Last news in Fakti

4 Април, 2023 14:51 6 415 33

Проф. Константинов обяви кой вкара ИТН в парламента

  • проф. михаил константинов-
  • избори-
  • резултати-
  • партии

По думите му, по-важно е колко хора са гласували с хартия и колко с машини там, където са имали възможност да избират. „85% върнати протоколи е много, въпреки че в почти всички става въпрос за незначителни грешки“, посочи той

Проф. Константинов обяви кой вкара ИТН в парламента - 1

Очакваше се да има дефекти в машините, основно бяха заради ролките, те бяха в лошо състояние, смачкани и квадратни са били при пренасяне. Това са механични предвидими проблеми, които можеше да се избегнат с повече тестове", заяви пред БНТ Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК.

Проф. Михаил Константинов допълни, че ефектът при връщането на хартиената бюлетина за увеличение на броя на гласувалите не се е видял. Според него, увеличаването на броя на гласувалите заради хартиената бюлетина е около 1-2% или около 70 000 души.

По думите му, по-важно е колко хора са гласували с хартия и колко с машини там, където са имали възможност да избират. „85% върнати протоколи е много, въпреки че в почти всички става въпрос за незначителни грешки“, посочи той.

Не съм изненадан от резултатите от изборите, каза още математикът проф. Михаил Константинов. След като се похвали, че е казал още в началото на февруари коя партия колко мандата взема и прогнозата му се е оказала точна, водещите изкараха лист, на който се виждат имена на политически формации и числа. На него стои и подписът на професора.

Прогнозата му е за шест парламентарно представени партии, като първата ГЕРБ взима 72 мандата. „На практика са 69. Втората има 64. Трети съм посочил ДПС с 36 мандата. Те имат толкова, но са четвърти. Подценил съм „Възраждане“. Дал съм им 30, а имат 37. За БСП съм прогнозирал 27, а има 23. На шестата партия съм дал 11. Толкова са“, хвали се професорът.

Проф. Константинов обясни още, че на тези избори гласовете от чужбина са решили 6 мандата. „От тези 6 мандата 5 спечели ДПС и един спечели „Има такъв народ“ (ИТН). Между другото, без гласове от чужбина ИТН нямаше да прескочи бариерата“, каза той и добави, че ПП-ДБ не са спечелили и не са изгубили нищо от чужбина.

„Има един основен метод за изчистване на избирателните списъци, това е френският метод – активната регистрация. Тя има мек вариант и твърд вариант. Твърдият вариант ми е любим на мен, защото той удари семейство Саркози поради тяхната небрежност“, заяви проф. Константинов.

Математикът призова за премахването на видеонаблюдението на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    57 7 Отговор
    Абе Константинов, ти най-добре знаеш как се фалшифицират избори. Нали това правеше
    40 години в Информационно обслужване.
  • 2 Сатана Z

    49 7 Отговор
    В САЩ Възраждане е първа по брой на гласовете.

    Коментиран от #12, #21

  • 3 Дуньо простия

    46 1 Отговор
    85% незначителни грешки. Направо да онемееш.

    Коментиран от #17

  • 4 И сега кво?

    56 7 Отговор
    Добре платен гербаджия от много години. За неговата длъжност млади хора не съществуват.

    Коментиран от #18

  • 5 Осемдесет гидини ДС-ДПС

    44 6 Отговор
    Не ме интересуват спечелилите разбойници.
    Интересува ме загубилия, Български народ!
  • 6 Пенсионер

    39 4 Отговор
    Е, кой ги вкара Професори. Щото от статията ти не се разбира нищо.. Професоре. колко пъти трябва да ви се пише, че изборите минаха. Каквото, това е. На дневен ред е и скандално дори, че Правителството лиши пенсионерите от Великденска добавка. Това коментирайте социолозите, а не някакни си имагинерни глупости. Обаче и вие си траете нали? Напълнили гуши покрай миналите вече избори.
  • 7 Как да махнат видеонаблюдението

    10 19 Отговор
    Като все врещят, че не били честни изборите, октай сега плещи, че хартиената коалиция откраднала изборите на промяната, а то е обратното, хартиената попречи на промяната да откраднат изборите, защото ВСИЧКО СЕ БРОИ, а не както преди няколко нагласени машинки, едно вкарваш, друго изкарваш на флашката, сега изписа ли някоя машина както преди, неее, затова беше воят до небесата, сега не може да се влияе, няма мърдане
  • 8 гост

    22 6 Отговор
    Има Такава Напаст пак е на хранилката ...
  • 9 Леле

    31 3 Отговор
    Ще му се на дъртия мо-шеник да премахнат видеонаблюдението. За да могат да си драскат свободно с химикалката по бюлетините и да ги правят невалидни.
  • 10 Бамбука

    31 3 Отговор
    О стар обичай професора на мафията направи разбор в негов стил, без да споменава за мъртвите души.
  • 11 Няма начин !

    26 8 Отговор
    Славуца раздаваше пари и агнета по циганските махали.На това ли му вика чужбина изкуфелия дъртак !
  • 12 Ненормалници

    12 18 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Те в САЩ, а пък нас да ни правят 17та република от путинов тип, като им харесва що не са в масква, същото беше на предходните в Австралия, това нормално ли е, кажете, те са против еврото, но работят за евра, те са против ЕС и НАТО, но живеят в натовски и европейски държави, възродените са за близки отношения с москва, но не отиват в москва, а в Чикаго, това нормални ли са, а?
  • 13 Мишел

    26 4 Отговор
    С гласовете от чужбина ДПС вкараха в НС своя проект (на Доган) - ИТН. Така ДПС формално загубиха 2% от свои гласове, като с тях фактически спечелиха 11 депутатски места.
  • 14 Само питам

    28 1 Отговор
    А в секциите в чужбина защо нямаше видеонаблюдение? За един приятел питам, дето не знае български и мисли, че е гласувал за президент. Така му бил казал ходжата. А щом той е казал, значи е истина. Та защо ги дискриминирате "българите" в чужбина и ги лишавате от видеонаблюдение?

    Коментиран от #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дедо

    17 5 Отговор
    Значи вота от Турция контролиран от турските служби е бил за ДПС и ИТН. Ясно е че Слави е контролиран от Доган и ИТН е малкото ДПС.
  • 17 Грешка

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Дуньо простия":

    НЕ означава НЕВЯРНО/ фалшиво, подправено/, ако схващаш разликата, или ти харесват променкаджиите с машинките/без броене на разписки/-да си напишат квото решат на флашките, това ли е чесно, или направо да си напазаруват депутати от други партии, Господи прибирай си верисиите

    Коментиран от #19

  • 18 Кви млади хора,

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "И сега кво?":

    Неграмотни председатели на комисии или харвардски шарлатани презентатори, математик се става ей тъй, с курс за секретарки, абе много прост народ се извъдил
  • 19 Дуньо простия

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "Грешка":

    Само да ви напомня, уважаеми смехурко, че със същите тия машини, ИТН спечелиха избори, и бяха първа политическа, ама малко по-късно се видя, че не са сила. Ако не са ПП, ще си чишкате в гащите, щото няма по кого.

    Коментиран от #28, #29

  • 20 Последния Софиянец

    1 5 Отговор
    От мен Слави получи 200 гласа.Ще черпи като го видя.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаха

    11 7 Отговор
    Типичната копейка отново лъже! Исраждане са първи само по лъжи!
  • 23 Александър Димитров

    11 1 Отговор
    Страшен анализатор, 5 ти поредни избори, е много ясно че и аз ще позная резултатите, по-лошо е че след това няма никакви резултати, преговори 2 месеца,2 месеца тупкане на топката, 1 месец че е лято и накрая избори 2 в 1 да спестим пари...уж

    Коментиран от #25

  • 24 Казах

    25 2 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    Според мен тези които пребивават постоянно повече от 2 години в чужбина трябва да загубят правото да гласуват на избори в България. И да си възстановят това право след като се върнат за постоянно в родината за 2 години.

    Коментиран от #30

  • 25 Пенсионерите да "благодарят"

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "Александър Димитров":

    На чалгарите за липсата на Великденските надбавки.Петте избори за две години ги изядоха.
  • 26 Минева

    2 2 Отговор
    Магаданките дупедатки!
  • 27 Макс

    8 1 Отговор
    Значи има основание за касиране на изборите, тъй като предварително се е знаело за проблеми с машините , но умишлено не са били предотвратени.
  • 28 А случайно ли

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дуньо простия":

    Късаха ризи, вой до небесата, понеже покрай хартията ще се броят и разписките, а те не желаят, разбирачо сподели
  • 29 Това, че е така

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Дуньо простия":

    Не означава че не са пипали няколко машини, не им трябват всички, няколко да видоизменят колкото трябва, щом ме дават да се броят разписките, означава, че флашката не равни с машината, което може да се разбере от разписките, колкото и да ми философстваш
  • 30 Да, както в

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Казах":

    Гърция, те в Америка, ама на мен ще ми определят да живея по правилата на путин/гласувалите за възродените/, абе верно ли това, до К о Г А ?
  • 31 Тити

    1 1 Отговор
    Протежето на мафиотите от Герб докога ще ни го лансирате.
  • 32 дом

    3 2 Отговор
    Злата дядка пазител на мандатите на ГЕРБ-ДПС. 12 години помага с каквото може. Сега само гледа отстрани и злобее. Мръсник, един от верните слуги и помощник за 12 години безчинства. Ще си платиш деди, ще си платиш.
  • 33 е как ще се смачкат бе

    0 0 Отговор
    нали бяха в твърду куфари тия машини!?!? по-скоро сте се опитвали да ги пренастройват еи сте ги развалили половината машини...добре, че имаше хартия за гласуване, че кво щеше да стане , ако нямаше
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове