХАМ. А ИНАЧЕ СЪБИРАЙТЕ КАПАЧКИ ЗА КУВЬОЗИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол