Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 10:35 2 164 28

Веселин Вучков: Ами темата антикорупция в МВР? Може ли толкова хора да бъдат трафикирани, без да има замесени служители?

  • веселин вучков-
  • антикорупция-
  • мвр-
  • трафиканти-
  • служители

Очевидно нещо не е наред, очевидно е, че граничният контрол се пропуква доста систематично. Съответните длъжностни лица трябва да вземат мерки, за да не се случват подобни неща, коментира бившият вътрешен министър трагедията край Локорско

Веселин Вучков: Ами темата антикорупция в МВР? Може ли толкова хора да бъдат трафикирани, без да има замесени служители? - 1
Снимка: Нова телевизия

„Очевидно нещо не е наред, очевидно е, че граничният контрол се пропуква доста систематично. Съответните длъжностни лица трябва да вземат мерки, за да не се случват подобни неща”. Това коментира бившият вътрешен министър Веселин Вучков в предаването „Събуди се”. Той коментира трагедията с 18 мъртви мигранти, намерени в камион край Локорско в петък вечерта.

Според Вучков причините за подобни ситуации са различни. „Лош граничен контрол, физически на границата. Оперативната работа – това са каналджийски схеми на трафиканти. Трябва да се работи и с турските служби. Ами темата антикорупция въобще в МВР? Може ли толкова хора да бъдат трафикирани, без да има замесени служители”, каза Вучков.

„Тези инциденти страшно много зачестиха. Ръководството на Гранична полиция, на МВР да вземе по-комплексни мерки. Има ресурс от Европа. Гранична полиция е добре обезпечена последните години, въпреки всичките приказки. Една от малкото служби, които ползват почти неограничен ресурс от Европа”, коментира Вучков.

Подобни случаи дават аргументи и на онези, които са против приемането на страната ни в Шенген. Това не е първопричина, но достатъчно извинение, стана ясно още от думите му.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    0 4 Отговор
    Не може.
  • 2 Борисов много се беше

    16 3 Отговор
    объркал навремето да сложи един свестен човек за министър на МВР като Вучков!
  • 3 да де

    16 0 Отговор
    Рибата се вмирисва от главата .
  • 4 Българка

    22 0 Отговор
    Ако всички нелегално преминали, с което нарушават националната ни сигурност и закони, бъдат веднага осъдени на ефективен затвор за престъпление срещу държавата, то ентусиастите да дойдат в България, рязко ще намалеят. Отделно питам, колко са ефективно осъдените полицаи и трафиканти и вкарани в затвор?
  • 5 Решението

    19 7 Отговор
    Е като в развитите държави ! Там заплатите и социалните придобивки на полицията са толкова големи , че никой не иска да рискува да ги изгуби , като се корумпира! Вие тука искате с трици , маймуни да ловите ! Идиоти !

    Коментиран от #7, #13, #24

  • 6 Западни Факти

    9 13 Отговор
    Оказва се, че колективния Запад (ЕС, САЩ, Канада, Великобритания, Япония и Южна Корея), имат общ брутен вътрешен продукт от ДВА ПЪТИ ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ! Над 25 пъти БВП на Русия и 3 пъти БВП на Китай.

    Окачва се, че населението на Колективния Запад (без да броим съюзниците им по останалите континенти като Австралия Океания, Африка и Южна Америка) е 1,2 млрд, но е способно да произведе повече продукция откогото който и да е комунистически съюз.

    Когато фактите говорят - комунистите мълчат.

    Коментиран от #9

  • 7 МАКАК ТАКА

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "Решението":

    Аз мислех, че Русия е най-развитата държава във света!
  • 8 гост

    19 0 Отговор
    В Гърция за всеки нелегал дават на каналжията по 2 години ефективно без обжалване. На нашите дават общо 6 месеца условно! При този случай на всеки трафикант - по 80 години!
  • 9 Булпсихопат

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Западни Факти":

    Да БВП на колективния запад се формира от..... ?
    И денгите им са обезпечени със .......?
    Стъкмистиката не е българско изобретение. Предполагам биткойните са основното богатство с най много принадена стойност. Бих си поръчал една порция за вечеря ама е скъпо. Ще ям етериуми. Те ги събират по кофите . и в резервоара ще сипя БВП ,ама от високопроизводителното. Да обичам ги кредитите и лихвите те носят БВП.

    Коментиран от #11

  • 10 !!!?

    14 4 Отговор
    Държавата на Радев: Където и да разровиш ще мирише и бъка от кандидати за списъкът Магнитски !!!?
  • 11 Западни Факти

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Булпсихопат":

    Ти коя мярка искаш да ползваме за да сравним икономическа мощ?
    БВП на Колективния Запад се формира от СЪЩИТЕ компоненти кат БВП на останали свят. Ако не ти харесва БВП, коя мярка искаш да ползваме за икономическа мощ и висока производителност? Пазарна капитализация на компаниите от съответните страни? Само Апъл са по-големи от Русия. Стойност на жилищата?

    Да конвертираме тия цифри всичките в Биткойн по текущи пазарни цени. Колко Биткойна може да си купи колективния запад и колко всички останали?

    Избери си фактор...
  • 12 Пенсионер

    10 4 Отговор
    Тоя ВУЧКОВ е Един от ВИНОВЦИТЕ за съсипията в МВР
  • 13 един

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Решението":

    Да бе,те тука щото са малки придобивките и заплатите!Вероятно сме на едни от първите места по-брой на полицаи на глава от населението в ЕС,полицията ни е повече от армията и ефект няма,напротив ширеща се корупция в МВР,нелегални емигранти,наркотрафик и т.н.!

    Коментиран от #15, #20

  • 14 Истината

    12 0 Отговор
    Всички трафиканти се отчитат на МВР деятели от висшите етажи !
  • 15 Малко

    18 0 Отговор

    До коментар #13 от "един":

    Са полицаите , разбира се ! Много са нищоправещите чантаджии по тези министерства. Схващай разликата. Малките заплати , мръзненето , и калта , за полицаите на терен , тлъстите заплати, за нищоправещите чантаджии ! Какво очакваш ?!

    Коментиран от #21

  • 16 Нагли

    12 0 Отговор
    Няма успешен престъпник без чадър от полицията !

    Коментиран от #18

  • 17 мвр

    10 0 Отговор
    Корупция ли!? По-скоро политика на държавата. всеки ден четем, колко много водачи са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества, нима наркотиците падат от небето!? Каналджии облечени в униформи, превозват емигранти. Полицайки /приличащи на проститутки/ на по 25г. превозват наркотици, други укриват избягали от ПТП. Единици криминални полицаи са по-големи дилъри от Ескобар, във Пътна полиция нещата са отчайващи........
  • 18 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Нагли":

    Точно това е МАФИЯТА - СЪЮЗЪТ МЕЖДУ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ! ЩЕ ТИ ПЛАЩАМ ДА МЕ ГОНИШ, НО ДА НЕ МЕ ХВАЩАШ !
  • 19 Прокурор

    5 0 Отговор
    Прочетете по-долу гениалната АЛАБАЛИСТИКА на Борис Янчев председател на Консервативна България , бивше НФСБ с почетен председател оня Валери: " Оградата е замислена като възпрепятстващо съоръжение, няма как да бъде възпиращо". Каква мисъл, каква простота, каква гениалност! Важното е , че парисе са УСВОЕНИ от нашите хора!
  • 20 Ъпсурт

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "един":

    Придобивките благодарение на Борисов и подобни са малки.Първо намалиха отпуските без да увеличат заплатите.12 години от Борисов нито лев .Първо увеличение от Йовчев с 60лв, но и масово съкращение.В момента какво да прави полицията се пише от хора които нямат представа как се случват нещата.Всичко са впрегнали зад каруцата а не отпред, за да вървят нещата.Още от подбора обучението и функциите.Занимавст се с дознателите и КАТ а те са най накрая всъщност в целия процес Вместо да напишат две изречения в законите полицаите са като пощальони разнасят фишове ,актове и писма на кого ли не. Не може само едно звено да е виновно.
  • 21 един

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Малко":

    Вероятно е така,но това е вътрешно ведомствено организация и не касае данъкоплатеца,той плаща колкото трябва че и отгоре,а ред и сигурност липсват!Да си съкратят част от заплатаджиите и средствата да ги разхвърлят на тия които вършат черната работа!За съжаление у нас на много места е така,огромна администрация която ограбва бюджета на държавата,след което като пенсионери отново са с най-високите пенсии,и после се чудим защо имаме работещи бедни и защо младите напускат страната!

    Коментиран от #26

  • 22 ...

    0 1 Отговор
    И при живково дали е тогава корупция. Хващаха на митницата и в кореком, продаваха ги на лица също. Та заключението е, има си честни страхливци и хора с връзки и зад гърба им защитници. Хората са едни и същи. Крадат си вашите хора. А честните страдат. Живи и здрави да сте. Днес имате милиони, утре може да останете без тях. Младостта ни отиде от вас от 70 години. Всички сте комунисти в кръвта горе от 33 т. е. От 70 де
  • 23 Пенсионер, работещ у МВР

    1 0 Отговор
    Аз от 1983 г. съм в МРВ, корупциа не съм видел, коги ши ни дават памперсите че малко се подмокрих
  • 24 тарикат на дребно

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Решението":

    самоче в белите държави като те уволнят от полицията и оставаш и без пенсия, та се замисляш дали да тарикатееш
  • 25 Геро

    3 0 Отговор
    Имаме две възможности за предположения, едната възможност е, че държавата работи на толкова ниско ниво, че и под носа й да преминават мигранти, няма да обърне внимание. Другият вариант е, че има от високо място покровителство на каналджийството на мигранти. И това е вариантът, който е по-възможен. За съжаление се стига до "хващане" на преките изпълнители и дотам. Никой не се интересува какво става "нагоре" , а дори и медиите мълчат като бити......Със сигурност се забранява стигането "догоре" или се заличават следите , на всички нива. Не мисля ,че Народа не вижда какво става.
  • 26 Мъка мъка

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "един":

    Администрацията не е огромна но е натоварена с функции отпреди 2 века.Разни писна и връчвания в угода на адвокати и бюрократи
  • 27 ВСИЧКИ В МВР СА ТРАФИКАНТИ НА ВСИЧКО

    1 0 Отговор
    КОЕТО СТАВА ЗА ТРАФИК !
  • 28 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ами-и-и, МОЖЕ !! Щом уважавания Господин си мисли, че има изобщо държава – нека така да си мисли !!
    Щом МОЖЕ цяла държава да бъде разсипана, четвърт от населението да е прогонено, останалите тука дъртаци да се чудят как да преживеят / не тези с пенсии около и над 2000 лева/ и всички хорица от народа. За третина век да са налични толкова много богаташщи-бизнесмени, политици и прочие държавни служители, а хора да работят и да получават 350-400 евро месечно........И щом има огромно желание от "хайлайфа" да "захапем" това сладко евро и да дадат тези ВИСОКИ доходи на плебса....... ЩОМ ВСИЧКОТО ТОВА М О Ж Е и НЯМА един виновен или поне да "си посипе главата с пепел"...........защо и това да не МОЖЕ. ??
    Живеем в демократична държава с НЕОГРАНИЧЕНИ възможности в "усвояването " на някакви си там средства., ЗАКОННО, от особена категория человеци.................също като хамериканци !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол