Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 23:30 1 336 25

Важните новини във ФАКТИ на 24.02.2023 г.

  • плоча-
  • софия-
  • соломон паси-
  • адм. емил ефтимов-
  • цветелина пенкова-
  • бно-
  • мерки срещу измами-
  • бнб-
  • съд-
  • румен радев-
  • червен депутат

Светлозар Раянов застана пред камерата на NOVA

Важните новини във ФАКТИ на 24.02.2023 г. - 1
Снимка: Нова ТВ

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Не се срамувам!

Само по NOVA говори мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия в София. 61-годишният Светлозар Раянов е категоричен, че не се срамува и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се страхува, защото от вчера чете много крайни коментари по свой адрес.

България подкрепя Украйна срещу руската агресия

Шествия в подкрепа на Украйна се провеждат у нас. Българи и украинци излязоха по улиците на някои от големите градове, за да покажат съпричастността си със страната, станала обект на агресията.

Соломон Паси: Не сваляй гащи, ако отиваш да преговяряш

“Как да бъде спечелена войната. Има два подхода - единият е с молитви и виждам, че в България има много политици, които смятат, че с молитви може да бъде постигнат мирът, вторият е да се водят преговори”. Това заяви пред бТВ председателят на Българския атлантически клуб и бивш външен министър Соломон Паси.

Адм. Емил Ефтимов: Войната в Украйна чертае нашето бъдеще

Измина една година от началото на войната в Украйна и тя коренно промени средата на сигурност в света и региона. Изходът от войната ще предопредели нашето бъдеще. Въпросът е - трябва ли българските граждани да се чувстват сигурни? Ние правим всичко възможно да гарантираме суверинитета и териториалната цялост на страната ни в тази трудна ситуация. Моята роля е да поддържам добре отбранителните способности на българската армия. Това заяви началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Цветелина Пенкова: Еврозоната вдига заплатите у нас

Загубите заради отлагането ни от влизането в еврозоната засягат всички допълнителни възможности. Членството в еврозоната означава намаляване на лихвите по заемите, намаляването на транзакционните такси, както и по-бързо увеличаване на доходите у нас. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова.

Бивш партньор на Васил Божков атакува парламента от Перник

Само един кандидат за народен представител регистрира политическа партия "Българско национално обединение – БНО" в 14-и МИР - Перник за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Решението за регистрацията на листата на "Българско национално обединение – БНО" в 14-и МИР е публикувано на сайта на РИК - Перник.

Единственият кандидат за 49-ото Народно събрание е Георги Иванов Георгиев.

Министерството на правосъдието предлага мерки срещу измамите с автомобили и източване на ДДС

Министерството на правосъдието предлага пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред Националната агенция по приходите (НАП) да бъдат достъпни за справка в единната информационна система на нотариусите „Единство“ за да се избегнат злоупотребите с тях.

Шефът на БНБ: Политическата криза през последните две години е в основата на забавянето за еврозоната

Генезисът на цялостното забавяне на процеса на присъединяване към еврозоната е в политическата рамка и в политическата криза през последните две години. Това каза управителят на БНБ Димитър Радев на конференцията "България по пътя към еврото", организирана от Министерството на финансите (МФ) в София, предаде БТА.

Съдът отмени решението на ЦИК за смесване на гласовете от машина и хартия в протокола

Съдът отмени решението на ЦИК за общото отчитане на гласовете от бюлетини и машини. Казусът вече предизвика напрежение и доведе до оставката на Цветозар Томов като говорител на комисията, припомни bTV.

Радев: Членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална цел. Предизвикателство е да убедим хората

Погледнато в исторически, географски и културен план България винаги е била важна и неделима част от Европа. Така е и днес. България е важна и неделима част от общо европейското пространство. Това заяви президентът Румен Радев по време на откриването на конференцията „България по пътя на еврото“, която се провежда в Националния дворец на културата в София, съобщават от novini.bg

Люспенето в БСП продължава: Бившият червен депутат Георги Търновалийски премина при Янев

Партията на Стефан Янев е напът да стане убежище на разочарованите от Корнелия Нинова социалисти. Изненадващо като представител на "Български възход" за обявените от кмета на Пловдив Здравко Димитров за днес консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии на територията на общината е заявен бившият червен депутат Георги Търновалийски, съобщи "Марица.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    23 9 Отговор
    Този мъж е гирой!Да го пратим в Окраина ,за да победи Путин!😁🥳🤡👍
  • 2 Последния Софиянец

    9 10 Отговор
    Това на снимката ли е най важното за България?

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Уве Зелер

    25 14 Отговор
    Поклон пред Владимир Путин! Поклон пред големия държавник! Соломон Паси е изверг!
  • 4 честен ционист

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Това е бъдещето.
  • 5 Пако

    27 5 Отговор
    СЛАБ,ПРОСТ,ЗЪЛ И НЕБЕЖА МОЖЕ ДА СТОРИ ПОДОБНО НЕЩО.ИДИ ЦЕЛУНИ ПАМЕТНИКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ И БРИТАНСКИТЕ ЛЕТЦИ КОИТО СИПЕХА БОМБИ ИГРАЧКИ НА ГЛАВИТЕ НА СОФИЙСКИТЕ ДЕЦА И ИЗБИХА МАСА НАРОД.
  • 6 Голям Смях

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да, на всичкото отгоре е и сгрешен надписът на плочата липсва Т от Българския ....Т народ!
  • 7 Патето Яки

    13 6 Отговор
    Да му се връчи тиквен медал на този дърт козел.
  • 8 Патето Яки

    11 4 Отговор
    преводач от немски, природните науки на Техническия университет в Дрезден ......влюбен в швабите
  • 9 Адам Хилтън

    16 6 Отговор
    Ако беше счупил паметника на американските летци (убийци) бомбардирали София, или на Удроу Уилсън расиста паметника, щеше да изхвърчи в затвора по-бързо отколкото може да извика "слава Украини."

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Марш

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Адам Хилтън":

    Удроу Уилсън е спасител на Българската държава, единственият американец, направил нещо за нас, не против нас.
    Тоя жaлък индивид е генетичен рoб, поднасял преди цветя на тоя паметник, сега го руши за да се подмаже на настоящите си господари. Разбира се, че не се срамува, подобни същества са оперирани от срам. Уkрoпитe два пъти разрушават паметника на хан Кубрат, някои т.нар. "българи" ги подкрепят !!!
  • 12 Вижте сега

    5 12 Отговор
    Нормално е да има някаква мемориална плоча на загиналите съветски войници, но специално този паметник е чиста националистическа пропаганда - на практика Съветската армия нас не ни е "освободила", а е спомогнала за извършването на държавен преврат от страна на комунистите, последствията от който все още носим като тежко бреме на гърбовете си ! Според мен е добре, че станахме република - всъщност мисля, че това е трябвало да стане още при възстановяването на Българската държава (каквото е било желанието и на Левски), но не по този тоталитарен и шовинистки начин, а чрез демократичен референдум ! Комунистите обаче такива неща не правят, те знаят само да се налагат, а когато не могат по друг начин, го правят с кръв и терор ! Така че, по-добре този паметник да бъде заменен с някакъв по-адекватен !
  • 13 До Голям Смях

    7 2 Отговор
    Ама ти наистина си за голям смях, я върви научи българска граматика как се членува правилно !
  • 14 Сатана Z

    10 5 Отговор
    Плитък гроб за терориста- Светлозар Раянов осквернил с мръсните си ръце светинята за признателния българския народ-Паметника на Съветската армия -освоодила 3 пъти българия !

    Z
  • 15 Наивник на средна възраст

    11 7 Отговор
    Не ни освободили....Ми то война е било май и ние сме били пак от грешната страна,тази на Германия.Забавно. Смъртта на руските войни против хитлеризма е увековечена дори и в страни като Австрия,родила Хитлер.И да - тя е освободителка,руската армия,от хитлеризма - факт.Що се отнася до нас - много заобичахме бабата разпоредила бомбандировките над София,ай да й издигнем, драги д.пелизци, и паметник. Щях да забравя - да издигнем и паметник на САЩ,освободили Ирак,Виетнам,Афганистан,Сърбия,Латинска Америка и т.н..От какво - няма значение,нали сме д.пелизци.Вечна памет на героите загинали във войната против хитлеризма!!! А сега де - и против това ли ще сте?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Taka така

    5 7 Отговор
    Де...лите нямат чувство за срам ре нямат и съвест
  • 18 къде сте патриотите на България

    9 9 Отговор
    Няма ли кой да го взриви това руско бунище Всички уж патриотични партии се правят на дръж ми капелата а също трябва да си върнем и химна на България Шуми Марица
  • 19 Народе ????

    9 4 Отговор
    Незаконните постройки да се премахнат

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Коко

    6 8 Отговор
    За увреждане на културно наследство се стига и до затвора , а "героят" на деня позира пред камерите на телевизиите?! Къде е това дъно дето го копаем вече 25 години?

    Коментиран от #24

  • 22 Русороб

    1 4 Отговор
    От какво да се срамува, той е национален герой.
    Нас засрами , ние трябва да се срамуваме.
  • 23 ТИР

    3 1 Отговор
    Героят на деня с чука може да отскочи и до паметника на американците хвърляли бомби над София,,,,този индивид най малкото заслужава да чука камъни пет години,,,,,това ли са евроценностите ви,,,?
  • 24 Еволюция

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Коко":

    Това Е дъното!
  • 25 Фашизо-Демокрация

    1 0 Отговор
    Тоя ФашисткиБоклук ще отговаря пред народния съд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол