Last news in Fakti

13 Април, 2023 23:13 1 722 14

Важните новини във ФАКТИ на 13.04.2023 г.

  • пп-дб-
  • емили тротинетката-
  • андрей новаков-
  • иван шишков-
  • михаил миков-
  • десислава атанасова-
  • правителство-
  • парламент-
  • вежди рашидов-
  • бойко борисов

Този екип ще заработи още днес, като идеята е преди следващото заседание на НС на 19 април да има изготвена хронограма с конкретните законопроекти и текстове.

Важните новини във ФАКТИ на 13.04.2023 г. - 1
Снимка: БНТ

Асен Василев: Ще излъчим 8 юристи, които да подготвят законодателна програма. Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Няма разговори за правителство. Имаме ясна позиция, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с първи мандат или правителство с участие на ГЕРБ. Всички други интерпретации са свободни съчинения на група добронамерени или не чак толкова добронамерени анализатори. Това заяви на брифинг в парламента Асен Василев, един от лидерите в коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), предава БТА. Изявлението му дойде след разговори с парламентарната група на ПП -ДБ.

Емили Тротинетката опитала да се обеси с чаршаф в ареста

Емили Тротинетката два пъти е опитала да се самоубие докато е в следствения арест. Това призна самата тя в съдебната зала, когато ѝ бе дадена думата.

Пробив на Андрей Новаков в ЕП: Камионите да се обработват за минута по границите

Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент одобри предложението на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков за създаване на европейски норматив за обработка на тежкотоварни автомобили на ГКПП от 1 минута. Разпоредбата се отнася само за регистрирани в ЕС камиони, пресичащи европейска граница, и получи мнозинство при гласуването.

Регионалният министър Иван Шишков обяви тревожна новина за асфалта от Западната тангента

Днес пуснахме 6,5 км. участък от АМ „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“. Целта бе да облекчим движението за празниците. Форсирахме строителя да завърши участъка по-бързо. Цялото трасе ще е готово в края на май месец, имаме такова уверение от строителя. Всичко, което е трябвало да направи държавата, всичко е изчистено и строителят няма основание да се бави повече. Това заяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Михаил Миков: Още другата седмица ГЕРБ и ПП-ДБ ще се разберат

Смятам, че ще има мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй като това е най-естественото и нормално нещо, предвид че дясното доминира в този парламент. Но това трябваше да стане по-бързо, да ги няма тези страсти в Страстната седмица. Очаквам още другата седмица да се стигне до такова мнозинство. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Андрей Новаков: В Брюксел приемат с неразбиране случващото се в България

Тревожни са сигналите, които получаваме навън, със сигурност. Това каза в Аудиокаста "Това е България" евродепутатът от ГЕРБ/Европейска народна партия Андрей Новаков. "Аз се надявам на доста разум в тази една седмица, която Народното събрание си даде, за да излезе с решение както за председател, така и за всички големи решения, които предстоят да се вземат, които са толкова належащи", добави Новаков.

Евродепутатът припомни, че ще загубим около половината от парите по Плана за възстановяване и устойчивост. "Като гледам с какво темпо се приемат законите от неработещите Народни събрания вече се чудя дали не е било оптимистично да кажа 50%. С неразбиране се приема случващото се в България тук, в Европейския парламент в Брюксел. И според мен е крайно време да се намери разум. Аз се радвам, че именно от парламентарната група на ГЕРБ се излъчват послания за диалогичност, за спокоен разговор, за диалог по приоритети. Кампанията мина, лозунгите трябва да останат там, а сега съвсем с хладен разсъдък да се седне и да се каже: България е на автопилот, даже по-лошо – тласната е в посока, в която еднолично се управлява вече две години, и това е неразбираемо за нашите европейски партньори", каза още Андрей Новаков.

Правилникът на Европейския парламент е категоричен, и той казва, че мандатът на председателя е две години и половина, и че на всеки две години и половина се избира председател, зам.-председатели, и председатели на комисии, дори координатори по парламентарни групи. Но тук говорим за две години и половина, не за два месеца. Според мен, такова предложение не може просто да си вземе практиката, която е в Европейския парламент и да се пренесе някъде другаде, първо, защото тук говорим за интересите на 27 държави членки, за много парламентарни групи, а и за баланс между постовете в целия Европейски съюз. Председател на Парламента, председател на Съвета, председател на Европейската комисия, върховен представител на Европейския съюз по външните работи, и там се търси балансът между държавите и политическите групи. Тук говорим за една държава, за една институция, и аз си мисля, че по-скоро трябва да се намери воля да се избере председател, а не да се опитва да се преиначават иначе добре работещи практики в чужбина в нашата действителност, и то нека да си кажем, два месеца не са две години и половина.

Атанасова: С ПП-ДБ готвим обща законодателна програма, обвързана с избор на председател на НС

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма, обвързана с избор на председател на Народното събрание. Това обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на съвместен брифинг на двете политически формации.

Бойко Борисов: На масата са всякакви варианти за кабинет, включително и с втория мандат

ГЕРБ-СДС ще води разговори с "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) за всякакви варианти, включително за подкрепа на правителство с втория мандат. Това каза в отговор на въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента след среща с "Има такъв народ", съобщи БТА.

Корнелия Нинова: В момента се формира работна група само между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Групата на „БСП за България“ няма да подкрепи Росен Желязков от ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание, каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова след среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, съобщи БТА.

Рашидов разпусна депутатите. Продължават с опитите да изберат председател на НС след празниците

Ден преди почивните дни депутатите не успяха и от втори опит да изберат председател на 49-ото Народно събрания. В крайна сметка доайенът на парламента Вежди Рашидов разпусна депутатите във ваканция до другата сряда, съобщават от Dariknews.bg.

Бойко Борисов: Нашият основен приоритет е правителство с ПП и ДБ, това ще е най-стабилният вариант за България

"При победата ни казах, че ще поканя лидерите на политическите партии, за да видим тези разделителни линии. Ние имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии - ГЕРБ и ПП, въпреки Атанас Атанасов (съпредседателя на "Демократична България" - бел. ред.). Сутринта го гледах, около 60 пъти ми каза името. Явно не си говорят. Академик Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед". Днес ще направим две комисии - финансова и правна. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Dariknews.bg


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тия тримата

    8 5 Отговор
    са олицетворение на хора без морал и ценности, ударили тотално дъно!
  • 3 Никола

    8 4 Отговор
    Как гордо са се изпънали тези на снимката. Чудя се с какво се гордеят толкова? Че са имали късмет, пари и връзки да се набутат във власта, или че взимат повечко пари от обикновените хора в много случаи по-умни и образовани от тях?

    Коментиран от #7

  • 4 Дерменджиев

    8 1 Отговор
    Трябва да има тест с детектор на лъжата на всеки депутат от НС. Както и за кандидат депутатите. Този тест трябва да съдържа единствено три въпроса. А именно:
    1. За лична облага ли влизате в парламента ?
    2. Ще крадете ли по време на управлението си ?
    3. Ще дадете ли максимума от себе си за народа и държавата ?
    Сигурен съм че издържали теста на детектора, няма да има ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шарлатаните ПП се простреляха в крака.

    4 1 Отговор
    След като арогантните слуги на Сорос от ПП,ДБ отказват правителство в мандата на ГЕРБ, защо очакват, че ГЕРБ ще подкрепи кабинет с мандата на ПП,ДБ?
  • 7 ГЕРБ, ДПС,ИТН, с подкрепа от Възраждане

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Никола":

    Надуват се, защото и представа си нямат, какви карикатури са в очите на хората. Намърдаха се на второ място с манипулиран машинен вот и с купени цигански гласове. На следващите избори без нито една мадуровска машина, кокто е в целия ЕС.
  • 8 Никога повече ПП.

    5 2 Отговор
    Докога ще гледаме хора с огромни дефицити, каквито са Кокорчо и Киро парапета, в политиката? България никога не е имала по-некомпетентни, продажни и лъжливи особи в управлението си, от Асен Василев и Кирил Петков.
  • 9 Клекна ли, или пак лъжеш, бе Киро просто

    5 1 Отговор
    Ха,ха,ха, Киро бе, нали Борисов трябваше да бъде в затвора, или в пенсия, както го подканмаше? Нали го арестува, бе пиле шарено? Кви конвенции те гонят сега? Ако не беше тъжно, щеше да е много смешно.
  • 10 007

    4 1 Отговор
    Когато разберат ПП, че решението за тях и страната е да изгонят двата харвардски предателски крадливи байдънови пудела и всичко ще се отпуши. Те са заложени да направят страната послушна и зависима, за това направиха голям дълг и влошиха финансовата стабилност, така им нарежда чичо Сам. Изгонете ги вие, както Лена, или това все пак ще стане, но героят ще бъде отново Бойко, а ПП ще изчезне.
  • 11 Сашко

    3 1 Отговор
    Намерила начин да заработать с ГЕРБ СДС ах Каква закончи ще подготвяте лъжци?
    Това е стъпка към коалицията ПП и ГЕРБ
    Лъжци и мошеници правят хората на глупаци!!!!
  • 12 За протокола

    0 1 Отговор
    А парапетната "юристка" с мустачето ще бъде ли в групата?
  • 13 Ами

    1 0 Отговор
    що не оди вече Кирчо да бере боровинки у Канада и невестулката в Хаскьово да пасе агънца !
  • 14 Стефан Чернаев

    0 0 Отговор
    Като прочетох всичко дотук ще ви кажа мнението си за това, защо днешните българи на средна възраст имат малко сиви клетки и гънки в мозъка си, разбира се с малки изключения. Веднага след 1990 г. у нас моментално нахлу всичко лошо от Запада. По принцип, от където и ще да е, лошото се възприема първо и бързо. Само два примера ще дам:
    1. В началото на т.нар. демократизация сергиите и павилионите бяха залети с порнографски вестници и списания. Тогавашните пубертети, днешните 40 - 50 годишни, ги разглеждаха с интерес безпрепятствено.
    2. Дебеловрат родител отива със сина си третокласник при учителката му и й дръпва следната реч: "Ти ма, защо си наказала сина ми. Знаеш ли кой съм аз ...". Сина слуша и попива.
    Да не говорим за "Радка пиратка" и всякакви подобни простотии.
    Е ми направете си сами изводите за днешното положение и в Парламента и извън него.
    Не казвам, че няма свестни и нормални, но те са нищожен процент и се губят сред простолюдното мнозинство.
    Извинявам се, ако някои се почувстват обидени. Не сте виновни вие.
    Просто жалко за България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол