Last news in Fakti

14 Април, 2023 11:55 1 542 24

Проф. Топалов: По-строгата позиция към Скопие е по-работеща

  • проф. кирил топалов-
  • позиция-
  • скопие-
  • политици

Той смята, че българските политици трябва да знаят, че когато преговарят с политиците от Северна Македония- те не са сами. По думите му, когато се преговаря със Скопие, се преговаря с Белград

Проф. Топалов: По-строгата позиция към Скопие е по-работеща - 1

По-строгата позиция към Скопие е по-работеща. Това каза проф. Кирил Топалов в "Денят започва" по БНТ по повод отношенията ни със Северна Македония.

Той смята, че българските политици трябва да знаят, че когато преговарят с политиците от Северна Македония- те не са сами. По думите му, когато се преговаря със Скопие, се преговаря с Белград.

„Много пъти съм го казвал, че реално Република Северна Македония в лицето на своят управляващ синклит медии не искат да влизат в ЕС и правят всичко възможно България да не ги пусне. Това е една абсурдна ситуация и теза, но все повече нейната вярност се доказва“, каза още проф. Топалов.

Според него това не е интересът на Северна Македония, но от Белград и Москва не ги пускат.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички местни червени професори

    5 20 Отговор
    са в заговора на руските тайни служби - с измислени провокации да се развалят отношенията между РСМ и България и да се спъва съседката ни по пътя към ЕС. Всички партии в РСМ, даже и албанските в зависимост от сръбската ДС - БИА, а тя служи на руските интереси на Балканите.

    Коментиран от #3

  • 2 Наблюдател

    11 2 Отговор
    Абсолютно.
  • 3 Наблюдател

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Всички местни червени професори":

    Говориш глупости. Типичен сръбски агент.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Пучо Капучо

    10 6 Отговор
    Право думаш, професоре!
    Това е професор. Не кат гербаджийските изтърбушляци - имаше един, дето за няма и две години скокна от доцент на професор...
  • 5 РСМ

    13 4 Отговор
    Украина е Руската Македония !!!
  • 6 Ти не си "наблюдател", ти си

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    руски слушател и жертва на путинската пропаганда. Това, което не ви отърва просто не съществува , а истината се казва от радио Мацква! Като чуете "говорит Москва" и за вас няма друга правда ! Пфу !

    Коментиран от #22

  • 7 Потенциални сръбски шпиони

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    са местните путинисти. Всеки ви вижда как тук защитавате всичко сръбско като матросовци. Сръбе на връбе - стара хърватска пословица!
  • 8 приложна лингвистика

    7 0 Отговор
    Преведено на разговорен български купето скача според тоягата! . Има ли желаещи да го ""преведат"" на северномакедонски ??!??.....

    Коментиран от #9

  • 9 да сме коректни

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "приложна лингвистика":

    К У Ч Е Т О
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сърпи чук

    7 3 Отговор
    Подписали са споразумение за запосване преговори.И от тук нататък ако искат да го спазат или не , те си имат работа с ЕУ, не директно с нас.Като не им изнася , "у лево".А нас освен да ни тролят с измислената си история, друго не могат да направят.
  • 12 За да се оправят

    3 4 Отговор
    Да ни обявят война.Ще ги завладеем и ще са добре.После заедно ще обявим война и ще завладяваме.И така ще станем империя.

    Коментиран от #13

  • 13 Гениално

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "За да се оправят":

    Гениално
  • 14 тука е така...

    9 0 Отговор
    Освен Белград и Москва бих добавил още Берлин, Лондон, Париж и още други, които още от края на XIX век видимо работят упорито за да не се осъществи обединение между България и цялата територия населена с македонци, която в момента е разпокъсана между три държави. По същия начин стои въпроса и с Тракия, за която вече почти нищо не се споменава. Може би защото няма реални тенденции да се оформи като самостоятелна държава. Сега се оказва, че дори приятелските отношения и разбирателство помежду ни вече е проблем. В същото време, без официално да бъде изразено, винаги се е упражнявал външен натиск българското правителство да се въздържа да взема сериозни отношения по темата, който очевидно продължава и днес.
  • 15 Колега

    2 2 Отговор
    Или се разберете с братовчедите си в Скопие ще се биете колите каквото искате или ще трябва да се разделяме тая макешка цигания минава всякакви граници разбирам че са ви мили но това е
  • 16 Бай Иван

    9 1 Отговор
    Професоре, язък ти за професурата! На нас дето не се занимаваме с история и преди ни беше ясно, че на сърбоманите в Скопие не трябва да се отстъпва, ама вие нали сте все отявлени евроатлантици искахте да направиъте мръсно на Путин и ето до къде я докарахте! Късно е либе за китка!
  • 17 Истината

    6 1 Отговор
    В Македония има стотици сръбски вестници,телевизий и туристи.Сашо Тумбака освен да яде и жули,агнета прасета и Грапа,друго не направи в интерес на България.Сега търсиме под вола теле !
  • 18 Дървен философ

    4 5 Отговор
    Тоя за къв се мисли? Поведение на таршина демократ -всички поучава и критикува и само той е прав..
  • 19 Македонец в космоса

    3 2 Отговор
    Резервата Рсм трябва да си остане затворен и изолиран , както са в САЩ индианците. Никаква Европа за белите северни туземци, туристи може да наблюдават туземците през гранична стена 5м
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Перо

    2 2 Отговор
    Номенклатурните титовисти, наречени македонисти и обикновените хора, особено слбанците ги разделя пропаст! БГ трябва да си защитава собствените интереси и никакви отстъпки и на мм!!! Закриха БГ клубовете и какво се промени, останаха си македонистите същите боклуци, само че по-нагли!

    Коментиран от #23

  • 22 Наблюдател

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ти не си "наблюдател", ти си":

    Ще ти се сръбски агенте. Да, ама не де викаше Петко Бочаров лека му пръст. Антибългарското ви свети като грейнала петолъчка по челата и няма как да се скриете.
  • 23 Наблюдател

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    Затова Перо всичко трябва да се свири по ноти. Да видим как РСМ ще играе...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове