Last news in Fakti

9 Март, 2023 13:43 3 306 29

Машинисти на влак набиха началник-гарата в Тулово, защото им направил забележка

  • влак-
  • машинисти-
  • началник гара

Заради скандала бързият влак от бургас за София е натрупал закъснение от 26 минути

Машинисти на влак набиха началник-гарата в Тулово, защото им направил забележка - 1

Пътниците на два влака са станали свидетели на невероятен екшън на гара Тулово. Там двамата машинисти на бързия влак от Бургас за София (служители на БДЖ) са набили началника на гарата (служител на НКЖИ), показват жп документи, съобщи OFFNews.

Побоят се е случил пред десетки свидетели около 11,30 часа на 7-и март. Заради случката бързият влак е натрупал закъснение от 26 минути.

Според докладна за инцидента на началника на гарата Петьо Тодоров скандалът възникнал след като помощник-машинистът на въпросния влак Петров слязъл от локомотива и с двама пътници отишли в приемното здание да си купят кафенце и да попушат.

Гаровият шеф направил забележка, че влакът е пристигнал с малко закъснение и трябва да потеглят към София. В отговор получил порой от грозни псувни, наричали го "глупак". В разправията се включил и машинистът на бързия влак Димо Димов. Той посегнал с ръка и с удар свалил шапката от главата на шокирания началник на гарата. След това помощник-машинистът Петров му забил два удара в лицето. На помощ на служителя на НКЖИ се притекъл един от неговите колеги - Илия Добрев.

На грозните сцени са станали свидетели пътниците на два влака, които по това време едновременно са били на гарата.

Началник гарата в Тулово Петьо Тодоров си е извадил медицинско свидетелство за побоя и възнамерява да съди машинистите от БДЖ. Превозната бригада на влака Бургас-София също потвърждава думите му за агресивно поведение от страна на двамата машинисти.

"За 39 години служба в железниците за първи път ми се случва такова непристойно и грубо отношение от страна на колеги. Такова поведение уронва авторитета на железницата в обществото като цяло", заявява в докладната си са случилото се Петьо Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    28 3 Отговор
    Ето още един аргумент в подкрепа на това, че БДЖ трябва да се прехвърли към туристическото министерство и да печелим пари от това.

    Коментиран от #28

  • 2 АМИ ЧИ

    38 1 Отговор
    ТЕ МНОГО БЪРЗО СЕ НАБИЛИ....
    САМО ДВАЙСЕ И ШЕС МИНУТИ....
    ЗАКЪСНЕНИЕ
    ИНТЕРЕСНО КОГАТО ЗАКЪСНЕЯТ
    С НАД СТО МИНУТИ....
    КО ПРАВЯТ........(......18+.....)🤔
  • 3 ДДРОнег

    15 2 Отговор
    Били са приятели на козлодуеца.

    Коментиран от #8

  • 4 херодот

    7 3 Отговор
    Нали поминте,че"БОЯТ ИЗГРАЖДА" :-))
  • 5 Гост

    35 2 Отговор
    За пореден път твърдя, че проблемите в БДЖ са си изцяло български. Никой не ни е виновен, че най-проспериращият транспорт в световен мащаб у нас пропада с всеки изминал месец. Просто блатото в България няма край. Отново твърдя - България вместо да се движи в посока на цивилизования свят, макар и с голямо закъснение, тя се движи в напълно противополжна посока, не си пише домашно и продължава да упорства. Е край на този път ще има, но той ще е много грозен.
  • 6 Милен

    10 27 Отговор
    Е тоя началник гара (ако изобщо е началник гара) къде ходи да се бута между шамарите🤔 заслужава ли си заради мизерната заплата която получава да яде тупаници?

    Коментиран от #9

  • 7 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    12 29 Отговор
    ПРАВИЛНО ГО Е НАБИЛ..ВЛАКА СИ ИМА МАШИНИСТ А НЕ ВСЕКИ ДА МУ ДАВА АКЪЛ КАК ДА КАРА ВЛАКА ...В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКИ СА КОМПЕТЕНТНИ ....ПО ВСИЧКО
  • 8 ГОЛЯМ СМЯХ

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    той тоя няма приятели, само санитаря от психото му е другарче
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 адаша

    13 1 Отговор
    На дрегера - машинистите- 2.5, началника- 1.5...
  • 11 Милен

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Умен ганьо":

    И що? Според теб заслужава ли си да те ошамарят, за това, че някой влак е закъснял с някоя друга минута? Да не мислиш, че някой ще му благодари на човека за това, че е искал влака да тръгне около времето си?

    Коментиран от #14, #19

  • 12 жалка работа

    29 4 Отговор
    В нормалните държави при такъв инцидент господин министъра си подава оставката, защото това означава, че в министерството му е пълен хаус. Като се почне от качеството на личния състав та се свърши с това, че на този личен състав не му пука за хората които превозва. утре ще почнат да бият наред и пътниците, които им противоречът, а за закъснението....е голяма работа, обърквали общия график на БДЖ, хора може би изпускат самолети и изобщо такива ми ти ОТВРАТИТЕЛНИ български простотии

    Коментиран от #16, #20

  • 13 Бай Иван

    19 2 Отговор
    Директно уволение му е майакта

    Коментиран от #15, #18

  • 14 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Милен":

    МИ ТОЙ НЕ ЧОВЕКА КОЙТО ЩЕ КАЖЕ КАК СЕ КАРА ВЛАКА ..... В ТАЯ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА ВСЕКИ Е НАЧАЛНИК ...

    Коментиран от #24

  • 15 Милен

    18 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Иван":

    Те хубаво ще ги уволнят, ама няма кой да отиде на тяхното място.
  • 16 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "жалка работа":

    МИ ТИ НЕ ЧОВЕКА КОЙТО ЩЕ КАЖЕ КАК СЕ КАРА ВЛАКА ....ВЛАКА СИ ИМА МАШИНИСТ И ТОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА .... В ТАЯ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА ВСЕКИ Е НАЧАЛНИК ... И ВСЕКИ РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО КАТО ТЕБ

    Коментиран от #21

  • 17 Едно към едно

    18 0 Отговор
    В Гърция търсят машинисти, ама там пътниците бият!
  • 18 НАГРАДИ ЗА НАИ ДОБЪР ЖЕЛЕЗНИЧАР☝

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Иван":

    БЛАГОДАРЯ БЛАГОДАРЯ
    НА МАМА И ТАТКО
    ЧЕ МЕ БИЕХА С ЧЕХЪЛА
    КАТО МАЛЪК....👍......
  • 19 Умен ганьо

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Милен":

    Е тогава няма да псуваш, че нямало ред в държавата, за което никой не ни е крив. С такива масови нагласи, че всеки може да прави каквото поиска, даже и да се разпорежда с цяла влакова композиция и пътници да чакат двама дебили да благоволят да тръгнат... чекай да ни оправят марсианците.
  • 20 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "жалка работа":

    Ако знаеш, колко са драпали (някои са даже и плащали), за да станат министри. Тъй лесно да дадеш оставка за заради едни утрепки и един началник на гара, не ще да е келепир.
  • 21 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Изкривяваш нещата. Никой не е казвал на машиниста как да кара влака, а да се съобразява с разписанието. Това са две различни неща. Ако ще го чака цял влака да си пафка цигарките - не е познал. Другите хора също си имат работа. Уволнението на тези дебили ще е малко, защото работата им е свързана с голям обществен интерес. Трябва и една административна глоба поне да им наложат, заради това, че умишлено са бавили разписанието и отделно да ги съдят за побоя. Задължително трябва да бъдат уволнение дициплинарно, за да не си помислят други гащници като тях да постъпват по този начин.

    Коментиран от #25

  • 22 Aлфа Bълкът

    3 0 Отговор
    Не само тях, може да осъди и самото БДЖ! Ама в България дават едни обезщетения - недей си игра!
  • 23 м-р

    7 0 Отговор
    Били са снощни за да бързат да пият кафе и да посягат къде е дрегера
  • 24 Точно той е

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    човека тъ...о,защото линията се използва и от други влакове,а това води до верижна реакция и закъснение на всички!
  • 25 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    САМО ДА ТЪЕ СВЕТНА ЧЕ НАЧАЛНИКА НА ГАРАТА Е ОТ УДВГД ..ТОЕСТ ПОДДРЪЖКА НА ЖЕЛЕЗНИЯ ПЪТ ...И НЯМА НИЩО ОБЩО ДА НАРЕЖДА НА МАШИНИСТА ОТ БДЖ КАК ДА КАРА ВЛАКА И КЪДЕ ДА СПИРА . Е ТЕ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ Е КОМПЕТЕНТЕН ЗА ВСИЧКО

    Коментиран от #26

  • 26 Милен

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Ти па сега къде му задаваш такива сложни въпроси той от къде да знае какво е УДВГД, за 90% от хората стане ли дума за железници всичко е БДЖ 😂 само дето и ти не си много в час, щото хората от "инфраструктурата" им влиза в задълженията и осигуряване на движението на влаковете.
  • 27 "ВРАГ НА НАРОДА"

    2 0 Отговор
    СУЛЬО-ПУЛЬО ВИНАГИ Е "ПРАВ" , ОСОБЕНО, АКО Е ЧИЧОВОТО !
  • 28 Пловдив

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    Документалната поредица "Оцеляване на предела" може спокойно да заснеме и сто епизода в българските железници...
  • 29 Това е БГ!

    0 0 Отговор
    Бих дал 100 лева да гледам такъв сеир на живо! В която и да е държава. Това е БГ, НАТО, ЕС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове