Last news in Fakti

2 Март, 2023 12:11 2 366 65

Мая Манолова: Ще сложим вериги на цените на храните във веригите

  • мая манолова-
  • цени-
  • вериги-
  • храни

Лидерът на "Изправи се. БГ" разкри, че ТЕЦ-ове, приближени на Христо Ковачки, са създавали чрез свързани фирми лаборатории, които да определят въглеродните емисии и след това други фирми, които да верифицират резултатите 

Мая Манолова: Ще сложим вериги на цените на храните във веригите - 1
Снимка: NovaNews

Ще предложим таван на надценката на 10 основни хранителни продукти. Ще сложим вериги на цените на храните във веригите. Ще предложим в законопроекта да е упоменато каква е доставната цена и каква е продажната. Това каза Мая Манолова от коалиция ЛЕВИЦАТА!
Пред една от големите вериги днес тя ще призове за бойкот на кашкавала с надценка от 50%.

Манолова сподели, че в Комисията по ревизията са установени стряскащи неща по казуса със замърсяването на въздуха. "В следващия парламент отново ще има нужда от Комисия по ревизията. Тя доказа своята ефективност, излязоха и други далавери. ЛЕВИЦАТА! ще бъде гарант, че разследванията ще бъдат доведени до край и прокуратурата и съдът ще си свършат работата. На фокус ще бъде и спекулата с цените на храните", заяви тя.

Лидерът на "Изправи се. БГ" разкри, че ТЕЦ-ове, приближени на Христо Ковачки, са създавали чрез свързани фирми лаборатории, които да определят въглеродните емисии и след това други фирми, които да верифицират резултатите. "В резултат на това са отчитани три пъти по-малко въглеродни емисии. Така към лятото на 2021 г. щетите за бюджета на България бяха 26 млн. евро. Тогава квотите струваха 20 лева на тон. Сега са около 80. Комисията по ревизията се оказа от 40 органи у нас, които се борят с корупцията", коментира тя.

Според нея за двете години откакто ГЕРБ не са на власт, не е направено нищо, за да се запълнят пробойните.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Просветен⚜️

    32 5 Отговор
    По случай демокрацията , да се намесим в свободния пазар , а? Цялата Ви демокрация е такава!

    Коментиран от #25

  • 2 Пич

    36 5 Отговор
    Една кифла като остарее , и започва само с вериги да може да връзва някой !!!
  • 3 Знаеш ,

    37 5 Отговор
    че няма как да стане , но пред избори опитваш , дано някой шаран клъвне !
  • 4 грухий

    19 4 Отговор
    Пу-пу-пу, добре, че няма да слага вериги на цените във таваните.
    Или беше обратно?!
  • 5 СКАЛАТА

    25 2 Отговор
    серьозно ЛИ и КАК ще СТАНЕ като ВЕРИГИТЕ си ПЛАЩАТ по ВЕРИГАТА и имат ГРЪБ
  • 6 ГЕРБ

    25 11 Отговор
    Гнусна мърша

    Коментиран от #16

  • 7 Я стига,

    29 3 Отговор
    по-добре си сложи една верига и скачай в морето. Защо ли изобщо се появяваше и цапаш пространството с простотии.

    Коментиран от #9

  • 8 бсфн

    25 3 Отговор
    Манолова ти сложи вериги на Ангел на храните няма да сложиш щото няма кой да произвежда освен насекоми
  • 9 Пак идвамееее

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Я стига,":

    Ами ще цапа още дълго БАЛАМУРНИЦИ в тази държава мнооого
  • 10 Ти да видиш

    29 3 Отговор
    Манолова срещу Ковачки !?
    Народа е казал - Не вярвай на хора, които плюят в кладенеца от който са пили вода !
    Трудно нещо е "политиката" !!! :))
  • 11 Работническата класа във веригите

    12 2 Отговор
    Отглеждат деца и семейства за да има сирене с пари трябва стада и агнета и телета един път годишно за мляко

    Коментиран от #29

  • 12 Свинска Свиня

    22 5 Отговор
    Мазна е мазнааа…
  • 13 Почнахте с

    28 4 Отговор
    предизборните лъжи, пропаганда, циркове и пиеси за блеещите.
  • 14 гост

    20 5 Отговор
    Маичке, сложи първо вериги на твоя "Ангел", че скъса ли синджира и се появи по телевизиите да плещи щуротии рейтингът ти автоматично пада с поне 15 %!
  • 15 величието ти мая е в нищожеството ти

    20 4 Отговор
    Нема да питам как ще го направиш това , едно време ги напускахте по центровете на градовете , унищожихте български предприятия и на терените им се настаниха тия , вместо да ги пратите извън градовете да си строят инфраструктора ако искат пък който има мерак да им ходи на крак да им купува буклуците .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Агата Кристи

    21 4 Отговор
    Най-добре е да СЛОЖИШ ВЕРИГИ НА ГЛУПАВИТЕ СИ ПРИКАЗКИ !
    Най-добре е ДА СИ ЗАКЛЮЧИШ УСТАТА !

    Коментиран от #32

  • 18 Цицерон

    23 3 Отговор
    Манолова я видях в едно видео как връща кутия с яйца като вижда цената в един хипермаркет. Разбира се пропагандно видео. Щом може да си позволи дамска чанта за 5 бона кутия с яйца не са проблем за нея но нали трябва да баламосват овцете. Всички са такива. Борисов се разказваше с тениски по 700-900 лева. Хора от народа.. Ха ха.

    Коментиран от #27

  • 19 пппп

    11 5 Отговор
    Ще има много фалити! Натам отиват нещата! Фабриките преработващи свинското, пилешкото, телешкото месо идва от Полша , Чехия, Унгария, но то вече идва скъпо! Как да има свинска наденица на 4 - 5 лева в магазина ?
  • 20 Минева

    20 3 Отговор
    Няма кой да се върже на глупостите манолови. Когато е била дупедатка, кюстендилската слива абсолютно нищо не направи, освен дивотията да предложи Пеевски за шеф на ДАНСК, а в 47 парламент се набута за председател на една говорилня безумна. Куха лейка!
  • 21 дай нещо по-хард

    15 2 Отговор
    Ех Майче , Майче , не ме уцели с посланието си , аз във " вериги " и с вериги не одим , пак се разминахме с гласуването , я дай нещо друго така . Кажи , че ще оскубеш Урсула до косъм и може да размисля .
  • 22 Мухаа,хаа!

    14 3 Отговор
    Българан е най странния животински вид.Реве,че му е скъпо,но пълни количката със храни,все едно утре няма да има никъде.Много било скъпо,и имало спекула,но като върл европеец, държавата да не се намесва,за да има" пазарна икономика и конкуренция.И зстова си плаща тарикатлъка в пълен обем.Класически скрит картел навсякъде,във всички вериги.А дребосъка се води по тях.Включително братята ендейци,който ви превзеха пазарите отдавна.Сергия до сергия,все техни.Цели фамилии.И цените на всеки зеленчук,плодове заковани от единия до другия край на пазара.Но за тях,защото са хелекторат,няма касов апарат,откъде купува,има ли фактура и на каква цена! През един все производител. ендейци с мотика? Смеех,през сълзи.Няма сергия под 5-600 лв оборот- в слабите дни.Но касов апарат няма.Те такова същество е Българан!
  • 23 aнтифен

    4 4 Отговор
    Като пожелание е добре, но как ще се осъществи
  • 24 Пфууу

    19 3 Отговор
    Замириса на развалена скумрия!
    Откъде ли идва
  • 25 мммда

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "⚜️Просветен⚜️":

    Че то тавана в Германия си го има от години, така са решили да се справят със спекулата. След всяко подскачане на цената и преместване на тавана сортимента по хранителните вериги намалява, нещо като описанията на Бг соца навремето, но тогава е било проблем количеството от несмогване на производството, а сега е от безпаричие.
  • 26 Помним

    12 1 Отговор
    МАЯ КВО СТАНА С МАРИХУАНАТА НА БАЦЕ А С КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА А С ОНЯ МИСИР ЗЕМЕДЕЛЕЦ СВТ СВИДЕТЕЛСТВАШЕ СРЕЩУ БОРИСОВ А С ОНИЯ ДЕТ СИСТЕМАТА НЕЗНАСИКВО А И С БРАТЯ КАРАМАЗОВИ КВО СТАНА МИНА ЛИ ДАВНОСТТА ПРИБРАХА ЛИ СЕ
  • 27 Цицерон

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "Цицерон":

    На оня Румен Овчаров който там с Магнитски нещо като излезе по телевизията се оказа че ризата му е 1000 лева а той вика "ами аз съм пенсионер". После що Пyтлep бил с яке за 15 хиляди Евро. Всичките са такива. На Ердоган в страната му 800 лева минималната заплата а жена му Емине Ердоган си купи дамска чанта за 4 хиляди Евро от Холандия. Даже са затворили улицата там сакън да не стане нещо. Koпейкин си построи луксозна къща с партийна субсидия. Шкембака каракачан също. Боко купи за любовницата къща в Барцелона, Доган живее в Сарай и притежава ТЕЦ. Всичките са разбойници.
  • 28 Тая ще докара

    12 2 Отговор
    Фалити! Защото при пределни цени, по ниски от доставните, от къде ще дойда парите за заплати и за всички необходими разходи? Няма да има пари за: преки и косвени данъци. За акцизи , глоби и неустойки. Няма да има пари за Мая Манолова , ако се пребори, ама надали, за субсидия!

    Коментиран от #46

  • 29 мммда

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Работническата класа във веригите":

    От скоро на запад гледам листват по някоя друга пропаганда, че млякото и честото ядене на месо било вредно. Холандските фермери пак протестираха предната седмица, постепенно там разтурват животновърството.
  • 30 Сополяна

    12 3 Отговор
    Неграмотна е Мая Манолова

    Коментиран от #47

  • 31 българин

    21 0 Отговор
    Вериги на китките на политиците и в пандела.
  • 32 СКАЛАТА

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Агата Кристи":

    ВИЕ коя стеМОЛЯ

    Коментиран от #44

  • 33 мммм

    16 2 Отговор
    На борсата в Булгарплод няма домати от няколко дни всички тирове от Турция с домати отиват за Англия! Смятай колко ще станат доматите много скоро! Тая как ще регулира цената? Нали беше пазарна икономика търсене, предлагане, конкуренция, демокрация??? В Хърватия са 10 конкуриращи се вериги, а у нас 3 вериги на ЕДИН германски собственик близък до Меркел ! Викнете Френски вериги, Английски вериги, викнете Уолмарт направете конкуренция!
  • 34 Грую

    13 2 Отговор
    Че от кога нещо зависи от теб!??
  • 35 Мая това за," Веригите" и цените във

    14 1 Отговор
    Верига Магазините звучи добре, но там има Едни Николай Вълкановци, които ще дадат силен Отпор!! Преди време беше обещала да Озаптиш малко Кожодерите ЧСИ и Колектори, но забрави, там има Лобисти от ДБ - Хр Иванов, Мартин Димитров, които са Лобисти на тая, Гилдия с Капитал от Милиарди там е още по трудно, но опитай, когато събереш Кураж!! Ако не те Купят на Зелено! Успех!!
  • 36 "левицата" на козяк

    12 2 Отговор
    маяма галева по-добре да провери как са цените на 75 инчовите телевизори че парламента отново ще го гледа само по телевизията
  • 37 Мюмюн

    13 2 Отговор
    Тая кака лъже повече от дрът циганин

    Коментиран от #43, #57

  • 38 ХА ХА ХА

    11 2 Отговор
    АБЕ ГАЛЕВИЦА ДА БЕШЕ СЛОЖИЛА ВЕРИГА НА БРАТЯ ГАЛЕВИ ПРЕДИ ДА ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ .......А НЕ ДА ГИ ЗАЩИТАВАШ ВЪВ СЪДА !
  • 39 НикогаПовечеСДС-Чума

    8 1 Отговор
    Ще сложиш вериги,ама когато се снимаш в садо-мазо порно-филм.Работата отдавна е разюздана и изпусната - още от времето,когато стадото скачаше и блееше "кой не скача е червен " и "четиридесет и пет години стигат."
    Капиталистите няма да се дадат без бой.
    Помня думите на Бай Тошо в едно от последните му интервюта: "Знае ли този народ какво иска и на къде го водят", имайки предвид СДС-Шайката.
  • 40 Ехааааа

    7 0 Отговор
    Тия много охладняха .....и бързат да седнат пак на безплатната държавна трапеза със големи обещания .....видяхме ви колко можете !!!!!!!!!!!!!
  • 41 БЪЛГАРИН

    9 1 Отговор
    Все тия дърти стари муцуни искат да ни оправят .......ослади им се кокала които гризнаха със години !
  • 42 Тая вече е за

    9 2 Отговор
    Дървено пардесю ......а се кани да векува и да ни краде безкрай !!!!!!
  • 43 Не бе

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мюмюн":

    Тая сврака лъже повече от Киро !!!!!!!
  • 44 Агата Кристи

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "СКАЛАТА":

    Ако разбирате от параметри :

    F - 6 sm.

    L - 32 sm.

    Дано сте разбрали КОЙ СЪМ ...
  • 45 ТкьЪф

    6 2 Отговор
    Професор Мадурофф и той така каза ..... , но после хиперинфлация , дефицит и щатски долари за черния пазар , та филма сме го гледали вече другарке.....
  • 46 Не е целта

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тая ще докара":

    На Манолова , да мисли за икономиката и българите! Тя мисли как да се добере до субсидията, за да си живее.
  • 47 Ветеран от Протеста

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сополяна":

    Неграмотна е Мая Манолова.защото не е Компетентна,а не е компетентна,защото е Необразована.Завършила е Висше образование в Института за комунистически кадри в Масква със специалност История....Учила е Марксизъм- ленинизъм. История на КПСС..История на БКП.История на СССР.....И кво общо има с Икономиката на държавата??А по математика научила само Събиране...Четири мандата - 20 години депутат от БСП....За поправката Ванко 1 в НПК няма да споменавам!!!
  • 48 Велин

    2 0 Отговор
    33 години налагаме демокрацията. Основа на демокрацията е свободния пазар на стоки. Интересното е, че и десните политици се заиграват с темата!?!? Щом се купува значи цената не е висока!!! Лошото е, че това се отнася за 15-29% от българите. Останалите ще "ядат пасти"!!!
  • 49 майчето не може на оная си работа

    7 1 Отговор
    да сложии вериги, тръгнала на храните да слага, ще стане като в топлофикациия двойно и ще избяга после.
  • 50 стига сте го показвали тоя

    8 0 Отговор
    общочовешки политикомафиозки пропаднал субект от женски род.
  • 51 Този висаджийски субект Манолова

    8 0 Отговор
    е напуснаха всички майките с деца, системата ги обива, дори мутрите я зарязаха, братята галеви черепа , идр.
  • 52 КАК И СЕ ИСКА ДА Е НА СУБСИДИЯ

    7 0 Отговор
    В ПАРЛАМЕНТА, ДУБАЙСКИТЕ ПАРИ СВЪРШИХА.
  • 53 Ха ха ха ха ха

    5 1 Отговор
    Не казвай хоп преди да скочиш точно ти немаш никъв шенс
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 БЪЛГАРОФИЛ

    8 1 Отговор
    ПРИКАЗКИ ЗА НАИВНИЦИ !!!
    ПОПУЛИЗЪМ БЕЗ ГРАНИЦИ !!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ОЛИОТО ДНЕС БЕШЕ 2,99

    6 1 Отговор
    ВЕРИГИТЕ ЩЕ ТИ РЪЖДЯСАТ ! МОШЕННИЧКООООООО !
  • 60 ДОВЧЕРА АТЕИСТКА С БОЙКО В БКП .........

    6 1 Отговор
    А Я ВИЖТЕ НА СНИМКАТА С КРЪСТ НА ШИЯТА - ЛИЦЕМЕРКА ДОЛНА ! ВАЖНОТО Е ДА НИ ЗАБЛУДИ И ДА КЕСНЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА ХИЕНАТА !
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Кико

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Веселяк":

    Maлoyмието не е повод за велие, "веселяко" :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол