Last news in Fakti

17 Март, 2023 23:10 1 029 22

Левон Хампарцумян: В доклада на МФ има неумело изпълнени намерения за предизборно влияние

  • левон хампарцумян-
  • мф-
  • избори

Професионалната работа, когато анализираш икономическата и фискалната ситуация в една държава, трябва да вземеш предвид всички рискове. Трябва да оцениш каква е вероятността те да се реализират

Левон Хампарцумян: В доклада на МФ има неумело изпълнени намерения за предизборно влияние - 1

"Професионалната работа, когато анализираш икономическата и фискалната ситуация в една държава, трябва да вземеш предвид всички рискове. Трябва да оцениш каква е вероятността те да се реализират. На база на това, ако ще правиш конфиденциален доклад за колегите си министри, трябва да им дадеш реалистична картина. Езикът на този доклад не е типичният език на Министерството на финансите", коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Това според него са данни от Министерството на финансите, а оформянето и писането е отнякъде другаде.

"Има намерения, не много умело изпълнени, за предизборно влияние. В този доклад има неща, които трябва да се вземат предвид. Например дефицитът, диференцираните ставки за ДДС, които само намаляват съпротивителните сили на бизнеса, енергийните помощи", посочи Хампарцумян.

Председателят на БФБЛ коментира и начините за справяне с инфлацията. "Най-стабилното нещо е да произвеждаме повече стоки и услуги, които да продаваме в държавата и да изнасяме. Това по един или друг начин се случва. Представете си малко по-високи лихви, затягане за кредитни условия - това също ще се случи, намаляване на потреблението. Доходите също гонят инфлацията, те закъсняват", заяви Хампарцумян.

Според него, за да свием дефицита до 3%, така че да влезем в Еврозоната, ще трябва компетентно и внимателно да подходи от следващото правителство, за да се случи в рамките на една година.

"Трябва да бъдем оптимисти, че едни по-технократски настроени хора, които ще могат да изпълнят задачата. Тя не е неизпълнима. Увеличаването на приходите от експорт, независимо от какво, е един от инструментите да се борим с инфлацията. Ние не можем да искаме визионерство от поредица краткоживеещи парламенти и правителства. Дано да имаме благоразумието гласувайки да помогнем да се състави едно относително стабилно технократско правителство", категоричен е председателят на БФБЛ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    16 1 Отговор
    На големия ни експорт е за Украйна.Храни, оръжие,горива ,ток .И всичко без пари.Как да не фалираме?!

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 2 левунчо левчев левчо

    7 2 Отговор
    И тоя охлюв ли извадихте от контекста ... пуснете тема и за Копейкин и ще има пълно щастие и забава за участниците във форума!
  • 3 виолет спиридонов

    11 0 Отговор
    Левунееее, тези очила не ти ли ги подариха Дони и Момчил на концерта им през 1994г га пееха Уморени крила и ближи си сладоледа...
    Ако е тъй, ся си искат рестото
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рускии человек 1 брой

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Ама той е руски петрол ве другарю..свирни на другаря Путин да спре петрола че да национализираме лукойл най-после..те и на времето така са прадавали калашници на муджахидините нали се сещаш
  • 6 Да бе

    10 4 Отговор
    Стига с тоя пишман финансист. Тиражира се един гьонсурат от сдс - разрушителите на България. Това е бившият шеф на Агенцията за приватизация, където Уникредит лапнаха Булбанк без пари. След това този на снимката беше доскоро управител без права на тази "банка". Как никой не разбра, че след сдс и приемниците им от герб трева не никне?
  • 7 тоест

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Те са купили Украйна как купиха България през 90-те - сложно ли е.
    С малка разлика, ако Русия не спечели тази война...
    А е малко вероятно да я спечели - фактите го говорят, не аз!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КО РЕЧИ ТОЗ ТЪПАК?

    2 1 Отговор
    ..............................................
  • 10 Често уриниране? Има спасение Нормализир

    1 0 Отговор
    Често уриниране? Има спасение
    Нормализирах уринирането само за няколко дена. Действа бързо
  • 11 дон

    7 0 Отговор
    Центърът който управлява ГРРБ-ДПС, прокуратурата, президентството и братските им партии го е измислил.
  • 12 Този

    2 1 Отговор
    Простанол защо постоянно го рекламират?
  • 13 Мда

    3 1 Отговор
    Тоя пак изпълзя. Един от терминаторите на България - Левон, барабар с драгалевския Костов. Да ходят за риба и да не гьонсуратстват в полза на герб, сдс и прочее. След сдс и герб трева не никне, видяхме.

    Коментиран от #14

  • 14 Ммм...да

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мда":

    Трева не никне,ама никнат тикви !
  • 15 Е и,нищо не каза

    3 3 Отговор
    Само общи приказки дърдори!Но все пак да се обърнело внимание на дефицита,айде да обърнем внимание на дефицита,че да стане позитив.Що сме на дефицит г- не,след като 2 г.ни управлява най " компетентния м- р в света" Асенчо Кокор Шарлатански Харвардски без диплома.Че той най компетентно в първите 9 дни усвои едни 9 млрд незнайно къде и никой не ги търси.Лорерчо ,а бе има пари,на корупцията пречи,ще я махаме по шуробаджанашки.Радев да не се ослушва,защото той ги набута, те нас.Да се разрови,няма да е предизборно,пак ли тези мошеници да избираме,накъдърни,крадливи и продажни,че и чадър на мафията.

    Коментиран от #21

  • 16 Сатана Z

    5 1 Отговор
    Реанимирането във фашистките медии на Хампарцунян и Драгалевския ром Костов показва,че България е в технически фалит.Въпросът не е дали това ще се сучи,а кога?
    Умните хора преживели веднъж денонинацията на БГ лева ще реагират кой както може.Важното е да се оцелее в първите 30-60 дни от от началото на кризата,която винаги идва в петък след затваряне на банките.В понеделник опашките пред тях ще са като на летището в Кабул при бягството на Афроамериканските окупатори.
    Пазете се и не се отчайвайте!

    Z

    Коментиран от #22

  • 17 Даа,време е друго

    4 0 Отговор
    Дефицита да го оправи мафията спешно.Стига са събирали пари за главата на този и онзи,на кого ги дават?Да се покаят за алчността си и помислят за отечеството както Вълчан войвода.Да спрат да дават пари на лобисти и политици марионетки,за платени протести за да затрият държавата,а да помислят за благосъстоянието на хората,и да спрат да мислят че БГ е територия за тях,а хората са им длъжни,ами не са!Къде отива престижа на държавата,репутацията й,какво ги интересува всъщност,БГ да е касичка докогато може,а те с набъбнали сметки да си живеят на топло и много важно .Не става така другари ,осъзнайте се и станете достойни хора.Така,че парите от ония каси да се дарят на бюджета.
  • 18 Левон, като ти погледнат хората

    2 0 Отговор
    Физиономията, и като знаят какъв си крадец и Б О К Л У К, ще почнат да имат негативно отножение към етноса от който си,!! А Арменците него заслужават такова
    отношение заради 2-3като теб!!
  • 19 101 Далматинци

    0 0 Отговор
    Взе да ми писва от тоя да го гледам.- Да припомним, че същия съсипа БГА Балкан, а за награда го сложиха като представително лице на една чужда банка. - Иначе е инженер - химик, но само по образование. - Щото и това не е работил!
    Няма нищо общо и с банките и като типичен паразит говори глупости. от сутрин до вечер. - Гори от желание да е звездЪ
  • 20 Минева

    2 0 Отговор
    "Дебелият" бущон на РР изгърмя
  • 21 Стига

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Е и,нищо не каза":

    Дрънка глупоости! Луд умора няма!
  • 22 Въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сатана Z":

    Така ли казаха от Масква?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове