Last news in Fakti

11 Март, 2023 11:10 719 3

Бакалавърски и магистърски програми на английски език в Европа и Япония се представят на изложение за образование в София и Бургас

  • бакалавърски и магистърски програми-
  • английски език -
  • европа -
  • япония

Пролетното издание на вече традиционното изложение "Образование за успешна кариера", организирано от консултантската агенция "Едланта", ще се състои днес от 10:00 до 16:00 часа в гранд-хотел "Милениум" в София и на 12 март (неделя) от 11:00 до 16:00 часа в хотел "България" в Бургас

Бакалавърски и магистърски програми на английски език в Европа и Япония се представят на изложение за образование в София и Бургас - 1
Снимка: Консултанска агенция "Едланта"

Пролетното издание на вече традиционното изложение "Образование за успешна кариера", организирано от консултантската агенция "Едланта", ще се състои днес от 10:00 до 16:00 часа в гранд-хотел "Милениум" в София и на 12 март (неделя) от 11:00 до 16:00 часа в хотел "България" в Бургас. Това съобщиха организаторите.

Тази година акцент ще бъдат програмите на английски език в различни страни в Европа, които след Брекзит се наложиха като предпочитани учебни дестинации за българските младежи. Ще бъдат представени възможностите за образование на английски език в шест университета в Белгия. Забелязва се тенденция страната да измества Нидерландия в предпочитанията на кандидат-студентите, посочват от консултантската агенция за образование в чужбина "Едланта".

Посетителите на изложението ще могат да получат детайлна информация за програми на английски и немски език в Австрия, Белгия, Германия, Кипър, Италия, Испания и България. Представител на Френския институт в България ще консултира за следване във Франция. Отделено е и специално внимание на възможностите за обучение в Япония, която става все по-предпочитана през последните години.

Предвидена е интересна програма от презентации, които ще дадат ценна информация за избора на перспективна и подходяща специалност, за финансиране на обучението, за необходимите документи и процедури, които трябва да се следват при кандидатстването, както и за изискванията за прием в отделните университети и страни.

Сред най-често срещаните въпроси, на които кандидат-студентите ще могат да получат обстойни отговори, са: как да избера перспективна специалност и най-подходящия университет; какви са изискванията за прием, как да подготвя своята кандидатура; какви са възможностите за стажове и работа по време на следването; какви средства ще са ми нужни; мога ли да получа заем или стипендия и т.н.

Сред участниците в изложението са EU Business School (с кампуси в Испания, Германия и Швейцария), класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа, според ежегодната класация QS Top MBA ranking. Това учебно заведение са завършили лидери във фармацевтиката, в спортния мениджмънт и роботиката. От Италия в изложението участва Università IULM, Милано - известен в цял свят с качествено обучение в лингвистиката, туризма, медии и комуникация, изкуство, мода и дизайн. Интерес предизвиква и University of Nicosia (Кипър), който предлага широка гама от програми на английски език - от медицина и фармация, до графичен дизайн и криптовалути.

Кандидат-студентите ще могат да се запознаят и с програмите на чужд език, предлагани в Нов български университет, в сътрудничество с University of York, Великобритания. Някои от университетите, представени на изложението, предлагат стипендии или финансиране чрез студентски заем. За тези, които се интересуват от езикова ваканция в чужбина това лято, организаторите са предвидили специални отстъпки.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асистент

    0 3 Отговор
    Продължавайте да изпращате децата си в чужбина и после се чудете защо се превръщат в безродници!
    Великденското хоро в Брюксел няма никакво значение, осъзнайте се най-накрая!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 патреотарин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асистент":

    Младите ще ходят където имат шансове и бъдеще, туук освен да станат роби на ганювци "олигарси" за 1000 лв други амбиции не могат да имат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове