Last news in Fakti

6 Април, 2023 12:04 1 341 11

Мирослав Попов: Партийни лидери прегърнаха девиза на шопа "Най-мразим да мислим"

  • мирослав попов-
  • избори-
  • партии-
  • лидери

България е в политическа безизходица

Мирослав Попов: Партийни лидери прегърнаха девиза на шопа "Най-мразим да мислим"  - 1
Снимка: БГНЕС

България е в политическа безизходица. Това е безизходица, която се опира на неанализираност на основните проблеми на България. Това каза в аудиокаста "Това е България“ на "Фокус“ политологът Мирослав Попов. "Първо трябва да се видят кои са проблемите, а след това да се видят кои са решенията, които следват от тези проблеми“.

Смятам, че не ни казаха какво ще ни струва, например, затварянето на малките блокове на АЕЦ "Козлодуй“, блокирането на строежа на АЕЦ "Белене“, търкалянето на България наляво-надясно с новите енергийни проекти – всичко това струва много скъпо и ние ще плащаме, категоричен е Попов. "Ние вече плащаме, ние сме платили огромни суми, но не си даваме сметка колко сме платили за тях. В края на краищата под въпрос е самата съдба на България. В днешния свят страна, която не е решила енергийния си въпрос, тя няма много шансове да оцелее. Обстановката в нашия свят ще се влошава в социално-икономически план. Този култ към свръхпотребление, който беше преди десетилетия, той все пак в един момент започва да блокира, не може да се удържи на такова равнище на потребление. И ако това е така, пита се с какво ще живее и с какво ще се храни България? Няма яснота. Стъпили сме и с две пръстчета се държим над пропастта – изнасяме малко електроенергия, малко оръжие“.

Трябва да си дадем сметка не само как стигнахме дотук, кои са били механизмите, които са ни докарали дотук и защо не ни позволяват да си видим дереджето, категоричен е Попов. "Смазваща е силата на проофициозната пропаганда“.

На въпрос на водещата кои са механизмите, които са ни докарали дотук, Попов отговори: "Отказ от стремеж за икономически анализ – правиш едно нещо, до какви последици то ще доведе. Категорично нежелание. Имаше една реплика, шеговита на софийския шоп "Най-мразим да мислим“. Това май стана национален девиз или девиз на политическата върхушка. Не че не могат да мислят, когато става въпрос за личното им и семейното им житие и битие, но по базисните въпроси – антианалитичност. Нежелание да се осмислят факторите, които вредят на страната. Обратното – текат камуфлажни приказки, бутафории. Бутафорията е нещо ужасно.“


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Депутат

    13 0 Отговор
    Девиза е - ние мислим само за пари, а народа чакалите да го ядат
  • 2 Кабамилионеров

    10 3 Отговор
    Баце е хи..тър шоп....всички СИК-аджии са доволни,и чакат новите траншове от ЕС.

    Коментиран от #3

  • 3 Българка

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Кабамилионеров":

    Явно нищо не си разбрал от написаното, типично за електората на Кокоран.
    Човека пише, че сме кози (прав е), защото избираме само разбойници. Проблема е, че е почти невъзможно да ги сменим. Изобщо не искам да виждам лицата на Кури, Кокоран, Копейката, Боко, Кара-вара, крадливото Ристе, смешника Слави и т.н. но кой ще ги замести?!!!!???? Седнали сме да търсим сметка на Боко за лошия асфалт, а те комунягите и тоя крадец Атанасов (ДБ) затриха бизнес за милиарди (оня гьол за който ние при Боко плащахме пак милиарди). Черния Костов продаде половин България на цетата на вила в Драгалевци. Кокоран "усвои" 9 милиарда за 9 дни, но снимката на шкафче с 5000 евро е "голема работа".
  • 4 Минева

    4 1 Отговор
    Не приписвай глупости на " шопа". Тоя принцип си е твой, дозазваш го с блябосването си.
  • 5 Плутарх

    3 4 Отговор
    Този има два грама мозък формиран в АОНСУ с клишета..... голям мислител.
  • 6 Име

    9 1 Отговор
    И какво - ГЕРБ имат мнозинство, да се оправят - какъв им е проблема, нали са големата работа.

    Това е невъзможно да се работи с тях - те не успяха 10 години - сега се били променили.
  • 7 Варна

    6 0 Отговор
    Мъдрия български народ показа на политическата класа , че не е лигитимна . Това се случва и анализаторите го знаят . Не гласувалите са огромен процент .Гласувалите не подкрепям никого са 100 хил . Народа няма други инструмнти срещу политическата мафия и удобните закони които сътвориха .На следващи избори още по-мало хора ще излязат да гласува , на по следащи съшо .Докато политиците не признаят пълната си неспособност за нишо , освен за корупционни схеми .Дори сега да направят правителство , то ще е нелигитимно и ще бъде подложено на невиждани досега протести .Пълна смяна на всички от последните 30 години и раследвания и последствия , иначе няма оправия .

    Коментиран от #11

  • 8 хикс

    5 0 Отговор
    Да ви кажа , от написаното "как ни докараха до тук " е най -точно .Сега се опитват да изкарат народа виновен за цялата глупост на политическата класа . Да ви кажа , винове народ няма . Народа е виновен само , че ги тъпри и мълчи когато крадат и си раздават заплати по 20 000 лв на месец , а пред камерите обясняват колко е зле държавата .Съд и затвор за политическата класа , както направиха Румънците и държавата веднага ще тръгне
  • 9 Даааааааааа

    0 0 Отговор
    България ще се оправи когато се разкарат разни ........ЛОЗИ, дето само ръсят акъл?
  • 10 123456

    4 0 Отговор
    Пълна ревизия от времето на Костов до сега . Да видите колко бързо всичко ще си дойде на мястото . Мислите ли че няма куражлии хора , които са родолюбци .Има и то много .Енергията рано или късно ще избухне
  • 11 мноо тъпо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    И 5 човека да гласуват изборите пак са валидни. Вместо да се пените по форуми по добре се замислете, че колкото повече гласували има на изборите толкова по малко ще имат тежест купените гласове на мургавите. Докато само те гласуват не се надявай на различен резултат. Избраните с купени гласове никога няма да се откажат сами от политиката. От нас зависи, с масово гласуване, да ги намалим до минимум за да нямат влияние при вземане на важните решения. Сега всичко зависи от тях и платените им избиратели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове