Last news in Fakti

8 Април, 2023 08:50 1 154 38

Мира Радева: На страната й е нужна стабилност с правителство от типа "национално спасение"

  • мира радева-
  • кирил петков-
  • избори-
  • българия-
  • бсп -
  • герб-
  • дпс

По думите й Кирил Петков е загубил доверието й от момента, в който се разбра, че той някак си е забравил да провери какво му е гражданството. Радева добави, че повечето политици се обединяват около идеята на смирението

Мира Радева: На страната й е нужна стабилност с правителство от типа "национално спасение" - 1
Снимка: "Фокус"

На страната ѝ е нужна стабилност, а това може да стане с правителство от типа "национално спасение". Това каза социологът и университетски преподавател Мира Радева в аудиокаста на "Фокус" "Това е България“.

"Всички изследвания показват, че мнозинството от избирателите искат да има кабинет. Аз смятам, че ние даваме гласа си за политиците, очакваме от тях мъдрост, визия и лидерство. Не може да очакваме избирателите да сочат пътя. Ние делегираме на други хора, на лидерите, да покажат кой е верният път. Много ме възмути говоренето напоследък как нищо не можело да стане, защото е много трудно, а ми като е много трудно да не се хващат с тази работа", изтъкна тя.

По думите ѝ Кирил Петков е загубил доверието ѝ от момента, в който се разбра, че той някак си е забравил да провери какво му е гражданството. Радева добави, че повечето политици се обединяват около идеята на смирението.

"Чисто прагматично нямат интерес Асен Василев и Кирил Петков да се явяват на още едни избори. Защото резултатът им, не само че търпи негативна тенденция, но те сега имат по-лош резултат. Аз отсега им прогнозирам, че при едни следващи избори те ще получат още по-лош резултат, с когото и да се обединят. Защото те вече създават едно усещане за липса на политическо и лидерско мислене", смята социологът.

Според нея БСП не е в по-добра позиция, а ГЕРБ стабилизира резултата си. Тя коментира, че ниските нива на активност са свързани с това, че хората просто се отегчиха.

"Има много варианти за правителство. И играта с кворума може да изиграе тази роля. Съвършено ясно е, че ГЕРБ, ДПС, евентуално участие от "Демократична България" и БСП, "Има такъв народ". Възможно е да се направи правителство, въпросът е, че на страната ѝ е нужна стабилност и устойчивост. А това може да стане с наистина едно правителство от типа "национално спасение", тоест всички се обединяваме", добави Радева.

Източник: "Фокус"


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    15 4 Отговор
    Боко иска да захапе кокала на всяка цена за да отърве затвора ,защото само там заслужава да е
  • 2 бабо

    16 0 Отговор
    а ти коя беше?
  • 3 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    За да има Нация, трябва да има Национална Идея, която е над политическа! Територията вече приключи Вчера. На есен пак купено редени уж изборчета със същия Крадлив планктон.
  • 4 Американската демокрация сее смърт

    11 3 Отговор
    50 статии за създаване на правителство вече (интелигенцията) се моли даже да се създаде. Ми няма пък докато поне не премине украинската офанзива, че ше ни набутат в огъня

    Коментиран от #35

  • 5 10 години

    14 3 Отговор
    Служебен Кабинет или поне докато Войната не Затихне

    Коментиран от #33

  • 6 Теле

    7 5 Отговор
    Ясно, пак ще ни спасява Русията
  • 7 Бият децата ни под колоните МС

    9 3 Отговор
    Съгласен съм, но има и много купен вот на тия избори. ХАРТИЕНАТА КОАЛИЦИЯ успя Герб са 1 сила, а ДПС вкараха ИТН обратно в парламента, БСП се спасиха и прескочиха 4% бариера иначе бяха на кантар 4-6%.

    Коментиран от #32

  • 8 едно по едно

    8 2 Отговор
    най-напред България има неотложна нужда от справедливост и правораздаване без участието на гешеф!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мира Радева:

    7 3 Отговор
    На страната й е нужнo правителство от типа " боко - национално спасение"
    бочко, малко ми наля тоя път....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бамбука

    4 2 Отговор
    Въртя сука и го докара до пришиване на ДБ към "хартиената" клика. Ех, мечти, но който плаща той заказва музиката. Ако зависеше от мен и два лева няма да и дам през всичките и години на бабуване, но политиците са друга бира. Имат нужда от подобни екземпляри.
  • 13 Цената

    13 0 Отговор
    Тая е готова с всеки да приспи в едно легло и да се ръчка.
  • 14 Бамбука

    9 2 Отговор
    Е, изтриха ме, но това няма да промени мнението ми за нея.

    Коментиран от #18, #36

  • 15 Стабилно дъно

    6 4 Отговор
    Едно стабилно евроатлантическо, пронатовско правителство, което стабилно да вкара бг във война, след всички негативи от ковид кризата, санкциите и въоръжаването на терористични организации (ИДИЛ и ВСУ).
  • 16 Мира Радева- цитат от 24.03.2023

    4 3 Отговор
    "...може би,ако се закрият посолствата на РФ,по лесно ще се справим с политическата криза...."
  • 17 Панова

    7 0 Отговор
    Правителство на нац-но спасение = редовно правителство, в което всеки министър повтаря във всяка реч, интервю или заседание думата - „национално спасение“.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ха ха

    6 3 Отговор
    И мен тогава ме разколеба... Което ме кара да мисля, че на Кирчо му е спретнат номер. Сложен му е ограничител още в началото. Използвали са го. Натресоха му и сесемката с харема за да наложат ваксините. За награда му направиха и партия. Оценили са го като "йесмен" и безопасен. Сега просто ще ги оставят под шипковия храст да се давят в егото си заедно с Кокорчо, Милко и Морко...
  • 20 ссс

    10 2 Отговор
    Ти добре ли си? Мястото на бб е в затвора, а не в парламента или в правителството. Няма смисъл от коалиция с такъв човек, а гроб е функция на бб.

    Мира, пътят е важен, не целта. Пътят осмисля и изпълва целта със съдържание. Ако не знаеш?

    Пътят с бб означава, че се съгласяваме да ни управлява престъпник. В името на какво? Всичко от това, за което говорят, че е много важно, наложително и чака правителство е безмислено за обикновения човек, когато държавата се управлява от престъпници. 12 годишното управлението на гроб е доказателство за това.

    Пътят с бб означава да забравим, всичко което свърши бб докато управляваше 12 години, да забравим чекмеджета, да забравим (не) скритата коалиция с дпс, да забравим рекета, да забравим и да се правим, че не виждаме, как работи прокурватурата, да забравим и да се правим, че не виждаме как работи ВСС, да забравим и да се правим, че не виждаме построените от бб пътища и още много?

    Мира, аз не искам още от същото. За да стане по-добре, първо трябва да стане много зле.

    Така че избори на есен и чакам с нетърпение резултата на израждане - той е показателен за нивото на народа ни. А междувременно този същия народ напълно си е заслужил правителството на зеления чорап.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Истината!!!

    7 3 Отговор
    Борисов счупи България като свали правителството на ПП!!! А сам не може д
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Това е

    9 3 Отговор
    Тиквата е активирал всичките бок луци да плюят ПП и ДБ.
  • 25 Ван дер Любе

    4 2 Отговор
    За целта трябва прокуратура и съд да си вършат работа и хора като Борисов, Доган, Станишев, списъка Магнитски да бъдат осъдени за кражбите. които са извършили и всички знаем, че са ги извършили. Чекмеджета, асфалт, тръби, къщи за гости, и т.н. говорят ясно за нивото на корупция. Явно е настанало нетърпимо управлението на мафията. Следователно не е виновно ПП-ДБ за ситуацията. ГЕРБ, ДПС, БСП - са управлявали държавата от около 20 години насам и постепенно България върви надолу. Имаше много европейски пари и Борисов ги окраде масово, но и други съдействаха. Там трябва да е насочено вниманието и да се изрине всичко това.
  • 26 Казуар

    2 4 Отговор
    Другарко Радева, след като Борисов свали правителството на Петков, спасяването на България трябва да бъде от ГЕРБ.
  • 27 Люси Дяковска

    4 3 Отговор
    Любимката на Бойко да си гледа кучето за нищо не я бива!
  • 28 Дернев

    2 7 Отговор
    Национално отговорното правителство в този момент е само проевропейско, антинатовско правителство. Това с тези резултати от изборите не може 8а стане. Затова нови избори и Възраждане да взимат властта. БГ вън от НАТО, НАТО вън от Европа. Европа за европейците. Не на американци или китайци, накъдето вървят нещата с помоща на Фр и Г.
  • 29 Минева

    2 4 Отговор
    Тая изпуши! От какво да те спасяват! Изборите приключиха има един баш победител и трима не толкова баш като единият от тримата хълца от радост, че не е изпаднал от парламента. Има един победен и поставен в изолация. Всичко е точно и няма нужда от " национално спасение". Гербалята барабар с трите си патерици да правят правителство и "работа, работа, работа"!
  • 30 Леля Ката

    1 3 Отговор
    Пени, какво спасение те гони, на!? СЪГЛАСИЕ по приоритетните теми- плана за възстановяване и развитие, бюджет и цялостна финансова рамка за поне 5 години напред, Шенген, Еврозоната и информационни процеси, еврото та ако щеш и през Референдум, енергийната зависимост, диверсификация и план за развитие на атомната енергетика с хоризонт поне 30 години напред.
  • 31 Национално спасение

    4 2 Отговор
    Национално спасение = работеща съдебна система, осъждане на крадците, Борисов в затвора, Магнитски в затвора, намаляване на бюрокрацията, чрез намаляване на чиновниците. Самата държава ще трябва да се рестартира. Тук няма място на Борисов, Доган и джудженца. Появи се една истинска антикорупционна коалиция и сега всички крадци се хвърлиха срещу нея.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Всичко е относително

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "10 години":

    Добре, че служебните правителства не ги реди оня "независим" "интелектуалец", професора на който даже не си спомням името, който отпадна от президентските избори, че тогава щеше да ни хареса!
  • 34 Оффффффффф

    2 0 Отговор
    Стига с тая куТИРЕрва на Тиквата.
  • 35 Люлинчанин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Американската демокрация сее смърт":

    Те и сега се канят да ни набутат във войната. Мой съсед получи повиквателна да се яви в във военното окръжие като запасняк. И че ако не се яви, носи административно-наказателна отговорност по чл.95 от закона за резерва на въоръжените сили.
  • 36 Що бре

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бамбука":

    тва куче го ползва ако няма други мераклии ли?
  • 37 Милото

    0 0 Отговор
    Относно гражданството на Кирил Петков,че бил забравил какво е мисля че не той е виновен а тези които не са го проверили т.с президенската админисграция и то умишлено,той направо беше употребен от тях-нужен в подходящия момент.
  • 38 Странно

    0 0 Отговор
    И каква е благородната цел на това т.нар. правителство на националното спасение??? Вероятно да продължи да " усвоява" милиарди, защото, като погледнем кои са вътре...И сега изведнъж скочиха да ни спасяват! Какво правиха толкова години досега? Опустошиха ни и разграбиха всичко, сега ще спасяват! Това наистина е един цирк на цинизма и наглостта. А народът наблюдава кротко. Болен е от мазохизъм и липса на достойнство
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове