Last news in Fakti

8 Април, 2023 15:16 4 636 33

Изтеглят от магазините бял хляб с опасни частици вместо сол

  • бял хляб-
  • опасни частици-
  • сол

Незабавно е прекратено влагането на цялата партида проблемна сол, уведомен е доставчика и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от търговските вериги

Изтеглят от магазините бял хляб с опасни частици вместо сол - 1
Снимка: shutterstock

Откриха опасни и съмнителни частици в бял пшеничен хляб.

От Сдружение "За достъпна и качествена храна" съобщават, че продуктът в разфасовка от 700 гр. е на голям български хлебопроизводител.

След получен сигнал на платформата на сдружението - www.zdkh.bg, производителят е завишил входящия контрол на влаганите в продуктите му суровини и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция. Вътрешна проверка на фирмата-производител за причините, довели до проблема по цялата верига на производство, е установила наличие на подобни частици във влаганата в хляба сол.

Незабавно е прекратено влагането на цялата партида проблемна сол, уведомен е доставчика и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от търговските вериги, пише news.bg.

Производителят увери, че във фирмата са интегрирани системи за безопасност на продукта, които изключват подобни инциденти. Производственият процес на хляба е напълно автоматизиран. Предприето е допълнителното обучение на персонала, ангажиран с качествения контрол във фирмата.

Сдружението за достъпна и качествена храна посочва, че от началото на годината платформата му има над 1 милион посетители. Подадените в нея сигнали са предимно за занижено качество на млечни продукти, съмнително съдържание и несъответствия на етикетировка и продукта, неправилно съхранение от търговски обекти на 3-литрови кутии вино, както и за лошо качество на рафинирано слънчогледово масло.

За подаване на сигнал в платформата е необходимо потребителят да попълни публикуваната на сайта на сдружението форма, като въведе имената си, имейл адрес и телефон, след което в текстово поле да се опише констатираните от него нередности и да прикачи снимка или файл, ако разполага с такива.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    48 11 Отговор
    Това да не е хляба, дето го правят с украинската пшеница?

    Коментиран от #14, #15, #18

  • 2 муахахахаха

    32 3 Отговор
    мара бандерова и от леб разбирала
  • 3 Със смлени

    36 4 Отговор
    бръмбари !

    Коментиран от #30

  • 4 Гост

    89 0 Отговор
    И защо го криете Производителя...нужно е да се знае...

    Коментиран от #11

  • 5 Потрес

    45 0 Отговор
    Всичко вече е фалшиво, всички гледат да те изхакат и да идва следващия балък.
  • 6 Тома

    50 2 Отговор
    А на бас че това не е заради солта ами химиите от набухватели с които тровят от години белите мишки
  • 7 мутри владеят

    50 0 Отговор
    хлебопроизводството, истински хляб е невъзножно да се купи.
  • 8 Сандо

    53 1 Отговор
    От много години не си купувам хляб от магазина и се чудя как може хората да се хранят с такова подобие на хляб.И си спомням как заводския ни автобус спираше в нашето село пред фурната,за да могат хората да си купят от произведения там хляб.А сега нито фурна,нито хляб.Пълен провал на държавата,за сметка на това Алчността и Егоизма тържествуват!
  • 9 Мишел

    35 1 Отговор
    Всички видове морска сол съдържат пластмасови микрочастици, които през стените на червата влизат в кръвта, а чрез нея във всички човешки органи. Последствията са алергии, рак.
  • 10 вижда се

    54 0 Отговор
    Пишете само кое в държавата ни не е фалшиво . Да започнете първо от парламента .
  • 11 факт

    28 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Това ни е "държавата"!
  • 12 Раданч Татлъту

    15 4 Отговор
    В хляба слагат железни стружки!🤣🤣🤣
  • 13 Насекомо.бг

    21 2 Отговор
    Папкайте смело лебец с новото брашънце не са опасни тия частици
  • 14 И какво е общото

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    между Украинската пшеница /хлебна/ за разлика от Българската/фуражна/ и сол от не знам къде си?????? А Студенпор???

    Коментиран от #23

  • 15 руска е

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    Ами ако е от руска пшеница .?Русофилите ще се редят на дълги опашки..
  • 16 Жоро

    31 1 Отговор
    Що не пишете ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ?????? А

    Коментиран от #17

  • 17 Мнение

    32 0 Отговор

    До коментар #16 от "Жоро":

    Даа, защо не пишете производителя? В Германия като стане нещо такова и веднага уведомяват хората на кой производител е, дали замърсени яйца или шоколади с вредно вещество над нормата, или замърсено брашно.
  • 18 Може

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    ДА Е С ЕВРОБРЪМБАРИ !
  • 19 Ммм...да

    16 0 Отговор
    Гаранция е на ф-ма Симид,собственост на Доган Паша.
  • 20 Делю Хайдутин

    8 3 Отговор
    Опасни частици - обеднен уран.
  • 21 ганю

    0 4 Отговор
    Италианско е нано ала бала пластмаси + 5G телефон с интернет и след това айде трупчетата за донори
    ех че далавера а вие баламурници яжте смело и мрете здравата
    най мрат възрастните пести се от пенсии и други такива разходи
    затова и тележизията е MPEG 4 предава полезни данни за да мори дъртите по бързо
    възможно най демократично
  • 22 ХАХАХА

    10 3 Отговор
    Страшна информация, ни какви са тези частици нерламентирани в солта ,нито името на фирмата ,нито наименованието на хляба Какъв е смисълът на инфото ? По вероятно е че житото е украинското и пълно с токсични боклуци ,представям си яйцАта от осрайната с какво са.Ами да си ги ядат евроатлантиците или и те са на специална доставка като през 86 година при взрива на Чернобил, ама сега се кефят ,защото имат привилегии.

    Коментиран от #24

  • 23 А ти пък

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "И какво е общото":

    как реши,че българската пшеница е фуражна,а украинската - хлебна . Изследва ли всичките произведени и внесени количества? Или си дрънкаш , колкото да вдигаш дандания?
  • 24 хохохо

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХА":

    за тебе има белтъчини нон стоп.афроамерикански

    Коментиран от #33

  • 25 На вниманието

    8 0 Отговор
    На Мария
    цял живот да ядеш от това, като не пишеш за коя фирма или марка пишеш, моето момиче. Ела на гости да видиш Български хляб от Българската пшеница. Губиш си авторитета,,,,, а той е под Нула.
  • 26 Емигрант

    11 0 Отговор
    Каква държава, каква журналистика, какви сдружения, каква защита на населението ???? ЗАЩО БЕ ПИШМАН ИМИТИРАЩИ ЖУРНАЛИСТИКА НЕ НАПИШЕТЕ КОЙ Е ОПАСНИЯ ХЛЯБ, КАКВА МАРКА Е, КОЙ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ ??? НАРОДА САМ ЩЕ СЕ ОПАЗИ КАТО ЗНАЕ КОЙ Е ХЛЯБА, КАКАВА Е ГАРАНЦИЯТА ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗТЕГЛЕН ВСИЧКИЯ ХЛЯБ, А ТЕЗИ КОИТО СА СИ КУПИЛИ ОТ ТОЗИ ХЛЯБ КАК ЩЕ РАЗБЕРАТ ДА НЕ ГО КОНСУМИРАТ ??? КАК ЩЕ ПРЕДПАЗИТЕ ХОРАТА КАТО НЕ ЦИТИРАТЕ ИМЕНА ЩО ЗА СМОТАНИ ЖУРНАЛЯ СТЕ И НЕ СМЕЕТЕ ДА ПРЕДПАЗИТЕ ХОРАТА ??? НА ЗАПАД НЯМА ТАКОВА НЕЩО ДА СЕ КРИЯТ ИМЕНА НА ФИРМИ И АРТИКУЛИ КОИТО ВРЕДЯТ НА НАСЕЛЕНИЕТО !
  • 27 урко

    6 2 Отговор
    Тези опасни частици да не се окажат уран от украинското зърно трябва всяка стока с гайгеров брояч да я проверяваме
  • 28 Статия чрез която

    5 2 Отговор
    КОПЕЙКИТЕ ще набират инерция с "украинско зърно", "уран", "менделеева таблица" и т.н., похвати на болшевики от ВСВ когато нахлуха в България и я окупираха и ни докараха до това дередже на беднотия, мръсотия и гнус !

    Коментиран от #32

  • 29 Запознат

    8 0 Отговор
    Напишете за коя фирма и производител става въпрос, защото и Вие ставате убийци с премълчаването и прикриването на производителя. Ако има истинска прокуратура ще Ви обвини в съучастничество. Ако обаче новината Ви е фалшива пак сте подсъдими с внушаването на невярно данни. Всички в България са крадци и вредители на мизерната Ни Нация. Политици , полиция,доктори,учители,журналисти/медии/ и всички които са на държавна служба , това са кръвопийците на НАЦИЯТА.
  • 30 Точно така

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Със смлени":

    Има смес от брашно от бръмбари които са отровени по заповед от ЕС

    Коментиран от #31

  • 31 Почнаха

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Точно така":

    Да са правят наПръдна ли... Наредено е даслагат в хлябаСтритиЕвроХебарки иЧервеи от произведениотфирми близки доУрсула, така
    по план популацията на територията ще почне мистериозно да се редуцира до пълната победаНаЕвроФашизма
  • 32 Караджата

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Статия чрез която":

    Като гледам доста си ял от тоя хлябЗатуйМозъка ти се еПревърнал въвКраварскаТор
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове