Last news in Fakti

15 Март, 2023 15:19 7 807 159

Росица Велкова предупреди: Вдигаме данъците и затягаме коланите

  • росица велкова-
  • финанси-
  • бюджет-
  • дефицит

Проекобюджетът предвижда дефицит от 3% и вдигане на ДДС-то и ТОЛ таксите

Министерството на финансите ще внесе проектобюджет с 3% дефицит, подготвят се промени в данъчната политика. Това каза служебният министър на финансите Росица Велкова на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"На заседанието на МС се прие протоколно решение, с която се одобри концепцията за съставяне на проектозакона зад държавен бюджет за 2023 година. Не е разглеждана средносрочна бюджетна прогноза, не е разглеждана проектозакон за бюджет за 2023 година, а просто концепция", каза тя.

От Министерството на финансите заявиха, че проекобюджета предвижда дефицит от 3%. Велкова обясни, че към настоящия момент страната излиза на дефицит от близо 7%.

"В тази концепция основното решение, което се взе, е че проектозаконът ще бъде разработен с 3% дефицит от БВП. Следва да се има предвид, че при действащи приходни и разходни политики, които са приети от 46-то, 47-то, 48-то НС, дефицитът за 2023 възлиза на 6,9% от БВП на начислена основа", каза още тя.

Предвижда се промяна в данъчната политика на страната, за да бъде постигнат трипроцентовият дефицит.

"На 17 март ще публикуваме пакет данъчни закони, тъй като постигането на трипроцентов дефицит, ще мине през данъчна политика и промени в данъчни закони. Естествено, ще има и разходни мерки. На 3 април ще бъде представен проектът на Закона за държавния бюджет за обществено обсъждане за преминаване на гласуване и обсъждане с Националния съвет за тристранно сътрудничество, така че на 26 април да може да се разгледа от МС и в сроковете да бъде внесен в НС", обясни министър Велкова.

„Ако новите депутати приемат бюджета в този вид, нямаме риск за Еврозоната, ако те увеличат дефицита на бюджета, това означава, че ние бихме влезли в процедура по свръхдефицит. Това ще доведе до по-голям държавен дълг, което ще затрудни събирането на ликвидност на международните пазари, да се набере обем и при условия, че не може да се набере дълг, да се прибегне до теглене на дълг от Международния валутен фонд“, заяви още Велкова.

Проектът на Закона за държавния бюджет ще бъде предаден за обществено обсъждане и за преминаване на съгласуване и обсъждане със съвета за тристранно сътрудничество на 3 април. За да може на 26 април да се разгледа от МС и да бъде внесен в НС, посочи Велкова, цитирана от "Нова телевизия".

Преди внасянето на концепцията и на сценария с какво бюджетно сладо да бъде разработен проектът на закона, са били проведени неформални разговори с работодателите и синдикатите.

Бюджета предвижда:

- Въвеждане на еднократна солидарна вноска за второ полугодие на 2023 г.

или т. нар - данък “Свръхпечалба”, който ще бъде разработен за всички юридически лица, на база на принципите, които са залегнали в регламента. Това е еднократен данък, поясни финансовият министър.

- 100% дивидент от всички публични предприятия след приспадане на счетоводна загуба

- увеличение на ТОЛ таксите. Тарифата се променя с акт на МС.

- Увеличение на концесионни възнаграждения с инфлацията

- Възстановяване на някои от ДДС и акцизните ставки, които бяха намалени и изтичат на 1-ви юли. Запазени ще бъдат тези на хляба, брашното, бебешките храни и книгите. Ще бъде увеличен и акциза на електронните цигари - или т.нар. вейпове

- Засилване на фискалния контрол и предварително задължение да се декларира ДДС при рисковите стоки.

“С всички тези мерки ще може да се осигури и гарантира изпълнение на швейцарското правило от 1 юли при индексирането на пенсиите, да се гарантира изплащането на увеличените заплати, като се има предвид, че се получи голяма асиметрия в заплащането на бюджетния сектор, допълни финансовият министър.

Предвижда се още увеличение на заплатите в бюджетния сектор с 10%, само на тези, които не са получили никакво увеличение през 2022 г.

И още: При изпълнение на така заложените приходи, възнагражденията в двете приходни агенции да бъдат увеличение с 15%, а при изпълнение в рамките на стоте процента - с 10%.

Това, около което се е обединил служебният кабинет, е предложението, което ще бъде представено пред новите народни представители. “Ако този проект не бъде приет ще влезем в свръхдефицит. Ако дефицитът бъде увеличен над 3%, това означава, че трябва да има по-висок дълг, няма да отговаряме на критерия за дефицита, което би създало проблемност от набиране на ликвидност от международните капиталови пазари и загубване на перспективата за влизане в еврозоната”, предупреди Велкова.

Тя обясни още, че държавата не е изправена пред фалит, ако бъде приет бюджета в рамките на 3% дефицит.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    56 116 Отговор
    Ето така се случва като не искате в Еврозоната и Шенген !

    Коментиран от #24, #121, #142

  • 2 Псевдоним

    86 5 Отговор
    Тази статия излезе след онази другата като по сигнал.
  • 3 Мдаа

    66 53 Отговор
    Да живее ГЕРБ-ДПС-БСП-Възраждане Радев и Гешев !
    Комунистите ще ни изядат живи, пак да ги изберете

    Коментиран от #15, #127

  • 4 Хасковски каунь

    107 9 Отговор
    Санкции, та санкции.
    Насанкционирахме се
  • 5 честен ционист

    61 15 Отговор
    Да бяхте превалутирали цялата валута в рубли още миналия февруари, не днес да се хващаде като удавник за сламка на тая свинка на впдевилите. България е в технически фалит още от 96г и активите й не стигнаха да покрие дълга, а кредиторите си искат парите веднага.
  • 6 ¹19008е

    44 4 Отговор
    Сестра Галевица обеща да защитава от високи цени и инфлация излиза на Протест срещу вас другаре ще има Протеси нон стоп ,ще гледаме зарево над МС
  • 7 Адам Хилтън

    100 3 Отговор
    Следващото правителство май ще падне по-мигновено от последното.
  • 8 ейцо

    156 2 Отговор
    Как ще вдигаш данъците ма? Намалете си заплатите и оттам вкарайте свежи милиарди в икономиката на РБ.
    Депутатините си ги направиха от 5 на 10 хилки чисто без бонусите ... или викаш за едни криза за други рай, хванете се в ръце и направете нещо за хората стига ги пълнихте тея сметки в офшорки и харчихте на ден джобни колкото месечната заплата на инженер

    Коментиран от #60, #109

  • 9 Беше логично

    90 44 Отговор
    Няма как кирчо и кокорчо да хвърляха пари на сульо и пульо за да се правят на добри и да не се стигне до тук! Това е управление с лъжа и без никаква далновидност.
  • 10 САНДОКАН

    88 3 Отговор
    Честито ,започва се
  • 11 Госта

    94 14 Отговор
    След 12 години мутренско управление,2 години лутане,ето го резултатът,след още 10 години БГ ще е на още -1 милион население,евала!!!

    Коментиран от #67

  • 12 Мдаа

    84 28 Отговор
    Това е заради раздуването на администрацията и заплатките им. Пак да изберете ГЕРБ,ДПС,БСП,Възраждане и другите крадци
  • 13 Баце

    96 0 Отговор
    На чужд гръб и 100 тояги са малко, а теб като те гледам си без колан и никога нищо не си стягала. На държавната хранилка добра фигура.
  • 14 Загрижен

    95 16 Отговор
    Спиране на издържането на укрите, кога? И там са над 100 милиона!!!!
  • 15 Аз до колкото си спомням

    58 50 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Предното правителство имащо заслуги за това, беше на лъжеца кирчо и кокорчо. А не на ГЕРб, още по малко пък Радев!

    Коментиран от #29, #44, #49

  • 16 Българин🇧🇬

    74 7 Отговор
    За 2 години стегнация заради ковид измислиците на Брюксел България нищо не получи каъо помощ обаче затвори бизнеса сеха ще теглят пари вместо да им дадът помощ от Брюксел.
  • 17 Сандо

    69 7 Отговор
    Бла-бла-бла - дълг от МВФ - бла-бла-бла!И като люта подправка:отново Еврозоната.В целия тюрлюгвеч липсва само едно:колко ще ни струва дупката,наречена Украйна.Но най-лошото е,че дори и това,което най-после успяха да сътворят,няма да успеят да изпълнят.
  • 18 честен ционист

    79 6 Отговор
    Казах ви аз, че вие в София получавате надути заплати за клатене по цял ден на краката и държавата взе та фалира.
  • 19 Аман

    56 8 Отговор
    ОТ ТАЯ €ВРОЗОНА !
  • 20 Реалист

    71 23 Отговор
    Референдум за излизане на РБ от ЕС е спасението

    Коментиран от #55, #70

  • 21 Боклуци

    102 4 Отговор
    Нормално след като за 33 години унищожиха дребния и среден бизнес , сега ще вдигат данъците на обикновените хора за да си попълват бюджета . Но щом си седим във вкъщи пред компютрите и си мълчим значи сме доволни и ни устройва живота , затова няма да се оплакваме.
  • 22 честен ционист

    13 25 Отговор
    Имате само един разинален избор - купонна система, спутника, дигиталната рубла. Иначе гладомор.

    Коментиран от #155

  • 23 Простокирчо

    61 13 Отговор
    теглиха милиарди и резултата е налице.
  • 24 провинциалист

    78 12 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Не, така се случва като наливаме пари в натовските далавери в Украйна и покрай това крадем като разпрани.
  • 25 Бесен- _Язовец

    66 9 Отговор
    Увеличават данъците защо делят пари за вехти оръжия от запад. Увеличили парите за отбрана петоколонниците ГЕРБ ПП-ДБ
  • 26 123456

    68 2 Отговор
    А моят план е - вземам лопатата и отпускам колана ! Данъци на кожодери няма да плащам !
  • 27 Ехааа

    85 2 Отговор
    Най важно от написаното е това "Предвижда се още увеличение на заплатите в бюджетния сектор с 10%"
    А не е ли по добре да съкратим 60% от цялата администрация на хранилката ?
  • 28 Професора

    56 7 Отговор
    Нали купиха фърчила на рисунка и скъп демократичен газ сеха увеличават данъците. Румен Радев козяшкия, слуга прикрива със служебния кабинет мизерията на ГЕРБ и ППДБ
  • 29 Мдаа

    29 17 Отговор

    До коментар #15 от "Аз до колкото си спомням":

    Аха добре, пак гласувай за статуквото от ГЕРБ,ДПС,БСП тогава

    Коментиран от #36

  • 30 УСА боклук

    42 1 Отговор
    Сега ще видите колко ще е тока, парното, газчицата
  • 31 ТИР

    44 2 Отговор
    Вдигате тол такси,а турските камиони кога ще започнат да я плащат,ще вдигне те инфлацията!!?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Иван Вазов

    59 3 Отговор
    "Министерството на финансите ще внесе проектобюджет с 3% дефицит..."
    =================
    В момента бюджетния дефицит на ГЕРМАНИЯ е 9% Официално и поне 20% неофициално. Според пълничката жена на снимката, икономиката на България следва да е значително по-мощна от тази на Германия!!!
    Гласят бесилка за България!!!

    Коментиран от #140

  • 34 Бесен- _Язовец

    39 4 Отговор
    Дефиницита в Бюджета от 6% се получи заради договорите за скрап която получават като оръжие.
  • 35 Хасковски каунь

    44 10 Отговор
    ЕЕЕЕХ,
    Хубаво Путин ни казваше какво ще стане, ама ние...
    Сбогом Газпром!
  • 36 Не помня да съм написал това

    42 11 Отговор

    До коментар #29 от "Мдаа":

    Интересно де го прочете, а пропусна, че кирчо и кокорчо сътвориха това. Май те теглиха заеми и се занимаваха с лъжи.
  • 37 Отвратен

    4 22 Отговор
    Предстои смяна на курса евро - лев и за една седмица ще приемем ЕВРОТО !
  • 38 Само питам

    37 2 Отговор
    Този румерадевски гли.ган защо не каже кои разходи увеличиха колаборантите от 48то НС през 2022 за да се стигне до този дефицит през 2023г?
  • 39 абсолютно

    56 4 Отговор
    ВДИГАЙТЕ ВСИЧКО И ГО ДАВАЙТЕ НА УКРАЙНА!!!!
    ПОЗОРНА ПОЛИТИКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    33 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАД И МИЗЕРИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 40 Гечо

    47 3 Отговор
    А някакви мерки да спре да се краде и да тече отвсякъде няма ли?! Хора и крадливи ГЕРБаджии в затвора и конфискация на откраднати милиарди? Или пак ще тръскаме частния сектор, за сметка на всички други търтеи?! Просто ви трябват още пари, че крадците и търтеите сте страшно много!
  • 41 Мдааа....

    53 2 Отговор
    Еййй...разкатахте и мамата на тая държавица ей.Няма вече нищо.Останаха само държавните чиновници и администратори,които все цоцат.Режат от тук вдигат от там само и само да има за тях.Голям хак им са пенсионерите.Повечето българи се изнесоха навън работят и плащат данъци на други държави.

    Коментиран от #110

  • 42 Гогата

    41 1 Отговор
    Обикновен капитализъм, тоест демокрация.

    Коментиран от #111

  • 43 незнайко

    44 1 Отговор
    На тия заплати как ще вдигате данъците вие кожодери ли сте!!!!!!!
  • 44 КОНТРАТА

    26 10 Отговор

    До коментар #15 от "Аз до колкото си спомням":

    Че твоя Боко и неговия ГЕРБ подкрепиха вс предложения на крадците от ПП-ДБ

    Коментиран от #52

  • 45 Много хора

    40 3 Отговор
    Помислиха, че след като се запролети и трудното е останало зад нас. Да, ама не! До три месеца, държавата ще влезе във фактически фалит. Много световни банки ще дадат фира, това сериозно ще се отрази и у нас. Неизбежно е да се вдигнат данъците, преки и косвени и това пак ще удари най бедните и средната класа. Обаче и ние си го заслужаваме. Просто никой не си дава сметка какво ни чака и всички живеят като за последно.
  • 46 ха ха

    8 25 Отговор
    Копейките се умълчаха. Къде да се подписвам за референдума? Или вече се скрихте у Максуда с тартора начело? Ако пуснете и една подписка срещу гравитацията, подписвам я с две ръце!
  • 47 един

    35 11 Отговор
    Да ви кажа ли каква е целта,да се сплаши народа и непряко да се хвърли вината върху последното редовно правителство,затова че то е разрешило по-големи социални харчове които щели да ни доведат до изброените проблеми!И за всичко това се сетиха две седмици преди изборите.........!Като искат да затягаме коланите този път да започнат от тях си!Огромна администрация виси на издръжка на бюджета,докога?В Президенството 160 човека щат,докога?Агенции и агенцийки,докога?
  • 48 Иван Вазов

    23 2 Отговор
    ".....което ще затрудни събирането на ликвидност на международните пазари, да се набере обем и при условия, че не може да се набере дълг, да се прибегне до теглене на дълг от Международния валутен фонд“, заяви още Велкова."
    =======
    Според действащия български закон, ако Росица Велкова каже подобно нещо за която и да е банка в България, тя ще влезе в затвора. Но ако каже подобно нещо за България, ще получи похвала!!!
  • 49 А бре баст У н такъв

    13 18 Отговор

    До коментар #15 от "Аз до колкото си спомням":

    Преди ПП, кой "управлявяше" грабеше народа. Кой бре? 30 години кой бре? Тогава европейска държава ли бяхме с европейски стандарт на живот ли? По времето на ПП избягаха над 2милиона българи на Запад? Няма ли да ви узреят кухите комунистически кратуни бре? Заради вас България загина бре идиоти

    Коментиран от #58, #125

  • 50 КОНТРАТА

    28 7 Отговор
    Министъра на енергетиката каза мин седмица, че от Април ще се ползва вече скъпия газ от Чирен който е зареден не от договора с Газпром. Новината идва на фона на скъпия газ който купиха ПП
  • 51 Милиарди

    35 5 Отговор
    за самолети , милиарди заграбени , огромна армия държавни чиновници - сега затягайте коланите !

    Коментиран от #62

  • 52 Аз не помня

    22 8 Отговор

    До коментар #44 от "КОНТРАТА":

    да съм писал, че си имам боко. Туй де го прочетоха платените глупаци на ПП и ДБ, не знам, но знам, че са главните виновници за това? Теглиха заеми, купуваха газ през посредници, занимаваха се с лъжи и продажба на националните интереси на България и резултата е видим.
  • 53 ЯШУА

    23 0 Отговор
    смешници СКОРО ЩЕ БЪДЕТЕ СТЕГНАТИ СВИШЕ!ИДЕ ВИДОВДЕН!

    Коментиран от #126

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ха ха

    4 11 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Ердо, ти ли си? Нема друг да бори инфлация с ниски лихви!
  • 56 Алоо

    32 1 Отговор
    Ти по-малко да ядеш, че голяма гуша си направила !
  • 57 Пинко

    26 2 Отговор
    Кауфлант била и лукойл колко данък плащат?
  • 58 Аз не помня

    18 9 Отговор

    До коментар #49 от "А бре баст У н такъв":

    да съм оневинил предишните 30 години, ама пиах, за това, че ПП и ДБ ни докараха сега това положение! теб що те дразни истината? Бонбонката от простокиро не е по важна от бъдещето ти?

    Коментиран от #72

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Е как ще си намали тази заплатата

    29 2 Отговор

    До коментар #8 от "ейцо":

    вижте я на снимката какви бузи и гушка е направила това става със седяне и ядене.
    Сладурката на мама по 3 бона на месец изяжда и 7 спестява.

    Коментиран от #76

  • 61 Трак🇮🇹🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇦🇹🇯🇵

    33 2 Отговор
    Заради такива изказвания във всяка нормална държава всеки министър бива изкаран извън НС и хвърлен в кома за смет или пребит с камъни. Така че затягай си ТИ КОЛАНА МРЪ-СНА ДЕ-БЕЛА МЪ-РШО. Ако не ставаш за нищо марш .. 33 г затягаме коланите да може вие КОМУНЯГИТЕ ДА СТАНЕТЕ МИЛИАРДЕРИ И ДА СЕ ВОЗИТЕ В ЛУСКАВИ ЛИМУЗИНИ И ДЖИПОВЕ. Такова затягаме ще ти дам че ще ти се иска да беше мъ-ртва

    Коментиран от #64, #104

  • 62 Хаха

    17 4 Отговор

    До коментар #51 от "Милиарди":

    Абе онуф.... Ква огромна армия имаме за администрацията да ама армия нямаме от 20 години. Малко мисли с това на главата ти.
  • 63 Тракиец🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇯🇵🇦🇹🇮🇷🇧🇬

    23 1 Отговор
    Аз да затягам колана за да може ти да крадеш и шайката около теб също ?? А не може ли да ти резна де-белата сви-нска кратуна комунистическа преди това
  • 64 Докато си продаваш

    4 14 Отговор

    До коментар #61 от "Трак🇮🇹🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇦🇹🇯🇵":

    бъдещето, все друг ще ти е виновен за това, че си беден и излъган. Драскай още глупости за семки и бонбонки.
  • 65 Студопор

    26 0 Отговор
    Е то вие колкото и да вдигат данъците и затяга те коланите, тия отгоре като харчат за последно и са ликвидирали всякакво производство, нещата няма да се оправят.
    Колани ще затяга... На къде повече? Народа умира от глад и бедност.
  • 66 Некадърни крадци и шарлатани

    27 3 Отговор
    Къде отидоха парите от кражбата на Боко Тиквата в кой джоб Радев, Узунов, Копринков ... Бяха 6-7 милиарда за година? Обрахте ни с инфлацията и ви се видя малко та сега и това!
  • 67 Иво

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Госта":

    При 2.4 милиона пенсионери и 5 милиона население, след 10 години България няма да е -1 милион население, а ще е останала 1 милион население - електората от Земята на Полумесеца и Полетата на Вторичните суровини.
    Съжалявам, че ще го кажа, но е време за тръгване.

    Коментиран от #79

  • 68 Даа Велкова

    31 0 Отговор
    Време е да си затегнете коланите, щото много лой сте натрупали по ханша, а не народът !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 555555

    15 14 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    И като излезеш ще цъфнеш с двадесетина долара заплата,ама вие наистина заслужавате мизерията в която от години мечтаете да се озовете.

    Коментиран от #78, #81, #82

  • 71 Българин

    4 31 Отговор
    Ще гласуваме за
    ГЕРП
    И всичко ще е на ред
  • 72 България загина още преди ПП

    11 16 Отговор

    До коментар #58 от "Аз не помня":

    Не си ли ясно с това. Живееш в някаква виртуална България. Алоууу България загина бре преди ПП загина още. Жив труп си, а мислиш че живееш! Питай тези 2 млн, които избягаха навън, как живеят а ти как живееш. Излез навън и обиколи света, че в панелката хептен сте изкуфели и затъпели от комунистически живот

    Коментиран от #92

  • 73 тъпо соросоидче

    27 1 Отговор
    Може данъците да се вдигат обаче на Путин много ще му е зле.....
  • 74 Калинка

    32 2 Отговор
    Предлагам съкращаване на държавната администрация с най-малко 50% и премахване на излишни длъжности като например главни архитекти и целите им отдели, каквито няма в повечето европейски държави.
  • 75 Гост

    32 1 Отговор
    Тая кръгла лелка не видях на кой ще накриви шапката, с тия мерки, освен на крайния потребител! Най-бедния демек...
  • 76 нАА

    23 0 Отговор

    До коментар #60 от "Е как ще си намали тази заплатата":

    Някои викат - гена и е такъв. Или не е добре с обмяната нещо..
    Ген-ген, проблеми с обмяна, ама един дебелак в освиенцим нямаше, защо така?
  • 77 Ей мракобесници

    28 1 Отговор
    единствената ви "работа" докато ви угояваме там е да подготвяте изборите, а не със шефа ви Мунчо да ни дообирате!!! Ще играят тоягите неокастрените в най скоро време!
  • 78 Реалист

    27 0 Отговор

    До коментар #70 от "555555":

    Така са ти казали да пропагандираш от НПО. България е на 1300 години държава минали сме през лакво ли не и вас ще ви надживем колаборационисти сородоидни.

    Коментиран от #86

  • 79 Иван Вазов

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Иво":

    За къде ще тръгваш?
  • 80 ФАТО

    24 0 Отговор
    ПЪРВО ТРЯБВА ТИ ДА ДИГНЕШ ТВОЙТЕ ДАНЪЦИ ЯЛА НЕДОЯЛА ПОЗОР.
  • 81 ха ха

    12 10 Отговор

    До коментар #70 от "555555":

    От водата е. 30% от населението на България се премести у шоплука и станаха шопи. Не на мен да е добре, а на Вуте да е зле. Ще ударим 5 лева за Евро и пак ще бъллват глупости.
  • 82 Комунистчетата

    6 18 Отговор

    До коментар #70 от "555555":

    си искат кочината. Те не могат да живеят в развитие. Иска се много акъл, а не партийни връзки

    Коментиран от #133

  • 83 Мишо

    25 0 Отговор
    Пак ще се взимат едни пари от Народа , чрез най-различни данъци и административни хватки. Защо не събирате данъците от големите предприятия, холдинги и обединения.Някои не са плащали данъци близо 20 години. Всеки граби хората които са съвестни и си плащат ежегодно всички задължения към Държавата. Ами митническите сборове и налози , акцизите ,ами огромните липси и кражби - всичко минава покрай ушите , а дължимите суми - покрай българските банки, без да влизат в тях.Имаше една ,дето искаше Народа да плаща такса телевизор и радио. Така че грабете Народа, той това заслужава, нали.

    Коментиран от #128

  • 84 3777

    17 2 Отговор
    Обичам такива новини! С тези мерки инфлацията няма да падне, ще се увеличи и затвърди в някаква устойчивост и най-важното е, че няма да помиришем еврозоната. Напук на едни дето искат еврото. Ще си имаме нашия лев докато тоя ЕС се разпадне след две години.
  • 85 Грую

    29 1 Отговор
    Чакай бе буля, нали бяхме в перфектно състояние, цъфтящи готови за еурозоната! Сега се оказа че сме със свръхдефицит и пред фалит?

    Коментиран от #88

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Факт

    18 0 Отговор
    Дааа,оказа се,че санкциите работят!!
  • 88 Псевдоним

    20 0 Отговор

    До коментар #85 от "Грую":

    Това нейното е деликатен намек, че трябва да гладуваме в името на еврозоната.
  • 89 Не разбрахте

    19 4 Отговор
    ли, че целта е да ни набутат в еврозоната? За целта е необходимо до 3% дефицит. Това значи затягане на коланите и бедност. Другият вариант е голям дефицит и заеми и пак лошо. Спасението е силна икономика но и това е трудно заради регулации, санкции и т.н. При капитализма голямата борба е за пазарите на стоките с принадена стойност. От там нас ни изолирана отдавна, чрез затварянето на тези отрасли и изземването на кадрите ни за работа в чужбина. Трябва ни икономическо възраждане но то не е полза за нашите съюзници от ЕС.
  • 90 Търновец

    17 0 Отговор
    Шведската Социалдемократическа партия облага богатите с 60% данък, преди 3-4 години аз имах около 120 лева доход и пак плащах данък
  • 91 Бгг

    19 0 Отговор
    Тая не може да си отпусне колана повече, я да си намали заплатата, че да си стегне собственият колан.
  • 92 И ще загива

    6 5 Отговор

    До коментар #72 от "България загина още преди ПП":

    Докато си продавате бъдещето за семки и бонбонки на отпадъци като кирчовци, кокорчовци, бойковци, копейковци, още ще загива, а такива като теб, още по ще ги е яд, че са никой!

    Коментиран от #119

  • 93 Само питам

    20 1 Отговор
    И защо свалят ДДС на храни,горива в Испания?И защо тук на богатите вдигнаха данъците?Целта е да унищожат и малкото работещи българи в тази държавица за да подарят некому територията ѝ.

    Коментиран от #97

  • 94 Гении

    18 1 Отговор
    Това е ритник в полза на хиперинфлация и обедняване. Къде я намери мунчо тази пуска?
  • 95 Комуниста

    18 1 Отговор
    От този ЕС се възползват само миячите на чинии в чужбина и 25 НПО които се изхранват с пропаганда и противодържавна дейност да ви рекламират ЕС. Държава се управлява от НПО финнсираниот едно посолство на улица Козяк.

    Коментиран от #132

  • 96 5656

    21 1 Отговор
    Нито една държава не е просъществувала само с данъци и такси, веднага се задават заеми за гасене на пожари.
    Пък затягането на коланите ще е от полза ако е за всички, ама не е. Едни се пребиват от работа, други раждат деца и получават повече от работещите, трети са с ТЕЛК ама си джиткат по-здрави от здравите. Отделно мигранти. Шарена картинка! Ама е добре да има едно шоково поскъпване за да видим дали сме народ или население. Щом сме съгласни да стягаме коланите заради некадърни управляващи нека ни се случват такива неща.
  • 97 Бесен- _Язовец

    19 1 Отговор

    До коментар #93 от "Само питам":

    Защото Испания е държава, а тук е колония която получава заповеди да тегли заеми от МВФ затова!!!
  • 98 русенец

    23 0 Отговор
    тази като я гледам колана няма да я хване кво ша затяга
  • 99 Сатана Z

    10 6 Отговор
    Кочината фалира
    България е заплашена от фалит. Има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност.

    Съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото. За неопределено време се налага отлагане на присъединяването ни към еврозоната. Може да се наложи взимането на заем от МВФ, за да се спаси фискалната стабилност. Това ще наложи сериозни финансови рестиркции. В тази ситуация ще се стигне и до замразяване на доходите.

    Това са само част от сериозните проблеми пред, които е изправена страната ни. Те се съдържат в доклад на министъра на финансите Росица Велкова.

    Коментиран от #107

  • 100 Софиянеца

    23 3 Отговор
    16 години ЕС и ми предлагаха постни пици и затягане на коланите 16 години ма.... ви.... мр.сна продажна

    Коментиран от #105

  • 101 Извинявам се

    12 5 Отговор
    Тука ли е форума на кухите лейки
  • 102 Бгг

    20 0 Отговор
    Щели да увеличават данъците, а защо вместо това не премахнат помощта за бизнеса ???
  • 103 Росица Велкова!! От коя Кочина е

    18 0 Отговор
    Изкарахте тая!!! Вдигаме данаците, защото държавните чиновници минаха бройката 700 000 и огладнях яко, заслабнаха, гледайте ме на Вейка съм запреличала!!! Чуновниците Тунеядци досасипват държавата, като Дървояди са! Сопите ще свършат Работата Не тея в Парламента, които ще дойдат Сопите!!
  • 104 Само питам

    12 4 Отговор

    До коментар #61 от "Трак🇮🇹🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇦🇹🇯🇵":

    Ти 33 години за комуняги ли гласуваше или Козяк каквото ти каже?Но сега Маркс,Енгелс и Путин са ти виновни.
  • 105 Кочвръка

    17 0 Отговор

    До коментар #100 от "Софиянеца":

    То аз стягам тоя колан, стягам, стягам, ама той ще вземе да се скъса и като ми паднат гащите ще видят те голата истина!

    Коментиран от #108

  • 106 НЯКОЙ

    12 3 Отговор
    Безнадеждни некадърници - занимават ни с какво ли не, вместо да решат поне един проблем ! Все някой друг им е виновен и в 100% от случаите това е правителството на Промяната, които бяха спъвани с какво ли не, докато бяха на власт ! Голяма предизборна пропаганда на служебните !

    Коментиран от #114

  • 107 Само питам

    16 1 Отговор

    До коментар #99 от "Сатана Z":

    И как фалираме щом сме в борд наложен ни от светилата на световната икономика ?
  • 108 Комуниста

    15 2 Отговор

    До коментар #105 от "Кочвръка":

    Стяганена колана е евроатлантическо физическо упражнение.

    Коментиран от #131

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Комунизма е вреден за човека

    6 13 Отговор

    До коментар #41 от "Мдааа....":

    Заслужават си го дъртите комунистически пенсии. Ще си мечтаят само за западни пенсии.
  • 111 Я кажи Бойко

    10 7 Отговор

    До коментар #42 от "Гогата":

    на кой беше охрана? Демокрацията ще я видите само на сън дърти комунистически изроди. Оди виж какво е Демокрация на Запад.

    Коментиран от #117

  • 112 Иван Вазов

    21 2 Отговор
    НЕЗАБАВНА ОСТАВКА ЗА МИНИСТЪР ВЕЛКОВА!
  • 113 Мнение

    16 0 Отговор
    Вече не щем да сме като американците, нито като швейцарците.
  • 114 Ти си НИКОЙ

    16 4 Отговор

    До коментар #106 от "НЯКОЙ":

    Че ПиПи просто хвърляха димки докато правеха това,което от 33 години Козяк нарежда в България .Разликата между СДС,ГЕРБ и ПП е само във физиомутрите които са начело на тези партии .Кукли на конци .
  • 115 Анонимен

    4 15 Отговор
    Бойко ги назначаваше, от 20 г и кусур. Лъжа ли е. Мъжете при бойко, жените и те на държавна, други при приватизираните фирми, и като сложим тати мама с пенсии 6 хил задвама, едно дете и жена с 2 деца, им влизат по 20 хил. Бълха ги ухапала, но те са по цънцари заможните, Радев ли ви е виновен, във война сме, теябва да се знае, а Радев е над вашият папа Бойкопеевски.
  • 116 ТАЗИ МРЪСНАСИВНЯ СЛУЖИ НА БРЮКСЕЛ

    23 2 Отговор
    ГЛОБАЛФАШИСТИТЕ РАЗБРАХА, ЧЕ НЯМА ДА МИНЕ ДОБРОВОЛНОТО НИ НАБУТВАНЕ В ЕС-КОНЦЛАГЕРА С ЦИФРОВОТО ЕВРО И ОБЪРНАХА ДЕБЕЛИЯ КРАЙ НА ТОЯГАТА!
  • 117 Тук съм

    17 5 Отговор

    До коментар #111 от "Я кажи Бойко":

    На Запад си е същия бъркоч.Слуги командвани от САЩ обясняват на гражданите,че затягането на коланите е в техен интерес.Не се къпете и не карайте коли.Не яжте много и дарявайте пари за Сирия и Турция,които ще заминат за Украйна.

    Коментиран от #136

  • 118 Сънчо

    17 0 Отговор
    Спи Народът
    Глухо и страшно
    Гърмят окови?!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 МВФ, светованта банка и ЕЦБ

    13 4 Отговор
    ни прилагат същия сценарий като 1997-ма защото ганчо даде як отпор за влизане в еврозната и цифровия европейски глобалискотехнократичен концлагер

    Коментиран от #156

  • 121 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Абе ние искаме, ама те не искат. Пък и Асенчо майка еб... на бюджета миналата година.
  • 122 Дориан

    16 0 Отговор
    Учудващи са изявленията на Велкова, която е бивш заместник-министър на Асен Василев?!
    Къде е била тя тогава?
  • 123 Минева

    16 1 Отговор
    Оставка, дебелано некадърна
  • 124 1221

    18 2 Отговор
    По-полека, лече! Не е работа на служебен кабинет да се занимава с данъчната политика!
  • 125 Ха ха

    12 4 Отговор

    До коментар #49 от "А бре баст У н такъв":

    Такива като Киркорчовци.Синчета и внуци на комунисти,които постоянно плюят по комунистите.Също като теб .
  • 126 Търновец

    11 3 Отговор

    До коментар #53 от "ЯШУА":

    Европа не се командува от "свише" а от Тел Авив, също и САЩ, а Ротшилд и Рокфелер спечелиха рекордно много милиарди за последната година.
  • 127 гост

    1 16 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Радев какво общо има бе гле пак? Асен Василев с колегите от ДБ, ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха този свински бюджет

    Коментиран от #130

  • 128 Народа е мърша

    14 1 Отговор

    До коментар #83 от "Мишо":

    Щом си трае народа значи му харесва. Садо мазо народ и любовта му се изразява в оплакване и ревене само. Я кажи ся колко ви е хубаво нали?
  • 129 тиририрам

    16 0 Отговор
    Някой се опитва инкогнито да създава комфорт на зарзаватите, които не могат да ви предложат друго освен постна пица. Гласувайте, за да не съжалявате след 2-ри април!
  • 130 до гост кретенитe

    15 2 Отговор

    До коментар #127 от "гост":

    ако не вдяваш, тази ояденасвинкя както и целия неакърен, но много крадлив кабинет, са избор, назначения и преназначения на натюфското приземено фърчило
  • 131 ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #108 от "Комуниста":

    Не пречи да се го научили от тях!
  • 132 Комунистче безроден

    9 2 Отговор

    До коментар #95 от "Комуниста":

    Едно време по ресторантите си живуркахте с народна пара както и сега, докато патриотите строяха родина. И миенето на чинии е начин да се изкарват пари за прехрана. На Запад дори шефовете мият чинии в ресторантите, а не като комунистическите безродници и некадърници които знаят само да седят на бюро и да ядат и пият в ресторантите. Затова комунизма падна. Но има още остатъци от него, които трябва да се заличат веднъж завинаги.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 дядото

    10 4 Отговор
    на бизнеса давате пари бол. на укрите-отглеждане на бегълците им и господ знае колко милиони дарения за оръжия и боеприпаси.за народа-стягане на коланите,безумни цени,бедност и мизерия.но ние си го заслужаваме.щом още превиваме гръб и ви търпим да се гаврите с нас-заслужаваме го.
  • 135 Писна ми

    8 1 Отговор
    Свалете си заплатите и ще се оправят нещата
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 хайде сериозно

    11 0 Отговор
    Ама много сериозно, ама много гневно ще попитам - кога държавата ще се справи с наглите паразити, които се правят на нещастни и бедни, и ограбват държавата и всеки един от нас, по всевъзможни начини. Към тези знайни паразити ще добавя и друга група - онези, които с години не си плащат данъците, а живеят в охолство, не си плащат водата, но я ползват без угризения, не си плащат здравните осигуровки, а са на опашката в спешното, неплатени те им глоби са по стотици левове, не дават стотинка във входовете, а ползват асансьори. И какво ли още не. Говоря за тези които видимо разполагат с пари, но развяват мотото "аз ако не преметна държавата и съседите - кой".
    Кога ще им съберат данъците.- кога ? Умишлено не ги плащат, все чакат някакво опрощаване. И са толкова нагли да казват, че онези, които спазват правилата са тъпанари.

    Коментиран от #144, #157

  • 138 Миролюб Бенатов

    8 2 Отговор
    От министър на MyHчo нали не очаквахте нещо различно
  • 139 за повече $долапчета

    4 3 Отговор
    Росица Велкова предупреди: Вдигаме данъците и затягаме коланите
  • 140 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Иван Вазов":

    Пълничката жена е икономист,колкото аз съм астронавт от кораба ,,Космозон 272".По-вероятно е аз да съм астронавт.....
  • 141 пенсионер

    7 1 Отговор
    Тази буля трябва да се разбере с НАП, да й съберат данъците от тези които " са забравили" да си ги платят и да престане да нагнетява атмосферата . Явно, че има някаква уговорка за това между нея и някои. Вече един вече "бивш" ни заплаши. че ако ПП спечелят изборите ще разберем какво ще ни се случи, и сега тя ни плаши, че страната ще заборчнее и беднотията отново ще ни натисне. Много станахте тези, които си мислите, че българите ядат доматите с колците.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Партенка

    5 3 Отговор
    Това свинегербопитешко нещо подпомага предизборната кампания на ГЕРБ. Оставка!
  • 144 позеленял

    4 1 Отговор

    До коментар #137 от "хайде сериозно":

    толкова гневно запита че няма как , та я кажи , държавата на кой и за какво раздава пари ? плюскащите от яслата са над милион , що не въведохте необлагаем минимум ? защо глобите не са % от доходите ? защото и ти драги им господинчо плюскаш от яслата и дебнеш за всеки залък на съседа и интриганстваш по 8 часа на ден , как да смачкате или ограбите некой за да е покорен слуга на бандитите скрили се зад държавата , спрете с идиотите

    Коментиран от #149

  • 145 Радев

    5 4 Отговор
    импийчмънт незабавно. А това правителство е толкова некадърно. Къде намери тази счетоводителка. Видно е, че е много платена от гербавите. Това е пряка намеса в изборите. Да излезем и да ги изметем во главен с путиниста Радев. Победа за ПП!
  • 146 Писна ми от Украйна

    5 2 Отговор
    Защото искат хем вълкът сит, хем агнето цяло.
  • 147 ГОСТ

    6 1 Отговор
    Е на ви евро. Пак ние ще го платим. Още не е въведено но лапането започва. Нямало да има инфлация и повишаване на цени ай сектор. Още не сме в тази измислена от богатите западни демокрации парична система и трябва да плащаме. А те с дефицит над 100% над БВП. Който до сега вярваше в ползата че ще спечели от въвеждането на еврото да се замисли. Дрането и поскъпването започва от сега. Ако очаквате че тия решения няма да бръкнат в джоба на всеки значи че живеете в някакъв паралелен свят.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Ще дигнете данъците

    2 0 Отговор
    после ще висите на въжето. Събирайте пари от мутрите и олигарсите.
  • 151 Бодигардовите от герб

    0 0 Отговор
    При цветанка ризова гост бе господин Василев. Обстойно обясни и съм съгласен с Неговите изказвания. Точен е както винаги. Искаме госпожа Херо Мустафа за мнението на Асен Василев. В очакване. Всичко друго е парлама буци
  • 152 Анонимен

    1 0 Отговор
    137 ми допадна. Богатите едно кафе, един бонбон не те черпят, цънцари, и някои са нагли и много противни. Така ще върви.
  • 153 българка

    5 0 Отговор
    Не съм икономист но госпожата за да върже бюджета трябва да:
    1. да събере неплатените данъци, тя знае от кого:
    2.да предложи / до колкото има информация, на запад вече го практикуват/ събиране на част от свръх- печалбите на печелившите фирмите и да прекрати отпуснатите от държавата субсидии ;
    3,Да увеличи данъците на лицата с по високи доходи и притежателите на имущество ,придобито не със собствен труд,
    4.Да престане да слугува на ГЕРБ и техните подгласници, които ограбват и съсипват страната,
    Не плашете хората, достатъчно изстрадаха. Да се чуди човек, как още не са ги отнесли. Но ако продължават и това може да се случи,
    Стар човек съм, но такова безразличие за живота на хората не съм предполагала, че може да съществува.
  • 154 Абе

    0 0 Отговор
    Крадлива пасмина!Защо такива апокалиптични твърдения точно преди изборите,а?!Ама ,много лесно можеш да събудиш страховете на хората!Така ще ни убеждавате,че само вие сте спасителите и да си траем!Затова си искате модела на олигархична,путинова Русия!Няма да се справим лесно с вас!Много ви изтървахме в годините,за съжаление!Дано се задавите с краденото!Нещастна Българиьо!!!
  • 155 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "честен ционист":

    Човек хазарски!Що не си пиеш хапчетата?!
  • 156 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "МВФ, светованта банка и ЕЦБ":

    Много акъл,Боже!Но не е в кратуната,а наоколо!Вътре само бръмбари!
  • 157 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "хайде сериозно":

    Прав си друже!Ама какво да кажем за наглеците като Доган,който не плаща задължения към хазната за стотици милиони?!И другите като него?!Хазната била на минус 400 милиона до този момент от такива!А зеленчука продължава да ги вкарва в парламента!И после, на този зеленчук украинците му виновни!Така и не разбра,че парите,които се използват за нещастните жени и деца,прогонени от орките,са от ЕС,а не Български!Че оръжията,които отиват в Украйна,носят стотици милиони на хазната ни,които са платени от Пентагона!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Да го подържиш

    0 0 Отговор
    В празните глави само данъци, данъци, дай, дай, и край. Това ражда простата чиновническа глава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове