Last news in Fakti

10 Април, 2023 10:19 953 34

Алгафари: Не виждам лошо в експертното правителство. В момента ПП-ДБ са сърдитите, че хората не са ги припознали

  • нидал алгафари-
  • експертно правителство-
  • пп-дб-
  • сърдити

Отиваме към по-лошия вариант от сегашната ситуация. Последните 2-3 дни се наблюдава говорене в посока какво ще бъде правителството, а не дали ще има. Явно с действията на президента, който назначава част от министрите си навън, нещата отиват в тази посока, коментира политологът Георги Проданов

Алгафари: Не виждам лошо в експертното правителство. В момента ПП-ДБ са сърдитите, че хората не са ги припознали  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Въпреки призивите за широко евроатлантическо правителство, едно е ясно на този етап - обединение между първите двама на изборите - ГЕРБ/СДС и коалицията ПП-ДБ, няма да има. Имената на новите 240 вече са ясни. Всеки глас ще е важен.

"Това, че хората искат правителство, е едно, но това да го искат десетте души, които решават какво се случва в държавата, е съвсем различно. Това са Кирил Петков, Бойко Борисов, Асен Василев, Румен Радев, Корнелия Нинова, Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ. Те са тези, които трябва да решат и да се разберат помежду си. Аз съм с усещането, че ще има правителство, макар и много сложна комбинация от варианти, които ще измислят. Но всички се убедени, че трябва да има", каза пиар експертът и писател Нидал Алгафари в студиото на "България сутрин".
Според него в противен случай ще отидем на избори, на които хората ще се разсърдят още повече.
"Те ще изпаднат в една ситуация, че освен ПП-ДБ, които в момента са сърдитите, че хората не са ги припознали, така ще се окажат всички политически формации. Кирил Петков обясняваше, че ще бият, че дори и с много", допълни Алгафари.

"Отиваме към по-лошия вариант от сегашната ситуация. Последните 2-3 дни се наблюдава говорене в посока какво ще бъде правителството, а не дали ще има. Явно с действията на президента, който назначава част от министрите си навън, нещата отиват в тази посока. За мен това ще бъде по-безпринципният вариант от двата възможни. Първият беше ПП-ДБ и ГЕРБ, а вторият - с всеки, който би изтъргувал подкрепата с първия мандат на ГЕРБ", коментира политологът Георги Проданов.

По думите му предишното предложение на ГЕРБ за експертен кабинет е било с хора, обвързани с провалени правителства и минали управления.
"Не виждам нищо лошо в експертно правителство. Другото е принципно да отидем на още едни избори, след това на още едни и така до момента, в който кандидатите за народни представители да гласуват сами за себе си, защото никой друг няма да гласува за тях. Президентът Радев беше основният, атакуващ политическа партия ГЕРБ и ДПС - много остро влезе в тази битка с тях, но в един момент осъзна, че по този начин не става и че трябва да се намери вариант, в който и президентът, и ГЕРБ да видят, че има неща, които са лоши", поясни пиар експертът.

Той смята, че в момента и двете страни постъпват достатъчно мъдро.

"Както и ДПС, и БСП. В партията на Нинова хората са "врели и кипели" и знаят много добре, че без Народно събрание ще е много труден животът им", допълни Алгафари.
А Проданов е на мнение, че бъдещето на БСП е свързано с участие във властта.

"Това означава и що-годе прилично явяване на местните избори. Не се съмнявам, че ще участва в подкрепа на този кабинет. Картината, която описва Алгафари, е идеалистичният вариант. Всеки ще извлече полза от това, не съм сигурен ние колко като общество ще имаме полза от подобна глутница", лаконичен бе политологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Нидал Алгафари ИТН ще бъдат като "резервна гума": Ще седят и ще чакат дали ще се наложи отнякъде някакви гласове, за да могат да се изтъргуват срещу някакви политики. А министрите от служебния кабинет не са собственост на никого, включително и на президента. Съвсем нормално е и от служебния кабинет да се вземат хора, но и да се върнат по-назад да се търсят министри, извън правителствата на Борисов, от БСП също има достатъчно кадърни хора".
"Самият Борисов помъдря, няма нужда да бъде министър-председател, ще си остане депутат. Това, което каза в средата в седмицата, беше повторение на поканата от резултатите на изборите през 2022 година - при него нямаше демонстрация на различно поведение. Но това му качество да бъде в пленарна зала, е чисто ново, отдавна не е бил депутат", категоричен е Георги Проданов.

Според двамата с втори и трети мандат нищо няма да се случи.

"Надявах се Борисов да застане начело, защото е по-хубаво да имаме човек, който е "врял и кипял", отколкото да поставим човек, който тепърва да се учи и да разбира кое къде е. В момента ни трябва министър-председател, който знае как да управлява, да знае онези нишки, които да много дълги навсякъде", коментира Проданов.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странна държава

    28 1 Отговор
    арменци, араби, евреи, турци дават акъл как да се живее в България.
  • 2 Сандо

    19 2 Отговор
    Скрити зад някакви експерти партиите вкупом ще продадат интересите на държавата и ще предадат българския народ.Това е и номера с който ще ни преметнат,но стадото си блее и пасе доволно.
  • 3 Перо

    27 1 Отговор
    И тоя се мъчи да изкупи цената на депутатството на сина му в ГЕРБ!
  • 4 Тома

    27 1 Отговор
    Всички знаем че алгафари е на хранилка при тиквата и за това неговото мнение е на шайката герб
  • 5 100 пъти по добре за България

    26 3 Отговор
    Е служебния кабинет , за разлика от Гербаджииски експертно правителство. Зависими и корумпирани .
  • 6 срам

    23 0 Отговор
    Умният ти син ще стане главен лизач на боко.
  • 7 Иван Тушев

    22 1 Отговор
    Алгафари сигурно нощува из студията. Вече по два пъти на ден му слушаме прогербаджииската пропаганда.
  • 8 АЛИ БЕГОВ

    10 0 Отговор
    Това разкри Флориан Филипо, френски политик, бивш евродепутат и лидер на движението Патриоти, на своята страница в Twitter, прилагайки снимка.

    Филипо посочва, че китайските власти де факто са пренебрегнали ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която придружава френския президент Еманюел Макрон при посещението му до Китай.

    "Нулев прием, пълно безразличие, дори трябваше да напусне страната с обикновен полет! Тя беше бясна!" – написа политикът,
  • 9 СЕГА РАЗБРАХ КАКВО Е ИМАЛ НА УМ ЕРДО

    9 0 Отговор
    КАТО Я ОСТАВИ ПРАВА В ТУРЦИЯ ! ПЪК И В КИТАЙ НЕКОЙ НЕ Я Е КАНИЛ ! ТАМ СИ ИМАТ АКУШЕРКИ ДОСТАТЪЧНО !
  • 10 провинциалист

    7 13 Отговор
    "ПП-ДБ са сърдитите, че хората не са ги припознали" - напротив, хората ги припознаха като политици, те се оказаха поредните шмекери.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 алтаф ари

    6 0 Отговор
    Хората са ги припознали но ЦИК, РИК чик чирик на баце хора назначени са ги прекарали.
  • 13 гост

    4 4 Отговор
    С партньори като Х.Иванов,Ат.Атанасов,И.Мирчев и др.и на следващите избори няма да бъдат припознати като първа политическа сила.
  • 14 Минева

    10 1 Отговор
    ПП - ДБ са "разпознати" добре от своите избиратели.

    Коментиран от #16, #26

  • 15 Така де

    0 3 Отговор
    Българите са дошли от далечна Азия и все ги дърпа натам - към Русия! Европа им е чужда!
  • 16 А те са

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Минева":

    стадо блеещо, мразещи да мислят!

    Коментиран от #18

  • 17 Анонимус

    3 1 Отговор
    Защо този не е в затвора за ТРАФИК НА МИГРАНТИ ? Цялата фамилия Алгафари са престъпни елементии занимаващи се с престъпни дейности разпространение на дрога и трафик на мигранти !
  • 18 абе

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "А те са":

    То пък и от такива като теб де си мислят, че мислят файда йок.

    Коментиран от #19

  • 19 С този говедарски език

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "абе":

    "файда йок" ходи да се разбираш в Турция с Ердоган, папагал на чужди езици, беден ти е речникът или си глупак-чалгар ?
  • 20 Анонимус

    6 0 Отговор
    Басел Алгафари беше осъден в Сирия за трафик и разпространение на дрога, Нидал финансира бягството му и го приюти в България, купи му заведение в Харманли от където да ръководят трафика на мигранти от Сирия и Афганистан, но българската полиция НЕ ИСКА да разкрие тази престъпна фамилия която е под "опеката"на ГЕРБ и БСП ! А защо мълчи по въпросът и Копейкин, нали е БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ ?

    Коментиран от #21

  • 21 а ааа

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимус":

    Говедар е оня дето те е правил недоправен.

    Коментиран от #22

  • 22 Анонимус

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "а ааа":

    Объркал ли си се или искаш и аз да те оценя ?
  • 23 Общество

    2 1 Отговор
    Герб манипулират вота
  • 24 Казуар

    1 0 Отговор
    Алгафари, ако ако ПП-ДБ бяха спечелили с 2 процента пак нищо нямаше да направят, за какво да се сърдят.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хихата

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Минева":

    Мисля, че избирателите на ПП-ДБ тепърва ще настояват да ги "опознаят"... в библейския смисъл..:)))
  • 27 Мисирка герб

    2 1 Отговор
    Важното е, че синът ти на 22 год стада депутат. Пи.кльо
  • 28 пенко

    2 0 Отговор
    ТОЗИ -ПОНЕ НЕ Е ПО ДЪ Л И Г НУ СЕН АРМЕНЕЦ !!!!!!!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Де бил

    1 0 Отговор
    Алгафари син- депутат от ГЕРБ на 22 г
  • 31 Борисов, махай се, не те искаме!

    1 0 Отговор
    Борисов задръства политическия живот в България! Затова ходим 5 пъти на избори за 2 години! Заради наглия Борисов, който иска да върне времето назад и пак да яхте българите! Е, няма да стане! Избори до дупка! България ще изхарчи още десетки милиони, докато този наглец и шатажор Борисов се оттегли! И има наглостта да шантажира другите партии да го подкрепят, вика: Без подкрепа за него - няма да има бюджет!!! Борисов прави заложник целия Български народ заложник на болните си амбиции за власт!!!
  • 32 КОЙ

    1 0 Отговор
    Аз не мога да разбера кои олигофрени продължават да гласуват за неграмотната СИКаджийската Мутра от 90-те и правят цяла България на луди?!
  • 33 Мафията вън!

    1 0 Отговор
    Заради Борисов 60% от българите са отвратени от изборите и не искат да гласуват, други 4% гласуват за Никого. Защото неговите хора оплюват и компрометират с фалшиви опорки всеки дръзнал да му стане опонент
  • 34 Мнение

    1 0 Отговор
    ГЕРБ ни лъгаха, че уж машините били манипулирани, а какво се оказа - хартиените бюлетини по-лесно се манипулират, защото задраскват по-лесно вота на опонентите си в изборните протоколи и няма контролна лента да се види истинския вот, а чувалите не се отварят, за да проверят истинските бюлетини, само при искане за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол