Last news in Fakti

15 Април, 2023 07:28 1 153 13

Проф. Каприев: Отчаянието е програмирано, очаквано и желано от онези, които се обявиха за политическа класа

  • професор георги каприев-
  • политици-
  • избори-
  • правителство

Докато гласуват 40% от българите, нещата няма да се променят

Проф. Каприев: Отчаянието е програмирано, очаквано и желано от онези, които се обявиха за политическа класа - 1
Снимка: БНР

Ако има възможно решение на проблемите, то трябва да се търси в експертно правителство. Това заяви пред БНР проф. Георги Каприев.

"В него трябва да участват специалисти, а не политически фигури. Необходимо е изцяло отстъпване от страна на лидерите".

Проф. Каприев напомни, че националният спорт „Оцеляване“ се практикува в България от столетия.

"Това е един от големите ни проблеми. Отчаянието е програмирано, очаквано и желано от онези, които се обявиха за политическа класа. Гражданското общество би могло да прояви себе си чрез по-активно гласуване. Докато продължават да гласуват 40% от българите, нещата няма да се променят, дори да отидем 60 пъти на избори".

Проф. Каприев посочи, че не вижда смирение в българските политици.

"Имаме нужда от работещ парламент и редовно правителство. Това е ясна за всички, с изключение на партия „Възраждане“. Не е възможно обаче, в името на тази цел, изведнъж да се забравят всички онези мотиви, които генерираха партии като ПП. Ситуацията е деликатна. Трябва да се търси решение, при което не бива да се отстъпва от принципни позиции".

Според проф. Каприев Бойко Борисов знае как да смачка своя коалиционен партньор.

"Лидерът на ГЕРБ иска да получи и индулгенция чрез прегръщане с коалицията ПП-ДБ".

Георги Каприев смята, че и театралната, и политическата драма в България са на много ниско ниво.

"Театралната драматургията се схваща като размяна на реплики, а всъщност театърът е действие. Нещо подобно виждаме и в политическата".

Той коментира и случващото се в Русия и Украйна.

"В Русия има голяма разлика между вярващия народ и управляващия клир. Там обаче се чува гласът на тези, които управляват. Всяко мнение, различно от официалното, се приглушава".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    15 9 Отговор
    Неееее! Докато изборите се определят от чужди посолства все по малко ще стават гласуващите. Ние може да сме дебили 80% ама ни е ясно кой и как назначава НС и правителството.
  • 2 Ком

    12 2 Отговор
    Преговори в НС за "политики" ":
    -За 10 млрд бихте ли подкрепили наше правителство?
    -Ами, заради общите ни ценности - Да.
    - А за 50 хиляди?
    -Не е е! Корупционери, за какви ни смятате?
    -За какви ви смятаме се разбрахме. Сега договаря е цената!
  • 3 Българин

    8 2 Отговор
    Не знам защо продължава да се повтаря за ниският брой на гласувалите, защото това изобщо не е вярно. Просто ЦИК незнайно защо продължава да не актуализира избирателните списъци. Така например по последни данни на НСИ към 7 септември 2021 година населението на България е 6 519 789 души а в списъците на ЦИК броят на избирателите продължава да е 6 622 013. Дори са допискани допълнително 240 396 души. Затова процента на гласувалите е нисък а реално е много по висок.
  • 4 И 100 % да гласуваме, резултата е

    12 1 Отговор
    Един и същ, купуване на гласове, преправени и подменени изборни протоколи в полза на ДПС БСП ГЕРБ, щото знаят, че промяната идва, спира им се далаверата и влизат в затвора повечето депутати от тия партии....решението е народа да се събуди и да ги помете
  • 5 Тъмен субект

    6 0 Отговор
    Гласуваме за партии (заради възгледите), а получаваме некви "експерти". Каква политика провеждат те? Или ли правят нещо лично, без никаква връзка с другите. И кой всъщност им дърпа конците? Партиите са затова - за да знаеш каква посока си избрал.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кателиев

    5 0 Отговор
    Кой е гласувал за " Експерти " . Гласуват хората за партии с политики , намерения , убеждения и посока на развитие. Какво получаваш ? Експерти някакви. Който е първи и щом е първи да си носи кръста , а не да търси нови членове за ОПГ-то си. Индулгенции търсят алчните превърнали се в професионална политическа Каста ,която няма нищо общо с истинския живот на Българските граждани и най-вече с народа от селата. Меркантилни корупционери с политическо потекло държащи бизнеса с подставени лица . 100 -тина политически фамилии с обкръжаващия ги слугуващ антураж. Ето Ви политическите партии на Бг. с прогресивно намаляващ народ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор
    На Български, Иосиф.
  • 10 За протокола

    4 0 Отговор
    Медиите се надпреварват да насаждат отчаяние, негативизъм и черногледство в народа. Колкото по-черни и ужасни новини, колкото по-отвратителни подробности, толкова по-добре. И ако у нас няма досстатъчно такива новини, публикуват такива от чужбина.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор
    "Докато продължават да гласуват 40% от българите, нещата няма да се променят, дори да отидем 60 пъти на избори".


    Докато не се появят партиите работещи в интерес на тези 60% негласуващи няма как да, се вдигне избирателбата активнист.

    Само да попитам, коя партия е за:
    НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ,
    ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ,
    СЕМЕЙНО ОБЛАГАНЕ,
    ДАНЪК ЛУКС

    И не ми казвайте, че са БСП, "Левицата", "Балгарски възход", ИТН...за мен всички партии създани от бесепаро-комунисти са ЛЪЖЦИ, мошеници, популисти.
    На България и трябват нови истински "лява"(сициалдемократическа) и "дясна"(либерална, консервативна) партии.

    В 21 век, прогресивните данъци, НЕОБЛАГАЕМ минимум данък ЛУКС са нещо естествено в развитите общества. У нас продължават да налагат путиновия "плосък данък", с оправданието, че преборил укриването на данъци. Работата да се борят с укриването на данъци е а данъчната администрация, а не на "плодкия данък". Истиндкия по-голям проблем у нес е не укриването на данък доход, а укриването на ДДС за автомобили, телефони, компютри
    заведения/представителни/ ... от богатите собственици на гирми. Беше направен плах опит в тази посока с т.н. данък "уикенд", но се провли.
  • 13 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "За протокола":

    "Медиите се надпреварват да насаждат отчаяние, негативизъм и черногледство в народа."

    Също така медиите се надпреварват да опростачават и манипулират народа. Медиите се скъсват да ни внушават, че на България и трябва редовно правителство(назначено от Борисов + Доган). Не на България и трябва изчистване от партии и партийци като: БКП=БСП, ДПС, ГЕРБ+СДС, "патриоти", "рубладижии"...

    Но също и от некадърни партии и политици, като ДСБ и "Да България", които си мислят, че с политики в интерес само на 7% софийска градска заможна класа, ще спечелат гласовете на 55% измъчени и обезверени обикновенни българи. Които са ограбвани и от държавата, и от бизнеса, и от олигарсите, и от Москва... Ограбвани са чрез НЕСПРАВЕДЛИВИ осигуровки, данъци, печалби, цени ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове