Last news in Fakti

22 Март, 2023 10:14 1 369 33

Гл. комисар Петър Тодоров: ЕС ще насочи 600 млрд. евро за укрепване на границата ни с Турция

  • петър тодоров-
  • ес-
  • пари-
  • укрепване-
  • граница-
  • турция

Парите ще отидат за техника, камери, сензори и автомобили, обясни главният секретар на МВР.

Гл. комисар Петър Тодоров: ЕС ще насочи 600 млрд. евро за укрепване на границата ни с Турция - 1
Снимка: БНТ

ЕС ще насочи 600 млрд. евро за укрепване на границата ни с Турция. Това съобщи в "Денят започва" главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

"От вчера имаме писмо от Урсула фон дер Лайен, която ни уведомява, че ЕК е провела съвещание за нов стратегически подход към опазване на общата ни външна граница и България се явява приоритет. В нашето направление ще бъдат отделени над 600 млн. евро за укрепване и техническо изграждане на нашата граница. Там имаме над 110 км необезпечени технически, другите 200 км. има и там какво да се направи", посочи той.

Парите ще отидат за техника, камери, сензори и автомобили, коментира още главният секретар на МВР.

След рекордния мигрантски натиск, отчетен през 2022, за първите три месеца на годината има ръст с още 43%.

"Предстои изграждане на оперативна група в рамките на Европол, за да можем по целия маршрут на трафика да обхванем лидери на групировки и вече има резултати в това направление", заяви Петър Тодоров.

Хората, които се занимават с нелегален трафик от всякакъв произход и слоеве на обществото. Към момента са заловени превозвачи на мигранти от над 18 националности у нас.

Тодоров коментира и случая с бременната лекарка, заловена да превозва мигранти. Преди дни в интервю за БНТ тя отрече твърденията на вътрешния министър, че в миналото е била залавяна с наркотици. Петър Тодоров я опроверга като заяви, че данните са потвърдени и има образувано досъдебно производство.

Над 80 акции срещу купуването на гласове са инициирани през последните дни, каза още Тодоров. Акциите са едновременно срещу нарушаване на изборните права на гражданите и битовата престъпност, тъй като често двата вида престъпления се извършват от един и същи контингент.

Според Тодоров трябва да се повишат наказанията на осъдените за купуване на гласове.

"За съжаление в огромната си част присъдите които следват след акциите са условни след споразумения, което прави отново част от хората в следващите избори участници в този процес. Въпрос на преценка на законодателя е как да коригира наказанията. Моето мнение е, че трябва да се завиши", посочи той.

Служителите на МВР също се проверяват за участие в схеми за изборни манипулации.

"Указанията, които съм дал към областните директори - ако има и най-малък сигнал за някаква зависимост срещу наш служител, в спешен порядък да се извършва проверката и най-малкото, което може да се случи, е този служител да бъде ротиран в друг район, където няма такива обвързаности", каза Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Радо

    34 0 Отговор
    600 милиарда евра е чок пара, по-скоро 600 милиона според мен.

    Коментиран от #27

  • 3 Бонев

    39 0 Отговор
    Хубаво щеше да бъде поне заглавията ви да бяха верни.
  • 4 Още нищо

    27 0 Отговор
    няма , само съвещание по темата ! И никакви милиарди , а милиони , ако изобщо !

    Коментиран от #32

  • 5 Некой си

    20 1 Отговор
    Според мен и 60 млн. са достатъчни, да не говорим за 600млрд.
  • 6 килчета от границата до Банкя

    33 1 Отговор
    За 600 млрд лично Баце ще я кове оградата.
  • 7 мокри сънища

    22 0 Отговор
    Нещо ,нещо ... има грешка ! ЕС щели да ни дадат 600 000 000 000 Евро за границата с Турция (шестстотин МИЛИАРДА) ???!!! Главният комисар очевидно е снощен ! Ми ,ако ни дадат толкова мангизи (това е брутният ни национален продукт за +-10 години) ,то ние ще станем Дубай ,бе (ако нашичките политици не ги гепят) !!!
  • 8 Милиардера

    12 0 Отговор
    Да бе.На кой му дреме за некви си смешни 599милиарда и 400 милиона.
  • 9 Иван Вазов

    5 4 Отговор
    Тоя ми прилича на ШОЙГУ!!!
    =
    Дано не е и корумпуран като него....
  • 10 не било компютри,ми било компоти

    16 0 Отговор
    Хи,хи! Сигурно става дума за 600 000 еврака ,ама ... не било компютри ,ми било компоти и ... не сме ги изнесли ,ами са ни ги върнали.
  • 11 ГЛЕЙ СА КВИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ РЪСИТЕ !

    11 0 Отговор
    Гл. комисар Петър Тодоров: ЕС ще насочи 600 млрд. евро за укрепване на границата ни с Турция
    Парите ще отидат за техника, камери, сензори и автомобили, обясни главният секретар на МВР.
  • 12 Невероятно

    11 0 Отговор
    600 млрд. евро - това е вероятно повече от цената на едногодишната война в Украйна!
  • 13 Вай-вай

    12 0 Отговор
    Тези нули ги нямате за нищо. Или бъркате милиони с милиарди
  • 14 Милиарди милиони

    9 0 Отговор
    Нерде Ямбол нерде Стамбул
  • 15 безпартиен

    5 0 Отговор
    Един път вече беше близо 1000 лева за метър оградна мрежа!Не ми се вярва толкова да е поскъпнала мрежата и китайските камери и дори дронове за две-три години!Пак комисионни за доставки на материали,за сключване на договори,чекмеджета и т.н.?Абе хора,имаме ли разузнаване и ДАНС или само получаващи заплати?
  • 16 Дрън дрън та пляс

    15 0 Отговор
    Оправте си заглавието че не останаха милиарди за окрайна
  • 17 Тодоров

    6 1 Отговор
    600 милиона евро за 310 км. граница - яко "лапане" ще пада, ако няма строг външен контрол.
  • 18 600 милиарда?

    6 0 Отговор
    аха и по една тръба текат 300 хиляди литра в секунда а да не казвам и колко стотинхиляди км магистрали се построиха последно
  • 19 незнайко

    6 0 Отговор
    Че е грешено заглавието с тази цифра е ясно , но защо ще правим МАСИВНА ограда след като Турция иска да влезе в ЕС ??? Меркел покани "хората" в Европа а сега ОГРАДА !!! Нещо не се срещна интелекта на европейците с с тези от юга !!! Само стрелба на месо ще прекрати тази истерия !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 600 МИЛИОНА

    6 1 Отговор
    ЗА 130 КМ ТОВА ПРАВИ ПО 80 ЛЕВА НА САНТИМЕТЪР САНТИМЕТЪР ПО СКЪПО ОТ КИТАЙСКАТА СТЕНА ИЛИ ЛИНИЯТА МАЖИНО А ЗАГЛАВИЕТО Е СБЪРКАНО НАРОЧНО ДА СЕ КЕФИ ПЛАНКТОНА ДЕТО ЧЕТЕ САМО ЗАГЛАВИЕТО
  • 23 Алоо,бат,Рамбо

    4 0 Отговор
    Аз ли недовиждам,или греша-600 милиарда евро? Вие какво ще строите - новата сестра- близнак на китайската ли? Алоо,редколегията,поне четете внимателно,преди да публикувате.През Социализма за пропуснат препинателен знак ,без значение в кой вестник, режеха от заплатата,а коректори - ред.колегия на червения килим.
  • 24 Жена

    2 0 Отговор
    Малиии, що крадене ще има за Баце.
    Мислете като гласувате. Има само една партия която мисли за България и българският народ.

    Коментиран от #26

  • 25 хаха

    4 1 Отговор
    С тези 600 МИЛИАРДА, стената, която ще ни пази от мигранти с Турция ще е висока 300 метра, дебела 100, в земята 100 метра, а на нея ще има 10 000 войника, които ще стрелят в случай, че мигрантите се научат да летят с ръце.
    ПП. Стената ще е от Титан
  • 26 Народът

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Жена":

    И това не са Герб, ПП, ДП, СДС, БСП, Възраждане, Янев и Радев, ИТН, ДПС.
  • 27 Пучо Капучо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Стига ся и ти...човекът ти казва милиарди, значи милиарди...ниЙ тук по тия ширини милиардите за нищо ги нямаме, ехее..:))
  • 28 ДОМУСЧИЕВИ ЗИМАТ ОГРАДАТА !

    3 0 Отговор
    Домусчиеви забогатяха още
    Богатството на Георги и Кирил Домусчиеви вече е по 2,1 млрд. долара на човек. Това сочат данните на "Форбс" в онлайн класацията ........ СЕГА ЩЕ Е С 600 МИЛИАРДА ПО - БОГАТИ ТИЯ КРАДЦИ !
  • 29 Тошо

    3 0 Отговор
    Тези журнала,или пишещи и преписващи знаят ли разлика от 600 милиарда и 600 хиляди.
  • 30 Може

    3 0 Отговор
    Но не е сигурно къде ще отидат парите.Веднъж Европа нали даде автомобили или пари пак бяха купени не отговарящи на изискванията автомобили .Махнаха ли женската шефка на Гранична полиция.Това е важен проблем.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Валери Симеонов

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Още нищо":

    Дали ще ги усвояваме или трябва да ги връщаме?
  • 33 111222333

    0 0 Отговор
    Луди ли сте ?
    Обещани 60 милиона, а може да останат 6.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол