Last news in Fakti

13 Април, 2023 13:33 2 252 63

Бойко Борисов: На масата са всякакви варианти за кабинет, включително и с втория мандат

  • правителство-
  • парламент

Може да се търси разбирателство по темата Шенген, еврозоната, Плана за възстановяване, много по-отговорна и твърда позиция за Република Северна Македония, посочи лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов: На масата са всякакви варианти за кабинет, включително и с втория мандат - 1

ГЕРБ-СДС ще води разговори с "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) за всякакви варианти, включително за подкрепа на правителство с втория мандат. Това каза в отговор на въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента след среща с "Има такъв народ", съобщи БТА.

Попитан за подкрепа на правителство с мандат на ПП-ДБ, Борисов заяви: "Тези дни това, което ще говоря с тях, са всякакви варианти. Само че вариант без премиер, без министри, няма как да стане и те го знаят“.

Относно днешното изявление на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, че няма разговори за правителство и няма да подкрепят кабинет с мандат или с участие на ГЕРБ, Борисов коментира, че очаква разумът да надделее.

Сега, за съжаление, с изключение на мен всички останали продължават да говорят предизборно. Изборите са свършили, те продължават да говорят на своите електорати, посочи той. Ако искаме да ходим на избори, да си кажем и да отиваме, каза Борисов, но отбеляза, че в края на юли, ще водят същия разговор със същите хора по същия начин. И след местните избори ще водим пак същия разговор и тогава темата ще е за цялата политическа система трябва ли да съществува такава, в този ѝ вид, допълни той. По думите му, народът ще го поиска. Затова полагам последни усилия в този парламент да излъчим правителство, заяви лидерът на ГЕРБ.

Попитан какви са вариантите А и Б за правителство, той се пошегува: „Вариант Б е Бойко“.

На журналистически въпрос дали „Има такъв народ“ ще подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, Бойко Борисов каза, че се е видял с представители на ИТН по законодателни и други теми за първия и втория мандат. Докато водя преговори със своите колеги с втората политическа партия коректно ли е да обикалям другите кабинети, по вашата логика, и да търся друга подкрепа, коментира той и добави, че не води такива разговори, докато не изчерпи темата с ПП и ДБ.

След срещата с ИТН, Бойко Борисов каза, че може да се търси разбирателство по темата Шенген, еврозоната, Плана за възстановяване, много по-отговорна и твърда позиция за Република Северна Македония. По-рано днес той разговаря поотделно с председателите на БСП и на ДПС Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. Търся темите, да знам от лидерите на тези партии по какво мога да намеря съгласие като най-голяма политическа сила, разясни Борисов.

Според него правилно е било президентът да даде старта на парламента в сряда и сега използват това време за разговори, защото иначе нямало да има разговори.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    45 7 Отговор
    Гледа жално като пуяк пред заколение сред ято мисирки.
  • 2 Мале мале

    23 2 Отговор
    Ган.......ь......вци
  • 3 пеюфски ни купи парламент

    27 5 Отговор
    ГолЕм шегаджия станал тоз. Дори и мисирките не суролоса.
  • 4 Кабинет

    37 5 Отговор
    с шайката граблива ? Кой е луд с криминални субекти да влиза в комбина ?
  • 5 Истина

    16 3 Отговор
    Гладувайте бюджета, да може да се вдигнат малко от малко парите и се разпадайте и махайте

    Коментиран от #37

  • 6 провинциалист

    15 6 Отговор
    Разбира се, че ББ не е ходил в щатите, никой не му е стъпвал на врата и набивал канчето, ББ просто се е изгърбил от седене в централата на герб, обмисляйки всички възможни варианти за бъдещето на България и сега ги прилага на практика...
  • 7 бай боко

    27 3 Отговор
    под масата са всякакви варианти за кабинет с вградени чекмеджета, включително и незабележими долапчета с дистанционно управление
  • 8 страшничко

    27 4 Отговор
    ББ си намери майстора. Много силни са козите! Да му мислят хората! Имаше едно време една държава и тя се наричаше България!

    Коментиран от #23

  • 9 дфдф44

    29 5 Отговор
    Само глупак би се вързал на лъжите на ББ. Помним как унищожаваше всяка партия, коалирала се с него. Сега ще е същото. ББ няма да се промени.
  • 10 дфдф44

    28 3 Отговор
    Чакаме Магнитски 3.
  • 11 9689

    29 7 Отговор
    С този долен,гаден престъпник-никаква коалиция.
  • 12 Нормален

    19 17 Отговор
    Народът иска Кирил и Асен.
  • 13 ами

    17 5 Отговор
    Венко от ПП каза НЕ. Така че...нема начин, значи.
  • 14 Тоя

    20 5 Отговор
    още не е наясно със ситуацията си и това , което тепърва му предстои ! Бита карта , а и в най - скоро време ще е овековечен и в списъка на Магнитски !
  • 15 дфдф44

    22 5 Отговор
    Направил е смирена физиономия, ама това е само фасада. За големите кражби е готов на всичко. Ще се преструва на кротнал се, докато прилъже някого. Не иска открито с ДПС да краде. Затяга примката около врата на ПП, ще опоска държавата и после ще прехвърли вината върху ПП.
  • 16 е даа

    13 1 Отговор
    "Атанасова:С ПП-ДБ изработваме програма, обвързана с избора на председател на НС." Работата е ясна. Ще се връткат, докато започнат да си вкарват решенията, без правителство, за да няма виновни...Абе, като предния път, ама сега с повече финтове, че да ни объркат, а ние нищо не разбираме...Съдба...
  • 17 Бухааа

    25 2 Отговор
    Онези го вкарват в ареста той иска с тях ха ха ха мазохист голямо лайнооо без възпитание и морал

    Коментиран от #62

  • 18 хихи®

    5 10 Отговор
    Правителство тип: роднина, измамник,Хардвардски Измамник, роднина....
  • 19 Лост

    14 0 Отговор
    Б.Борисов шведска маса или шведска тройка иска.Че на младите може и шведска тройка,а на старини се набляга на шведска маса или си излишния в шведската тройка.
  • 20 я кажи бре ?

    20 2 Отговор
    А кога ще е вариант ти и компания да сте с белезници, оковани на масата в панделата ? Всички го плюят, той си мисли, че дъжд го вали.
  • 21 еалиста

    15 1 Отговор
    Бива наглост бива, но това е върха! Няма отърваване от мутра, той се отърва от неговите много навреме, но народът ни няма да се отърве от този "умник" Хак ние , щом сме заспали и продали се на ЕС и Англосаксите! Купиха ги , а нас ни унищожиха!
  • 22 Гост

    12 1 Отговор
    Тия от ПП-то искат опраскат и да вкарат Баце в затвора.
  • 23 1111

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "страшничко":

    Да ти е страшничко не е причина да говориш така за България! Иначе, който търси - намира ...
  • 24 Промяната?

    11 0 Отговор
    Бойко се е обръснал! Това е ,,промяната"...
  • 25 Павел

    2 1 Отговор
    Таня Боева
  • 26 То беше ясно, че ПП са продажници

    8 8 Отговор
    Особено от интервютата с Асен Василев вчера стана ясно, че ще се коалират с шайката. И знаете ли защо? Защото геополитическият началник така е разпоредил... България ще потъва, защото геополитиката не се занимава с благото на народа и не бори корупция.
  • 27 явно

    10 1 Отговор
    В държава, където оптимално се прилагат правото и закона, тоя щеше да бъде изправен пред военен / национален осъден, финансовото и материалното му имущество иззети и раздадени на народа,държавата и всички потърпевши хора, които са страдали заради него през годините. А зад дебелите стени на панделата щяха да се чуват охканията и пъшканията му, резлутат от това как мъжката част от населението се изрежда зад менискусите му.
  • 28 До ББ

    2 10 Отговор
    Остави ги да се оправат. Ще ти спретнат капан и ще си платиш солена цена на местните избори. Щом искат да карат наопаки ги остави. Да си трошат главите и всички които са ги избрали. И тукашните тролове също. Лошо, че в магазините и ние плащаме и ревем. Но кокорчо го каза: Да го ду..ат бедните.........Бойко не им се връзвай на акъла. Тия са подли и нагли......
  • 29 До кога?

    13 2 Отговор
    До кога ще търпите многократно компроментиран за всякакъв вид корупция политик с най-ниският коефициент на интелигентност в целият парламент да ви дава акъл. Невероятно лицемерие е да твърдиш, че си проевропейски, а да погазваш основни европейски ценности за честност, достойнство и морална отговорност. България начело с Борисов изглежда, като един голям цирк. Главният Клоун ни се присмива и си прави каквото си иска с идеята, че всичко му е позволено. Няма ли да се намерят смели хора от партия ГЕРБ които да се изправят и да му кажат Истината- с тебе в политиката България не може да продължи напред. Това казва българският народ, това казаха протестите, това казаха резултатите от изборите въпреки корупционното гласуване и хартиените бюфети ни. И вие медиите стига сте се снишавали. Кажете Истината- този човек разруши и продължава да руши страната ни с неговото опорство непременно да стане на неговата, да управлява както той иска и с когото си поиска и пак да дърпа конците в цялата държава.
  • 30 Индулгенции за 12 години грабене а?

    10 2 Отговор
    За престъпната Тиква.
  • 31 Бамбука

    6 1 Отговор
    Пъзлю. Направи кабинет с "хартиените" другари, "И така нататък" ще подкрепят решението, но няма и грам смелост.

    Коментиран от #41

  • 32 Ангеларий

    10 2 Отговор
    А коя е Мата Хари?
  • 33 666

    5 6 Отговор
    Не е ясно защо Борисов упорства да се обединява със своите "палачи" ПП и ДБ или както се наричат ДС. Тези отрепки разнасяха бесилки и черни чували. Те го арестуваха пред внуците му. Борисов явно иска да се самоубие.

    Коментиран от #50, #61

  • 34 Павел

    2 1 Отговор
    Таня Боева Таня Боева Таня Боева
  • 35 Сивия

    10 3 Отговор
    Обединението с Герб, на коя то да е партия означава еднолично управление на Бойко Борисов. А това вече сме го изживявали 12 години и знаем, какво ни чака.
  • 36 Иво

    3 9 Отговор
    Да правиш коалиция с престъпната банда като ПП ДБ си е мазохизъм.
  • 37 нннн

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истина":

    Прав си, но тия ще гласуват първо за Украйна, после за джeндъpитe, еврозоната, Македония, Евроатлантика... Бюджетът кучета го яли. Този филм го гледахме със същите актьори.
  • 38 Гост

    6 2 Отговор
    Ако толкова се е загрижил за страната да се оттегли от политиката незабавно и да остави на други да съберат ГЕРБ и ПП.
  • 39 Тома

    6 2 Отговор
    На бате бойко министрите му са готови заедно с него.Бай Ставри ги чака с нетърпение
  • 40 мисирка

    5 2 Отговор
    тъп, по-тъп, най-тъп... Боко Банкянския!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тиквун

    5 1 Отговор
    За Боко има само един път - пътят към килията на Бай Ставри.
    С престъпници и терористи НЕ се преговаря - така е прието в цял свят...
  • 43 Пунта Мара

    6 1 Отговор
    Ти и Мата Хари ще си кажеш коя е
  • 44 Чакаме

    5 1 Отговор
    Магнитски 3 ?
  • 45 Сикаджун

    5 1 Отговор
    Пътят на Тиквата към килията на Бай Ставри е осеян с добри намерения...
  • 46 Павел

    1 2 Отговор
    Таня Боева Таня Боева Таня Боева е българска попфолк и поп певица. Отличава се с топъл, нежен и кадифен глас. С богат репертоар и жанрово разнообразие, тя е предпочитан изпълнител за мероприятия като сватби, рождени дни, фирмени партита. Със завидна лекота изпълнява и преминава през различните жанрове: поп, модерен попфолк, български народни песни, македонски, гръцки, сръбски. Наричат я „универсалният изпълнител“. Таня Боева е лауреат и носител на Първа награда и на статуетката в конкурса за млад изпълнител на фестивала „Златният Орфей“. Тя е единственият изпълнител в попфолка, спечелил голямата награда в легендарния престижен фестивал „Златният Орфей“. Носител на статуетка и първа награда за изпълнител в първия по рода си фестивал в попфолка „Златният мустанг“. Притежава редица статуетки и награди и от фестивала „Пирин фолк“.

    Биография
    Таня Боева е родена на 3 ноември 1973 г. в Тополовград, но живее, учи и израства в Димитровград. Показва своя музикален талант на 2-годишна възраст, когато родителите ѝ го забелязват. Когато е на 13 години започва да пее в ученическа група, наречена „Алхимиците“, а по-късно пее и в различни заведения. Със същата група печели и първата си награда – „Златна значка“, на попфестивал в Хасково.1 Изпълнителката започва професионалната си кариера през 1994 г., когато записва няколко песни с оркестър „Димитровград“. През 1995 г. участва на тогавашното издание на „Златният Орфей“, където печели наградата за млад изпълнител с
  • 47 Даамм

    0 3 Отговор
    Защо нямат Факти информация за извънредната пресконференция на коалицията, която се заформя, за да погребе мирните български надежди? Пепетата оттекоха в канализацията..Срамно предателство, трагично!
  • 48 НЯКОЙ

    3 1 Отговор
    Махни се, ПРЕЧИШ !
  • 49 Въпрос

    5 1 Отговор
    Буцито може да си направи правителство с всички, без ПП-ДБ. Какво го спира или иска да прикотка ПП-ДБ, за да има на кой да прехвърли пропаданията си, да се оправдава, да си изпере "прекрасния" образ на мутра и накрая - да ги затрие, като всички, които му се довериха, а той ги използва и ги унищожи. Това го може добре. Мутра! Какво да искаш повече от един прост селяндур. Жалко за нас. Докато този примат се върти в политиката и се явява някакъв фактор, България все повече ще пропада, докато се заличи окончателно. Това е целта на толупа, за да спаси собствената си кожа.
  • 50 БЪЛГАРИН

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "666":

    Бойко търси обединение с ПП защото защото последните ще станат нормална дясна партия
    с евроатлантическа ориентация,а Кокорко и Дърдорко заминават за Канада да мият чини.
    Бившият полицай юрист(забравих името) отива в затвора за вземане на рушвети.
  • 51 Да да да

    2 0 Отговор
    ББ начело на България е логично отражение на състоянието, в което се намираме. В страната ни преобладава селският тарикатлък, идеята, че в живота най-важното е да си тарикат и с лъжи, подлост и лицемерие да се УРЕДИШ. Проевропейски значи да изповядваш ценности, основани на това с честен Труд, търпение и взаимно подпомагане да градиш животът си. И Не може някой да ти говори за търпение и смирение, а като става въпрос за елементарен въпрос, като това председателя на НС да се избира на ротационен принцип, което звучи честно и няма особено значение, ти да проявяваш ината непременно да стане на твоята.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 бай онакова

    1 0 Отговор
    Нема първи , нема втори мандат , вашият мандат е на предателите на Отечеството .
  • 54 мдам

    2 0 Отговор
    наредено им.. войната не ни мърда...
  • 55 Катинара

    2 0 Отговор
    Застаряващия вожд и старият скулптор желаят да ни подсигурят светли бъднини-надай се х.. на пияна жена. И двамата се приберете при унуците и ги занимавайте тях с вашите остроумия, не нас, че вече и ушите ни не ги искат!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Минева

    1 1 Отговор
    Боьо, ти гледай да не те докопат чегъртачите.
  • 58 Бай Дън Сяо Пън

    0 1 Отговор
    Бегайте с каскета че черепи и тем подобни идват
  • 59 7.62

    1 0 Отговор
    Абе баце , ти добре се праиш на луд ама ПП не са толко луди че да се коалират с теб !!! Това означава да се самоунищожат завинаги а теб да те качат на трона ...ама тоя път е квадратен баце ...та дали ще можеш ? ...
  • 60 Леля Гошо

    0 0 Отговор
    Бацо и Кики са патологични лъжци и измамници, да видим кой кого ще изпързаля на преговорите. А за тези които гласуваха за единия лъжец с надеждата че ще се справи с другия лъжец, един ....
  • 61 Кое не ти е ясно?

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "666":

    Изпълнява се нареждане от "началниците", както ги наричаше Бойко. Нужно е правителство на всяка цена, и то не какво да е, за да се вземе законно едно решение, което ще е трагично за българите. Сега ни остава да наблюдаваме всички ходове, номера за заблуждение и приспиване на вниманието, и театрални постановки, които възможно най-бързо да доведат страната до фаталното решение. Ех, народе, какво направи за пореден път! Съвсем скоро ще разбереш.
  • 62 Не, бе, човек!

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бухааа":

    Той просто няма друг изход. Интересното е как успя, след като имаше пълна яснота какви ги е вършил за тези години. Пък и ще има възможност да си им го върне по-нататък. Сега заедно да свършат най-важната работа, знаете коя. Задачата е поставена, уговорката е безмилостна, само гледайте! Пардон, ще трябва и да участвате.
  • 63 Време разделно

    0 0 Отговор
    Събуди се, българино, отърси се от дрямката. Отвори широко очи и уши. Всичко е на повърхността, напъни малко мозъка и ще разбереш. Мисленето не е толкова трудно и не боли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове