Last news in Fakti

21 Април, 2023 21:17 3 462 30

Казусът "Семерджиев", който разтърси МВР

  • георги семерджиев-
  • мвр-
  • корупция-
  • катастрофа

Бяха наказани 41 полицаи

Казусът "Семерджиев", който разтърси МВР - 1
Снимка: БГНЕС

Случаят "Семерджиев" разтърси системата на МВР и доведе до щателни проверки. При тях бяха разкрити връзки на полицаи с лица от криминалния контингент, припомня "Нова телевизия".

Семерджиев беше признат за виновен за това, че около 23.00 ч. на 5 юли в района на бул. „Черни връх” в София е нарушил по непредпазливост е причинил смъртта на 21-годишната Хариет и 26-годишната Христина. Двете млади жени бяха пометени от джипа, управляван от 36-годишния мъж. Случаят „Семерджиев” обаче не е скандален само заради нелепата смърт на двете млади жени, а и заради това, че се оказа, че над него е разпъван полицейски чадър.

Проверка установи, че 41 служители на МВР – с действието или бездействието си, са допринесли за това Георги Семерджиев да продължи да шофира по пътищата, въпреки десетките си нарушения. Всички те бяха наказани. За трима полицаи беше доказано, че са имали близки отношения с осъдения. Една от тях е Симона Радева, която според разследването му е осигурила стълба, за да се укрие след катастрофата.

„Обичаше да пее и да танцува. Загубих смисъл в живота. Няма смисъл животът за мен вече”, заяви Диана Стефанович, майка на Хариет.

21-годишната Хариет Стефанович е пометена на джипа на Семерджиев докато стои на тротоара. Близо до нея е и Христина Дилева, която също издъхва на място. И двете момичета нямат никакъв шанс да оцелеят при високата скорост и зловещия удар, наподобяващ взрив. Експертиза установява, че при разрешени 50 километра в час, бившият футболист е карал с три пъти и половина по висока скорост – 166 километра в час. С включени полицейски лампи, фалшива шофьорска книжка и наркотици.

„Удря първата жертва – момичето, което буквално успява да го прекара през предната решетка на джипа. След това колата се удря в асансьора. Семерджиев успява да излезе през дясната страна за 17 секунди. След това с помощта на Симона Радева, с донесена стълба, влиза през терасата в апартамента си и там е задържан”, потвърди Ясен Тодоров,зам.-директор на Националната следствена служба.

Безнаказан и самонадеян. С покровители в МВР. Случаят Семерджиев е емблематичен и извади наяве свързаността на служители на МВР с криминално проявени. След тежката катастрофа, станала навръх празника на МВР, вътрешното ведомство започна масирани проверки за алкохол и наркотици на пътя. Които продължават и до днес. Започна и вътрешна проверка - кой и защо е покровителствал бившия футболист. Ревизията 10 години назад установи, че той е с десетки глоби на пътя. Но вместо наказателна отговорност, той се е разминавал с административни наказания. Трима служители на реда, които умишлено са разпъвали чадър над Семерджиев бяха уволнени. Сред тях полицайката Симона Радева и нейния приятел. Други 38 полицаи бяха наказани.

"От Пътна полиция, от Охранителна полиция. За всеки служител, за който бяха събрани достатъчни данни - му се налага наказание”, посочи Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Георги Семерджиев има присъда за хулиганство през 2012 година. И още една през 2020-а . От осем месеца затвор след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда - за притежание на над 4 килограма наркотични вещества.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратен

    66 3 Отговор
    Това е реколтата на прехода!
  • 2 Щом един пияница и наркоман може

    69 0 Отговор
    да разтърси МВР, направо ме хваща панически страх ! Сещам се за Оги Минчев дето казваше , че МВР е координационен център на организираната ......ст!
  • 3 КОМЕНТАР

    33 2 Отговор
    ЗЪБ ЗА ЗЪБ, ОКО ЗА ОКО

    Коментиран от #7

  • 4 Питам:

    53 0 Отговор
    Този казус като е РАЗТЪРСИЛ МВР да сте чули нещо да е изпаднало от ситото? А Казусът Жечко, дето "случайно" му изгора колата в района на охраняем склад на МВР ? Парите, ах парите - те затварят очите и ушите!
  • 5 Да бе

    66 0 Отговор
    А случаят с Милен Цветков, който е карал на задна с 120 км/ч, преди да блъсне джипа на богаташкото дете?
  • 6 ИСТИНА Е

    39 0 Отговор
    А от магистрати и съдии са като Майка Тереза за бандюги те, защото точно те ги правят милионери.
  • 7 Стършел

    34 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОМЕНТАР":

    Специално за тоя: Око за две, зъб за чене!
  • 8 Алинея мангизи

    39 2 Отговор
    Така разтърси МВР-то, че нищо в него не се провери! Този келеш ще го осъдят на 7 г. и ще го пуснат след 3 г заради примерно поведение и защото е добро момче!
    Защо - защото нямат читави доказателства! Тези които ги събират не са върха на сладоледа! Върхът на сладоледа са отличниците прависти, които ще се възползват от това!
  • 9 Банско

    32 1 Отговор
    Тук катаджия го уволниха защото глоби шофьор без книжка но приятел с шефа на полицията Кирил Стоянов който има доказана кражба на 6 700леваб
  • 10 Мимчят

    31 1 Отговор
    Ами излиза,че този хем е един от най безкруполните убийци и нахалници,е и най прикривания от МВР...
  • 11 Банцко

    19 2 Отговор
    Народе това с тое полицай в Банско е верно тое без книжка е чобанин даде 2-3 агнета да уволнат полицае
  • 12 Боко Праните Гащи

    16 0 Отговор
    МВР - статисти
  • 13 Всичко

    22 2 Отговор
    е панаир. Ще го разхождат още като палячо. След 1-2 години ще излезе. Това е схемата.
  • 14 Отец Дионисий

    24 2 Отговор
    Оставете го намира това момиче, не виждате ли че е набожен. Вероятно има на 100 кръста нарисувани по тялото
  • 15 Нали

    29 0 Отговор
    Видяхте в Нова тв директора на полицията в Бл- град карал краден джип
  • 16 Шопо

    23 1 Отговор
    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    На КАТ също.
  • 17 Отвратен

    37 0 Отговор
    Спомням си как през 2007-ма Максим Ставийски се отърва от ефективна присъда но още тогава никой не се вдигна да протестира срещу съдебното решение.Просто в обществото ни липсва единство и толерантност затова още дълго ще бъдем газени от джипове а недай боже и от танкове.
  • 18 Я Я Я Я ДА

    30 1 Отговор
    ГАДНО НАРКОМАНЧЕ / ГНИЙ В ЗАТВОРА / ДОЖИВОТ ............................................................
  • 19 Всички знаят

    33 1 Отговор
    Пълно с боклуци! И в МВР и на пътя!
  • 20 КРОКОДИЛА

    8 9 Отговор
    ГОСПОД НАКАЗВА ЛЪЖЦИТЕ И МОШЕННИЦИТЕ - НЯКОЙ ДЕН - РАДЕВ ДА НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ Е БЕЗГРЕШЕН СЛЕД ТИЯ ПОРАЗИЙ ДЕТО ГИ ВЪРШИ ...................................................................
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Опа

    21 0 Отговор
    Мутрите се правят на полицай, полицаите на мутри, скапаняци!
  • 23 777

    16 0 Отговор
    Полицията е олицитворение на шуробаджанащината и не само тя де. Манталитетът от времената на милицията си е запазен, да не кажем, че е и по-зле. Проблемът не е в самата полиция обаче, а в политическото ръководство. Ако управлението смени курса, редовите полицаи за 3 месеца ще променят начина си на работа. Проблемът е там, че главата на рибата е вмирисана и да не виним опашката.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Криминална гангрена в БГ полиция

    24 0 Отговор
    Изгонили полцайката на повикване в полицията а други 38 полицаи се отървали само с мъмрене ? Ало вие полицаите работите за държавата или за мафията или за двете ?Въпроса ми е защо тези 38 полицаи с доказани връзки с нарко мафията не са уволнени веднага след проверката ?Кой в системата не си е свършил работата и ги е прикрил 38 полицаи с криминални наклонности .Изглежда трябва да се уволнят всички началници във всички софийски РПУ-та .

    Коментиран от #28

  • 26 киро

    6 0 Отговор
    странно защо никъде не пише че са му дали 20г. ?
  • 27 Шогун

    11 0 Отговор
    Прах в очите. За подобни прегрешения задължително се уволнява дисциплинарно а не някакви наказания смешни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ти да видиш

    3 0 Отговор
    .......бяха разкрити връзки на полицаи с лица от криминалния контингент.......а добрютро!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове