Last news in Fakti

18 Април, 2023 09:47 2 479 26

Харалан Александров: Тези преговори и общи изявления са демонстрация. Политиците са много уплашени

  • харалан александров-
  • преговори-
  • демонстрация-
  • политици-
  • уплах

„ПП-ДБ разбраха, че с революционното знаме няма да се получи, то е в полза на „Възраждане“. Те не са революционен тип партия. Защо го правят? Защо се опитват да докарат ситуацията до степен на война“, попита политологът Георги Киряков

Харалан Александров: Тези преговори и общи изявления са демонстрация. Политиците са много уплашени - 1
Снимка: Нова телевизия

"Не мисля, че ще има правителство между ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България. По-скоро ще отидем на избори. Тези преговори и общи изявления са демонстрация. Политиците са много уплашени".

Това заяви в ефира на Нова тeлевизия социалният антрополог Харалан Александров.

„Предизвикателството в момента е как тези партии ще вземат завоя към по-конструктивна политика“, добави той.

Асен Агов пък не прогнозира дали утре ще има председател на парламента.

„Трябва да има повече смирение. Да не ни плашат с поскъпване на хляба. Това е политика на страха. Това смирение може да доведе до разговори, но трябва и да се откажем от паникьорската политика и да я заменим с истинската политика“, каза Агов, цитиран от novini.bg.

"Първо трябва да си отговорим на въпроса „Как всичко това, което се случва в парламента, се отразява на живота на хората“, смята бившият социален министър Христина Христова.
„Всичко останало са технически въпроси. Няма бюджет, инфлацията е двуцифрена. Трябва да има правителство, което да направи бюджет, да се помогне на хората и на бизнеса“, добави още тя.

„ПП-ДБ разбраха, че с революционното знаме няма да се получи, то е в полза на „Възраждане“. Те не са революционен тип партия. Защо го правят? Защо се опитват да докарат ситуацията до степен на война“, попита политологът Георги Киряков.

Агов смята, че се насажда, че сме изморени от избори. „Изборите са най-демократичния начин. Не трябва да се бием по площадите. Плашат ни и с „Възраждане“, каза той. Според него, ако има читава законодателна програма, може да се стигне до някакво правителство между първите две сили в парламента.

„Опасявам се обаче, че законопроектът не е съвършен. Би трябвало още веднъж да се помисли какви да са промените“, каза той.

Александров смята, че липсва политическо въображение извън революционното говорене.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    31 3 Отговор
    който го страх да си стои вкъщи и да остави Радев да си управлява бе!
  • 2 честен ционист

    23 5 Отговор
    Чудят се как да кажат на Ганчо, че след "контраофанзивата" идва ред и на пълните вагони за Кардам.
  • 3 Ком

    41 1 Отговор
    Не политиците са уплашени, уплашени са клиентилистите. В момента не знаят на кой бог да се молят за да не им спре далаверата.
  • 4 ХАХАХА

    29 2 Отговор
    Какъв страх бе ? Просто не могат да договорят порциите . Драг кралицата и простото им се иска да лапат само те ,а гробокопачите не искат да се отказват от трапезата. Страх ,глупоси! АЛЧНОСТ И ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Поредният

    31 3 Отговор
    попийко похапков от софрата на ГЕРБ.
  • 7 Дрън дрън та пляс

    32 4 Отговор
    Тая гербаджииска изтривалка я раьнасят всеки ден по телевизиите
  • 8 Бау бау

    22 1 Отговор
    Грешиш Харалане - откровено глупави са - ако бяха уплашени, досега да са се гушнали...
  • 9 ТОЗИ

    27 1 Отговор
    . МНОГОСЛОВНИЯ ПРАЗНОДУМЕЦ ТОЛКО НИзКО Е ПАДНАЛ В СЛУГИНАЖА СИ ПРЕД ТИКВУН , ЧЕ СТАВ ПРОТ И ВЕН.!
  • 10 ИНЖ

    4 11 Отговор
    Постсъветският "елит" трябва да "спазари" съществуването си(което виждаме ясно, че е безсмислено) след катастрофата на РФ в Украйна. И всички средства и инструменти са в ход.
  • 11 Грую, социален проктолог

    11 0 Отговор
    А мин либер харалан не е ли уплашен..... Би требвало!
  • 12 ПСР

    11 2 Отговор
    Голяма Партия е ГЕРБ.Е,в името на компромиса,не можаха ли да приберат на по-задна линия ББ и най-отявлените Му остриета?!Да изкарат напред нещо по-младо,по-различно,по-неопетнено....Въпреки,че и така,едва ли съществена разлика би имало.Като се знае,кой дърпа конците в тази вождистка струкрута на клиентелата.И защо онези от ПП-ДБ са все кривите,нима ГЕРБ са ангелчета с крилца?!Ха,ха.....

    Коментиран от #13

  • 13 И какво да изкарат?

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Без Бат ти Бойко са гола вода. И кучетата на село няма да гласуват за тях...Пък и Бат ти Бойко никога не би изтървал контрола върху ГЕРБ...
  • 14 Име

    7 1 Отговор
    За какво са уплашени - щото няма да имат пари, а без пари е неприятно - докато има хора - стават сутрин за работа, но има и професии - дето приказват по цял ден, сигурно са много важни за себе си, ама.

    Дори навремето - когато имаше партийна номенклатура, ходеха нещо да вършат, пълна наглост е сега - трябвало да гласувам за някой дето всъщност не харесва да работи.
  • 15 Това е

    9 0 Отговор
    Вече втора седмица най големите бок луци активирани от Тиквата се надпреварват да обикалят телевизии и сайтове.

    Коментиран от #17

  • 16 Крадците

    11 0 Отговор
    били уплашени......
  • 17 Читав

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Това е":

    няма да се навие !
  • 18 ник

    3 10 Отговор
    Бойко не загуби изборите , защо да се оттегля ....за да върлуват Кирчо, кокорчо и Атанасов ....
  • 19 Брюксел

    9 1 Отговор
    Този е високо платена герберастка мисирка!
  • 20 Когнитивен Дисонанс

    3 6 Отговор
    Умните и красивите още са в потрес, че Тиквата отново ги би на изборите, а Възраждане поединично ги минаха. И сега хем са в нелепата ситуация ППДБ коалиция между взаимно конкуриращи се грантаджии, хем Тиквата напира да ги люби коалиционно, а без него правителство йок. А от изборите ги е шубе, щото Възраждане ще ги отвеят като куцо пиле домат.
    Пълен цунгцванг, нямат полезен ход. Затова е целият рев и дране на евроатлантически рубашки.
    Мъка е тормоз, че грантовете може да секнат и да отидат в нов проект...
  • 21 Започва

    2 2 Отговор
    Голямото прегръщане в името на ФАЩ... Продажници!
  • 22 Мая Манолова

    3 1 Отговор
    Аз изобщо не съм уплашена щях да направя коалиция със всички,но Радев не ме вкара в парламента.Искам да се грижа за левите хора и бизнесмена Илчовски
  • 23 Булба67

    4 1 Отговор
    А ,ти Харалане като ходиш ,,на терен" по кръчмите някаде да видя по селата хората да играят ,,белот"?А някои да ги,, вземе " при резултат 145- 143 А? Така и нашите политици ще си подхвърлят ( прехвълят) топката , докато някои не им развали ,,играта" .Въпроса е Кой!
  • 24 необходимо е

    5 0 Отговор
    г-н Александров за да добие политическо въображение да отиде до църквата в Батак.
  • 25 Жоро

    3 0 Отговор
    Разбирам го Харалан. Освен Баце кой друг щедро ще финансира никому ненужните му проекти. Ранъта прави борбъта.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол