Last news in Fakti

15 Април, 2023 07:50 1 715 34

Димитър Бечев: Борисов иска да има широка коалиция, в която ГЕРБ да е водеща политическа сила

  • димитър бечев-
  • парламент-
  • правителство-
  • избори

От избори до дупка печели президентът, заяви преподавателят в Училището за глобални и териториални изследвания в Оксфорд

Димитър Бечев: Борисов иска да има широка коалиция, в която ГЕРБ да е водеща политическа сила - 1
Снимка: БНР

На политическата сцена у нас ще има сътрудничество на парче. Това обясни пред БНР Димитър Бечев, преподавател в Училището за глобални и териториални изследвания в Оксфорд.

"Има законодателни инициативи, които са належащи. Нито една от двете водещи политически сили няма интерес да изглежда, че е безотговорна в очите да избирателите. Но по-широко погледнато, коалиция трудно ще бъде съставена".

Бойко Борисов иска да има широка коалиция, в която ГЕРБ да е водеща политическа сила, а ПП и ДБ да са в ролята на подгласник, обясни още Бечев.

Българите се вълнуват от визията и развитието на страната ни, както и от овладяната държава, посочи анализаторът.

От избори до дупка печели президентът, убеден е Димитър Бечев. Той смята, че най-добрият вариант за страната ни е да има чисто парламентарно управление.

"Но това е непостижимо, защото изисква много сериозна конституционна реформа. По-мекият вариант би бил да се отмени въобще създаването на служебно правителство. Служебното правителство трябва да взима решения, които са стратегически и дългосрочни".

Въпросът е кое е по-малкото зло, смята Бечев.

"Дали едно полулегитимно управление, което е по границите на Конституцията, или една безпринципна коалиция, основана на принципа за разпределение на порциите в държавата".

В България решенията не се взимат от един човек, затова Русия влиза в партньорство с най-различни сили, обясни той.

"Проруски настроения има както в крайната десница, където са „Възраждане“, така и в левицата - сред традиционните избиратели на БСП. Русия има и бизнес партньори. Въпросът е какво движи тези хора".

Димитър Бечев определи лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов като "политически предприемач".

"Налучква темите и успява да овладее сегмент от електората".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вьзмутен

    14 12 Отговор
    По добре избори отколкото - канадеца и боци пак да ни грабят като за последно

    Коментиран от #12

  • 2 Много иска

    20 3 Отговор
    Те в селото не го пускат,той поповата къща дири..
  • 3 Кабамилионеров

    23 3 Отговор
    Водещи в управлението ще са ....мут .ри...те от СИК,аверите на Баце.Депутатите са само ....лобисти на Таки,Пашата,трите Маргина,Росито Косовска,-Кирова,Сокола от Дръндар.....и други под.земни герои от ъндър.граунда.
  • 4 обективен

    22 4 Отговор
    Боко иска да управлява държавата , както управляваше СИК , вместо да излежаваше доживотна присъда за кражба на милиарди.
  • 5 Борисов иска само едно

    19 3 Отговор
    Да купува избори до безкрай, за да не го вкарат в затвора от Продължаваме Промяната и ДБ, а приятелчетата му от БСП и ДПС се страхуват да не повече и тях, щото знаят какви са ги вършели заедно от хартиената бюлетина
  • 6 Номерът

    17 3 Отговор
    на китайката ! Е , няма да мине !
  • 7 Иска

    19 4 Отговор
    да печели време , белким успее да скрие и откупи и прикрие поне част от престъпленията си ! А те са спрямо България , българите , ЕС и още.......
  • 8 гумата

    7 16 Отговор
    А каква политическа сила да бъдат ГЕРБ, след като спечелиха изборите? Да подарят победата на ПП и ДБ или на ДПС и БСП? Що за претенция е това да определяш въпреки изборните резултати, кой да бъде водеща политическа сила?Само идиот ще повярва на такива.

    Коментиран от #13

  • 9 Време му е

    16 4 Отговор
    и на Бокича за пенсия,ама нещо не му стиска!!!

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАЦЕ ЕООД

    4 10 Отговор
    Баце и Наркокиро, ше ви фалират, вкарат във война и праат полово неутрални.. ма ДеМоКрАтИчНи такива..
  • 12 Дааа

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Вьзмутен":

    Жълтопаветниците ще го подкрепят, защото са от едно крадливо и корумпирано евроатлантическо семейство!
  • 13 Бедстващи

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "гумата":

    Спечелиха с купе.ни ромски гласове и гласовете на клиентелис.тите и роднините им.......
  • 14 Дааа

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Време му е":

    Човекът гледа да си опази кожата, че като нищо ще го натикат в багажника на някой USA самолет и ще го разтоварят в Гуантанамо, при враговете на Америка! С костов, с Путин, с аятоласите, с талибаните - с който му наредят с него ще се коалира!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дядо Гъдю

    3 2 Отговор
    На този ,,преподавател" и дървен философ не му ли е ясно,че ГЕРБ и ППДБ се опитват с трици маймуни да ловят,а маймуните стават все по-малко?
    Едно време Пешо Стоянов(бивш президент и личен асистент на Костов) каза една доста мъдра приказка:,,Българските политици са случили на народ"
    Народът ни е търпелив,търпелив и щедър.Половин милиард лева похарчихме за две години.Половин милиард да могат политиците ни да си мерят...егото и резултат:дзеро.
    Е нямаме детска болница,нямаме въздушна медицинска помощ,но пък какви избори правим...
  • 19 Бамбука

    9 0 Отговор
    Кое е най-малкото зло ли ? Ами, да се разкара от политиката голямото зло, всички знаят, кое е то.
  • 20 Ван дер Любе

    9 1 Отговор
    Борисов щом толкова иска друг да му върши работата да се задейства и да покаже, че може да подкрепи реална реформа в съдебната власт. И още сега преди да е получил мандата да внесе закон за отстраняване на главния прокурор като фигура въобще. За да се види, че се е променил от досегашното мнение, че ПП е вредна партия и не трябва да е на власт. Значи допреди месец те не ставаха за нищо, сега вече стават. Не ти верваме Борисов. Ти не си за тази работа.

    Коментиран от #34

  • 21 Баце

    8 2 Отговор
    Нищо не налучква, всичко му се спуска от кГб заедно с копейките. Кога ще се освободим от руското иго.
  • 22 ????

    6 1 Отговор
    Баце го искат в Ергенът 3. Тия милиарди що са му, в гроба ли

    Коментиран от #25

  • 23 Ром Бакарди

    3 1 Отговор
    Пинокио ша иска ут сяка партиа да излъчат по идин министар, ама...не на важнити министерства! Ужким чи ша бадат екип ут пруфесиуналисти, ама поста: прайм-министар ша го иска за себе си! Демек-ако искате власт и паре-към мен са убръщайте!
  • 24 Силвия

    2 1 Отговор
    В България ще има широка коалиция защото Запада иска това за да е солидарна с него и изпраща много повече оръжия а дори и хора в Украйна.За това започнаха да работят уж нови законопроекти ГЕРБ СДС и ПП ДСБ съвместно като преход и претекст за бъдеща коалиция.
  • 25 Внучета

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "????":

    Ние сме тук, милиардите не ги закачайте. Дедо за нас се е погрижил.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Безпартиен

    0 0 Отговор
    Прехода свърши, или. Има ли значение, кой вече ще е на власт. Богат беден. Това е гледката наблюдавайки я от близо. Явно българина чиновник демокрацията ги е посрещнал неподготвени и днес 60% едва свързват двата края, а може би очи не виждащи вече. България е бълганска вече робска страна, колкото и противно да пеят съни и райко кирилов. Така чувствам. Бкп дс си отвоюваха държавата, като всичко изкупиха на безценица движимо и недвижимо имущество. Цели родове са на хранилка държавна и цели родове знаете, къде И всеки се оправи, кой как успя.
  • 30 Гражданин

    0 0 Отговор
    Балканска е Съни и Райко Кирилов, която пеете в песента, но е поробена именно от кгб дс след 1989 именно от тях. Вместо яйцата на Гълъб и курабии си пускаме самотниците старчета беззъби Райко за настроение и Йорданка Върджийска за наслада на окото. Виж за тях и много други допринесли много за Бг, бихме си дали гласа, както за Орлин, Мишо и др в игрите
  • 31 Хххх

    0 0 Отговор
    Ако иска буци да си върне имиджа, да заповяда в Ергенът, от леглото, спалнята, дивана, ще му дадем оценка, колко пари струва, а някое млада синоптичка може да го биндиса и й сложи халката на пръста
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Казуар

    0 0 Отговор
    За Борисов има няколкостотин написани страници от разследване които правосъдната система не ги прочете..
  • 34 Баста

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ван дер Любе":

    Браво, мен. Ясно и точно дефинира какво било "реална съдебна реформа", махането на главния прокурор. Ако се задълбаеш в темата, ще научиш, че има КРБ и решение 3/2003 на КС. Хайде първо учете нещо, пък после се захващайте с политика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове