Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 09:52 2 595 39

Иван Шишков: Европрокуратурата влeзe и в Столична община, проверяват ремонта на "Графа"

  • европрокуратура-
  • столична община-
  • ам хемус

На отсечката на АМ "Хемус" от София до Яна, където при заложен по проект 28 см асфалт са установени 18 см и 21 см. настилка, това е рекорд по крадене, каза министърът

Иван Шишков: Европрокуратурата влeзe и в Столична община, проверяват ремонта на "Графа" - 1

Европейската прокуратура е изискала от МРРБ цялата документация по образуваната проверка на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Това заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Проверката на европейските прокурори е започнала преди месец и половина - два.

"Направихме проверки във връзка с плащането на европейските средства, които трябва да бъдат изплатени на Столична община. Знаете, че резултатите на част от тези проверки не бяха добри - например, кръстовището с ул. "Иван Шишман", има и пропадания на места. Проверките на европейската прокуратура са свързани с начина, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства – как е извършен ремонтът и дали са спазени всички правила", поясни той.

В момента МРРБ и Столична община работят по мерки за отстраняване на проблемите при ремонта на центъра на София. Министър Шишков напомни, че ремонтните дейности все още са в гаранция и строителите могат да възстановят пропуските.

Проверки на регионалното министерство показват масово липса на асфалт при новоремонтираните пътища.

"Рекордьор" е отсечката на АМ "Хемус" от София до Яна, където при заложен по проект 28 см асфалт са установени 18 см и 21 см. настилка. На АМ „Марица“, на лот, построен от италиански строител, при 30 см асфалт по проект, е установена настилка с дебелина между 23-24 см., посочи Иван Шишков.

"Липсват сантиметри асфалт по пътищата. Това е проблем, свързан с периода на последните 8-10 години, а не с един строеж. Този период вече го наричам строителна бутафория. Проверките се налага да ги правим с МВР, защото резултатите от проверките вече започват да не ни изненадват. За съжаление, на всяка проверка липсват слоеве асфалт. На "Хемус", освен липсващия асфалт, има и други проблеми, твърде много шлака, например, което поставя въпроса откъде е докарана – Кремиковци е наблизо...", каза още Иван Шишков.

Цялата преписка за незаконно строителство, констатирано от МРРБ, е входирана в МВР, заяви още регионалният министър. Сред незаконните обекти са още язовир "Тополово 2", водопроводът, който свързва Перник със София и пътя Югово - Лъки, където има неукрепена скала, поясни той.

На АМ "Тракия" най-лошо е състоянието на отсечката между Стара Загора и Нова Загора. В момента се изготвя документация за извършването на основен ремонт там.

Нарушения са установени и при строежа на рамките за тол системата като от 300 рамки не повече от 70 имат разрешение за строеж, каза още Иван Шишков. Той допусна, че и в този случай може да се намеси европейската прокуратура, тъй като става въпрос за средства от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадлата

    38 3 Отговор
    свети като червена звезда !
  • 2 Много хубаво взе да става

    53 4 Отговор
    Липсват сантиметри асфалт..демек стотици милиони
  • 3 А Днес

    41 4 Отговор
    От кумува срама да покаже, че работи Гешев реши занимава с автокрадци
  • 4 Много

    45 4 Отговор
    Тука Гешев няма да омогне на ГЕРБ ДПС.Много хора ще ходят в пандиза.
  • 5 От Берлин!

    41 4 Отговор
    Днес Шолц е събрал всички министри.Задава им въпроса:Как в България при управлението на Б.Б.с един самосвал асфалт се прави 10 км магистрала,а в Германия само 10 м.???????
  • 6 Даниел

    45 5 Отговор
    Опаааа,кой прибираше лентички от откритите обекти и ги възхваляваше като нещо извънземно,направено за благото на държавата и народа а ??!!
  • 7 ТаУмВзе

    19 8 Отговор
    Са и Брюксел ще Засмърди на Яко Корупция! Споко, нищо няма да има ПАК. Сеирче преди уж изборчета си е.
  • 8 Аспарух

    34 6 Отговор
    Като си нямаме прокуратура, ще влезе европейската.
    На Ганьо русоробски все някой друг му е виновен ЕС, САЩ, НАТО.,марсианците....,а не виждат ,че 30г.ни грабиха и грабят другарите с червените куфарчета и агентите от ДС.Както народа го е казал
    "ПроЗт народ, слаба държава"
  • 9 Селянин

    41 5 Отговор
    Гарантирано от гроб...
    Има ли изненадани изобщо. Поразровете се и в санирането и в дърводобива и в оградата и в поръчките за дрехи за полиция и пожарна и всичко в, което има и е свързано с усвояване или харчене на публични средства мирише зверски. Има закупено по европрограми зверско скъпо оборудване което не се ползва и лежи по складовете , защото е закупено такова което е нефункционално и е купено само заради схемата да се усвоят едни пари.
  • 10 Ха ха ха

    20 1 Отговор
    Опа.... много шаранчета изскочиха изведнъж....!!! Кой ли плаща....???
  • 11 Хахаха

    6 28 Отговор
    Тоя е голям толуууп и абсолютен некадърник.Уволнен заради трагичен инцидент тръгнал да дава акъл.Тоя що не каже какво е посторил.

    Коментиран от #37

  • 12 Демократ

    27 1 Отговор
    Има ли институция в България ,в която да не се краде и лъже и където да не се доказва,че няма прокуратура в държавата, та трябва от ЕС да показват престъпленията,които се извършват от 20 години с европейски средства?

    Коментиран от #19

  • 13 ема

    8 8 Отговор
    Време е да си дадете мнението за Европейските институции Време е да почнете офанзивата срещу европейските институции Беше ясно че все някога ще проверят къде отиват ЕВРОПЕЙСКИТЕ пари Просто ако се отпускат от тук нататък европейски пари проверките ще са драстични. Другият начин да няма проверки е да не кандидатстваме за нито едно евро от Европа Итогава ще я втасаме

    Коментиран от #15, #18, #20, #22

  • 14 Има и други ремонти

    24 1 Отговор
    Видимо източвали парите на софиянци
  • 15 Азим

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "ема":

    Те, проверките добре, но да видим резултатите.

    Коментиран от #17

  • 16 Мнение

    22 3 Отговор
    ЕС да разпердушини крадците у нас, защото нашите институции години наред си затварят очите за престъпленията! Асен Василев е прав като каза: "България не е бедна държава! България е окрадена държава!"
  • 17 Мдаа

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Азим":

    И резултатите ще са добре. Това е Европейска прокуратура, не българска.
  • 18 Браво на Кьовеши!

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "ема":

    Нашите са свикнали тук да крадат като разпрани необезпокоявани от институциите, които все "не намират доказателства" за престъпленията, а може би са корумпирани и затова не намират
  • 19 Тетовае

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    Престъпленията не са само с европейски средства, а и с български! Но за съжаление Европейската прокуратура ще разследва само тях. На нашите крадци ще им остане шанса да крадат само от нас
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 По-точно

    15 5 Отговор
    Тези корупционни практики ги създаде Боко Тиквата. Шепа олигарси си напълниха офшорните сметки, а българския народ остана беден и гладен. Мислете като гласувате другия път!
  • 22 По-точно

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "ема":

    Време е да започнете офанзива срещу крадците и корупционерите, които източват и крадат финансови средства и от ЕС, и от България. България плаща всяка година Вноска в бюджета на ЕС. Като крадат от ЕС, все едно крадат и от нас българите тази вноска!
  • 23 Контрагербев

    13 2 Отговор
    Герберастите са крали доста. И сега, ако народът не ги накаже на 02. април, си заслужава съдбата-беднотия, мизерия, ниски доходи, напускане на ошще хора по посока Западна Европа и свободния свят.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мнение

    11 0 Отговор
    Сега всички по веригата отгоре-надоле - 20 години затвор и пълна конфискация на имуществото до 3-то коляно или да разкажат схемата и да се разминат с 10 години. Другото е лиготии по нашенски.
  • 26 А1А1А1

    11 1 Отговор
    „На отсечката на АМ "Хемус" от София до Яна, където при заложен по проект 28 см асфалт са установени 18 см и 21 см. настилка, това е рекорд по крадене, каза министърът“
    Няма как да не е рекорд, след като са го правили най–голЕмите крадци и лъжци в историята на България – шайката ГЕ П!
  • 27 🇧🇬🇪🇺💯

    12 0 Отговор
    До Изборите ще фърчи перушина отвсякъде, Европската Прокуратура е в Кокошарника❗️
    Comprende Compradore ❓

    Коментиран от #31

  • 28 ЧехМедЖаН ПаШа

    9 2 Отговор
    Изберете ме,и почвам веднага,ремонт на ремонта ..
    Имам още чехмеджетата за пълнене, негодници такива....
  • 29 Брюксел

    7 2 Отговор
    Същата герберастка фирма ремонтира цяла зима тунела на кв. Люлин.
    Новият асвалт е на вълни. Пак няма кой да провери!!!
  • 30 Голями золуми

    5 2 Отговор
    е сътворил Буци толупа и гербераските клептомани!
  • 31 Не е в кокошарника,

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    а в зайчарника!
  • 32 пашата

    3 1 Отговор
    Очеваден пример голяма табела с 4500000лв.евро пари плюс 900000лв. държавни, а има вече дупки на разклона за Кубрат от пътя Русе-Силистра затвор за мутрата както каза Бобоков
  • 33 Илия

    6 2 Отговор
    Шишков е моя човек, най-много ме кефи от радевите министри!
    Доста кражби изкопа и не спира да копа, доста ремонти организира и се бори да оправи на Боко бакийте, а те са безчет ...
  • 34 гост

    3 3 Отговор
    Стига глупости бе Шишков ! Я кажи кога е строена тази отсечка първо и после обяснявай къде е асфалта . То бива манипулации , но тоя вече кърти миФки.Тия от ГЕРБ как не са измислили вечен асфалт , не ми го побира акъла . Настроение иронично.
  • 35 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    4 1 Отговор
    "Рекордьор" е отсечката на АМ "Хемус" от София до Яна, където при заложен по проект 28 см асфалт са установени 18 см и 21 см. настилка. На АМ „Марица“, на лот, построен от италиански строител, при 30 см асфалт по проект, е установена настилка с дебелина между 23-24 см., посочи Иван Шишков.......................................................................................................................................................................................... ..ТОЗИ,,МЕТОД,, НА СТРОЕЖ НА ПЪТИЩА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОТ СЕГА.Мой вуичо навремето през 1975 год като войник е участвал в строежа на пътя през Арабаконашкият проход.Тогава командира им е получил за една година общо премии от икономии в размер на 6000 лв.( 1975 г. за сравнение ново ЖИГУЛИ струвало толкова ,),дори и на войниците дали по 100 лева от тези премии.,,ИКОНОМИИТЕ,,били от намалената дебелина на чакъловата и асфалтова настилка.Така че нищо ново под слънцето.Фирмите които участват в тези обществени поръчки са едни и същи.просто при следващо кандидатсване за такава дейност задължително да се проверяват как и с какво качество са построили предишен строеж или път ,и да отпадат ако не са се представили добре.
  • 36 Ха ха ха ха ха ха

    2 1 Отговор
    Бойкооооооо
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 демократ

    0 3 Отговор
    стига ни занимава с тая мазна физиономия продукт на дб и пп ако беше читав архитект нямаше да го исулят от со сега си отчащава
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове