Last news in Fakti

11 Април, 2023 07:34 1 529 72

Асен Григоров: Радев се конфронтира с партиите, държи се малко като някаква наднационална институция, като съдник

  • асен григоров-
  • румен радев-
  • конфронтация-
  • партии-
  • съдник

"Едните са крадци, другите са шарлатани, партиите не могат да се разберат“, което не е ролята, която очакваме от един български президент", коментира журналистът

Асен Григоров: Радев се конфронтира с партиите, държи се малко като някаква наднационална институция, като съдник - 1

Много хора чисто религиозно са засегнати от това, че на Велика сряда трябва да се свика заседание на Народното събрание. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" журналистът Асен Григоров.

"Г-н Радев не е от религиозните хора, доколкото съм следил изявите му, доколкото мога да усетя. Все пак на Велика сряда Юда е взел 30-те сребърника, това е, вечерта, в навечерието Исус е казал: "Един от вас ме е предал“. Т.е. има символика и политиците все пак трябва да имат едно наум, когато се правят подобни неща. То не е въпросът дали е бързо или бавно. Според мен може би беше редно да се изчака още една седмица, не толкова заради Великата сряда, не заради бързането или не бързането, а изборите бяха напрегнати, резултатът е много особен и равен, вижда се, че не са готови партиите още да започнат активна работа една с друга", добави Григоров.

Според него се е очаквало на 18-и или 19-и да се свика първото заседание на НС.

"Още уталожва се прахта така да се каже, поуспокояват се страстите, минават първите емоции. Може би било малко по-продуктивно, ако би се свикало събранието една седмица по-късно. Разбира се, това няма да промени нищо особено в политическата ситуация. Аз не знам аргументите на г-н Радев, той по принцип се държи малко като наследствен монарх, не се чувства ангажиран да се аргументира за решенията си. Не съм чувал досега, ако аз нещо бъркам, вие ме поправете, но досега не съм чул той да аргументира едно или друго решение, да дадем мотиви, което също би било част от възможността да се успокои политическия живот. Доколкото аз знам, от Президентството снощи са се обаждали на политическите партии, да им кажат да се готвят сряда, и днеска излезе указът. Изобщо, г-н Радев би могъл да изиграе доста по-успокоителна роля, не говоря само сега, в момента, а изобщо в целия процес на последните няколко проведени избора и неуспешни Народни събрания. Защото Конституцията му е дала много висока позиция. Тя му дава пряк избор от хората, и му казва, че трябва да бъде олицетворение на единството на нацията. Докато това, което аз виждам от г-н Радев, е далеч от желанието за помирение, за успокоение. Той се конфронтира с политическите партии, държи се малко като някаква наднационална институция, някакъв такъв съдник, който казва: "Едните са крадци, другите са шарлатани, партиите не могат да се разберат“, което не е ролята, която очакваме от един български президент. А мисля, че той има инструментариум, който и Конституцията му дава, и демокрацията му дава, да бъде един доста по-добър буфер и посредник между различните политически сили, и да улесни нормалните според мен процеси на конфронтация между различни групи в българското общество, които партиите представляват де факто", смята още журналистът Асен Григоров.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    63 15 Отговор
    Много добра поръчкова статия.

    Коментиран от #3, #20

  • 2 Така е

    18 58 Отговор
    Радев е позор

    Коментиран от #19

  • 3 Мдаа

    37 8 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    А това с църквата и сребърниците цепи мрака
  • 4 Дрън дрън та пляс

    49 14 Отговор
    По добре радев отколкото борисов

    Коментиран от #11

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    55 7 Отговор
    И сега какво ,
    къде е проблемът ❓
    В това , че са крадци и шарлатани
    или
    В това, че Президентът го каза ❗❗❗
  • 6 Бонев

    52 11 Отговор
    Доживях соросоид да е загрижен за християнски празник.Същият този преди плюеше че президентът много бавел процедурата.
  • 7 ДеПеСарско библиотекарската мафия

    31 4 Отговор
    Винаги, когато организираната мафия е заплашена от скандали, обикновено премахва своите осветени посредници. Така свалиха от сцената Ахмед Доган и го скриха. Сега е жив и здрав, защото им трябва още. Така елиминираха по време на Прехода много такива осветени лица. По този начин до последно ще бъдат използвани Пеевски и Гешев и тогава ще бъдат елиминирани. Не случайно употребиха Цацаров и сега го скриха в някакъв кабинет, защото още им трябва. Когато вече не им трябват – преди ги елиминираха физически по софийските улици, сега ги подгонват или в Белград, или в Дубай, или на други места.
  • 8 Град Симитли

    30 5 Отговор
    Партиите започнаха първи!
    А това за Юда и сребърниците трябва да се напомня на политиците ежедневно!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 10 Отговор
    Може би Президентът трябваше да ги назове
    Колекционери , на чужда собственост
    и
    Омагьосващи ни с наистини 🤔🤔🤔
  • 10 ЕВРОНЮЗ

    35 9 Отговор
    И таз мисирка я помним от ,, ПЛЮС МИНУС , а това че Радев е казал без заобикалки че партиите са разбойници явно ги е заболяло
  • 11 Нито един от двамата

    9 33 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън дрън та пляс":

    След мобилизацията в Русия и ядрената заплаха от Путин, дори Румен Радев разбра, че спешно трябва да взема завоя към ЕС и НАТО, след като Путин обяви мобилизация и заплаши с ядрен удар. Както днес обяснявах - първият етап на вземането на завоя е да отречеш, че някога си говорил пропутински - Крим какъв да бъде? или Русия ще спечели войната в Украйна и т.н.. Втората, част е да се разгневиш, че светът се развива не така както на теб ти се иска и да започнеш да си отмъщаваш на онези, които са те предупреждавали че грешиш и предаваш България. Последният етап е депресията. Това ги очаква и Радев и Йотова - те вече говорят, че трябва да се оказва помощ на Украйна. Но най-вече ги е страх, че за пореден път заложиха на губещия кон Путин.
    И от този факт няма спасение.
    Заложиха и на руския газ, и отказаха американски природен газ, но оставиха България без газ в лютите зимни месеци.
    Нещо облаците много се сгъстиха, а пък Румен Радев вече има сериозни грехове. Толкова сериозни, че след изборите ще започне процедура, ако не по импийчмънт, то по промяна на законова рамка за работа на служебното правителство, за да се определи обхвата на неща, които то може да прави.

    Коментиран от #15, #21, #26

  • 12 горски

    30 8 Отговор
    Как пък всички стават набожни християни,когато им оттърва...Иначе си крадат и лъжат по юдейски безпроблемно...
    Президента им бил виновен,че били изморени от изборите.Ами като сте изморени стойте си в къщи.Държавата две години се тресе по шевовете от политически интриги,те били изморени.....
  • 13 Истината

    12 27 Отговор
    Румен Радев = Разединение, Разруха, Реваншизъм, Репресии, Русия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хаха

    25 6 Отговор

    До коментар #11 от "Нито един от двамата":

    Айде сега руснаците виновни че партиите са ОПГ...
  • 16 факт

    22 9 Отговор
    Добре ,че беше Радев ,защото боко щеше по 19 кожи да е свалил от народа .
  • 17 Теле

    13 5 Отговор
    Такова му е положението, ще прави каквото си иска
  • 18 резервист

    31 8 Отговор
    Мислиш, че е по-добре президент тип "Плевнелиев", безгръбначен послушко със зачервени ушички?! Я стига! Миналия път изчака възможно най-дълго и пак не бяхте доволни. Спрете се най-после!

    Коментиран от #24, #29

  • 19 резервист

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Точно колкото ти си тъпанар!
  • 20 Пешо

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Еееее все Радев , Радев... Радев ви е виновен на политическата система, че за 35 години съсипахте държавата!!! Станишев, Костов, Царя и Бойко са цветета за мирисане, нали?!
  • 21 резервист

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Нито един от двамата":

    Нито зимата беше люта, нито е имало конни надбягвания. "Национално предателство" - каква сакрална фраза. Слюнките хвърчат по-далече, когато я използваш!
  • 22 Георги

    16 8 Отговор
    Пак добре, че е Презедента Румен Радев. Хубав, лош такъв е избран.
    Партиите трябва да си решават проблемите. След 14 години ГЕРБерска мафия, доверие към политическия елит - нула.
  • 23 Българин

    10 16 Отговор
    Радев е двуличник и лицемер. Някак си забравяме, че той е бащата на тези "шарлатани"! Той ги назначи в служебният кабинет, той си затвори очите, че Кирчо има двойно гражданство, той го защитаваше с аргумента, че България а не Канада. била за Кирчо родината майка. Радев беше този, който чрез послушни медии и социологически агенции им вдигаше изкуствено рейтинга и ги поощри да направят партия. Целта му беше тази партия да смачка ГЕРБ и БСП а той да управлява чрез нея. А когато те се еманципираха и започнаха да водят собствена политика станаха шарлатани!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Я?? И на кого е президент

    8 16 Отговор
    Резидента Рускоподлогов?? " Избраха го" с два милиона мнозинство с неговите манипулирани машинки, при ГЛАСУВАЛИ един милион ОБЩО!!!???? Магаре, да бяхте сложили вместо националния предател поне и нещо /освен кражби/ и за народа ще имаше..

    Коментиран от #32

  • 26 Путин не

    13 8 Отговор

    До коментар #11 от "Нито един от двамата":

    е заплашил с ядрено оръжие. Той предупреди, че ще го използва ако се наложи за да я има Русия. Същото би направила всяка ядрена държава.
  • 27 Писна ми от Бойко и Радев

    8 3 Отговор
    Да! Да се прати ББ в Централната Избирателна Комисия и да почне да сверява и отчита 70 % сгрешени,поправени, невалидни Протоколи!
    А дали,защо ни загубихте Времето и Парите с тези Хартиени изборни Закони и Коалиции?!
    Няма оправдание за Злоупотребите,Золумит€, Присвоените БИЗНЕСИ-окрадена България 🇧🇬 !
    Върнете ПАРИТЕ 💰 в Бюджета на България и ОСТАВКА на Гл.прокурор!
  • 28 Истината

    12 12 Отговор
    Недоразумението от Дондуков 2 е дребнав, отмъстителен човечец, с нисък интелект, огромен морален дефицит и силни руски зависимости! Вреден и опасен за България и българите. Позор за страната!
  • 29 Българин

    11 11 Отговор

    До коментар #18 от "резервист":

    А тип руска подлога като Радев по добре ли е?
  • 30 Гост

    10 6 Отговор
    Айде още една жълтопаветна под лога се издрайфа. И на мен не ми се работи през страстната седмица, а никой не ме пита.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "Я?? И на кого е президент":

    Поне да беше си направил труда да видиш ,
    че у нас Президентът е
    ЕДИНСТВНИЯ ПОЛИТИК
    избран с ПРЯКО гласуване ‼️‼️‼️

    Харесвай си политутки за които гласуваш, а те после се отказват от ТВОЕТО доверие и пробутват други в НС !
    Харесвай си партии обещаващи едно , а правещи друго след като ги избереш !

    Харесвай си ЕДНОКНИЖНИЦИ и
    откривателки, че Пекин е във Виетнам!

    Нивото им явно е като твоето ❗

    Коментиран от #34

  • 33 радко Гешев те чака!!

    5 6 Отговор
    И ние! Имунитетчето ти не е вечно! пут.ин те отби поради некадърността ти Черепа и той, та готви се всичко се връща.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Баш софиянец

    10 4 Отговор
    А коя е ролята която очакваме? Очакваме да не клони към никоя партия. Очакваме да е коректив и да казва истината (действително са кра дци и шарлатани). И очакваме да взима българска страна, което и прави. "Много хора са засегнати чисто религиозно" от великата сряда - пълни глу пости, някой шарлатанин се засегнал религиозно! Нямал какво да напише и тая смешка измислил!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Все недоволни...

    13 8 Отговор
    Все има недоволни. Преди говореха, че Радев нарочно бави мандатите за да ,, управлява" той. Сега пък - много бърза! Съжалявам, това е единственият нормален и мислещ политик!
  • 38 Ице

    6 9 Отговор
    Ще гласувам за Радев во веки веков. Искам забрана на всички партии в БГ и Радев председател до смърт! Дано е безсмъртен, дано!
  • 39 Наблюдател

    12 8 Отговор
    Радев се изкушава често да цитира Гьоте, но не знае, че един негов цитат напълно се отнася до дейността му като президент.
    Гьоте :„Няма нищо по-страшно от активната глупост“.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Да...

    11 3 Отговор
    ...попитам партиите, с нещо да допринесохте, да си излъскате имиджът пред хорицата в БГ?! Тези примерно, които са си дали живота и здравето да им работят на тази страна, а не са се примъкнали от Канада да се нагодят на кризите?! А какво отношение от народецът искате за тези политици?! Защо ревът, че народа не ги харесва?! Ми нещо тези политици за направиха за народът?! Нещо?!
  • 42 Наблюдател

    12 4 Отговор
    Какво мислеше Радев преди Кирчовците да станат Шарлатани:
    27.10.2021
    "Мога да кажа само, че ако България имаше повече министри като господин Кирил Петков, щеше да изглежда по друг начин."

    Коментиран от #51

  • 43 Момчил

    9 9 Отговор
    Ми, Радев си е б.клук както всеки един представител на която и да било парламентарно представена партия. Който се зажлуждава,че партиите са политически противници ,мразят се - дълбоко се заблуждава. Всички служат на един господар и ни разиграват театър ,че уж враждуват помежду си.
  • 44 Перо

    14 7 Отговор
    Какъв журналист е тоя джендър, на зоб при чичко Шорош! Само такива унтерменши се канят по медиите!

    Коментиран от #45

  • 45 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    6 6 Отговор

    До коментар #44 от "Перо":

    Русофилската безродна и3 мет е все от алфа мъжкари а всички останали са джендъри, така ли?
  • 46 Българин

    8 9 Отговор
    От нас българите зависи дали ще позволим да ни разиграва едно нищожество, което със зъби и нокти се е вкопчило във властта и неистово защитава руските интереси под предлог, че брани българският национален суверенитет. Ако му позволим значи заслужаваме съдбата да живеем в Радевистан, в който лъжата е истина, подлостта е почтеност а посредствеността професионализъм.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 държава на партийните елити

    9 2 Отговор
    А как да се държи, г-н Григоров? Партиите се сменяха в управлението, но стилът на управление - не! "ПАРТИЯ И ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ"! Това е девизът и стилът на управление, завещан ни от един виден наш политик! В резултат - десетки милиарди наши и европейски пари отпътуваха към оф-шорните зони! Докато партийните елити разпределят всички средства в държавата, няма да се промени нищо! Широко прокламираната реформа в прокуратурата е само за прах в очите на народа!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Б.Б

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Наблюдател":

    А ми Тиквата се е окопал комфортно и нищо не го събаря! Само 9х19 !
  • 52 Наблюдател

    3 6 Отговор
    И Баце и Радев обслужват яко руският интерес но за пред публиката го играят доброто и лошото ченге, или евронатовеца и русофила. Защото Баце беше този, който изигра решаващата роля за избирането на фигуранта за президент. Като не издигна Плевнелиев за втори мандат, като бавеше до последно избора на кандидат на ГЕРБ и накрая като посочи неизбираемата Цецка Цачева. А днес Борисов не е казал лоша дума за Фигуранта и е против импийчмънт.

    Коментиран от #60

  • 53 Пенчо

    7 1 Отговор
    Ми то и на 70% процента от българите им се повръща от партиите - това са негласувалите, гласувалите за никой и повечето от тия за Възраждане и ИТН ...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 4 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ДС СА .......... СТРАТЕЗИТЕ И ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ........ ПРОПАДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ....., ФАКТ !

    Коментиран от #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 SDEЧЕВ

    7 2 Отговор
    ЗА ДА СИ КРАДЕЦ ТРЯБВА ДА ИМАТШ ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА,ЗА ДА СИ ШАРЛАТАНИН ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНЕШ В ПОЛИТИКАТА С КОНСТИТУЦИОННА ИЗМАМА,ЧРЕЗ МАНДАТИТЕ НА ПАРТИИ ФАНТОМИ,ДА ОТКРИЕШ ЗАВОД ЗА АВТОМОБИЛИ ,КОЙТО НЯМА ДА СЕ СЪСТОИ И ТН. ИМА НЮАНС, НО ЧРЕЗ SEO И МЕДИИ СЕ МИЯТ МОЗЪЦИТЕ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ И ТЕ ВИЖДАТ КРАДЦИЯНО НЕ ВИЖДАТ,ЧЕ СА ОТВЛЕЧЕНИ ОТ ШАРЛАТАНИ- ПРОДАВАЧ НА ФАЛШИВ ИЛАЧ-КИРО ТОВА МУ Е ОФИЦИАЛНАТА ПРОФЕСИЯ И ТОВА Е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ЗА ШАРЛАТАНИН ПО УЧЕБНИК.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Коментар

    7 3 Отговор
    Цитат:""Едните са крадци, другите са шарлатани, партиите не могат да се разберат“
    Ами целия български народ това го говорим.Нищо различно не казва.Значи си е човек от народа и не се е главозамаял от славата.А партиите си правят редовно пиар на негов гръб като се пробват да го очернят и това всъщност им вреди .
  • 60 Пенчо

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Наблюдател":

    Ами не, и двамата криволичат и гледат първо родния интерес ( е ББ и личния). Все пак сме дребна пионка ... Така за русофобите и новите пронатвски ултраси те са слуги на Путин, а пък за феновете на Възраждане - те са проамерикански плужеци. Въпрос на гледна точка...
  • 61 Курило те зове

    3 3 Отговор

    До коментар #55 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Като почнете с това ДС/Държавна Сигурност/ много ви се чудя.Имало е от 1925 г до 1990 г.Вече няма от 30 г.В кой век живееш?Ако и политиците живеят в миналия век...тежко ни!
    Въобще...от една година насам даже по телевизията дават някакви болни,които бълнуват болшевики,Хитлер,комунисти,СССР,а сега сте почнали и ДС да халюцинирате.Същите упорито ни тикате към чужда война...

    Коментиран от #69

  • 62 Крайно време е да

    1 8 Отговор
    премахнем тумора "Президент" и президентството!! За капак нищото и вице си има!?? Ако сме толкова богати, да си назначим и Цар, Султан, Крал, не КРАДЕЦ–имаме си, Емир и т.н. И всичките с по сто милиона издръжка като резиденството!! Бедни сме били, айде бе............

    Коментиран от #71

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Българин

    3 3 Отговор
    Хайде стига,все президента ви е винове,че партиите не могат да се разберат.Главната вина за това е в ПП-ДБ,за това,че не могат да преглътнат егото си.
  • 66 дедо

    2 0 Отговор
    Който плаща той поръча,жалкото е колко много продажници има у нас.
  • 67 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Направо ме "стресна"!":

    По-добре
    "Цър..вул със самочувствие!!"
    отколкото
    Цър..вул без покритие!!
  • 68 Да припомним на коментаторите

    2 2 Отговор
    На изборите 2 в 1 Благодарение на служебното правителство на Кирил Петков, преизбрахме Радев с вдигнатия юмрук !
  • 69 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Курило те зове":

    ДИРЕКТОРА НА "КУРИЛО" , Д-Р ГЪЛЪБОВА Е ........ ПРИЯТЕЛКА ПО .......... ПАРТИЙНА ЛИНИЯ С ........ (П)РЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ РУМЕН РАДЕВ......... ФАКТ ! ........
  • 70 АСЕНЕЕЕЕЕ , ДОРИ И ФИЗИОМУТРАТА ТИ

    1 1 Отговор
    Е МИША ! ПОДЛОГА СИ БЕШЕ И СИ ОСТАНА !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Минева

    1 0 Отговор
    РР и ББ са избрани от повечето хора, които са доволни и ги подкрепят. За сега е така!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол